هر چند هند اخیرا اقدام به خرید سیستم ضد موشکی اس-۴۰۰ از روسیه کرده است، اما به گفته مقامات دولتی پاکستان و همچنین کارشناسان مسائل دفاعی این کشور این تحول هیچ تاثیری بر سطح روابط بین پاکستان و روسیه نخواهد داشت. در جریان سفر «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهوری روسیه به دهلینو، قرارداد فروش سامانههای پدافند موشکی […]
هر چند هند اخیرا اقدام به خرید سیستم ضد موشکی اس-۴۰۰ از روسیه کرده است، اما به گفته مقامات دولتی پاکستان و همچنین کارشناسان مسائل دفاعی این کشور این تحول هیچ تاثیری بر سطح روابط بین پاکستان و روسیه نخواهد داشت.
در جریان سفر «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهوری روسیه به دهلینو، قرارداد فروش سامانههای پدافند موشکی اس-۴۰۰ به هند امضا شد. البته وزارت امور خارجه پاکستان اخیرا در واکنش به خرید قدرتمندترین و جدید ترین سیستم ضد موشکی اس-۴۰۰ از سوی دشمن سنتی خود یعنی هند از روسیه، آن را امری طبیعی خواند و اعلام کرد:این اقدام هیچ تاثیری بر روابط بین اسلام آباد و مسکو نخواهد داشت.
در این بیانیه آمده است:اقدام هند در انتخاب کشورها برای خرید تجهیزات مدرن ضد هوایی موسوم به دفاع موشک های بالستیک امری طبیعی است.
این قرارداد به ارزش ۵٫۴ میلیارد دلار در جریان سفر «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه به هند و دیدار با «نارندا مودی» نخستوزیر این کشور امضا شد.
طبق این قرارداد که علیرغم تهدیدهای شدید آمریکا به اعمال تحریمهای اقتصادی منعقد شد، اولین محموله شامل پنج فروند از سامانههای S-400 در ماه اکتبر سال ۲۰۲۰ به هند تحویل داده خواهد شد.
سامانه S-400 یکی از پیشرفتهترین سامانههای پدافند هوایی است که با توجه به مشکلاتی که سامانه رقیب آمریکایی آن، پاتریوت در میادین نبرد از خود نشان داده، این روزها طرفداران زیادی پیدا کرده است.
نیمه جولای امسال بود که درپی مذاکرات فشرده وزارت دفاع هند با همتای روسی، مسکو با فروش این سامانه پدافند موشکی به دهلینو موافقت کرد.جز روسیه، تنها کشوری که این سامانهها را خریداری کرده و بهطور رسمی کنترل آن را در اختیار دارد، چین است. به نوشته نشریه «اکونومیک تایمز» اما احتمال فروش این سامانهها از سوی مسکو به ایران، الجزایر، بلاروس و ویتنام نیز وجود دارد.
ارزش هر فروند سامانههای S-400 به طور کامل (شامل ۸ آتشبار، ۱۱۲ موشک، خودروهای فرماندهی و پشتیبانی) ۴۰۰ میلیون دلار برآورد شده است. روابط پاکستان و روسیه طی پنج سال گذشته با توجه به وضعیت متغیر راهبردی در منطقه گسترش چشمگیری یافته و این روابط بر اساس منافع مشترک و همگرایی در اهداف منطقه ای بیش از پیش توسعه یافته است. پس از اینکه آمریکا با قطع کمک های نظامی به پاکستان فشارهای خود را بر این کشور افزایش داد، به نظر می رسد که برای پاکستان چاره ای جز گسترش روابط با روسیه باقی نمانده است.
فدراسیون روسیه که بازمانده حکومت کمونیستی شوروی سابق است، تاکنون با قدرت نمایی های آمریکا در عرصه های بین المللی مقابله کرده است و قصد ندارد در بازی و رقابت های منطقه ای و بین المللی کوتاه بیاید.روسیه همچنین به عنوان عضو دائم شورای امنیت از حق وتو نیز برخوردار است، لذا طبیعی است که پاکستان برای کاهش تاثیر فشارهای آمریکا بر این کشور به کشورهای قدرتمندی مانند روسیه و چین پناه ببرد.
۱۱ کودک از بازداشتگاه نائورو به استرالیا
منتقل می شوند
مسئولان مرزی استرالیا اعلام کردند: ۱۱ کودک از خانواده مهاجران غیرقانونی امروز-سه شنبه- از بازداشتگاه نائورو در اقیانوس آرام به مراکز درمانی اعزام می شوند اما همچنان ۵۲ خردسال دیگر دراین جزیره دورافتاده باقی خواهد ماند.
این ۱۱ کودک که نیاز مبرم و فوری به اقدامات درمانی و پزشکی دارند، مدت ها درانتظار خروج از این بازداشتگاه در جزیره دورافتاده اقیانوس آرام بودند.
رادیو نیوزیلند دراین زمینه گزارش داد این ۱۱ خردسال در مراکز درمانی در استرالیا برای پیگیری های پزشکی بستری خواهند شد.
پیشتر رسانه های استرالیا و برخی از فعالان حقوق بشر در شبکه های اجتماعی از اوضاع بسیار نابسامان جسمی و روحی مهاجران غیرقانونی بازداشت شده در بازداشتگاه های مانوس و نائورو خبر دادند اما مقام های مرزی استرالیا با خروج بیماران از این جزیره تا زمانیکه شرایط آنها بسیار وخیم نباشد، موافقت نمی کنند.