ناصر نامدار/ انتخابات فدراسیون فوتبال روز دهم اسفند یعنی یکشنبه برگزار خواهد شد. انتخاباتی که با انتخاباتهای قبلی متفاوت است. چرا که این بار مطابق با اساسنامه جدید و مورد تائید فیفا برگزار میشود. افزایش تعداد اعضای هیات رئیسه از از ۹ به ۱۱ نفر و افزایش تعداد اعضای مجمع و صاحبان رای […]
ناصر نامدار/
انتخابات فدراسیون فوتبال روز دهم اسفند یعنی یکشنبه برگزار خواهد شد. انتخاباتی که با انتخاباتهای قبلی متفاوت است. چرا که این بار مطابق با اساسنامه جدید و مورد تائید فیفا برگزار میشود. افزایش تعداد اعضای هیات رئیسه از از ۹ به ۱۱ نفر و افزایش تعداد اعضای مجمع و صاحبان رای از ۷۵ به ۸۹ نفر از مهمترین تغییراتی است که در این انتخابات شاهد آن خواهیم بود. ضمن این که فیفا با سختگیریهایی که در نگارش و تدوین اساسنامه داشته، سعی کرده دخالت سیاسیون و دولت را در انتخابات کاهش بدهد. با اساسنامه جدید محدودیتهایی که باعث میشد فقط یک عده خاص شانس کاندید شدن داشته باشند برداشته شد و ماحصل همه این تغییرات ورود یک چهره غیر منتظره به انتخابات بود. در حالی که اهالی فوتبال مثل همیشه منتظر ورود علی دایی به این عرصه بودند این علی کریمی بود که با اعلام نامزدی همه را غافلگیر کرد. علی کریمی در موعد مقرر ثبت نام و تیم همکارانش را هم معرفی کرد تا نشان دهد ادعای حضورش در انتخابات کاملا جدی بوده. در نهایت صلاحیت او به همراه ۳ کاندید دیگر تائید شد. حالا او باید در روز یکشنبه هفته آینده با کیومرث هاشمی، مصطفی آجورلو و شهاب الدین عزیزی خادم در انتخابات فدراسیون فوتبال رقابت کند.
ساترا این بار علیه کریمی
قرار بود هر چهار نامزد انتخابات فدراسیون فوتبال روز یکشنبه سوم اسفند به استودیوی برنامه «فوتبال برتر» بروند تا در این برنامه درباره برنامههای خودشان برای آینده فدراسیون توضیح بدهند. از میان این چهار نفر علی کریمی دعوت تلویزیون را رد کرد! او در نامهای درباره دلایل رد دعوت تلویزیون گفت: «احتراما به آگاهی میرسانم اینجانب علی کریمی نامزد تصدی سمت ریاست فدراسیون فوتبال سالهاست نقاط ضعف فوتبال ایران و راههای برونرفت از بحران فعلی فوتبال کشور را در قالب مصاحبههای مختلف بیان کردهام و اکنون حضور در یک برنامه ضبط شده تلویزیونی و مناظره با سایر کاندیداهای محترم را به صلاح فوتبال کشور ندانسته و آن را بیشتر نمایشی میبینم.» پیش بینی میشد که رد درخواست تلویزیون از سوی جادوگر برای او پیامدهایی داشته باشد. کریمی اما ترجیح داد در یک برنامه که فضای آزادتری داشته باشد درباره برنامههای خودش توضیح بدهد و به همین دلیل، برنامه اینترنتی «تی وی تاک» با اجرای امیر علی نبویان را انتخاب کرد. البته درباره توافق با این برنامه هم شایعات زیادی به وجود آمده بود. گفته میشد کریمی برای حضور در این برنامه درخواست مالی بالایی ارائه داده بود. بعدا مشخص شد که او درخواستی دو و نیم میلیارد تومانی ارائه داده با این شرط که این مبلغ صف امور خیریه شود. در هر حال این برنامه ضبط و برای پخش آماده شد. اما صبح دیروز خبر رسید «ساترا» (سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی) اجازه پخش این برنامه را نداده است! این سازمان همان سازمانی است که چندی پیش اجازه تولید و پخش برنامه اینترنتی به عادل فردوسی پور را هم نداده بود! گفته میشود ساترا محتوای این برنامه را مناسبِ پخش عمومی ندیده است. این که علی کریمی در این برنامه چه گفته که ساترا آن را مناسب پخش عمومی ندیده مشخص نیست. البته ساترا دیروز در اطلاعیهای این خبر را تکذیب کرد و نوشت: «این برنامه به دلیل ساختار حرفهای و نمایشی در دستور کار دبیرخانه قرار گرفته است. فرایند در نظر گرفته شده برای همه محتواهای نمایشی حرفهای یکسان است که در خصوص برنامه «همرفیق» و سریالهای «قورباغه»، «خوب بد جلف» و … طی شده و رسانههای صوت و تصویر برنامههای خود را طی این فرایند منتشر کردهاند. در صورتی که برنامه در دسته بندی نمایشی حرفهای قرار نمیگرفت امکان پخش از صفحات شخصی افراد در رسانههای کاربر محور را داشت و به فرایند فوق الذکر نیاز نداشت.»
دادکان پشت کریمی درآمد
در این بین اما حمایت محمد دادکان از علی کریمی هم اتفاق مهمی بود. رئیس اسبق فدراسیون فوتبال در مصاحبهای گفته بود: «علی کریمی اگر انتخاب شد که هیچ، جامعه فوتبال به این اتفاق میبال؛د اما اگر هم به او رای ندادند و انتخاب نشد باز هم من میگویم پیروز انتخاب بیشک علی کریمی است. کریمی شاید دانش لازم را در مدیریت نداشته باشد اما در زمینه دانش اجتماعی و کسب مقبولیت مردمی از همه کاندیداها جلوتر است. اگر من دادکان میگویم علی کریمی بهترین گزینه است همه چیز را در نظر گرفتهام. کریمی اهل مبارزه با فساد است و این فساد باید از فوتبال و ورزش کشور ریشهکن شود. شعار علی کریمی هم برای حضور در انتخابات مبارزه با فساد است.» کریمی هم بلافاصله از دادکان به خاطر حمایتش از او تشکر کرد. دیروز کریمی درباره شایعه انصرافش از حضور در انتخابات گفت: «بدون تعارف اعلام میکنم اگر محمد دادکان در مصاحبهای که داشتند، یکی از رقبای بنده که در انتخابات حضور دارند را تایید میکردند و یکی از سه نفر را شایسته انتخاب به عنوان رئیس فدراسیون را میدانستند، حتما اولین نفر خودم از ادامه راه انتخاباتی انصراف میدادم و کنار میکشیدم.»
کریمی در لابیها عقب افتاده
در چنین انتخاباتهایی که مردم عادی شرکت ندارند و افراد رای دهنده از قبل مشخص شدهاند، لابی کردن نقش مهمی دارد. کریمی خودش مدعی است هرگز تن به چنین کاری نداده و نخواهد داد و به عنوان کاندید مستقل در این انتخابات شرکت میکند. این در حالی است که درباره سایر کاندیداها حرف و حدیث بسیار است و شائبه حمایت شدنشان از سوی مراکز متعدد قدرت وجود دارد. علی کریمی تنها از سوی جامعه فوتبال مثل مربیان و بازیکنان حمایت شده اما این عده تاثیر زیادی در انتخابات ندارند و افرادی مثل روسای هیات فوتبال استانها و مدیران باشگاهها تعداد قابل توجهی رای دارند که گفته میشود آرای آنها از هم اکنون مشخص است. خیلی از اهالی فوتبال دوست دارند کریمی رئیس فدراسیون بعدی باشد تا با تیمی که در نظر گرفته بتواند شعارهایش را عملی کند. اما واقعیت این است که او در لابی کردنها و بازیهای پشت پرده عقب افتاده و کار بسیار سختی برای پیروزی در اتتخابات دارد. انتخابات هیات فوتبال تهران هم که روز دوشنبه برگزار و در آن همان رئیس همیشگی یعنی حبیب الله شیرازی انتخاب شد میتواند الگوی انتخابات فدراسیون فوتبال هم تلقی شود. این انتخابات هم معترضان زیادی داشت اما هیچ کس نتوانست سندی برای مخدوش بودن آن ارائه کند. البته یک شایعه هیجان انگیز درباره انتخابات فدراسیون فوتبال وجود دارد. کریمی اگر برنده شد که شده است اما گفته میشود اگر برنده نشود، یک نطق آتشین و افشاگرانه بسیار تند خواهد داشت و طی آن پشت پرده هایی وحشتناک و باورنکردنی از فوتبال ایران را رو میکند.
آرامش هاشمی و عزیزی؛ نگرانی آجورلو
دوشنبه برنامه مناظره انتخاباتی کاندیداهای فدراسیون که در غیاب علی کریمی ضبط شده بود از برنامه «فوتبال برتر» پخش شد. عزیزی خادم، آجورلو و هاشمی در این برنامه درباره اهدافشان از حضور در انتخابات حرف زدند. هر کدام شعارهای خودشان را دادند و مدعی شدند میتوانند وضعیت فعلی را تغییر بدهند. اما ماجرا وقتی جالب شد که محمد حسین میثاقی مجری برنامه از کاندیداها درباره اطمینانشان از صحت و سلامت انتخابات و شائبه دخالت وزارت ورزش و حتی فدراسیون فوتبال در انتخابات پرسید. هاشمی که در محافل ورزشی از او به عنوان گزینه وزارت ورزش نام برده میشود در این باره گفت: «نگران لابیها نیستم. این استقلال رأی را من در فدراسیون میبینیم و نگران نیستم و هر نتیجهای هم رقم بخورد باید به رأی اعضای مجمع احترام گذاشت.» او در پاسخ به این سوال که ««آیا به نظر شما در انتخابات فدراسیون فوتبال کسی گزینه وزارت ورزش است یا خیر؟» گفت: «هر دوره این بحثها بوده است، نه تنها در فوتبال، بلکه در رشتههای دیگر هم بوده است. من نمیخواهم قضاوت کنم، ولی وقتی من پذیرفتم بهعنوان کاندیدا ورود کنم، یعنی تمام شرایط را پذیرفتم.» عزیزی خادم هم با یادآوری این نکته که در انتخابات قبل خودش قربانی این مسائل شد گفت: «تدوین اساسنامه جدید یک قدم به جلو بود. چیزی که سالها قربانیان زیادی گرفت.» عزیزی خادم درباره این که با رد صلاحیت حیدر بهاروند، حامیان رئیس فعلی فدراسیون به او رای خواهند یا نه گفت: «این موضوع را آقای بهاروند باید پاسخگو باشد. ایشان ۲۰ تا ۳۰ سال در هیئتها بودند. من چهار سال در فدراسیون کار کردهام و کار من رسالت تاریخی من بوده است.» در واقع هم هاشمی و هم عزیزی خادم معتقد بودند که انتخابات سالمی برگزار خواهد شد اما آجورلو به صراحت از نگرانیاش درباره سلامت انتخابات گفت که این میتواند معنیدار باشد. آجورلو گفت: «بنده از سمت وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک نگرانی دارم، اما تقیه میکنم و نمیگویم گزینه مطلوب آنها کیست. کیومرث هاشمی دوست من است و آقای عزیزی خادم آینده فوتبال ما خواهد بود، اما من نمیتوانم بیایم و عیب دوستم را اینجا بگویم. افرادی که میخواستند برای ریاست فدراسیون فوتبال کاندیدا شوند، مانند انتخابات ریاست جمهوری از شش ماه قبل سفر به استانهای مختلف از جمله کردستان، زنجان، مرکزی، بوشهر و… را آغاز کردند و آنجا با رؤسای استانها صحبت شده است. اینکه آقای کیومرث هاشمی میگوید، مجمع خوب است من هم قبول دارم. این مجمع متفاوت با گذشته است و نظر من مجمع نبود، بلکه نظر من دولتیها هستند. اینکه دو نهاد دولتی از جمله وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک انتخابات را مدیریت میکنند.»