قائم مقام بانک مرکزی گفت: در دوره قبلی صندوق، با بدهکاران برخورد جدی نمیشد، اما در دوره جدید برخوردهای تند و جدی را شاهد هستیم و ما نیز صندوق توسعه ملی را بانک مرکزی دوم میدانیم. اصغر ابوالحسنی قائم مقام بانک مرکزی در مراسم معرفی قراردادهای مانایی صندوق توسعه ملی با بیان اینکه در ایران […]
قائم مقام بانک مرکزی گفت: در دوره قبلی صندوق، با بدهکاران برخورد جدی نمیشد، اما در دوره جدید برخوردهای تند و جدی را شاهد هستیم و ما نیز صندوق توسعه ملی را بانک مرکزی دوم میدانیم.
اصغر ابوالحسنی قائم مقام بانک مرکزی در مراسم معرفی قراردادهای مانایی صندوق توسعه ملی با بیان اینکه در ایران دو تجربه وامدهی ارزی غیر از بانکها داریم که حساب ذخیره ارزی و صندوق توسعه ملی بود، اظهار کرد: در حساب ذخیره ارزس، بانکها برگشت وام را دنبال نکردند و سال ۹۰ که دولت تصمیم گرفت بدهی خودش را به بانکها بدهد حساب ذخیره ارزی را مقابل قراردادها قرار داد که به طلبکار تبدیل شد اما نتوانست بدهی خود را وصول کند. در آن زمان دلار هزارتومان بود.
وی ادامه داد: تجربه دوم صندوق توسعه ملی بود که در دهه اول فعالیت خود همان تجربه نادرست حساب ذخیره ارزی دنبال شد و چون همه چیز ریالی شده بود باز هم وامهای ارزی را پس ندادند. در این زمان با نرخهای مختلف ارز هم مواجه شدیم و بدهکاران درخصوص نرخ چانهزنی میکردند و در نهایت هم خیلیها وام ارزی خود را پس ندادند.
ابوالحسنی تصریح کرد: در دوره قبلی صندوق، با بدهکاران برخورد جدی نمیشد اما در دوره جدید برخوردهای تند و جدی را شاهد هستیم. ما نیز صندوق توسعه ملی را بانک مرکزی دوم میدانیم که در همه دنیا نیز همینطور است.
قائم مقام بانکمرکزی با تاکید براینکه نباید اجازه دهیم ارز صندوق تبدیل به ریال شود، تاکید کرد: در حال حاضر صندوق برای آینده برنامه دارد که مشکلات گذشته ایجاد نشود و براین اساس قراردادهای مانایی را مطرح کرده است.ابوالحسنی با تاکید بر اینکه ماهیت صندوق ارزی است، گفت: قراردادهای مانایی راه حلی است برای اینکه مطالبات غیرجاری کاهش پیدا کند و منابع نیز در هرصورت ارزی برگرداند. این روش تامین مالی برای آینده صندوق و همچنین برای مملکت هم بسیار مفید است؛ اگر بانک ها بتوانند مشتریان را آگاه و مسائل را به طور شفاف تبیین کنند منافع آن بیشتر خواهد بود.
وی تصریح کرد: هر ارزی که به ریال تبدیل شود تاثیر مستقیم بر پایه پولی و نقدینگی خواهد داشت اما بحث ما بازگشت وامهای ارزی به صورت ارزی است. ما نیز سعی داریم سیاست تثبیت را دنبال کنیم.
قائم مقام بانکمرکزی گفت: وقتی ریال مانا را تعریف می کنیم یعنی با یک ارز متصل میشود که اگر این روش در بخشهای دیگر هم باب شود که بگویند وام ریالی می دهیم و معادل ریال ارزی بگیریم، درست نیست و جامعه با مشکلاتی مواجه میشود. این موضوع استثنا برای صندوق توسعه ملی است چرا که ماهیت ارزی دارد و پول
نفت را دارد.
وی ادامه داد: نرخ نکول بانکها در حال حاضر ۸.۵ درصد است و یکی از دلایل مهم آن، این است که اشخاصی که وامارزی از بانکها گرفتند، تسهیلات را هنوز پس ندادهاند و حکومت و بانکها و همه را سرکار می گذارند و برخی هم حامی آنها خواهند بود. باید این مسائل را حل کرد وگرنه فشار میآورند که قراردادهای مانایی متوقف شود.ابوالحسنی تاکید کرد: تلاش میکنیم در سیاستهای بانک مرکزی تا حد ممکن ارز را تثبیت کنیم که نوسانات وجود نداشته باشد. اگر چند نرخی بودن ارز و نوسانات نباشد این مسائل ایجاد نخواهد شد که وام گیرندهها تسهیلات اخذ شده را بازپرداخت نکنند. در صورت تثبیت سیاست ارزی فعالان اقتصادی قدرت برنامه ریزی خواهند داشت و با ریسک بالایی روبرو نخواهند بود.
معاون فن آوری اطلاعات بانک شهر:
افزایش خدمات رسانی خودپردازهای بانک شهر به شهروندان برای پرداخت نذورات رضوی
معاون فن آوری اطلاعات بانک شهر با اشاره به اقدامات این بانک در تسهیل پرداخت نذورات به درگاه امام رئوف حضرت امام رضا (ع) گفت: هم اکنون شهروندان در سراسر کشور می توانند با استفاده از خودپردازهای بانک شهر نذورات خود به حرم رضوی در حوزه های مختلف را پرداخت کنند.
حسام حبیب اله با بیان اینکه بانک شهر همواره به عنوان بانکی محبوب، شهروندمدار و نوآور در ارائه خدمات بانکی معرفی شده است، گفت: افزایش خدمات رسانی دستگاه های خودپرداز و سامانه های بانکداری الکترونیک به شهروندان را با توجه به حوزه مسئولیت اجتماعی به صورت جدی در دستور کار داریم.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه افزایش همکاری ها میان بانک شهر و آستان قدس رضوی و خدمات رسانی به زائران امام رضا (ع) باعث افتخار کارکنان این بانک است، عنوان کرد: درگام نخست دور جدید همکاری ها میان دو طرف تمامی خودپردازهای بانک شهر در راستای خدمت رسانی به دوستداران و محبان اهل بیت می توانند نذورات را دریافت کنند.
حبیب اله تصریح کرد: هموطنان می توانند با استفاده از دستگاه خودپرداز بانک شهر در سه حوزه نذر هدیه به امام رضا(ع)، نذر درمان و سلامت و نذر آب برای پیاده روی اربعین؛ نذورات خود را پرداخت کنند.
وی با اشاره به راهاندازی پویش نذر آب به نام «سقای اربعین»، خاطرنشان کرد: تمامی علاقهمندان میتوانند با پرداخت مبالغ دلخواه از سوی خودپردازهای بانک شهر، به سهم خود بخشی از هزینه تامین آب آشامیدنی برای زائران پیادهروی اربعین حسینی را تامین کنند تا توسط خادمان در این مراسم توزیع شود.
معاون فن آوری اطلاعات بانک شهر گفت: همچنین در راستای خدمت رسانی به زائران و افزایش همکاری ها میان بانک و آستان قدس رضوی؛ نذردهندگان میتوانند در آینده نزدیک؛ از طریق دستگاههای پرداخت الکترونیکی غیرنقدی بانک شهر در صحن های مختلف رضوی، نذورات خود را پرداخت کنند.
حبیب اله در پایان خاطرنشان کرد: همچنین امکان پرداخت نذورات و کمک های مردمی بر بستر درگاه های دیجیتال بانک شهر همانند: اینترنت بانک، نرم افزار همراه شهر و همراه شهر پلاس فراهم شده است.
مدیرعامل بانک صادرات ایران:
حمایت از استمرار تولید و اشتغال ماموریت بانک صادرات ایران است
بانک صادرات ایران برای استمرار اشتغال و جلوگیری از توقف تولید در کنار واحدهای تولیدی ایستاده و برای کمک به رفع این دغدغه ماموریت دارد.
سید ضیاء ایمانی در دیدار با مدیران مجموعه شرکت گلریز در خراسان رضوی با بیان این مطلب بر اعلام آمادگی این بانک برای کمک به تداوم فعالیتهای تولیدی در کشور و تقویت بخشهای مختلف اقتصادی تاکید کرد و گفت: بانک صادرات ایران علاوه بر این دغدغهها، ماموریتهای دیگری از قبیل خرید گندم، تسهیلات خرد و سایر تسهیلاتی حمایتی را نیز بر عهده دارد. میزان تسهیلات قرض الحسنه حمایتی و تکالیفی مقرر برای بانک صادرات ایران در سال جاری ١٠ برابر افزایش یافته که بخش زیادی از نقدینگی بانک را به خود اختصاص میدهد و ضروری است تا در تعامل بیشتر با واحدهای اقتصادی گردش نقدینگی به سمت تولید را تقویت کنیم.
ایمانی خاطرنشان کرد: تسهیلات قرضالحسنه با نرخ سود چهار صدی و دوره بازپرداخت پنج ساله، هفت ساله و … به منظور حمایت از کسب و کارهای خرد انجام خواهد گرفت و اشتغال خوبی را نیز ایجاد خواهد کرد. همچنین ماموریتهای ویژه دیگری نیز وجود دارد که بانک صادرات ایران به شبکه بانکی کمک خواهد کرد. مطرح شدن لزوم گردش حساب به دلیل ماموریتهای سنگین بانک صادرات ایران در کمک به دولت است. در واقع تمامی دغدغههای ما این است که هم تولید را حمایت کنیم و هم ماموریتهای دولت را انجام دهیم.
مدیرعامل بانک صادرات ایران با اشاره به افزایش قیمت مواد اولیه در بخشهای مختلف اقتصادی و ریزش ٥٠ درصدی سود درآمدی در برخی صنایع، اظهار داشت: تامین سرمایهدرگردش برای واحدهای تولیدی سخت شده و بانک صادرات ایران به این مشکلات اشراف کامل دارد اما گردش وجوه باید در بانک وجود داشته باشد تا بتوان ماموریتهای محوله را انجام داد. از این رو گردش وجود شرکتها نزد بانک میتوان کمک موثری در فعالیتهای بانک داشته باشد.وی همچنین تصریح کرد: امروز اشتغال ٨٠٠ نفر در مجموعه گلریز موجب اشتغال و کسب روزی حلال است و در عین حال مانع تباهی و بیکاری و سایر مشکلات میشود و بهره این اشتغال برای همه مردم و مملکت حسن و خوبی در پی دارد.
شايان مدير عامل بانك مسكن در نشست با معاونان وزارت راه و شهرسازي:
۷۰ درصد منابع تسهیلات حوزه مسکن به بخش صنایع باز میگردد
مدیرعامل بانک مسکن که به عنوان مهمان ویژه در نشست خبری معاونان وزارت راه و شهرسازی حضور داشت به سوالات پاسخ گفت.
نشست خبری حوزه مسکن وزارت راه و شهرسازی با حضور محمود محمودزاده معاون مسکن و ساختمان و دیگر معاونان وزیر راه و شهرسازی در حوزه مسکن
برگزار شد.
در ابتدای این مراسم محمودزاده گزارشی درباره عملکرد دولت سیزدهم در حوزه مسکن و بویژه مراحل اجرای طرح نهضت ملی مسکن طی یک سال گذشته ارایه کرد.
در این نشست محمود شایان با بیان اینکه با ابلاغ قانون اختصاص ۲۰ درصد تسهیلات بانکی به حوزه مسکن مسوولیت جدیدی برعهده نظام اقتصادی کشور قرار داده نشده است، گفت: بخش مسکن به عنوان پیشران اقتصاد کشور زنجیره تامین را به خوبی پوشش میدهد و با اختصاص سهم ۲۰ درصدی تسهیلات به این حوزه، ۷۰ درصد منابع در زمینه مصالح ساختمانی صرف و متعاقب آن به بخش صنایع
باز میگردد.
شایان با اشاره به عملکرد بانک مسکن در حوزه طرح نهضت ملی مسکن افزود: حدود ۶۳۵ هزار فقره پرونده تسهیلاتی در بانک مسکن توسط شعب بررسی و پرداخت شده که از نظر تعداد پرونده بسیار قابل توجه است.
مدیرعامل بانک مسکن در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران با اشاره به نتایج عملکرد این بانک که اخیرا در مجمع عمومی سالانه آن بررسی شد، اظهار داشت: بانک مسکن تنها بانک دولتی است که سودآور شده است و NPL آن به ۲.۲ درصد کاهش یافته که پایین تر از نرخ استاندارد
است.
وی افزود: نرخ کفایت سرمایه بانک مسکن بالای ۸ درصد است که به خوبی عملکرد این بانک تخصصی در حوزه مسکن را نشان میدهد.
طی این نشست خبری معاونان وزیر راه و شهرسازی در حوزههای اجرای ساختمانها و تاسیسات دولتی و عمومی، بازآفرینی شهری، زمین و مسکن به سوالات خبرنگاران پاسخ گفتند.
حضور مدیران اعتبارات بانک دی
در نخستین میزگرد پاسخگویی تلفنی به مناسبت هفته دولت
نخستین «میزگرد پاسخگویی» هفته دولت در بانک دی به منظور پاسخگویی به پرسشهای مشتریان پیرامون مسائل حوزه اعتباری برگزار شد.در این میزگرد پاسخگویی تلفنی فریدون رشیدی، معاون اعتبارات و وصول مطالبات و عضو هیئت مدیره، حسین دهقان نیری رئیس اداره اعتبارات و اعتبارسنجی و سجاد عسکری رئیس اداره بررسی طرح ها در مرکز ارتباط با مشتریان، به پرسشهای مشتریان درباره شرایط تسهیلاتدهی، نحوه وثیقهگذاری و سایر مسائل مرتبط با این حوزه پاسخ دادند.همچنین در این میزگرد تلفنی طی تماسهای همکاران شعب ضمن مرور مجدد بخشنامههای حوزه اعتباری بر تسریع در رسیدگی به پروندههای موجود و جلب رضایت مشتریان تاکید شد.«میزگرد پاسخگویی» بانک دی تا ۹ شهریور ماه، مطابق زمانبندی اعلامشده در مرکز ارتباط با مشتریان دایر خواهد بود. مشتریان می توانند از طریق شماره تلفن ۲۸۹۳۰، سوالات خود را مطرح و پاسخ مناسب را دریافت کنند.همچنین به مناسبت «هفته دولت»، رییس و معاونان شعب بانک دی در میز خدمت به صورت مستقیم پاسخگوی مشتریان خواهند بود.علیرضا قیطاسی مدیرعامل بانک دی نیز در هفته دولت با حضور در شعب منتخب بانک به صورت مستقیم پاسخگوی سوالات مشتریان خواهد بود.