خبری خوش برای کارگران؛ ساخت ۴۰۰هزار مسکن کارگری
خبری خوش برای کارگران؛ ساخت ۴۰۰هزار مسکن کارگری
در زمان حاضر بیش از 70 درصد درآمد کارگران صرف بهای مسکن و تأمین آن می‌شود. با توجه به افزایش هزینه‌های زندگی و مشکلات کارگران در تأمین معاش مشاهده می‌کنیم که پرداخت اقساط ماهیانه و پیش‌پرداخت طرح‌های مختلف برای کارگران امکان‌پذیر نیست, بلکه اجرای هر طرحی در راستای خانه‌دار شدن کارگران باید با شرایط معیشتی آنها یکسان باشد، به ‌طور مثال کارگران امکان پرداخت قسط‌های سنگین را با درآمدهای فعلی ندارند.

داشتن مسکن یکی از اصلی‌ترین و اولی‌ترین نیازهای هر ایرانی است. اصل ۳۱ قانون اساسی به همه مردم این حق را می‌دهد و بیان می‌کند که «دولت» موظف است با رعایت اولویت برای آن‌ها که نیازمندترند زمینه اجرای این اصل را فراهم کند. کارگران یکی از گروه‌هایی هستند که به‌ صراحت در این قانون از آن‌ها نام برده شده است و کمک به ایجاد مسکن کارگری یکی از وظایف اصلی دولت‌هاست.

علاوه بر این، ماده ۱۴۹ قانون کار بر نقش توأمان دولت و کارفرمایان برای رساندن کارگران بر این حق اساسی تأکید می‌کند، در این ماده آمده است: «کارفرمایان مکلفند با تعاونی‌های مسکن و در صورت عدم وجود این تعاونی‌ها مستقیماً با کارگران فاقد مسکن جهت تأمین خانه‌های شخصی مناسب همکاری کنند و همچنین کارفرمایان کارگاه‌های بزرگ مکلف به احداث خانه‌های سازمانی در جوار کارگاه و یا محل مناسب دیگر می‌باشند.»

با وجود این که دو ماده قانونی به ‌صراحت به این مسئله تأکید کرده است مشاهده می‌کنیم که دولت‌ها طی سال‌های گذشته اقدام عملی برای مسکن کارگران نداشته‌اند و این امر بیشتر در حد طرح و وعده باقی مانده است، طرح‌هایی هم که همواره در قالب مسکن کارگران بوده است تا کنون به نتیجه نرسیده است، چندین تفاهم‌نامه برای مسکن کارگران با نهادهای مختلف منعقد شد که هیچ وقت هیچ جزئیاتی از آن ارائه نشد.

در زمان حاضر بیش از ۷۰ درصد درآمد کارگران صرف بهای مسکن و تأمین آن می‌شود. با توجه به افزایش هزینه‌های زندگی و مشکلات کارگران در تأمین معاش مشاهده می‌کنیم که پرداخت اقساط ماهیانه و پیش‌پرداخت طرح‌های مختلف برای کارگران امکان‌پذیر نیست, بلکه اجرای هر طرحی در راستای خانه‌دار شدن کارگران باید با شرایط معیشتی آنها یکسان باشد، به ‌طور مثال کارگران امکان پرداخت قسط‌های سنگین را با درآمدهای فعلی ندارند.

«سیدصولت مرتضوی»، وزیر کار در بازدید از مجموعه ورزشی کارگران و مسکن خیّری کارگران شهرستان بروجن، گفت: براساس تفاهم‌نامه‌ای که بین معاونت تعاون و سازمان ملّی زمین و مسکن انجام شده است طی چهار سال، ۴۰۰هزار واحد مسکن کارگری احداث می‌شود. یکی از برنامه‌های توسعه‌ای دولت ساخت مسکن برای آحاد جامعه با استفاده از ظرفیت‌های است که طی سال‌های گذشته مغفول مانده بود. بخشی از وظایف مسکن‌سازی به‌عهده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است و مقرر شده است ۴۰۰هزار واحد مسکن طی چهار سال طی تفاهم‌نامه‌ای که بین این وزارتخانه و وزارتخانه راه و شهرسازی امضاء شده است توسط بخش تعاون، احداث شود که بخشی از این تعهد در فرآیند اجرایی قرار گرفته است.

 

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با قدردانی از همکاری خیّرین شهرستان بروجن در احداث مسکن برای کارگران، گفت: به ‌برکت کار خیرین صاحبان صنایع و کارخانه‌جات، واحدهای مسکونی هم برای زوجین جوان و هم برای جوانان کارگر احداث شد که اثرات تربیتی فراوانی هم دارد و الگویی برای بخش‌های دیگر می‌شود.

مرتضوی در جریان این بازدید در گفت‌وگوی تلفنی با معاون امور تعاون این وزارتخانه دستورات لازم را برای  تسهیل فرآیند‌ اعطای تسهیلات و صدور ضمانت‌نامه برای رفع موانع احداث این مجموعه مسکونی صادر کرد. پروژه ۴۰ واحدی تعاونی مسکن کارگران شهرستان بروجن در زمینی به‌ مساحت یک‌هزار و ۷۰۰ مترمربع و زیربنای ۶ هزار و ۵۰۰ مترمربع با مشارکت بانک توسعه تعاون در اعطای تسهیلات ۲۴۰ میلیارد ریالی در دست احداث است.

 

تسنیم