دولت زمین مجانی می دهد
دولت زمین مجانی می دهد

رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد: در نهضت ملی مسکن زمین متعلق به دولت و مجانی به مردم داده می‌شود.وزیر راه و شهرسازی گفت: مسکن مهر کل زمین‌های که دولت داد یک میلیون ۶۰۰ هزار واحد بود بقیه زمین هایی بود که متعلق به مردم بود اما در نهضت ملی مسکن ما همه […]

رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد: در نهضت ملی مسکن زمین متعلق به دولت و مجانی به مردم داده می‌شود.وزیر راه و شهرسازی گفت: مسکن مهر کل زمین‌های که دولت داد یک میلیون ۶۰۰ هزار واحد بود بقیه زمین هایی بود که متعلق به مردم بود اما در نهضت ملی مسکن ما همه
زمین ها در واقع متعلق به دولت است و مجانی در اختیار مردم می گیرد.

رستم قاسمی در حاشیه نشست هیات دولت درباره روند پیش روی طرح جهش تولید مسکن از قول دولت و وزارت راه و شهرسازی مبنی بر ساخت ۴ میلیون مسکن تا پایان سال [عمر دولت] سخن گفت و افزود: این گونه نیست که سال اول بتوانیم یک میلیون مسکن بسازیم چون ساخت واحدهای مسکونی یکی دو سال به طول می‌انجامد.
وی ادامه داد: ظرف چند ماه گذشته ساخت یک و نیم میلیون واحد را شروع کرده‌ایم که از عملیات فونداسیون تا نازک کاری که تا پایان شهریور ماه طول می کشد، حدود ۱۰۰ هزار واحد تحویل خواهد شد.
قاسمی با بیان این مطلب، از شروع تحویل واحدها طی ماه های پیش رو خبر داد و افزود: این روند زمان می‌برد، به گونه‌ای برنامه ریزی کرده‌ایم که ظرف ۴ سال، حدود چهار میلیون مسکن را تولید کنیم.
وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به خبرنگار رادیو گفت‌وگو که در خصوص عملکرد یک ساله وزارتخانه متبوع‌اش پرسید، گفت: در حوزه مسکن کار مفصلی صورت گرفته است و با ایجاد بانک زمین نزدیک سه میلیون قطعه زمین برای نهضت ملی مسکن فراهم آمده که کار ساده ای نیست وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در حال حاضر عملیات اجرایی بیش از ۹۲۸ هزار واحد نهضت ملی مسکن در حال انجام است، گفت: برای کاهش فشار بر متقاضیان به دلیل افزایش هزینه‌های ساخت، وزارت راه و شهرسازی با همکاری بانک مرکزی، پیشنهاد افزایش سقف تسهیلات ساخت مسکن داده شده است تا سهم آورده متقاضیان حتی با افزایش هزینه‌های ساخت، بدون تغییر باقی بماند.رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی درباره آخرین وضعیت اجرای طرح نهضت ملی مسکن در کشور، گفت: در قالب طرح نهضت ملی مسکن تاکنون بالغ بر ۵.۴ میلیون متقاضی ثبت نام کرده‌اند که از این تعداد متقاضی حدود ۳.۵ میلیون متقاضی حایز شرایط اولیه شده‌اند که این متقاضیان جهت پالایش، از طریق سامانه به ادارات کل راه و شهرسازی معرفی شده‌اند.
وی افزود: در راستای اجرای طرح نهضت ملی مسکن، تاکنون به تعداد یک میلیون و ۳۶۸ هزار واحد مسکونی تعریف شده است که از کل واحدهای تعریف شده، عملیات اجرایی بالغ بر ۹۲۸ هزار واحد مسکونی آغاز شده است که این پروژه‌ها در مراحل مختلف پیشرفت از فونداسیون تا نازک کاری هستند و بالغ بر ۴۳۹ هزار واحد مسکونی نیز کلنگ‌زنی شده‌اند که این واحدها در مراحل اخذ پروانه، تعیین پیمانکار و انعقاد قرارداد مشارکت مدنی با بانک هستند.
قاسمی ادامه داد: از پروژه‌های شروع شده حدود ۵۷۶ هزار واحد مسکونی مربوط به اجرای طرح نهضت ملی مسکن در مناطق شهری، ۲۰۳ هزار واحد مسکونی مربوط به خودمالکین و ۱۵۸ هزار واحد مسکونی مربوط به نوسازی و بهسازی واحدهای مسکونی روستایی هستند.وزیر راه و شهرسازی همچنین درباره وضعیت تامین زمین برای واحدهای مسکونی جهت ساخت، گفت: تاکنون به استعداد بالغ بر یک میلیون و ۵۳۰ هزار واحد مسکونی به صورت قطعی، زمین تامین شده است. به استعداد حدود ۱.۴ میلیون واحد مسکونی دیگر نیز زمین شناسایی شده است که این اراضی جهت الحاق به محدوده شهرها، تغییر کاربری، ایجاد شهرک‌های جدید در دستور کار شورای برنامه‌ریزی استان‌ها و شورای عالی معماری و شهرسازی کشور است.وی در مورد ساخت شهرهای جدید هم یادآور شد: در طرح نهضت ملی مسکن برای تامین زمین مورد نیاز متقاضیان در شهرها و مناطقی که امکان تامین زمین در محدوده شهرها و نواحی متصل و پیوسته شهرها وجود ندارد، از ظرفیت ایجاد شهرها و و شهرک‌های جدید استفاده می‌شود. در مقطع فعلی ۲۰ شهر جدید موجود است و ایجاد ۴۰ شهرک جدید دیگر در دستور کار است که از این تعداد ۴ شهر جدید گلمان، تایناک، گلمان و نایبند در مراحل نهائی ایجاد هستند.
قاسمی گفت: ایجاد ۴۴ شهرک دولتی جدید در دستور است و در سامانه ستاد شهرک‌سازی ایجاد ۷۶ شهرک جدید دیگر نیز توسط بخش خصوصی درخواست شده است. از جمله مسائل و مشکلات شهرهای جدید ایجاد خدمات زیربنایی و روبنایی و ایجاد حمل و نقل و شبکه‌های ارتباطی بین شهرهای جدید با شهرهای مادر است. در ایجاد شهرها و شهرک‌های جدید سعی شده است تا این موارد مد نظر قرار گیرد تا شهرک‌های جدید احداثی قابلیت سکونت‌پذیری مطلوب‌تری داشته باشند. قاسمی همچنین در رابطه با افزایش بلیط پروازهای عتبات خاصه با نزدیک شدن به اربعین حسینی گفت: به هیچ عنوان اجازه نمی‌دهم که قیمت بلیط اربعین اضافه شود.وی در عین حال از مردم خواست بلیط چارتری نخرند و از طرفی به آژانس‌‌های هوایی نیز ابلاغ شده است که بلیط به صورت چارتر به فروش نرسانند.قاسمی با بیان این که توان کافی در حوزه پروازهای اربعین وجود دارد، تاکید کرد که هر ایرلاینی تخلف کند، پرواز آن لغو خواهد شد.وی بار دیگر یادآوری کرد که اجازه پرواز چارتری برای اربعین حسینی داده نشده و مردم هم از چنین بلیط‌هایی امتناع کنند چون در فرودگاه ایران خواهند ماند و اجازه افزایش بلیط هواپیما در زمان اربعین هرگز داده نخواهد شد.

 

 

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس:
ایران از کشورهای گران درحوزه مسکن است

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه ایران از کشورهای گران درحوزه مسکن است، گفت: دولت در کنار جدیتی که برای ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی دارند، برای بهبود وضعیت مستاجران، نظارت را در بازار افزایش داده و اجازه جولان به دلالان را ندهد.رحیم زارع، درباره وضعیت نامناسب اجاره بها مسکن، گفت: در فصل جابه جایی مستاجران، شاهد عدم نظارت دستگاه‌های دولتی بر بازار اجاره بها هستیم، متاسفانه علی رغم مصوبات متعددی که برای حمایت از مستاجران در نظر گرفته شده در عمل شاهد بی‌توجهی بازار به این سیاستگذاری‌ها هستیم.این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برخی خانوارها مجبورند بیش از نیمی از درآمد خود را صرف پرداخت اجاره بها کنند، تاکید کرد: گرانی کالاهای اساسی در کنار افزایش افسارگیخته کرایه‌خانه، خانواده‌ها را از لحاظ اقتصادی با مشکل روبرو کرده است.عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: مصوبه تعیین سقف برای افزایش ‌اجاره‌بها مسکن، به درستی اجرایی نمی‌شود و عملا صاحب خانه‌ها اجاره بهای خارج از عرفی را طلب می‌کنند و مستاجران به ناچار می‌پذیرند لذا دولت باید برای این بازار پر تلاطم نسخه کوتاه مدت تعیین کند چرا که ساخت و عرضه سالانه یک میلیون واحد مسکونی تنها در بازه زمانی بلند مدت اثر گذار خواهد بود، در حالی که مردم در شرایط فعلی نیاز به حمایت دارند. نماینده مردم آباده، بوانات، خرم بید و سرچهان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وضعیت گرانی کرایه خانه رمق مستاجران را گرفته است تاکید کرد: در حال حاضر ایران از کشورهای گران درحوزه مسکن بوده و علت آن هم سیاست‌های نادرست سال‌های قبل در حوزه مسکن سازی است که امیدواریم دولت فعلی در کنار جدیتی که برای ساخت سالانه یک میلیون مسکونی دارند، برای بهبود وضعیت مستاجران نظارت را در بازار افزایش داده و اجازه جولان به دلالی کاذب را ندهد.

 

 

رئیس کانون انبوه سازان:
دولت به درستی سیاست خود را معطوف به تولید مسکن کرد

رئیس کانون انبوه سازان گفت: اینکه دولت به درستی سیاست خود را معطوف به تولید مسکن کرده اقدام خوبی است، اما در نحوه اجرا مشکلاتی وجود دارد که نپذیرفتن تورم و به کار نگرفتن فعالان بخش خصوصی از جمله آنهاست و کار روی غلتک نیفتاده است.
سید محمد مرتضوی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: پروژه نهضت ملی مسکن در حال حاضر بیشتر توسط بخش دولتی جلو می رود و انبوه سازان و فعالان صنعت ساختمان هنوز به نقطه مشترکی با وزارت راه و شهرسازی نرسیده‌اند.وی افزود: واقعیت این است که ما با یک تورم مواجهیم که انعکاس آن را در پیشنهاد دولت به سازندگان در خصوص قیمت نهضت ملی مسکن نمی‌بینیم. به طور مثال در سال ۱۴۰۰ در بخش‌های مختلف نهاده‌های ساختمانی با تورم بین ۲۰ تا ۷۰ درصد مواجه بودیم که بخش زیادی از این تورم در نیمه دوم سال اتفاق افتاد. اما سازمان برنامه و بودجه تقریباً هیچ نوع تعدیلی را در سه ماهه سوم و چهارم سال ۱۴۰۰ نپذیرفت و قیمت‌ها را به روز رسانی نکرد.
رئیس کانون انبوه سازان با بیان اینکه قیمت پایه واحدهای نهضت ملی مسکن باید کاملاً منطبق با شرایط روز تطبیق شود، گفت: تورم، ‌ شرایط اقلیمی و شرایط فنی در استان‌های مختلف متفاوت است که حتما باید در نظر گرفته شده و لحاظ شود. پیشنهاد ما این است که وزارت راه و شهرسازی جزئیات مربوط به پروژه‌ها را در استان‌ها به شوراهای مسکن استان‌ها بسپارد. الگوهای تامین مالی پروژه هم دیده شده و از انعطاف لازم برخوردار باشد که البته ما در این حوزه و بخش تامین مالی برنامه‌های متفاوت و متنوعی هم داریم.مرتضوی تصریح کرد: عمده متقاضیان پروژه نهضت ملی مسکن از پرداخت هزینه‌های این طرح ناتوان هستند. بنابراین در ارائه الگوهای مالی متفاوت هم باید خلاقانه عمل کرده و بعضا تجدید نظرهایی هم ضروری است . در حال حاضر طرح‌ها از طریق تسهیلات بانکی و آورده متقاضیان پیش می‌رود. انبوه سازان حاضرند متناسب با موقعیت و شرایط اقتصادی پروژه‌ها بخشی از تامین مالی انها را بر عهده بگیرند . مسئله دیگر اینکه سقف تسهیلات بانکی هر ساله می بایست متناسب با نرخ تورم افزایش پیدا کند. متراژ‌ها نیز متناسب با توان مالی متقاضیان، متفاوت و متنوع در نظر گرفته شود .وی با اشاره به تفاهم نامه‌هایی که بین وزارت راه و شهرسازی با ارگان‌ها و دستگاه‌های دولتی برای اجرای پروژه نهضت ملی مسکن منعقد می‌شود، گفت: این عزیزان قرارداد‌ها را می‌گیرند و با یک کارمزد به سازندگان واگذار می‌کنند تنها تاثیر این قراردادها افزایش قیمت تمام شده است و عقد این قراردادها صرفاً می‌تواند کارکرد آماری داشته باشد . در صورتی که قراردادها باید با کسانی منعقد شود که با تکیه بر تخصص و سرمایه شان نقش آفرینی اجرایی و عملی پس از عقد قرارداد داشته باشند و یقینا عبور و در نظر نگرفتن منابع و توان بخش خصوصی به هیچ منطقی و قابل پذیرش نیست . رئیس کانون انبوه سازان خاطرنشان کرد: بر اساس هدف دولت مبنی بر ساخت چهار میلیون واحد مسکونی در طی چهار سال باید تاکنون پروژه به پیشرفت حدود ۲۵ درصد می رسید. بین ۶۰ تا ۷۰ درصد اراضی هم البته تامین می شد؛ چرا که ساخت یک پروژه متوسط حداقل دو تا سه سال طول خواهد کشید . سوال این است که آیا آمار مذکور تاکنون محقق شده است؟
مرتضوی، سیاستگذاری دولت سیزدهم مبنی بر توجه به تولید و عرضه مسکن را رویکرد بسیار درستی دانست و گفت: اقداماتی طی یک سال گذشته صورت گرفته، اما معتقدیم کار روی غلتک نیست. ما به عنوان انبوه سازان حاضریم ظرفیت‌های خود را پای کار بیاوریم اما لازم است تا تعاملات گسترده‌تر و همچنین انعطاف بیشتری را از سوی دولت ببینیم.

 

 

 

مدیرکل بنیاد مسکن سیستان و بلوچستان:
۸۵۰ واحد مسکونی روستایی و شهری کوچک در سیل مرداد ماه آسیب دید
مدیرکل بنیاد مسکن سیستان و بلوچستان با اعلام اینکه برآوردهای ناشی از سیل در استان در دست بررسی است از آسیب سیل به حدود ۸۵۰ واحد مسکونی در روستاها و شهرهای کوچک خبر داد.
مصطفی بیگ‌مداح مدیرکل بنیاد مسکن سیستان و بلوچستان در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی در خصوص برآوردهای اولیه از میزان خسارت‌های وارد آمده سیل مردادماه به واحدهای مسکونی روستایی و شهری کوچک در استان اعلام کرد: برآوردهای اولیه که قطعا در روزهای آتی اصلاح خواهد شد حاکی است که حدود ۸۵۰ واحد مسکونی روستایی و شهری کوچک در سیل مردادماه تحت‌تاثیر سیل قرار گرفتند که نیازمند بازسازی و تعمیر هستند.
مدیرکل بنیاد مسکن سیستان و بلوچستان ادامه داد: از این تعداد واحدها مسکونی خسارت دیده حدود ۳۰۰ واحد تخریب شدند که نیازمند احداث مجدد هستند و همچنین ۵۵۰ واحد خسارت دیده نیازمند تعمیر در سطح استان مورد شناسایی قرار گرفته است.
بیگ‌مداح در مورد میزان خسارت‌های واردآمده به واحدهای مسکونی استان در سیل اخیر اعلام کرد: به طور میانگین برای احداث هر واحد مسکونی در استان ۳۰۰ میلیون تومان هزینه می‌شود. همچنین با توجه به اینکه میزان خسارت‌های بهسازی راه‌های روستایی و سایر موارد نیز در دست بررسی است و میزان خسارت‌های واحدهای مسکونی خسارت دیده هنوز نهایی نشده است برآوردها بعد از نهایی شدن اعلام خواهد شد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا در سیل اخیر روستایی نیز دچار آسیب ۱۰۰ درصدی شده است یا خیر؟ اعلام کرد: در سال‌های گذشته با اجرای طرح مقاوم‌سازی و ارایه تسهیلات به روستاییان بسیاری از واحدهای مسکونی روستایی مقاوم‌سازی شدند. هم اکنون حدود ۵۰ درصد واحدهای مسکونی استان مقاوم سازی شده است.
مدیرکل بنیاد مسکن سیستان و بلوچستان با یادآوری وقوع سیل‌های متعدد در سال‌های گذشته توضیح داد: چندین سیلاب در سال‌های گذشته در سطح استان به وقوع پیوست. در سیل دی ماه سال ۱۳۹۸ تعداد ۱۶ هزار و ۲۵۰ واحد دچار خسارت شدند که بنیاد مسکن احداث و بهسازی و مقاوم‌سازی واحدهای مسکونی خسارت دیده از سیل را انجام داد. دی ماه ۱۴۰۰ نیز در منطقه کنارک و چابهار سیل دیگری به وقوع پیوست که آبگرفتگی به ویژه در شهر کنارک و چابهار سبب تخریب‌های برخی واحدهای مسکونی به تعداد ۴ هزار و ۱۰۰ واحد مسکونی شد که این تعداد واحد مسکونی نیز تعمیر و یا احداث شدند. نتیجه این اقدامات سبب شده تا ضریب مقاوم‌سازی واحدهای مسکونی استان ارتقا یابد.بیگ‌مداح تصریح کرد: علاوه بر مقاوم‌سازی واحدهای مسکونی، اصلاح معابر و دیگر فعالیت‌های بهسازی در سطح روستاها و شهرهای کوچک نیز انجام شده است که تمامی این فعالیت‌ها سبب شد تا در بارش‌های بعدی، خسارت‌های کمتری به واحدها مسکونی وارد شود.

معاون مهندسی و ساخت راه و شهرسازی استان هرمزگان اعلام کرد؛
افتتاح ۱۸ پروژه راه و ساختمان در هفته دولت
معاون مهندسی و ساخت راه و شهرسازی هرمزگان از بهره برداری ۱۸ پروژه عمرانی راه و ساختمان با اعتبار ۸ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال طی هفته دولت در هرمزگان خبرداد.
به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی (هرمزگان)، روح اله محسن‌زاده اظهارکرد: طی هفته دولت ۱۸ پروژه عمرانی راه و ساختمان هرمزگان با اعتبار ۸ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال به بهره‌برداری می‌رسد.
وی در ادامه در خصوص پروژه‌های قابل افتتاح در هفته دولت توضیح داد: این پروژه‌ها شامل ۸ پروژه ساختمان به مساحت ۹ هزار ۶۰۸ متر مربع، ۸ پروژه راه به طول ۶ هزار و ۵۰۵ کیلومتر و۲ پروژه پل سازی به طول ۳۲۰ متر و راه‌های طرفین آن به طول ۳ کیلومتر است که در هفته دولت سالجاری به بهره‌برداری می‌رسد.
معاون مهندسی و ساخت راه و شهرسازی هرمزگان درباره میزان هزینه انجام این پروژه‌ها بیان کرد: هزینه انجام این پروژه ها در بخش راهسازی ۷ هزار و ۶۰ میلیارد ریال، در بخش پروژه‌های ساختمانی ۳۷۰ میلیارد ریال و در بخش پل سازی بالغ بر ۹۷۰ میلیارد ریال بوده است.وی به پروژه‌های افتتاحی در بخش راه‌ها اشاره و ادامه داد: در حوزه شرق استان احداث پل بیدان، احداث پل شریفی، در حوزه مرکزی احداث رینگ جزیره هرمز به طول ۴.۳ کیلومتر، احداث رینگ جزیره لارک به طول ۵ کیلومتر، راه سیاهو به احمدی به طول ۵.۵ کیلومتر در حوزه غرب نیز بزرگراه لار- جهرم – بندرعباس به طول ۱۶ کیلومتر، کمربندی بندر خمیر به طول ۳.۲ کیلومتر، قطعه ۶ بزرگراه پارسیان- بندرلنگه به طول ۱۴ کیلومتر، راه اصلی چیروئیه – مقام به طول ۲.۵ کیلومتر و راه اصلی جناح- مراغ- چارک به طول ۱۵ کیلومتر بخشی از پروژه‌های افتتاحی این اداره کل در بخش راهسازی است.
معاون مهندسی و ساخت راه و شهرسازی هرمزگان به اقدامات این اداره کل در حوزه ساختمان اشاره و تصریح کرد: احداث سالن ورزشی روستای چوخون، احداث کتابخانه عمومی ابوموسی، سالن تیراندازی بندرعباس، مرکز فرهنگی فاطمه الزاهرا، سالن ورزشی روستای صلخ، استخر سرپوشیده بندرلنگه، سالن ورزشی روستای هنگوئیه و سالن ورزشی روستای کنخ از جمله پروژه‌هایی است که در هفته دولت مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت.دوم تا هشتم شهریور ماه هر سال همزمان با سالروز شهیدان رجایی و باهنر، هفته دولت نام‌گذاری شده است.