گروه طالبان پیوسته حضور نظامیان خارجی به فرماندهی آمریکا را در افغانستان دلیل بنیادی جنگ خود برشمرده اند و واشنگتن در حالی که از تلاش برای صلح سخن می گویند همواره بر تداوم حضور بدون قید زمان تاکید دارد و این دو خط موازی، ریلی شده برای حرکت قطار ناامنی به ناکجاآباد. آمریکایی ها پس […]
گروه طالبان پیوسته حضور نظامیان خارجی به فرماندهی آمریکا را در افغانستان دلیل بنیادی جنگ خود برشمرده اند و واشنگتن در حالی که از تلاش برای صلح سخن می گویند همواره بر تداوم حضور بدون قید زمان تاکید دارد و این دو خط موازی، ریلی شده برای حرکت قطار ناامنی به ناکجاآباد. آمریکایی ها پس از نزدیک به ۱۸ سال حضور در افغانستان و نقشی که در بهانه تداوم جنگ و کشتار مردم در این کشور نزد گروه های تروریستی دارند، به آنچه مبارزه با تروریسم و تأمین امنیت و صلح از راه جنگ بود و می خواستند، نرسیدند و بتازگی تلاش هایی را برای رسیدن به اهداف از محل گفت و گو برای صلح دنبال می کنند که البته هر چند وقت یک بار باز رشته ها را پنبه می کنند.
آمریکا در راستا پیگیری صلح بتازگی «زلمی خلیل زاد» دیپلمات افغانی الاصل آمریکایی را که سابقه سفیری آن کشور را در افغانستان دارد برای پیشبرد امور گفت و گوها با طالبان مامور کرد که وی هم دیدارهایی با مقامات پاکستان و افغان داشته و کار خود را بصورت رسمی برای رسیدن به این هدف آغاز کرده است.
اما هم زمان با این تحرکات ، اظهاراتی توسط برخی از مقامات آمریکا مطرح می شود که بیانگر تناقض عملکردی آنها و تعارض میان صلح و جنگ است و تلاش های صلح را تحت شعاع قرار داده و افق تیره ای برای آینده افغانستان ترسیم می کند. ژنرال «آستین اسکات میلر» فرمانده آمریکایی نظامیان خارجی در افغانستان که ۱۱ شهریور ماه گذشته این مسئولیت را برعهده گرفته ، دو روز پیش در وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد که بهترین راه برای طالبان گفت و گوی صلح است و آنها نمی توانند انتظار بکشند که ما از افغانستان خارج شویم. میلر درباره حضور نظامیان غربی در افغانستان نیز گفت که آنها برای تأمین امنیت شهروندان خود در این کشور حضور دارند و هر کشوری در افغانستان بدنبال منافع خود است که این استدلال تعیین هر زمانی را برای خروج نظامیان آمریکا ناممکن می کند. این گفته های میلر نشان می دهد که آنها تصمیم به حضوری بلند مدت در افغانستان دارند و تلاش می کنند با حفظ حضور خود با طالبان گفت و گو کنند و این خواسته را با خشونت جنگ با طالبان می خواهند تامین کنند.
«ذبیح الله مجاهد» یکی از سخنگویان گروه تروریستی طالبان در پاسخ به این اظهارت میلر در صفحه اجتماعی خود نوشت که ما از اول می دانستیم که آمریکایی ها با سلاح های پیشرفته و فناوری جدید خود برای اشغال افغانستان آمده اند و قصد حضوری بلند مدت در این کشور را داشتند. وی مدعی شده است که اما در این طرف نیز مردم با احساس و غیرتمندی وجود دارد که به جهانیان درس متانت، صبر و پایداری داده است و همین موضوع باعث شکست و رسوایی آمریکایی ها در افغانستان شده و آبروی آنها را در صفر ضرب کرده است.مجاهد افزده است که طی ۱۷ سال حضور آمریکایی ها در افغانستان هزاران نظامی آنها کشته، مجروح شدند.