ماهاتیر محمد نخست وزیر مالزی اعلام کرد که جنگ تجاری آمریکا علیه چین تاکنون تاثیر منفی ویژه ای بر اقتصاد و تجارت این کشور نگذاشته و شاید حتی بتواند از این شرایط به نفع اقتصاد داخلی استفاده کند. ماهاتیر محمد نخست وزیر هفتم مالزی در حاشیه حضور در مراسم سوگند انور ابراهیم به عنوان نماینده […]

ماهاتیر محمد نخست وزیر مالزی اعلام کرد که جنگ تجاری آمریکا علیه چین تاکنون تاثیر منفی ویژه ای بر اقتصاد و تجارت این کشور نگذاشته و شاید حتی بتواند از این شرایط به نفع اقتصاد داخلی استفاده کند. ماهاتیر محمد نخست وزیر هفتم مالزی در حاشیه حضور در مراسم سوگند انور ابراهیم به عنوان نماینده مجلس چهاردهم گفت: اعضای کابینه از آثار سوء این جنگ بر اقتصاد مالزی نگران هستند اما حتی این تاثیر ممکن است به نفع مالزی باشد.

انور ابراهیم معاون پیشین ماهاتیر محمد و رئیس حزب عدالت مردم پس از پیروزی در انتخابات میان دوره ای مجلس از منطقه پورت دیکسون امروز به عنوان نماینده مجلس سوگند یاد کرد. از انور ابراهیم به عنوان جایگزین ماهاتیر محمد نخست وزیر کنونی مالزی در دو سال آینده یاد می شود. ماهاتیر محمد گفت: اگر این جنگ تداوم یابد آمریکا سرمایه گذاری هایش را احتمال در چین کاهش داده و به جای دیگری منتقل می کند و ما امیدوار هستیم این سرمایه گذاری ها در مالزی افزایش یابد.

وی افزود: امکان دارد مالزی برخلاف نظر دیگران آثار مثبتی از این جنگ را در اقتصاد خود دریافت کند. ماهاتیر محمد افزود: سیاست دولت ائتلافی پاکاتان هاراپان عدم دخالت در هر نوع جنگ در منطقه است و در جنگ تجاری آمریکا علیه چین نیز مالزی کاملا بی طرف است. وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در مورد سفرش به چین در ماه آگوست ( مرداد) سال جاری اعلام کرد که در جریان این سفر ۵ یادداشت تفاهم با شرکت های مختلف دولتی چینی امضا و از نخست وزیر چین نیز برای سفر به مالزی دعوت شد.

به گفته ماهاتیر چین ابراز علاقه مندی کرده تا واردات روغن پالم از مالزی را سالانه به ۵۰۰ هزار تن افزایش دهد که قیمت های رقابتی در این زمینه از سوی این کشور ارائه می شود. ماهاتیر محمد با بیان اینکه مالزی و چین روابط ۴۰ ساله بسیار مستحکم دوجانبه داشته اند، گفت دو کشور برای ایجاد روابط پویا تر مشترک در عرصه های جدید از جمله فن آوری، صنعت و نوآوری توافق کرده اند.

ماهاتیر محمد گفت: کوالالامپور خواستار سرمایه گذاری بیشتر چین با افزایش ظرفیت های اشتغال برای مالزی و انتقال فناوری به مالزی است. وی گفت: سرمایه گذاری نباید نتیجه اش این باشد که تعداد افراد مقیم خارجی در مالزی بیشتر شود. ماهاتیر محمد در پاسخ به سوالی در مورد علت آزادی ۱۱ مسلمان اویغوری و موافقت با اعزام آنها به ترکیه به رغم درخواست چین برای بازگرداندن انها نیز گفت: این افراد آزاد شدند چون گناهی مرتکب نشده بودند. هفته گذشته رسانه ها گزارش دادند مالزی بدون توجه به درخواست چین، با اعزام یک گروه ۱۱ نفره از مسلمانان اویغور که به صورت غیرقانونی وارد این کشور شده بودند، به ترکیه موافقت کرد. یک گروه ۲۰ نفره در ماه نوامبر ۲۰۱۷ (آذر ۹۶) باکندن حفره ای از یک اردوگاه مهاجران غیرقانونی بازداشتی در تایلند گریخته و به طور غیرقانونی وارد خاک مالزی شدند که ۱۱ نفر از آن‌ها مسلمانان اویغور تبعه چین بودند.