مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: یک هزار و ۲۹۴ نفر به دنبال بارندگیهای ۴۸ ساعت گذشته خوزستان با عارضه تنفسی به بیمارستان مراجعه کردند. فرهاد حمزهلویی، اظهار داشت: سوم آبان جاری، ۶۶۹ نفر به مراکز درمانی مراجعه کردند که ۹ نفر از آنان بستری شدند و تحتمراقبت قرار گرفتند. وی افزود: از […]
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: یک هزار و ۲۹۴ نفر به دنبال بارندگیهای ۴۸ ساعت گذشته خوزستان با عارضه تنفسی به بیمارستان مراجعه کردند.
فرهاد حمزهلویی، اظهار داشت: سوم آبان جاری، ۶۶۹ نفر به مراکز درمانی مراجعه کردند که ۹ نفر از آنان بستری شدند و تحتمراقبت قرار گرفتند.
وی افزود: از چهارم آبانماه تا ساعت ۸ صبح امروز نیز ۶۲۵ به مراکز درمانی استان مراجعه کردند که هشت نفر از آنان بستری شدند. ۲۹ و ۳۰ مهرماه نیز به دنبال بارندگی در خوزستان، یک هزار و ۴۷۲ نفر به علت عارضه تنفسی به مراکز درمانی استان مراجعه کردند.
در نخستین بارندگی سال گذشته (آذر ۹۶) خوزستان نیز ۱۸۴ نفر با عارضه تنگی نفس به مراکز درمانی زیرمجموعه این دانشگاه مراجعه کردند.
تنگی نفس شهروندان خوزستانی همزمان با نخستین بارانهای پاییزی از سال ۱۳۹۲ آغاز شد و تا سال ۱۳۹۴ بیش از ۶۰ هزار نفر به دلیل مشکلات تنفسی به مراکز درمانی مراجعه کردند.
در نخستین شب بارندگی پاییزی در سال ۱۳۹۵ در کل خوزستان کمتر از یک هزار نفر به مراکز درمانی مراجعه کردند که کاهش ۷۰ تا ۸۰ درصدی نسبت به سالهای گذشته را داشت. ۱۸ گزینه به عنوان عامل این تنگی نفس در خوزستان بررسی شد و چهار احتمال مشعلهای چاههای نفت، سوزاندن مزارع نیشکر، سوزاندن زباله و گردههای گیاهی به عنوان عامل تنگی نفس معرفی شدند.
دانشگاه علوم پزشکی اهواز در آخرین اعلام نظر، گردههای گیاه کنوکارپوس را به عنوان عامل اصلی این نفس تنگیها معرفی کرد.
پرندگان مهاجر وارد تالاب « بندعلیخان»
ورامین شدند
رییس اداره حفاظت محیطزیست ورامین از مهاجرت نخستین گروه از پرندگان مهاجر به تالاب «بندعلیخان» این شهرستان خبر داد.
منصور گلمحمدی، اظهار داشت: همهساله در اواسط پاییز، پرندگان مهاجر به منظور زمستانگذرانی، تالابهای جنوب شهرستان ورامین را انتخاب میکنند، مهاجرتی که طی سالهای اخیر به دلیل خشکی تالاب به ندرت انجام شده است.
وی افزود: طی سالهای گذشته که تالاب «بندعلیخان» از آب کافی برخوردار بود، هزاران گروه از پرندگان کنار آبزی از جمله مرغابی سرسبز، خوتکا، اگرت، حواصیل و پرندگان غازنما، مانند آنقوت، طنجه و شمار اندکی فلامینگو، درنا و قو، زمستان را در اراضی جنوب ورامین میگذراندند.
گلمحمدی اظهار داشت: تالاب «بندعلیخان» در سالهای اخیر به دلیل کاهش نزولات جوی و تامین نشدن حقآبه از رودخانه شور و شیرین با کمبود آب شدید مواجه و سال به سال از تعداد پرندگان مهاجر کاسته شده است.
وی افزود: در روزهای گذشته تعدادی از پرندگان پیشقراول که بیشتر از نوع مرغابی هستند، در تالاب که از مقدار بسیار کمی آب برخوردار است، حضور پیدا کردهاند که در صورت استمرار خشکی، این پرندگان نیز از تالاب کوچ کرده و دیگر پرندگان نیز مکان دیگری را برای زمستانگذرانی انتخاب میکنند. گلمحمدی تعداد این پرندگان را حدود یک هزار قطعه اعلام کرد.
وی تاکید کرد: عدم حضور پرندگان، تغییرات بسیاری را در اکوسیستم منطقه به دنبال دارد.
رییس اداره حفاظت از محیطزیست ورامین گفت: در صورتی که حقآبه ۴۰ درصدی از رودخانه شور و شیرین محقق نشود، این تالاب به طور کامل خشک میشود.
وی تاکید کرد: طی سالهای اخیر تنها ۵ درصد از حقآبه این دو رودخانه تامین شده و این میزان بیشتر در مواقعی بوده که به دلیل کثرت بارندگی، امکان استفاده کشاورزان از آن وجود نداشته است.
غلظت گرد و غبار در سردشت به ۲۰ برابر
حد مجاز رسید
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان سردشت در جنوب آذربایجان غربی گفت: آلودگی هوای این شهرستان از لحاظ غلظت گرد و غبار در بامداد روز گذشته به ۳ هزار میکروگرم بر مترمکعب و ۲۰ برابر حد مجاز رسید.
خالد بایزیدی، افزود: این شرایط جوی از ساعت ۲۰ دو شب گذشته این شهرستان را فرا گرفت و کیفیت هوای سردشت را برای جانبازان شیمیایی، کودکان، افراد میانسال و بیماران خطرناک کرد.
بایزیدی اظهار داشت: هم اکنون غلظت میزان ذرات معلق در هوای این شهرستان بر اساس شاخص (PSI) به یک هزار و ۵۹۵ میکروگرم بر مترمکعب رسیده است.
وی همچنین از ورزشکاران خواست در این هوای خطرناک از فعالیت ورزشی بپرهیزند و در صورت لزوم از ماسک استفاده کنند.
میزان آلودگی هوا در بوکان ۱۰ برابر حد مجاز است
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بوکان در جنوب آذربایجان غربی گفت: میزان آلودگی هوا به علت وجود ریزگردها در هوای این شهرستان ۱۰ برابر حد مجاز است.
رحیم عبدالکریمی افزود: گرد و غبار از شامگاه روز جمعه وارد این شهرستان شده و هم اکنون غلظت آلاینده ذرات معلق با قطر کمتر از ۱۰ میکرون در این شهرستان به یک هزار میکروگرم بر مترمکعب رسیده است.
وی ادامه داد: آلودگی هوای بوکان در وضعیت بسیار خطرناک قرار دارد و ساکنان این شهرستان باید از ترددهای غیرضروری در فضای باز خودداری کنند.