پرداخت تسهیلات ارزان قیمت برای واحدهای مسکونی آسیب دیده از آبگرفتگی در بندرامام
پرداخت تسهیلات ارزان قیمت برای واحدهای مسکونی آسیب دیده از آبگرفتگی در بندرامام

رئیس بنیاد مسکن از تصویب پرداخت تسهیلات ارزان قیمت ۱۵۰ میلیون تومانی برای واحدهای مسکونی آسیب دیده از آبگرفتگی در بندرامام خبر داد. اکبر نیکزاد در بازدید از مناطقی که در سیل بندر امام آسیب دیده بودند با تأکید بر لزوم حضور در بندرامام برای بررسی مسائل و مشکلات و انعکاس آن به مسئولان اظهار […]

رئیس بنیاد مسکن از تصویب پرداخت تسهیلات ارزان قیمت ۱۵۰ میلیون تومانی برای واحدهای مسکونی آسیب دیده از آبگرفتگی در بندرامام خبر داد.

اکبر نیکزاد در بازدید از مناطقی که در سیل بندر امام آسیب دیده بودند با تأکید بر لزوم حضور در بندرامام برای بررسی مسائل و مشکلات و انعکاس آن به مسئولان اظهار کرد: مسئولان باید مسائل و مشکلات مردم را مشکلات خود بدانند؛ وظیفه داشتم تا با حضور در این شهرستان معضلات را به رئیس جمهور، هیئت وزیران و دیگر مسئولان منعکس کنم.
وی افزود: در جلسه هیئت وزیران به ریاست شخص رئیس جمهور برای هر واحد مسکونی ۱۵۰ میلیون تومان دیگر وام ارزان قیمت با کارمزد پنج درصد مصوب شد؛ وظیفه دارم از طرف همه مردم قدرشناس اینجا از ریاست جمهوری و هیئت وزیران تقدیر کنم چون با این وضعیت اقتصادی دولت و خصوصاً اینکه پرداختن یارانه بار سنگینی را برای دولت از بُعد مالی ایجاد کرده است، این تصمیم را گرفتند. نیکزاد تصریح کرد: رئیس جمهور چون مسائل و مشکلات این منطقه را می‌داند و ارادت خاصی نسبت به خوزستان و چنین مناطقی دارد، برای پنج هزار واحد، ۱۵۰ میلیون تومان وام ارزان قیمت تخصیص داد؛ به محض تصویب این مصوبه چند روز بعد هم به بنیاد مسکن، سازمان برنامه‌ریزی و بانک مرکزی ابلاغ شد. رئیس بنیاد مسکن عنوان کرد: هم اکنون بانک مرکزی در حال ابلاغ به بانک‌های عامل در بندرامام است؛ پرونده همه افراد در ستاد بازسازی موجود هست و از روز اول بدون پرونده نمی‌شد کار بازسازی را انجام دهیم. نیکزاد با اشاره به اینکه در بنیاد مسکن اسلامی چه از استان و چه در سازمان کشور روی همه باز است، بیان کرد: بر اساس دستورالعمل ابلاغی این تسهیلات ۱۵۰ میلیون تومان طی روند ساخت به شهروندان پرداخت می‌شود. وی با اشاره به اینکه قطعاً با کمک مردم این واحدها به اتمام می‌رسند، ادامه داد: پیگیری‌های لازم برای استقرار زیرساخت‌های لازم مثل آب، گاز و برق نیز از طریق وزیر کشور انجام شده تا مردم فقط برای کنتور پرداخت هزینه داشته باشند و هزینه‌های مربوط به شبکه از طریق دستگاهای متولی پرداخت شود؛ وزیر هم قول متذکر شدن به مدیران استانی را داد. نیکزاد با اشاره به انجام عمده اقدامات لازم برای تأمین اعتبارات استانی یادآور شد: این را یقین می‌دانم که به صورت مستمر هفته‌ای چند سفر استانی داشته باشم؛ اینجا در بندرامام کار تا جایی پیش رفته که اگر کمی کوتاه بیاییم واحدها نیمه کاره رها شده و مردم اسیر می‌شوند. رئیس بنیاد مسکن با اشاره اینکه واحدها باید با مشارکت مردم تکمیل شود و تنها گره کار اختصاص وام بود که از سوی رئیس جمهور مصوب شد، تشریح کرد: اینکه مردم اینجا مسائل و مشکلات خود را بیان و سر من به حق داد هم بکشند، حق با آنهاست؛ به همکاران نیز همواره اعلام کردم چون مردم تحت فشار هستند، حق دارند. نیکزاد گفت: با چند کارخانه رایزنی شده تا با نرخ تمام شده ارزان‌تر اقلام لازم برای بازسازی واحدهای مسکونی را به فروش برسانند چون این کار باید به سرانجام برسد.

 

 

 

مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید خبر داد؛
افتتاح بخشی از واحدهای نهضت ملی مسکن شهرهای جدید کشور در هفته دولت

معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید کشور گفت: با برنامه‌ریزی انجام شده در مرحله نخست اجرای نهضت ملی جهش تولید مسکن، ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در شهرهای جدید فعال است که شماری از واحدهای یک طبقه آن هفته دولت امسال افتتاح می‌شود.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، علیرضا جعفری مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید در بازدید از شهر جدید عالیشهر در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به وعده رئیس جمهور برای ساخت چهار میلیون مسکن در قالب نهضت ملی مسکن و تاکید رهبر معظم انقلاب در این زمینه، به شرکت عمران شهرهای جدید و دیگر دستگاه‌های مرتبط تکلیف شده تا با شناسایی و حل مشکلات، واحدهای مسکونی گام نخست با سرعت قابل توجهی احداث شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: با این حال در برخی از مناطق مشکل محدودیت زمین وجود دارد اما این مسئله در شهر جدید عالیشهر بوشهر وجود ندارد.
جعفری ادامه داد: در این زمینه باید در بخش عملیات اجرایی هماهنگی‌هایی صورت گیرد که این مهم امروز در نشست شورای اداری این شهر پیگیری می‌شود.
مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید افزود: مسائل مربوط به پیمانکاری و بانکی، قراردادهای مشارکتی و تک سندی کردن اراضی بخشی از مسائلی است که حل آن در دستور کار قرار دارد.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: به طور حتم تلاش می‌شود تا سهمیه‌ای از واحدهای نهضت ملی مسکن در هفته دولت به بهره‌برداری برسد و بخشی از واحدهای مسکونی مناطقی که واحدهای یک طبقه اجرایی شده است، در این زمان تحویل خواهد شد.
وی اضافه کرد: علاوه بر واحدهای مسکونی گام نخست نهضت ملی مسکن، برخی از پروژه‌های مسکونی متوقف و نیمه کاره‌ نیز در کشور وجود دارد که فاقد متقاضی بوده و در این دوره که ثبت نام متقاضیان صورت گرفت، سرعت‌بخشی به آنها در دستور کار جدی قرار گرفته تا شاهد افتتاح آنها باشیم.
مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید کشور درباره تعهد سنواتی این شرکت برای تکمیل واحدهای مسکونی طرح مسکن مهر، گفت: در شهرهای جدید حدود ۶۰ هزار واحد باقیمانده داریم که هنوز تحویل داده نشده و حدود ۲۰ هزار واحد نیز تحویل شده اما مراحل و امکان بهره بردای آن برای گیرنده فراهم نبوده است.
جعفری اعلام کرد: بخش عمده‌ای از این واحدهای مسکن مهر امسال تحویل می‌شود و مابقی در تابستان آینده به اتمام می‌رسد.

 

 

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی بیان کرد؛
قیمت پایه حق‌العمل مشاورین املاک مشخص شده است

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد: قیمت پایه حق‌العمل مشاورین املاک مشخص شده است اما نرخ آن باید در کمیسیون نظارت هر استان و شهرستان مشخص شود.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، پروانه اصلانی؛ مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی در میزگرد اقتصادی شبکه یک سیما با موضوع حق‌العمل مشاورین املاک پیرامون تغییرات صورت گرفته در تعیین حق‌العمل مشاورین املاک، ضمن تاکید بر ضرورت اتصال سامانه کد رهگیری مشاورین املاک به سامانه سازمان امور مالیاتی با هدف دریافت قیمت‌های معاملاتی و اجاری کمیسیون تقویم املاک به صورت آنلاین از این سازمان، گفت: این کار نیازمند یک تغییرات در ساختارهای نرم‌افزاری است و پس از آن، این موضوع قابلیت اجرا پیدا می‌کند.
وی با اشاره به اینکه لازم‌الاجرا شدن این موضوع مثل تمامی مصوبات دیگر ۱۵ روز پس از ابلاغ است، افزود: دریافت حق العمل مشاورین املاک از طریق دستگاه‌های پوز هم ضروری است که سازمان امور مالیاتی تمهیداتی بیندیشد با این هدف که بنگاه‌های مشاوره املاک به دستگاه‌های پوزی که متصل به سازمان امور مالیاتی است، مجهز شوند.
اصلانی با اشاره به اینکه قیمت‌های معاملاتی و اجاری تقویم املاک سالیانه است، تاکید کرد: کمیسیون تقویم املاک هر سال طی چند جلسه که در سازمان امور مالیاتی برگزار می‌شود، قیمت‌های مذکور را برای هر سال مشخص می‌کند. امسال هم جلسه مربوطه برگزار شد. قیمت‌های کمیسیون تقویم املاک همان قیمت‌هایی است که دفاتر اسناد رسمی نیز برای ارائه خدماتشان آنها را مورد استفاده قرار می‌دهند.
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه این چیز جدیدی نیست و سال‌هاست که توسط سازمان امور مالیاتی و دیگر اعضای کمیسیون، تعیین و هر سال اعلام می‌شود و مبنای عمل در یک سال قرار می‌گیرد، در عین حال گفت: آنچه در این مصوبه بسیار مهم است، این است که این قیمت‌ها طی یک سال ثابت است و طی سال افزایش یا کاهش پیدا نمی‌کند.
وی تاکید کرد: فرایند مورد اشاره در واقع یک فرایند اصلاح ساختاری و نهادی در حوزه واسطه گری در بازار مسکن است و آثار آن در بلندمت در بازار مسکن خود را نشان خواهد داد و موجب ایجاد شفافیت و اعتماد خواهد شد و نظم به این بازار خواهد داد.
اصلانی همچنین درباره فعالیت سامانه املاک و اسکان گفت: در حال حاضر بیش از ۷۳ میلیون اقامتگاه و بیش از ۱۱ میلیون مالک دارای کد پستی را شناسایی کرده است و برای اولین بار در تاریخ حوزه اقتصاد مسکن ما توانستیم حدودد ۵۷۷ هزار واحد مسکونی خالی را شناسایی و آنها را جهت اخذ مالیات به سازمان امور مالیاتی معرفی کنیم.
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی گفت: باید تاکید کنیم هدف اخذ مالیات بر خانه‌های خالی ایجاد درآمد برای دولت نیست ضمن اینکه درآمدها بعد از سال مالی محقق می‌شود که هنوز به آن زمان نرسیده‌ایم.
اصلانی همچنین عنوان کرد: در مواردی که می‌خواهند خانه‌ها را خالی نگه دارند که به قیمت‌های بالاتری به اجاره یا فروش برسانند، سامانه املاک و اسکان بسیار کمک‌کننده است و آن را کنترل می‌کند. سامانه کد رهگیری اساسا یکی از زیرسامانه‌ها و بازوهای سامانه املاک و اسکان است.
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی گفت: بر اساس قانون یک خانه تا ۴ ماه مجاز است که خالی بماند اما بعد از ۱۲۰ روز اگر خالی ماند مشمول مالیات بر خانه‌های خالی می‌شود. این مکانیسم شناسایی خانه‌های خالی در سامانه املاک و اسکان دیده شده و چون سامانه کد رهگیری به سامانه املاک و اسکان متصل است، این فرایند قابل انجام است و در حال حاضر هم اجرا می‌شود.
وی همچنین درباره آخرین وضعیت تعیین نرخ حق‌العمل مشاورین املاک در شهرستان‌ها برای سال جدید هم ضمن تاکید بر اینکه نرخ مربوطه در کمیسیون‌های تقویم املاک هر شهرستان و بسته به شرایط هر شهرستان تعیین می‌شود، اعلام کرد: در حال حاضر قیمت پایه محاسبه حق‌الزحمه مشاورین املاک مشخص شده است اما نرخ باید در کمیسیون نظارت هر استان و شهرستان مشخص شود.
اصلانی افزود: ما می‌پذیریم که قیمت تقویم املاک با قیمت بازار اختلاف دارد اما آنچه در این مصوبه اهمیت دارد ثابت و مشخص بودن پایه محاسبه حق الزحمه مشاورین است. اساسا موضوع کاهش حق کمیسیون مشاورین املاک نیست.
وی اضافه کرد: ساز و کار نظارتی در خصوص اجرای این مقرره در خود این مصوبه آمده است؛ اولا نرخ حق‌العمل باید در پرینتی که مردم به عنوان قرارداد می‌گیرند، درج شود و پول آن هم از طریق دستگاه پوز که متصل به سازمان امور مالیاتی است، پرداخت شود. لذا از نظر من بزرگترین کنترل‌کننده و ناظر بر اجرای این مصوبه، خود مردم هستند؛ از این حیث که آنها همان مبلغی را پرداخت کنند که در برگه قرارداد چاپ شده است.
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی افزود: نکته دوم اینکه در همین مصوبه آمده است که اتحادیه مشاورین املاک و اتاق اصناف مکلف‌اند به صورت دوره‌ای گزارش‌های نظارتی خودشان را از هر یک از مشاورین املاک در سامانه کد رهگیری بارگذاری کند و این مبنای رتبه‌بندی مشاورین املاک خواهد شد که سال به سال این اطلاعات در اختیار مردم قرار می‌گیرد و اینطور در میان‌مدت، در انتخاب مشاورین املاک جهت عقد قراردادهای اجاره یا فروش توسط مردم قطعا تاثیرگذار است و مردم به سراغ مشاورینی خواهند رفت که دارای رتبه بالاتری هستند؛ در عین حال این فرایند سبب می‌شود که سایر مشاورین املاک رفتار معاملاتی خود را مطابق قانون اصلاح کنند.

 

 

 

معاون مسکن وساختمان اداره کل راه وشهرسازی مازندران:
مشکل زمین مسکن ملی رویان درحال پیگیری است‌

معاون مسکن وساختمان اداره کل راه وشهرسازی مازندران گفت: موضوع زمین برای احداث مسکن ملی در رویان شهرستان نورنهایی شده ودرحال آماده سازی است.
به گزارش اداره ارتباطات واطلاع رسانی اداره کل راه وشهرسازی استان مازندران مهندس رهگشای ضمن اعلام این خبر افزود: براساس قانون جهش مسکن، ممنوعیت ساخت در اراضی درجه یک ودو کشاورزی، اراضی جنگلی باپوشش گیاهی و مناطق حفاظت شده وجوددارد وبه این دلیل که قانون تعیین کننده است بنابراین نمی‌توان ساخت وساز را در این مکان‌ها انجام داده و باید طبق آن رعایت و عمل شود.
معاون مسکن وساختمان راه وشهرسازی مازندران تصریح کرد: با توجه به این مشکل درحال پیگیری در قالب ابلاغیه تبصره وتمهیدات لازم مبنی بر استثنا قراردادن استان‌های شمالی با توجه به مشکل کمبود زمین در آیین نامه اجرایی نهضت ملی مسکن هستیم.
مهندس رهگشای با تاکید براینکه پیگیری‌های لازم در این زمینه درحال انجام است،گفت: درغیر اینصورت در نهایت اختصاص زمین در شهر مجاور را خواهیم داشت و متقاضیان در این زمینه نگران نباشند.
طبق مقررات نهضت ملی مسکن، متقاضیان باداشتن پنج شرط تاهل، سرپرست خانوار بودن و مردان مجرد۲۳سال به بالا، حداقل سابقه پنج سال سکونت درشهر مورد تقاضا، نداشتن مالکیت خصوصی ودر نهایت عدم استفاده از امکانات دولتی از اول انقلاب در حوزه مسکن، می‌توانند نسبت به ثبت نام اقدام کنند.

 

 

یک عضو کمیسیون عمران مجلس:
رقم بازپرداخت تسهیلات قانون جهش تولید مسکن باید کاهش یابد
یک عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: اگر رقم بازپرداخت تسهیلات قانون جهش تولید مسکن کاهش نیابد، نمی توان انتظار داشت که مورد استقبال مردم قرار گیرد چراکه مردم توان پرداخت رقم های بالا را ندارند.
اسماعیل حسین زهی در گفت وگو با ایسنا، درباره روند ساخت مسکن در کشور، بیان کرد: قانون جهش تولید مسکن یک گام بلند برای ساماندهی بازار مسکن بود که از سوی مجلس برداشته شد و بر اساس آن باید سالیانه یک میلیون واحد مسکونی ساخته شود، دولت نیز قول داده که تا پایان امسال ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد مسکونی را تحویل دهد.
این عضو کمیسیون عمران مجلس در ادامه اظهار کرد: ثبت نام برای دریافت این واحدهای مسکونی آغاز شده است اما باتوجه به اینکه بازپرداخت تسهیلات آن رقم بالایی است، چندان مورد استقبال قرار نگرفته است. قرار شده تا رایزنی هایی صورت گیرد تا مبلغ بازپرداخت اقساط کاهش پیدا کند، انتظار می رود در بحث بازپرداخت تسهیلات دولت گامی بردارد تا مردم توان پرداخت آن را داشته باشند. اگر رقم تسهیلات کاهش پیدا نکند قطعا مورد استقبال مورد استقبال مردم قرار نخواهد گرفت چراکه مردم توان پرداخت آن را ندارند.
نماینده مردم خاش در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در بحث تامین زمین برای ساخت مسکن گام های خوبی هم در استان ها و هم در شهرستان ها برداشته شده است، تصریح کرد: قرار شده تا وزارت راه و شهرسازی سامانه ای را راه اندازی کند تا پیشرفت فیزیکی ساخت واحدهای مسکونی در هر استان و شهرستان در آن مشخص شود. در این سامانه می توان به صورت روزانه مراحل اجرای پروژه را نظارت کرد.
حسین زهی خاطرنشان کرد: اگر واحدهای مسکونی در موعد مقرر ساخته شود می توان جلوی جهش قیمت‌ها را در حوزه مسکن گرفت.

یک عضو کمیسیون اجتماعی مجلس:
افزایش اجاره‌بها کمر مستأجران را شکسته است
یک عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به فرا رسیدن فصل جابه‌جایی‌ها خواستار اقدامی به منظور کنترل افزایش نرخ اجاره‌بها و رهن مسکن شد.
کیومرث سرمدی در تذکری شفاهی در جریان جلسه علنی امروز (سه‌شنبه) مجلس بیان کرد: مصوبه اخیر دولت مبنی بر افزایش ۱۰ درصدی حقوق کارکنان و بازنشستگان مربوط به قبل از جراحی اقتصادی دولت است. کارکنان و بازنشستگان روز به روز در حال فقیرتر شدن هستند.
نماینده مردم اسدآباد در مجلس اظهار کرد: مگر می‌شود تورم ۵۴ درصد باشد اما افزایش حقوق‌ها ۱۰ درصد اعمال گردد؟ دولت باید اصلاحیه بودجه را به مجلس بیاورد و مجلس برای ایجاد انگیزه در بدنه دولت در این مسیر آن‌ها را همراهی کند. افزایش اجاره بها و رهن کمر مستأجران را شکسته است. نبود قانون در این حوزه و ورود دیرهنگام مجلس و دولت گره‌ای را از مشکلات این قشر باز نکرده است. اکنون که فصل جابه‌جایی مستأجران است باید به داد آن‌ها رسید.

مدیرکل بنیاد مسکن زنجان:
تسهیلات مسکن روستایی در زنجان ۲ برابر شد
خواجه‌ای، مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی زنجان با بیان اینکه تسهیلات مسکن روستایی در استان زنجان دو برابر شد، گفت: سقف تسهیلات در مناطق روستایی از ۱۰۰ میلیون تومان به ۲۰۰ میلیون افزایش یافت.
رضا خواجه‌ای در گفتگو با خبرنگار بازار گفت: تسهیلات نوسازی و بهسازی واحدهای مسکونی در روستاها، سرانجام به دستور رئیس جمهور و با مساعدت سازمان برنامه و بودجه افزایش یافت.
وی با بیان اینکه تسهیلات مسکن روستایی دو برابر شد، ابراز داشت: رئیس جمهور در نامه خود به رئیس سازمان برنامه و بودجه خواستار مساعدت لازم در این زمینه شد و سازمان برنامه و بودجه نیز در این راستا با وجود عزم جدی دولت برای جلوگیری از هرگونه فشار بودجه‌ای تورم‌زا، موافقت خود در این زمینه را اعلام کرد.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب استان زنجان گفت: از روز هشتم‌ مرداد ماه جاری و با ابلاغ رسمی بانک مرکزی به تمامی بانک‌های عامل در این زمینه، سقف تسهیلات نوسازی و بهسازی واحدهای مسکونی روستایی از ۱۰۰ به ۲۰۰میلیون تومان آغاز و فرآیند دریافت آن در استان برای متقاضیان آغاز می‌شود.
خواجه‌ای تصریح کرد: دولت با وجود مشکلات عدیده اقتصادی و در شرایطی که بار مالی سنگین پرداخت یارانه‌های نقدی را به دوش می‌کشد، با هدف رونق بخشیدن به ساخت و ساز مسکن مقاوم در روستاها در برابر حوادث طبیعی مانند سیل و زلزله، نوسازی بافت فرسوده روستایی و ارتقاء سطح کیفی زندگی روستاییان تصمیم گرفت، سقف تسهیلات ساخت مسکن در مناطق روستایی را از ۱۰۰ میلیون تومان به ۲۰۰ میلیون تومان افزایش دهد.
وی افزود: سود وام قرض الحسنه ۲۰۰ میلیون تومانی ۵ درصد و ضمانت آن سفته زنجیره‌ای ۳ نفره است و روستاییانی که متقاضی دریافت وام ۲۰۰ میلیون تومانی هستند، می‌توانند به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مستقر در شهرستان‌ها مراجعه کنند.