«قهرمان» در فهرست جدید برترین‌های سال از نگاه منتقدان
«قهرمان» در فهرست جدید برترین‌های سال از نگاه منتقدان

در فهرست ۵۰ فیلم برتر سال ۲۰۲۱ به انتخاب ۱۸۷ منتقد بین‌المللی ساخته جدید اصغر فرهادی در رتبه ۲۳ جای گرفته است. نشریه سینمایی ایندی‌وایر با برگزاری یک نظرسنجی از ۱۸۷ منتقد سینمایی بین‌المللی اقدام به معرفی ۵۰ فیلم برتر سال ۲۰۲۱ کرده است و در این فهرست فیلم «قدرت سگ» ساخته «جین کمپیون» که […]


در فهرست ۵۰ فیلم برتر سال ۲۰۲۱ به انتخاب ۱۸۷ منتقد بین‌المللی ساخته جدید اصغر فرهادی در رتبه ۲۳ جای گرفته است.
نشریه سینمایی ایندی‌وایر با برگزاری یک نظرسنجی از ۱۸۷ منتقد سینمایی بین‌المللی اقدام به معرفی ۵۰ فیلم برتر سال ۲۰۲۱ کرده است و در این فهرست فیلم «قدرت سگ» ساخته «جین کمپیون» که پیشتاز جوایز اسکار نیز هست در رتبه نخست قرار گرفته و فیلم ژاپنی «ماشین منو بران» از «ریوسوکی هاماگوچی» و «پیتزا لیکوریس» به کارگردانی «پل توماس اندرسون» نیز به ترتیب رتبه دوم و سوم را به خود اختصاص داده‌اند.
فیلم «قهرمان» به کارگردانی و نویسندگی اصغر فرهادی و برنده جایزه بزرگ جشنواره کن نیز در این فهرست در رتبه بیست و سوم برترین‌های سینمای جهان در سال ۲۰۲۱ قرار گرفته است. این فیلم که نماینده سینمای ایران در شاخه بهترین فیلم بین‌المللی اسکار ۲۰۲۲ نیز بود در نهایت پس از رسیدن به فهرست ۱۵ نامزد اولیه این شاخه از راهیابی به جمع نامزدهای نهایی بازماند.

«دراکولا» در بازار نشر
رمان «دارکولا» نوشته «برام استوکر» که به‌تازگی برای فارسی زبانان منتشر شده، روایت داستانی است که «سر آرتور کانن دویل» خالق شخصیت مشهور شرلوک هولمز در ژانر کارآگاهی آن را بهترین داستانی دانسته که درباره شیاطین و نیروهای اهریمنی خوانده است.
رمان دراکولا نوشته برام استوکر که به‌تازگی با ترجمه محمود گودرزی راهی بازار نشر شده، قصه‌ای است که به صورت یک رشته مکاتبات و صفحاتی از دفتر خاطرات شخصیت‌های داستان روایت می‌شود. دراکولا که نخستین بار و در سال ۱۸۹۷ منتشر شد، عنوان شخصیت اول این کتاب که یک خون‌آشام است را روی جلد دارد.
آبراهام استوکر مشهور به برام استوکر نویسنده ایرلندی، متولد سال ۱۸۴۷ و درگذشته به سال ۱۹۱۲ است. او رمان‌ها و داستان‌های کوتاه زیادی در کارنامه دارد اما با دراکولا شناخته می‌شود که تا به حال اقتباس‌های تصویری زیادی از آن ساخته شده است. برام استوکر چندسال از نوجوانی خود را در مبارزه با بیماری و ناچار در رختخواب گذراند. در نتیجه تجربه این‌چندسال بیماری و بستری‌بودنش، بسیار به کار آمد و تاثیرات زیادی در زندگی‌اش به جا گذاشت.
رمان دراکولا با دفترچه خاطرات مردی به‌نام جاناتان هاکر شروع و تمام می‌شود. ساختار این‌رمان به‌صورت خاطرات، تلگراف‌ها و نامه‌های ارسالی بین شخصیت‌هاست. شخصیت وحشت‌زا و محوری این‌رمان، یک اشراف‌زاده رومانیایی به‌نام کُنت دراکولا است که از یک جنگجوی سلحشور تبدیل به یک‌ خون‌آشام می‌شود. استوکر برای نوشتن این‌رمان، ۸ سال از زندگی خود را صرف تحقیق و پژوهش و فرهنگ‌های اروپایی و افسانه‌های کهن مربوط به خون‌آشام‌ها را مطالعه کرد. آرمینیوس وامبری شرق‌شناس مجارستانی در سال ۱۸۹۰ در لندن با برام استوکر آشنا شد و او را با افسانه‌هایی درباره شاهزاده اهل رومانی «ولاد سوم دراکولا» آشنا کرد و این امر زمینه نوشتن کتاب داستان دراکولا به قلم برام استوکر در سال ۱۸۹۷ منتشر شد.
نشر برج ناشر ترجمه فارسی این‌کتاب اعلام کرده با توجه به گذشت بیش از ۷۰ سال از مرگ برام استوکر نویسنده کتاب دراکولا و در آمدن این‌اثر در حوزه مالکیت عمومی، آن را در چهارچوب قوانین بین‌المللی حق انحصاری نشر، ترجمه و منتشر کرده است.
سر آرتور کانن دویل خالق شخصیت مشهور شرلوک هولمز در ژانر کارآگاهی، در نامه تقدیر و تحسینی که برای برام استوکر نوشته، دراکولا را بهترین داستانی دانسته که درباره شیاطین و نیروهای اهریمنی خوانده است.
شخصیت دراکولا مشهورترین خون‌آشام در ادبیات و سینماست و در آثار بسیاری که پس از کتاب برام استوکر به وجود آمده‌اند ظاهر شده‌است. فیلم دراکولای برام استوکر به کارگردانی فرانسیس فورد کاپولا برپایه همین رمان ساخته شده‌است. رمان دراکولا نوشته برام استوکر با ترجمه محمود گودرزی در ۴۶۸ صفحه و شمارگان هزار نسخه به‌تازگی از سوی نشر برج منتشر شده است.