رئیس سازمان دامپزشکی از کاهش بیش از ۸۰ درصدی کانون‌های بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان خبر داد و گفت: با توجه به برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته و اقدامات انجام شده، پیش‌بینی می‌شود امسال دیگر شاهد طغیان این بیماری نباشیم و بتوانیم آن را تا پایان سال جاری ریشه‌کن کنیم. علیرضا رفیعی‌پور، اواخر سال گذشته درباره وضعیت […]

رئیس سازمان دامپزشکی از کاهش بیش از ۸۰ درصدی کانون‌های بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان خبر داد و گفت: با توجه به برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته و اقدامات انجام شده، پیش‌بینی می‌شود امسال دیگر شاهد طغیان این بیماری نباشیم و بتوانیم آن را تا پایان سال جاری ریشه‌کن کنیم.
علیرضا رفیعی‌پور، اواخر سال گذشته درباره وضعیت این بیماری و مقابله با آن به ایسنا گفته بود که اگر شرایط و رویه‌های کنونی در سال آینده نیز ادامه پیدا کند، میزان تلفات این بیماری تا دو برابر امسال یعنی بیش از ۴۰ میلیون قطعه طیور افزایش پیدا می‌کند. اما اگر این دستورالعمل کاملا اجرایی شود دیگر شاهد آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان به صورت اپیدمی و سونامی نخواهیم بود که البته در این میان، نام همه متولیان و مسئولان دولتی و خصوصی که کوتاهی کنند، اعلام می‌شود.
حالا پس از گذشت حدود سه ماه از این اظهارات به نظر می‌رسد با کاهش شدید کانون‌های بیماری‌ آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان مواجه بوده‌ایم، چرا که به گفته این مقام مسئول، با توجه به روند رو به رشد آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در سال گذشته و حتی اوایل امسال نگرانی جدی در زمینه دامپزشکی داشتیم، چرا که چرخش دیروز با شدت و حدت زیادی انجام می‌شد و ما طی ماه‌های گذشته و از اواخر فروردین ماه با توجه به اقدامات مناسب انجام شده که دقیقا بر پایه مصوبات ستاد مبارزه با این بیماری بود، روند کاهشی بروز بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان را در کشور مشاهده کردیم.
وی افزود: طی ماه‌های اخیر روزهای بسیاری وجود داشت که حتی یک گزارش هم از شیوع این بیماری و بروز کانون نداشتیم در حالی که سال گذشته تقریبا هر روز یک کانون در کشور گزارش می‌شد. به گونه‌ای که سال گذشته ۶۴۰ کانون این بیماری گزارش شد در حالی که طی ماه‌های گذشته حتی ۱۵ کانون هم شناسایی و گزارش نشد که اهمیت بسیار بالایی دارد و نشان دهنده کاهش بیش از ۸۰ تا ۹۰ درصدی کانون‌های بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان است. مبارزه، کنترل و آموزش‌های انجام شده در کنار هماهنگی درست و دقیق همه دستگاه‌های متولی در قالب ستاد مبارزه با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان سبب شد تا کاهش شدید بیماری و گردش ویروس در کشور را شاهد باشیم. از سوی دیگر شاهد جوجه‌ریزی فارم‌ها و سالن‌های پرورش تخم مرغ که سال‌های گذشته از این بیماری آسیب دیده‌اند، بودیم که البته در برخی از استان‌ها پس از بازدید از سالن‌های پرورشی موفق به دریافت مجوز جوجه‌ریزی مجدد نشده‌اند و توصیه‌هایی به آنها برای دریافت مجوز شد چرا که باید در ابتدا اقداماتی را برای ریشه کن شدن و از بین رفتن ویروس انجام می‌دادند.
رئیس سازمان دامپزشکی با اشاره به اینکه اقدامات صورت گرفته در زمینه مقابله با بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان سبب ریشه کن شدن این بیماری در سال جاری خواهد شد، ادامه داد: کاهش جوجه‌ریزی در مکان‌ها و مناطق پرخطر که بعضا در سال‌های متمادی با وجود جوجه‌ریزی مجدد و انجام اقدامات بهداشتی، آلوده به این بیماری شده بودند، یکی از اقدامات انجام شده در راستای جلوگیری از شیوع مجدد این بیماری بود. چنین مسائل و نکاتی توسط تیمی هماهنگ به صورت دقیق رصد و پایش می‌شود. همچنین کنترل تردد خودروهای حمل جوجه، مرغ، تخم‌مرغ و … نیز به شدت و با هماهنگی با نیروی انتظامی در حال انجام است و گزارش‌های منتشر شده نشان از افزایش سطح همکاری‌های غیرسازمان در این زمینه است.