رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی گفت: واگذاری قرقهای اختصاصی به جوامع محلی با نظارت سازمان حفاظت از محیطزیست درصد بالایی از رشد جمعیت حیاتوحش را به همراه دارد و گامی مثبت در راستای حفظ گونههای جانوری است. دکتر «احمدعلی کیخا» در بازدید از قرقهای اختصاصی محیطزیست یزد در مهریز افزود: […]
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی گفت: واگذاری قرقهای اختصاصی به جوامع محلی با نظارت سازمان حفاظت از محیطزیست درصد بالایی از رشد جمعیت حیاتوحش را به همراه دارد و گامی مثبت در راستای حفظ گونههای جانوری است.
دکتر «احمدعلی کیخا» در بازدید از قرقهای اختصاصی محیطزیست یزد در مهریز افزود: با توجه به اینکه ما در مناطق خشک و نیمهخشک زندگی میکنیم باید در راستای حفاظت از محیطزیست تلاش کنیم تا آنچه تاکنون از دست دادهایم حفظ و احیا شود. وی ابراز امیدواری کرد: در این خصوص شرایط بهرهبرداری خردمندانه را فراهم کنیم و با شروع خوبی که آغاز شد بتوانیم این راه را ادامه و به سایر مناطق کشور نیز گسترش دهیم. این نماینده مجلس تصریح کرد: با توجه به اینکه یزد جزو استانهایی است که در سال کمترین میزان بارش را دارد و با کمبود آب روبروست باید بهجای توسعه کشاورزی و صنعت که بیشترین مصرف آب را دارد به سمت صنعت گردشگری و طبیعتگردی سوق داده شود. همچنین مدیرکل حفاظت محیطزیست یزد گفت: تغییر اقلیم و خشکسالی و تخریبهایی که انسان در محیط خود در سالهای اخیر داشته باعث شد که جمعیت حیاتوحش در مناطق کاهش پیدا کند. نیره پورملایی افزود: یزد در بعضی مناطق با حذف یا کاهش جمعیت حیاتوحش مواجه شده بنابراین مشارکت مردمی را در امر حفاظت میطلبد و بهرهگیری از همکاری مردم و بهرهبرداری خردمندانه میتواند کمبود سازمانی را جبران کند. وی تصریح کرد: این اداره کل با توجه به استقبال علاقهمندان به طبیعت، بهعنوان فرصت احیا زیستگاهها و جمعیتهای حیاتوحش بهره جست و در نهایت با پیگیری موضوع، از پنج قرق مصوب در شورای عالی حفاظت محیطزیست، سه قرق اختصاصی به نامهای علیآباد چهل گزی، دربید و روباز درمجموع به وسعت ۱۳۲ هزار و ۸۹۷ هکتار زیرپوشش قرار گفت. قرق علیآباد چهل گزی به مساحت ۵۰ هزار و ۶۳۴ هکتار در غرب و جنوب غرب منطقه حفاظتشده کالمند بهادران و قرق روباز به مساحت ۶ هزار و ۳۴۸ هکتار در شمال غرب منطقه حفاظتشده کالمند بهادران و بین ۲ منطقه کالمند بهادران و شیرکوه قرارگرفته است.
قرق دربید نیز به مساحت ۷۵ هزار و ۹۱۵ هکتار بخشی از زیستگاه یکپارچه و بههمپیوسته بافق، سیاهکوه است که یکی از کریدورهای مهم زیستی حیاتوحش به ویژه یوزپلنگ آسیایی بهحساب میآید. این قرق در غرب منطقه شکارممنوع آریز بافق و پناهگاه حیاتوحش دره انجیر قرار دارد و پشتیبان مناسبی برای این مناطق بهحساب میآید. در استان یزد منطقه کالمند – بهادران در سال ۱۳۵۵ بهعنوان نخستین منطقه تحت حمایت سازمان حفاظت محیطزیست انتخاب شد، محدوده مورد اشاره به لحاظ تخمگذاری پرنده با ارزش« هوبره » و همچنین برخورداری از وضعیت اکولوژیکی مناسب برای ادامه حیات گونههای ارزشمند جانوری و گیاهی بهعنوان منطقه شکارممنوع اعلام شد. با سپری شدن ۱۵ سال از سوابق حفاظتی منطقه از سوی شورای عالی محیطزیست در سال ۱۳۶۹ محدوده یادشده به منطقه حفاظتشده کالمند – بهادران ارتقا یافت. تاکنون بیش از ۸۰۰ گونه گیاهی، ۱۶۰ نوع پرنده، ۶۰ نوع پستاندار وحشی و بیش از ۴۰ نوع خزنده در مناطق حفاظتشده استان یزد شناسایی شده است.