استقلالی‌ها منتظر تیم پیدا کردنِ استراماچونی!
استقلالی‌ها منتظر تیم پیدا کردنِ استراماچونی!

    «آندره‌آ استراماچونی» به رغم مدت زمان نسبتا کوتاهی که هدایت استقلال را بر عهده داشت، با نتایج فوق العاده‌ای که در این تیم گرفت و توانست پس از سالها آبی‌ها را به صدر جدول برساند، جایگاه ویژه ای نزد هواداران این تیم پیدا کرده و به محبوبیت خاصی رسید. حالا مرد محبوب استقلالی‌ها […]

 

 

«آندره‌آ استراماچونی» به رغم مدت زمان نسبتا کوتاهی که هدایت استقلال را بر عهده داشت، با نتایج فوق العاده‌ای که در این تیم گرفت و توانست پس از سالها آبی‌ها را به صدر جدول برساند، جایگاه ویژه ای نزد هواداران این تیم پیدا کرده و به محبوبیت خاصی رسید. حالا مرد محبوب استقلالی‌ها که آرزوی بسیاری از هواداران این تیم بازگشت وی به تیمشان است، شکایت کرده و رقم سنگینی که گفته می‌شود چیزی در حدود ۱/۸ میلیون دلار است ممکن است استقلالی‌ها محکوم به پرداخت آن شوند.
راه نجات آبی‌ها برای فرار از پرداخت چنین رقم سنگینی به سرمربی سابقشان، پیوستن او به تیم دیگری است و در این صورت باشگاه استقلال تنها مبلغ قرارداد او را تا پایان فصل پرداخت می کند و از پرداخت غرامت به او در امان است. با این که استقلالی‌ها علاقه ویژه‌ای به استراماچونی دارند، اما بهترین اتفاق برای تیم آنها این است که مربی محبوبشان هرچه زودتر با یک تیم قرارداد ببندد تا آنها از پرداخت این خسارت سنگین در امان باشند.

مربی، دلار و ملک است که بالا بکشد؟
سعید اکبری/

مهدی تاج بازاری است. چم و خم بازار و معامله را می‌داند و می‌شناسد. انگار اما او نمی‌داند مربی فوتبال ملک ، زمین، دلار یا خودرو نیست که هر چه بگذرد، در ایران قیمتش بالاتر می‌رود. این عملکرد مربیان است که قیمت‌شان را تعیین می‌کند.
برای روشن شدن موضوع مورد بحث، این جمله مهدی تاج را در برنامه فوتبال برتر بخوانید: «ویلموتس در بلژیک ۸۹۰ هزار یورو قرارداد بسته بود که برای سال ۲۱۰۲ بود. با ساحل عاج ۱٫۴ و با پاداش ۱٫۸ قرارداد امضا کرد که برای سال ۲۰۱۷ بود. ویلموتس به ما گفت ۲٫۵ میلیون یورو می‌خواهد که ما در نهایت با او با ۲٫۲ قرارداد بستیم و ۲۰ درصد روی قراردادش با ساحل عاج اضافه کردیم!»
ابتدا تکلیف ۲۰ درصد را روشن کنیم. قرارداد ویلموتس با ساحل عاج ۱٫۴ میلیون یورو بود. با ایران ۲ میلیون و ۲۴۸ هزار یورو.(تاج به اشتباه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار یورو می‌گوید. طبق قرارداد لو رفته که در رسانه‌ها هم فاش شد ویلموتس هر سه ماه باید ۵۶۲ هزار یورو از ایران می‌گرفت که درمجموع برای یکسال می‌شد ۲ میلیون و ۲۴۸ هزار یورو).
اختلاف قرارداد خالص ویلموتس در ساحل عاج و ایران، ۸۵۰ هزار یورو است. تاج وقتی می‌خواهد تفاوت را ناچیز نشان دهد پاداش قرارداد ساحل عاجل را هم احتساب می‌کند، بدون اینکه اشاره‌ای به رقم پاداش ۹۰۰ هزار دلاری ویلموتس در صورت صعود به جام جهانی در ایران کند. بنابراین تاج اگر پاداش‌ها را در هر دو قرارداد لحاظ می‌کرد، رقم ویلموتس در قیاس با ساحل عاج، به مرابت بیشتر و بیشتر هم می‌شد چون به یورو، ساحل عاج برای صعود ۴۰۰ هزارتا می‌داد ولی ایران حدود ۸۰۰ هزارتا!
این اما تنها نکته عجیب حرف‌های تاج نیست. جمله پایانی رئیس سابق فدراسیون، به نوعی نشان می‌دهد تاج تصور می‌کرده ویلموتس دلار، خودرو، ماشین، خانه یا زمین است که اگر بگذرد، رقمش افزایش پیدا می‌کند! بگذارید با یک مثال بحث را توضیح دهیم. فیلیپه کوتینیو با ۲۰۰ میلیون یورو به بارسا می‌رود ولی وقتی بد عمل می‌کند با ۵۰ میلیون یورو به بایرن مونیخ ملحق می‌شود. این واقعیت فوتبال است. نام‌ها نیستند که دستمزد را تعیین می‌کنند، بلکه عملکردها تعیین کننده هستند. بنابراین وقتی ویلموتس در ساحل عاج یک بازنده تمام عیار بود، گران نشد بلکه ارزشش کاهش پیدا کرد!

 

لیگ برتر می‌تواند از بوندس‌لیگا الگو بگیرد؟

پوریا جرّاحی/

بوندس‌لیگا اولین لیگ مهم اروپایی بود که ادامه مسابقات را پس از وقفه ناشی از شیوع ویروس کرونا برگزار کرد. این وقفه، نگرانی را برای تیم‌ها و مربیان ایجاد کرده بود که پس از شروع مسابقات کیفیت بازیکنان و تیم‌ها دچار افت محسوسی شود. به ویژه دغدغه و نگرانی اصلی در مورد شرایط جسمانی بازیکنان بود اما حالا آمارهای منتشر شده از وضعیت جسمانی بازیکنان و تیم‌ها نشان می‌دهد که شروع مجدد لیگ بر عملکرد بدنی بازیکنان و تیم‌ها تأثیر بزرگی نداشته است.
به تازگی میانگین ۳ فاکتور کل دوندگی (مسافت طی شده)، میانگین تعداد استارت‌های انفجاری و میانگین تعداد دویدن‌های شدت بالا برای ۲۵ هفته اول بوندس‌لیگا (قبل از کرونا) و ۵ هفته اخیر یعنی هفته‌های ۲۶ الی ۳۰ (بعد از کرونا) مشخص شده است.
به غیر از یک افت کوچک در میزان کل دوندگی (۱۱۵/۷ در برابر ۱۱۶/۲)، دو فاکتور دیگر یعنی تعداد سرعت (۲۲۷/۳ در برابر ۲۲۰/۳) و دویدن‌های شدید (۷۱۲/۴ در برابر ۶۸۹/۱) نسبت به قبل افزایش مختصری هم داشته‌اند. در حقیقت عملکرد بدنی تیم‌های بوندس‌لیگا تفاوت خاصی نسبت به قبل از وقفه لیگ نداشته است. نکته قابل توجه اینکه عملکرد تیم‌ها در ۵ هفته اخیر (پس از کرونا) در مقایسه با ۵ هفته ابتدایی لیگ بسیار مطلوب‌تر بوده است.
سوای میانگین کلی، آمارهای جزیی در مورد عملکرد هفته به هفته هر تیم در این ۳ فاکتور نشان می‌دهد که عملکرد جسمانی تیم‌ها پس از وقفه، تفاوت خاصی با قبل از تعطیلی لیگ ندارد.
دلیل اصلی حفظ عملکرد تیم‌ها پس از این وقفه در ۳ فاکتور مهم می‌توان جست و جو کرد:
۱ -کنترل دقیق بازیکنان و برنامه‌ریزی برای تمرینات انفرادی آنها در طی تعطیلی لیگ
۲- دوره‌‌بندی مناسب تمرینی و متدهای تمرین‌های به روز برای شروع تمرینات پس از وقفه
۳- برنامه‌ریزی مطلوب برای مواجهه با فشردگی و جلوگیری از خستگی و افت عملکرد پس از شروع مجدد لیگ
این موارد مهم و کلیدی می‌تواند مورد توجه فوتبال ایران قرار گیرد. طبیعتاً امکانات بهتر به روند بهتر این مسأله کمک می‌کند اما مهم‌تر از امکانات، داشتن یک برنامه‌ریزی دقیق، جامع و مناسب است.