معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور هشدار داد: اگر اروپایی ها در چند هفته نتوانند تضمین های لازم و عینی را به ما بدهند که منافع ما در برجام تامین می شود قطعاً روش های دیگری را اعمال می کنیم و مشخص می شود که حاضر نیستیم در هر شرایطی در برجام بمانیم. مجید تخت روانچی […]
معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور هشدار داد: اگر اروپایی ها در چند هفته نتوانند تضمین های لازم و عینی را به ما بدهند که منافع ما در برجام تامین می شود قطعاً روش های دیگری را اعمال می کنیم و مشخص می شود که حاضر نیستیم در هر شرایطی در برجام بمانیم.
مجید تخت روانچی در پاسخ به پرسشی درباره رویکرد احتمالی اروپا برای فرسایشی کردن مذاکرات تاکید کرد: پس از اعلام خروج آمریکا از برجام، مهلتی که آقای رئیس جمهور برای مذاکرات تعیین کرد چند هفته بود، روشن است که چند هفته، چند ماه نیست و اگر کسی فکر کند که مثلا می تواند از طریق فرسایشی کردن مذاکرات، موضوع را لوث کند اشتباه کرده است.
وی گفت: البته نمی خواهم بگویم که این قصد را دارند اما هم در زبان فارسی و هم در زبان های مختلف اروپایی مشخص است که چند هفته چه معنی دارد. بنابراین موضوع برای ما و اروپایی ها روشن است که مذاکرات نمی تواند طولانی باشد.
تخت روانچی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه در مذاکره با طرف های اروپایی در پی چه تضمین هایی هستیم، تاکید کرد: در قبال پایبندی کامل ایران به تعهدات برجام، تحریم ها باید لغو شود و کشورمان بتواند به فعالیت های اقتصادی که قبلاً در چارچوب محدودیت های تحریمی امریکا، اتحادیه اروپا و شورای امنیت با آن مواجه بود کارهایش را انجام دهد.
وی گفت: برای نمونه در فروش نفت، قبل از برجام با محدودیت ها و تحریم هایی مواجه بودیم که پس از برجام این تحریم ها رفع شد. اگر تحریم های آمریکا برگردد و ما نتوانیم صدور نفتمان را مانند الان ادامه دهیم این نقض آشکار برجام و نوعی محدودیت است که نمی توانیم قبول کنیم.
تخت روانچی تاکید کرد: اگر بر اثر تحریم های آمریکا در صدور نفت ما خدشه وارد شود این را باید کسی جبران کند. چه کسی می خواهد جبران کند؟ اگر اروپایی ها ادعا دارند که می توانند از طریق روش هایی که دارند این را تضمین کنند باید به ما بگویند که تضمین های عینی چیست.
وی افزود: نمونه دیگر این که در زمینه تبادلات بانکی، ما در معاملاتمان طبعا نیاز داریم که با بانک های دنیا ارتباط داشته باشیم اکنون به علت اقدامات آمریکایی ها برخی محدودیت ها وجود دارد و بانک های بزرگ به میدان نمی آیند و می ترسند که با تحریم آمریکا مواجه شوند.
این عضو تیم مذاکره کننده برجام تاکید کرد: با این حال اکنون نوعی ارتباط بانکی با بانک های دنیا برقرار است، اگر تحریم ها برگردد و روابط کنونی میان بانک های ایران و بانک های دنیا دچار اختلال شود چه کسی باید آن را جبران کند و چطور جبران می شود؟ اینها پرسش هایی است که ما داریم و تضمین هایی می خواهیم که اینها کاملا روشن و شفاف شود.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا گرفتن امضا از سران اروپا به عنوان تضمین در دستور کار است؟ گفت: روش های مختلفی هست که درباره آن فکر می کنیم که تضمین هایی که صحبتش هست به چه نحو باشد.