تیموری، فرشته نجات تراکتور روی خط دروازه
تیموری، فرشته نجات تراکتور روی خط دروازه

    دقایقی بعد از گل اول استقلال در اوایل نیمه دوم و هنگامی که تراکتور در فاز دفاعی کاملا بهم ریخته به نظر می رسید، مهدی قائدی روی یک حرکت سرعتی از سمت چپ، خودش را در موقعیت خوبی برای گلزنی قرار داد. ضربه دقیق قائدی نزدیک بود گلی شبیه گل او در دربی […]

 

 

دقایقی بعد از گل اول استقلال در اوایل نیمه دوم و هنگامی که تراکتور در فاز دفاعی کاملا بهم ریخته به نظر می رسید، مهدی قائدی روی یک حرکت سرعتی از سمت چپ، خودش را در موقعیت خوبی برای گلزنی قرار داد. ضربه دقیق قائدی نزدیک بود گلی شبیه گل او در دربی را وارد دروازه تراکتور کند و حتی در شرایطی که اخباری هم درون دروازه کاری از دستش برنمی آمد، میثم تیموری به شکلی اعجاب انگیز توپ را از روی خط بیرون کشید. با توجه به اینکه سرعت توپ خیلی بالا بود و توپ هم روی هوا به سمت تور دروازه می رفت، تیموری خیلی خوب جاگیری کرد و توانست از رسیدن استقلال به گل دوم جلوگیری کند. مهدی قائدی و دیگر بازیکنان و نیمکت نشین های استقلال حسرت بزرگی را به خاطر گل نشدن این توپ خوردند چون اگر آبی ها می توانستند بلافاصله بعد از گل اول، دومین گل را هم وارد دروازه تراکتور کنند، خیلی راحت می توانستند به بازی برگردند و یک کامبک رویایی را رقم بزنند. تیموری که قبلا سابقه پوشیدن پیراهن استقلال را هم دارد، بدون شک فرشته نجات تراکتور بود چون در حساس ترین لحظه جلوی فروپاشی دروازه تیمش را گرفت. بعد از این هم با توجه به حاشیه های کنار زمین و البته داخل زمین استقلال نتوانست تا دقایق زیادی به دروازه تراکتور نزدیک شود و زدن گل دوم برای شاگردان فرهاد مجیدی با تاخیر زیادی مواجه شد.

 

استقلال باخت، اما هنوز پرافتخارترین است

جام حذفی ایران در فصل ۹۸-۹۹ با قهرمانی تراکتور تبریز به پایان رسید. سرخپوشان تبریزی که برای این قهرمانی از سد پاس همدان، نود ارومیه، مس کرمان و نفت مسجدسلیمان گذشتند، نام خود را به جمع تیم‌هایی با بیش از یک قهرمانی جام حذفی اضافه کردند و در رتبه ششم پُرافتخارترین تیم‌های این جام ایستادند. تراکتور در سال ۹۳ با شکست مس کرمان در فینال به قهرمانی جام حذفی رسید و در سال‌های ۹۶ و ۷۳ با وجود صعود به فینال، از قهرمانی بازماند.
استقلال اما با وجود شکست در فینال، با هفت قهرمانی همچنان پُرافتخارترین تیم جام حذفی به شمار می‌رود. آبی‌پوشان پیش‌تر در سال‌های ۵۷، ۷۵، ۷۹، ۸۱، ۸۷، ۹۰ (فصل ۹۰-۹۱) و ۹۷ جام قهرمانی جام حذفی را بالای سر برده بودند و در سال‌های ۶۹، ۷۸، ۸۳ و ۹۵ با وجود صعود به فینال، دست‌شان به جام نرسید.
پس از استقلال، رقیب سنتی آبی‌ها یعنی پرسپولیس با شش قهرمانی، بیشترین عناوین را دارد. دو تیم اصفهانی سپاهان و ذوب‌آهن نیز با چهار بار فتح جام حذفی، در جایگاه بعدی قرار می‌گیرند. دیگر تیم ریشه‌دار فوتبال کشورمان یعنی ملوان بندرانزلی هم از تیم‌های پُرافتخار جام حذفی محسوب می‌شود. ملوانان که در دو فصل اخیر در اواخر جدول لیگ دسته اول دست و پا می‌زدند، در شش دوره از هفت دوره نخست رقابت‌ها به فینال رسیدند و عملکرد قابل توجهی از خود به جای گذاشتند. قوی سپید انزلی تاکنون سه بار قهرمان جام حذفی لقب گرفته است، اما آخرین صعود سپیدپوشان به فینال رقابت‌ها به سال ۹۰ و شکست مقابل پرسپولیسِ علی دایی بازمی‌گردد. نفت تهران، صباباتری، فجر سپاسی شیراز، برق شیراز، بهمن کرج، سایپا و شاهین اهواز، سایر قهرمانان ادوار مختلف جام حذفی هستند. نکته جالب در میان این تیم‌ها این است که چهار تیم منحل شده‌اند. سایپا در لیگ برتر، فجر سپاسی در لیگ یک و شاهین اهواز هم در لیگ استانی حضور دارند.