علی رحمتی افزود: این تلفات در حالی است که در ۲ سال گذشته استان اردبیل رتبه‌ مطلوبی را در کاهش تصادف های جاده‌ ای کسب کرده و در ۶ هزار و ۳۷۲ کیلومتر حوزه راه ‌های استان تعداد کشته ‌ها از ۲۲۸ نفر به کمتر از ۱۲۴ نفر رسیده بود. معاون اجتماعی و پیشگیری از […]

علی رحمتی افزود: این تلفات در حالی است که در ۲ سال گذشته استان اردبیل رتبه‌ مطلوبی را در کاهش تصادف های جاده‌ ای کسب کرده و در ۶ هزار و ۳۷۲ کیلومتر حوزه راه ‌های استان تعداد کشته ‌ها از ۲۲۸ نفر به کمتر از ۱۲۴ نفر رسیده بود.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اردبیل هم از افزایش ۵۸ درصدی تصادف های منجر به فوت در این استان در سال جاری نسبت به مدت مشابه پارسال خبر می دهد.
یوسف خدادادی گفت: بیشتر این تصادف ها در شمال استان رخ داده است.

نبود جاده های مناسب عامل اصلی تصادف
مسئولان استان اردبیل می گویند که نبود بزرگراه و نامطلوب بودن وضعیت جاده های استان بویژه در شهرستان های شمالی مهم ترین علت وقوع سوانح رانندگی و مرگ ومیر قابل توجه در آنهاست.
فرمانده پلیس راه استان اردبیل با بیان اینکه کمبود بزرگراه دراستان یکی از عوامل مهم تصادف های جاده ای است، گفت: ۱۱٫۳ درصد راه های استان اردبیل اصلی ،۱۱٫۳ درصد فرعی ، ۷۵٫۵ درصد روستایی و فقط ۲ درصد بزرگراه بوده و این عاملی است که همچنان در استان موجب بروز تصادف های مرگ آور می شود.
سرهنگ سید حجت فتاحی بیان کرد: بر اساس آمارهای موجود بیشترین تصادف های رانندگی در استان مربوط به جاده های اصلی و روستایی و کمترین آن در بزرگراه ها بوده است.
به گفته وی، در این میان جاده های شمال استان دارای بیشترین نقاط حادثه خیز بوده و سوانح و در نتیجه تلفات بیشتری را نیز به خود اختصاص داده اند.
سرهنگ فتاحی با بیان اینکه عرض جاده های شمالی از جمله جاده پارس آباد استاندارد نیست، افزود: اختلاف سطح ، کمبود روشنایی، نبود علائم و خط کشی ها در جاده ها از مهم ترین عوامل وقوع تصادف های رانندگی در این جاده هاست.
فرماندار پارس آباد مغان نیز با بیان اینکه ۷۳ درصد سوانح رانندگی در استان مربوط به جاده های این شهرستان است، گفت: بهبود وضعیت راه ها مهم ترین مطالبه مردم است.

عدم رعایت قوانین رانندگی
عامل افزایش تلفات رانندگی
برخی از کارشناسان نیز معتقدند که در کنار نامطلوب بودن وضعیت جاده ای، عامل انسانی و عدم رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی نیز بر تعداد تصادف های رانندگی و افزایش تلفات جانی در جاده های استان افزوده است.
فرمانده پلیس ‌راه استان اردبیل گفت: واژگونی خودرو با ۴۱٫۹ درصد بیشترین علت تصادف ها در جاده های این استان است.
سرهنگ سیدحجت فتاحی افزود: طبق بررسی های بعمل آمده خودروهای سواری با ۷۳ درصد بیشترین تصادف ها را در جاده های استان به علت تخطی از سرعت مطمئنه به خود اختصاص داده اند.
وی با اشاره به اینکه میزان تحصیلات رانندگان در وقوع تصادف و رعایت قوانین و احترام به حقوق دیگران نیز تاثیر دارد، اظهار داشت: افراد با سطح تحصیلات دیپلم با ۲۵٫۴ درصد بیشترین تصادف ها را در جاده های استان داشته اند.
وی بیان کرد: امسال ۷۶ درصد تصادف های جاده ای در روز و ۲۴ درصد آن در شب اتفاق افتاده و بیشترین آن هم با ۳۲٫۳ درصد در بازه زمانی ساعت ۱۲ ظهر تا ۱۶ بعد از ظهر اتفاق افتاده که در واقع موقع استراحت می باشد.

چه باید کرد
به اعتقاد کارشناسان اقدام ضربتی در اصلاح نقاط حادثه خیز ، احداث بزرگراه و جاده های اصلی در استان می بایست در دستور کار مسئولان قرار بگیرد ضمن اینکه در نهادینه کردن فرهنگ صحیح رانندگی و رعایت قوانین در بین مردم نیز باید اقدام اساسی و تاثیرگذار صورت گیرد.
یوسف خدادادی ، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اردبیل گفت: در این استان تنها ۱۳۰ کیلومتر بزرگراه وجود دارد و از این میزان نیز تنها ۲۵ کیلومتر در شمال استان قرار داشته و این امر موجب بروز تصادف های شدید در این جاده ها می شود.
وی در خصوص اقدامات زودبازده برای کاهش تصادف ها نیز افزود: نصب علایم هشدار دهنده راهنمایی و رانندگی ، بنرهای هشدار دهنده، خط کشی جاده ها ، سرعت گیر و دیگر علایم هشدار دهنده در کاهش سوانح در بازه زمانی کوتاه موثر است.
او با انتقاد از مسئولان محلی در عدم پیگیری بهبود شرایط راه های شمال استان گفت: فرمانداران شهرستان های پارس آباد ، گرمی و بیله سوار باید با پیگیری ، تعامل و همکاری با سایر دستگاه ها در جذب اعتبارات برای ایمن سازی و توسعه راه های ارتباطی بیش از پیش تلاش کنند./ رکنا