علی قائدی معاون دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی درباره آغاز ثبتنام متقاضیان مرحله جدید طرح ملی مسکن اظهار کرد: ما در انتهای سال گذشته، دو مرحله ثبتنام در طرح اقدام ملی مسکن داشتیم که این ثبتنامها در ۳۱ استان و بالغ بر ۵۰۰ شهر صورت پذیرفت. از همان ابتدا در […]
علی قائدی معاون دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی درباره آغاز ثبتنام متقاضیان مرحله جدید طرح ملی مسکن اظهار کرد: ما در انتهای سال گذشته، دو مرحله ثبتنام در طرح اقدام ملی مسکن داشتیم که این ثبتنامها در ۳۱ استان و بالغ بر ۵۰۰ شهر صورت پذیرفت.
از همان ابتدا در بعضی مناطق شهری، تقاضا وجود داشت، اما، چون درباره تأمین زمین اطمینان نداشتیم، ثبتنامی صورت ندادیم تا اینکه در فاصله زمانیِ از انتهای سال گذشته تاکنون تلاشهایی شد تا زمین تأمین شود و نتیجه این تلاشها این شد که در ۲۲ استان و برای ۲۰۰ شهر زمین تأمین شد و ما برای این شهرها ثبتنام خواهیم داشت.
وی در ادامه افزود: در این دوره، ظرفیت باز است و از متقاضیان به هر تعدادی که در هر شهری وجود داشته باشد، ثبتنام میکنیم لذا محدودیت ثبتنام وجود ندارد.
معاون دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی تصریح کرد: ما در قالب طرح اقدام ملی مسکن، متعهد هستیم که ۴۰۰ هزار واحد مسکونی را تأمین کنیم. در مرحله اول و دوم که قبل از عید نوروز صورت گرفت، ۸۰۰ هزار نفر ثبتنام کردند، از این تعداد، ۵۰ درصد واجد شرایط بودند که تا الآن حدود ۱۲۸ هزار نفر از این افراد واریز وجه کردهاند.
وی درباره شرایط متقاضیان مرحله جدید ثبتنام هم گفت که در مرحله جدید، شرایط تغییری نکرده است و متقاضیان باید ۴ شرط داشته باشند یعنی فرم (ج) آنها سبز باشد و از امکانات دولتی استفاده نکرده باشند، سابقه مالکیت مسکن نداشته باشند، متأهل باشند و همچنین در شهری که متقاضی واحد مسکونی هستند، سابقه حداقل ۵ سال سکونت داشته باشند.
قائدی ادامه داد: در مرحله جدید ثبتنام، شهرهای جدیدی در نظر گرفته شده است که قبلاً در آنها ثبتنام صورت نگرفته بود، اما تقاضا وجود داشت.
وی ابراز کرد: در دوره قبلی ثبتنام، تأمین مالی متقاضیان برای ساخت واحد مسکونی از دو طریق انجام میشد؛ یکی از طریق آورده نقدی متقاضی و یکی هم از محل تسهیلات که در هر دو مرحله، هم متقاضیانی که قبلاً ثبتنام کرده بودند و هم متقاضیان جدید، تسهیلات به آنها تخصیص داده میشود، اما از آنجا که همه هزینه ساخت از محل تسهیلات تأمین نمیشود، متقاضیان باید آورده نقدی هم داشته باشند تا پروژه آغاز شود.
قائدی خاطرنشان کرد: تا اینجای کار به متقاضیان قول داده شده است که بهازای هر متقاضی، ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات تخصیص داده شود البته ما بهدنبال این هستیم که مبلغ تسهیلات به ۱۵۰ میلیون تومان برسد، مابهالتفاوت این تسهیلات تا قیمت تمامشده یک واحد مسکونی را متقاضی باید از محل آورده نقدی خود تأمین کند.
بهگفته معاون دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی در مرحله اول، متقاضی باید حداقل ۴۰ میلیون تومان آورده نقدی داشته باشد.
وی تأکید کرد: برای هزینه ساخت، چیزی که به دستگاههای متولی ساخت اقدام ملی مسکن ابلاغ شده، قیمت پایه ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بهازای هر مترمربع است.
قائدی معاون دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی در ادامه تصریح کرد: از عوامل دیگر افزایش قیمت مسکن، بحث عرضه و تقاضاست که متأسفانه از سال ۹۳ آنچه تولید شده، ۵۰ درصد نیاز مسکن کشور بوده و همین عامل، باعث افزایش فزاینده قیمت مسکن بوده است.
قائدی تأکید کرد: راهکاری که باید بهعنوان راهکار ریشهای و اساسی بهدنبالش بود، این است که ما باید نرخ رشد نقدینگی را کنترل کنیم تا بهدنبال آن تورم در کل اقتصاد و تورمِ بخشی مثل تورم حوزه مسکن هم کاهش یابد.