یک عضو کارگروه صیانت از حقوق ناشران، مولفان و مترجمان اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران درباره روش کار قاچاقچیان کتاب اظهار کرد: این افراد سه مدل کتاب را برای چاپ افست انتخاب میکردند؛ کتابهای ضاله، کتابهای پرفروش ناشران (عینا یا با اندکی تغییر) و کتابهایی که از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز نداشتند. […]
یک عضو کارگروه صیانت از حقوق ناشران، مولفان و مترجمان اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران درباره روش کار قاچاقچیان کتاب اظهار کرد: این افراد سه مدل کتاب را برای چاپ افست انتخاب میکردند؛ کتابهای ضاله، کتابهای پرفروش ناشران (عینا یا با اندکی تغییر) و کتابهایی که از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز نداشتند. مسئله دیگر این است که قاچاقچیان کتاب نام افراد معروف را بر روی کتابها میگذاشتند تا جلب توجه کنند، یعنی آنها ذائقه مخاطبان را میشناختند؛ مثلا برای کتاب «دنیای سوفی» که مترجمش شخص دیگری است، از اسم داریوش آشوری استفاده میکردند؛ در حالی که بنده خدا روحش هم خبر ندارد.
او سپس خاطرنشان کرد: قاچاقچیان کتاب حتی در نمایشگاه کتاب تهران و نمایشگاههای استانی کتاب غرفه داشتند، یا در شرکتهای نفت، ایران خودرو، سایپا، فولاد اهواز یا نمایشگاههای کتاب در ایستگاههای مترو کتابهای خود را عرضه میکردند. این افراد حتی برای فروش کتابهایشان یارانه نیز دریافت میکردند. به طور مثال در یک نمایشگاه کتاب، اداره ارشاد شهرستان ۲۵درصد و ۲۵درصد هم شرکت، سازمان یا اداره برای برگزاری نمایشگاه، به این افراد کمک میکردند. فکر کنید این افراد در این نمایشگاهها کتابهای قاچاقی را با قیمت پشت جلد میفروختند و ۵۰درصد هم یارانه میگرفتند.
او در پایان تأکید کرد: اتحادیه، پلیس امنیت و وزارت ارشاد به حرفهای خود عمل کردند و حالا ما از قوه قضاییه انتظار داریم با این افراد برخورد جدی داشته باشد.