رضا شریعتی، روزنامه نگار: گردشگری فرصتهای بسیاری را برای کسب و کارهای کوچک خانوادگی ایجاد میکند که بیشتر آنها، روابط مستقیم و متقابل میزبان و مهمان را در بردارند. این حضور و مشارکت از سوی خانواده، برای تجربه و رضایت گردشگر و همچنین برای توسعه پایدار مقصد و جامعه محلی، امری بسیار حیاتی […]
رضا شریعتی، روزنامه نگار:
گردشگری فرصتهای بسیاری را برای کسب و کارهای کوچک خانوادگی ایجاد میکند که بیشتر آنها، روابط مستقیم و متقابل میزبان و مهمان را در بردارند. این حضور و مشارکت از سوی خانواده، برای تجربه و رضایت گردشگر و همچنین برای توسعه پایدار مقصد و جامعه محلی، امری بسیار حیاتی است. یکی از فرصتهای گردشگری بوم گردی و اقامتگاههای آن است. اقامتگاه بوم گردی نوعی از محلهای اسکان برای مسافران است که بر خلاف هتلها که ویژگی یکسانی دارند، دارای ویژگی خاص محیطی خود بوده و به نوعی اقامتگاهی بومی و محلی است که عمدتا در خانههای قدیمی بازسازی شده و با شیوهای که مطلوب برای مسافران باشد اداره میشوند. در این اقامتگاهها که تقریبا همگی آنها بصورت خانوادگی ارائه خدمات میکنند، سعی بر این است تا میهمانان با شیوه سنتی زندگی در آن محل خاص آشنا شده و از غذاهای محلی آنجا استفاده کنند. برای بررسی مشکلات این مراکز اقامتی به سراغ مدیرعامل یکی از این اقامتگاهها در شمال کشور می رویم.
شرکت تعاونی «بومگردان کردکوی» حاصل یک سری پژوهشهــــا و دغدغههای برخی از جوانان شمال است.
رضا یوسفی یکی از این جوانان است که در دانشگاه تهران تحصیل کرد. او دانشآموخته کارشناسی شیمی از دانشگاه تهران و کارشناسی ارشد شیمی-فیزیک از دانشگاه علم و صنعت است. یوسفی هماکنون مدیرعامل شرکت تعاونی بومگردان کردکوی است.
* بخشینگری بزرگترین ضربه به گردشگری گلستان
مدیرعامل شرکت تعاونی بومگردان کردکوی در گفتوگو با جمله با بیان اینکه نگاه به گردشگری کامل نیست، گفت: این تغییر نگاه چالش برانگیز است و باید بر اساس کار علمی با تکیه بر دانش بومی رونق پذیرد.
یوسفی با بیان اینکه بزرگترین ضربه به گردشگری بخشینگری است، خاطر نشان کرد: ما در استانهای شمالی محیطی سر سبز حیات وحش، جنگل و طبیعت بکر داریم اما برای آن برنامه نداریم، لازم است در این مورد تجدید نظر صورت پذیرد.
مدیرعامل شرکت تعاونی بومگردان کردکوی با تاکید بر آنکه ما به دنبال جریان سازی هستیم، خاطرنشان کرد: شرح خدمات سازمان جنگلها فقط جنگلداری است و باید در این مسیر طوری تصمیمگیری کند که به سمت استفاده از ظرفیتها پیش برویم.
یوسفی با بیان اینکه در حال حاضر مشکلاتی نظیر پسماند، مشکل فرهنگی و پنجره واحد داریم، اظهار کرد: مناطق مختلف گردشگری استان در حال حاضر از گردشگر بالایی برخوردار هستند اما زیر ساخت لازم را ندارند.
وی با بیان اینکه زنگ خطر گردشگری به صدا در آمد، خاطرنشان کرد: غذاهای سنتی گلستان در آستانه فراموشی قرار دارند، البته اقدامات خوبی نظیر برگزاری جشنواره ها انجام گرفت که کافی نیست.
* شعار قشنگ ندهیم
مدیرعامل شرکت تعاونی بومگردان کردکوی با بیان اینکه کاری که اقتصادی نباشد پایداری ندارد اما نگاههای دیگر هم در این بخش باید داشت، گفت: شعار قشنگ ندهیم بلکه راهکار ارائه دهیم تا روستائیان ما توانمند شوند، سوال من از مسئولان این است چطور روستایی که تنها داراییش زمین کشاورزی است در صورت مواجه با مشکلات اقتصادی مشکل خود را حل کند؟
یوسفی با تاکید برآنکه در طرح ها امکان اجرایی شدن در نظر گرفته شود، اظهار کرد: طرح خروج دام از جنگل علمی است اما شکست خورد چون تصمیم گیری ضمانت اجرایی نداشت در همین راستا معتقدم در برخی طرحها ذینفعان دیده نشدند.
وی با بیان اینکه باید در طرحهای مرتبط با جنگل، جنگلنشین به سمت جنگلداری هدایت شود، گفت: نداشتن برنامه یعنی مجوز دادن بیاصول بدون در نظر گرفتن محیط زیست وحیات وحش به برخی سودجویان، در حالی که میتوان از طبیعت و حیات وحش بدون آسیب به آن بهره برد.
کار تیمی و عرضه لوازم سنتی و دستساز، استفاده از نیروی بومی و ایجاد اشتغال برای آنها، آشنایی گردشگران با نوع خوراک و پذیرایی از مهمانها با استفاده از غذاهای کاملا بومی از نکات دیگری است که می تواند سبب نجات گردشگری باشد بر همین اساس برای ارتقا گردشگری لازم است تا خدمات مشتری پسند بر اساس سطح در آمد جامعه هدف در نظر گرفته شود.