اشتغال در تحلیل های اقتصادی، جایگاه برجسته و ممتازی داشته و با فقر، مهاجرت روستایی، نابرابری‌های آموزشی و حتی بحران های محیط زیستی، سرمایه اجتماعی و ثبات سیاسی- اجتماعی یک جامعه در‌هم تنیدگی تمام عیار دارد. از همین رو دولتمردان همدان تلاش های گسترده ای برای دستیابی به اهداف دولت تدبیر و امید در حوزه […]

اشتغال در تحلیل های اقتصادی، جایگاه برجسته و ممتازی داشته و با فقر، مهاجرت روستایی، نابرابری‌های آموزشی و حتی بحران های محیط زیستی، سرمایه اجتماعی و ثبات سیاسی- اجتماعی یک جامعه در‌هم تنیدگی تمام عیار دارد.

از همین رو دولتمردان همدان تلاش های گسترده ای برای دستیابی به اهداف دولت تدبیر و امید در حوزه اشتغال و کارآفرینی داشته اند و دستاورد برنامه های آنها در استان برای احیای واحدهای تولیدی راکد، افزایش ظرفیت تولید کارخانه ها، پرداخت سرمایه در گردش و رفع هر گونه موانع در ستاد تسهیل و کارگروه رونق اقتصادی، آمار بیکاری را در همدان تک نرخی کرده است.

طبق اعلام مرکز آمار ایران، در بهار سال جاری نرخ بیکاری در همدان به ۸٫۲ درصد کاهش یافت و این استان از نظر نرخ اشتغال جزو سه استان نخست کشور قرار گرفت.

کارشناسان معتقدند، وجود ظرفیت های متنوع برای جذب سرمایه گذار داخلی و خارجی یکی از مهمترین عوامل تک نرخی شدن آمار بیکاری در همدان است.

 

*** همدان رتبه سوم نرخ بیکاری

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان در این ارتباط گفت: بهار ۹۷ نرخ مشارکت اقتصادی در کشور ۴۱٫۱ و در استان همدان ۴۲٫۸ درصد بود.

سیداحمد توصیفیان با اشاره به اینکه نرخ بیکاری استان همدان در بهار امسال ۸٫۲ اعلام شده است، افزود: همدان بعد از سمنان و اردبیل رتبه سوم را به لحاظ کمترین نرخ بیکاری در کشور دارد.

وی اظهار داشت: تعهد اشتغال استان همدان در سال گذشته ۱۹ هزار و ۹۸۰ شغل بود که از ابتدای سال گذشته تا پایان تیر امسال ۲۴ هزار و ۵۴۹ شغل در این استان ثبت شد.

توصیفیان اضافه کرد: پنج هزار و ۷۲۵ شغل نیز در بخش مسکن ایجاد شده که در مجموع ۳۰ هزار و ۲۷۴ نفر اشتغال در استان همدان ایجاد شده است.

وی خاطرنشان کرد: براساس آمار مرکز آمار ایران ۳۳ هزار و ۶۶۷ شغل جدید در همدان نسبت به سال گذشته اضافه شده است اما برخی دستگاه‌ها آمارهای اشتغال خود را ثبت نکرده‌اند.

استاندار همدان نیز در این ارتباط گفت: ۱۳ هزار ۴۲۰ میلیارد ریال تسهیلات از اعتبارات تکلیفی اشتغال استان پرداخت شده که پنج هزار و ۶۵۰ میلیارد ریال آن مربوط به بخش رونق تولید است.

نیکبخت افزود: یکهزار و ۷۷۰ میلیارد ریال از این اعتبارات نیز مربوط به اشتغال روستایی، ۸۰۰ میلیارد ریال بخش خود اشتغالی و مابقی مربوطه به بخش های اشتغال خانگی، صندوق توسعه ملی، صندوق کارآفرینی امید و مکانیزاسیون کشاورزی است.

وی ادامه داد: همچنین از منابع داخلی بانک ها ۱۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شد که در مجموع در سال گذشته ۲۳ هزار و ۴۲۰ میلیارد ریال تسهیلات اشتغالزایی در استان پرداخت شده است.

 

*** درخشش همدان در ساخت نیروگاه خورشیدی

مدیرکل امور اقتصاد و دارایی همدان نیر در این ارتباط گفت: این استان قطب نیروگاه های خورشیدی منطقه غرب کشور است و ۱۲طرح به ارزش ۱۱۶٫۶ میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی از ابتدای دولت یازدهم تاکنون در این استان انجام شده است.

سیدناصر محمودی اظهار داشت: هشت طرح از این تعداد به مبلغ ۸۴٫۵ میلیون دلار به بهره برداری رسید و چهار طرح به ارزش ۳۲٫۱ میلیون دلار در حال اجراست.

وی با بیان اینکه تاکنون ۶۶٫۱ میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی در همدان جذب شده است، افزود: بیشترین میزان سرمایه گذاری خارجی در همدان مربوط به کشور آلمان با ۶۲٫۴ میلیون دلار است.

مدیرکل امور اقتصاد و دارایی استان همدان بیان کرد: همچنین کشورهای آمریکا، ایرلند، استرالیا، هلند، عراق، لبنان هم در همدان سرمایه گذاری کرده اند.

وی اظهار داشت: هفت طرح نیروگاه خورشیدی با مجموع توان تولیدی ۵۰٫۹ مگاوات و مبلغ کل مصوب سرمایه گذاری خارجی ۶۹ میلیون دلار در همدان در حال اجراست.

محمودی با بیان اینکه یک نیروگاه خورشیدی هفت مگاواتی توسط شرکت آفتاب ماد راه ابریشم تحت عنوان خلیج فارس سال ۹۴ در شهرستان همدان بهره برداری شد، افزود: ۱۲ تن در این طرح مشغول به کار شدند و برای اجرای این طرح ۹ میلیون دلار مصوب اما ۶٫۴ میلیون دلار جذب شد.

مدیرکل امور اقتصاد و دارایی همدان ادامه داد: همچنین یک نیروگاه خورشیدی هفت مگاواتی دیگر توسط این شرکت با نام نیروگاه خورشیدی امیرکبیر با مبلغ مصوب ۹ میلیون دلار و جذب ۶٫۴ میلیون دلار سال ۱۳۹۴ به بهره برداری رسید.

محمودی گفت: نیروگاه خورشیدی شهدای همدان نیز مربوط به شرکت آفتاب ماد راه ابریشم با توان ۷ مگاوات تابستان سال گذشته در کبودرآهنگ بهره برداری شد.

وی اضافه کرد: اعتبار مصوب این طرح ۱۰٫۲ میلیون دلار و میزان جذب ۴٫۵ میلیون دلار بود و برای ۱۲ جویای کار شغل ایجاد کرد.

مدیرکل امور اقتصاد و دارایی همدان افزود: طرح نیروگاه خورشیدی شرکت آفتاب ماد راه ابریشم با توان هفت مگاوات با نام نیروگاه خورشیدی باباطاهر واقع در شهرستان فامنین نیز با اعتبار مصوب ۱۰٫۲ میلیون دلار و جذب ۴٫۵ میلیون دلار و اشتغال ۱۲ نفر در شهریورماه سال ۹۶ به بهره برداری رسید.

وی با بیان اینکه ساخت نیروگاه خورشیدی هفت مگاواتی با سرمایه گذاری ۱۰٫۲ میلیون دلار و اشتغالزایی ۱۲ نفر در کبودرآهنگ مصوب شد و هم اینک در دست اجراست، گفت: طرح نیروگاه خورشیدی شرکت آفتاب ماد راه ابریشم نیز با توان ۸٫۹ مگاوات و با نام نیروگاه خورشیدی بوعلی سینا در شهر همدان بهره برداری شد.

محمودی افزود: ۱۱٫۴ میلیون دلار مبلغ مصوب این طرح بود که ۴٫۵ میلیون دلار جذب و با بهره برداری از آن در سال گذشته برای ۱۲ جویای کار فرصت شغلی ایجاد شد.

مدیرکل امور اقتصاد و دارایی همدان با بیان اینکه طرح نیروگاه خورشیدی شرکت کرینر سولار انرژی پارسیان نیز با توان ۷ مگاوات در کبودرآهنگ در حال اجراست، گفت: طرح ساخت نیروگاه هفت مگاواتی کبودرآهنگ اسفند سال گذشته با سرمایه گذاری ۹ میلیون دلار و اشتغال ۱۲ نفر به تصویب رسید.