معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران با اشاره به تغییر رویکرد مدیریت شهری برای مشارکت در برنامه های راهپیمایی اربعین گفت: این نهاد در حوزه های چون جمع آوری پسماند ،در اختیار گذاشتن اتوبوس های مورد نیاز برای زائران و حضور داوطلبانه جمعی از پاکبانان مشارکت می کند. ولی الله شجاع پوریان آیین اربعین […]
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران با اشاره به تغییر رویکرد مدیریت شهری برای مشارکت در برنامه های راهپیمایی اربعین گفت: این نهاد در حوزه های چون جمع آوری پسماند ،در اختیار گذاشتن اتوبوس های مورد نیاز برای زائران و حضور داوطلبانه جمعی از پاکبانان مشارکت می کند.
ولی الله شجاع پوریان آیین اربعین را جزیی از فرهنگ دینی و مذهبی کشور دانست و اظهارداشت: مدیریت شهری همچون سال های گذشته برای کمک و مشارکت در مراسم راهپیمایی اربعین، اعتبار اختصاص داده اما امسال تغییر رویکردی در فعالیت های شهرداری تهران در این آیین ایجاد شده است.
وی گفت: براساس رویکرد جدید مدیریت شهری امسال مسئولیت خدمات شهری مراسم اربعین برعهده شهرداری تهران است و این نهاد در حوزه هایی همچون جمع آوری پسماند که جز وظایف اصلی آن است، در اختیار گذاشتن اتوبوس ها مورد نیاز برای زائران و حضور داوطلبانه جمعی از پاکبانان مشارکت می کند.
شجاع پوریان با اشاره به اینکه شهرداری تهران در حوزه فرهنگی برگزاری راهپیمایی اربعین در کشور عراق مشارکتی نخواهد کرد، افزود: اداره کل فرهنگی این نهاد به مناسبت اربعین برنامه های مختلفی از جمله عزاداری ها، اجرای تعزیه، برپایی نمایشگاه و برنامه های معرفتی را در سطح مناطق شهر تهران درنظر گرفته است.
معاون شهردار تهران اظهارداشت: سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران نیز امسال همچون سال های گذشته برنامه جاماندگان؛ راهپیمایی اربعین حسینی در تهران را در مسیر میدان امام حسین (ع) تا حرم حضرت عبدالعظیم (ع) با حضور شهروندان برگزار می کند.
پاسخ به انتقادهای نمایشگاه عطر سیب
وی با اشاره به برگزاری شانزدهمین نمایشگاه «عطر سیب» با هدف حمایت از هیات های مذهبی در آستانه ماه محرم و انتقادهای مطرح شده درباره این دوره از نمایشگاه گفت: در گذشته، نمایشگاه عطر سیب، کمک های نقدی را به هیات های مذهبی، تکایا و مساجد ارائه می کرد که در سال های اخیر میزان این کمک ها بیش از ۷ میلیارد تومان برآورد شده بود.
شجاع پوریان افزود: بحث ها و شبهات مختلفی درباره نمایشگاه عطر سیب و نوع کمک به هیات های مذهبی مطرح می شد به عنوان مثال به هیاتی کمک بیشتر و به هیاتی دیگر کمک کمتری ارائه می شود، آیا این هیات مذهبی مستحق است یا خیر؟، آیا هیات وجود خارجی دارد یا خیر؟ و… که امسال شهرداری تهران کمک به هیات های مذهبی را به عنوان جمعیتی از شهر در نظر گرفت و ضمن تسهیل گری و ایجاد زیرساخت ها، مکان را به صورت رایگان در اختیار عرضه کنندگان اقلام مورد نیاز هیات ها قرار داد اما پول و بنی را به این هیات ها نداد.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران اظهارداشت: در این دوره از نمایشگاه عطر سیب، ۶ تا ۷ میلیارد تومان صرفه جویی شد.
وی گفت: شهرداری تهران، وظیفه مستقیمی برای کمک به هیات های مذهبی نداشت و همچنین مبلغ ارائه شده به هیات های مذهبی قابل توجه نبود که این موضوع ها باعث ایجاد سوء تفاهم هایی می شد که شهرداری تهران مبالغ کلانی را به هیات ها کمک می کند و اعلام می شد که صنف های دیگر از چنین امکاناتی برخوردار نبودند که هم شهرداری زیر سوال می رفت و هم هیات های مذهبی تکریم نمی شدند که با رویکرد جدید مدیریت شهری، وظیفه شهرداری تسهیل گری و ورود نکردن به وظایف غیرمرتبط است.