«یسنا به منش» دلیل مسمومیت بالای متادون را با وجود ممنوعیت عرضه در داروخانه ها، فروش در بازار سیاه و قاچاق اعلام کرد. وی اضافه کرد: بیشترین مراجعه به دلیل مسمومیت ناشی از ترکیبات مخدر، مربوط به شهر تهران است؛ به طوری که ۶ هزار نفر در سال ۱۳۹۶، به دلیل مسمومیت با ترکیبات مخدر […]

«یسنا به منش» دلیل مسمومیت بالای متادون را با وجود ممنوعیت عرضه در داروخانه ها، فروش در بازار سیاه و قاچاق اعلام کرد.
وی اضافه کرد: بیشترین مراجعه به دلیل مسمومیت ناشی از ترکیبات مخدر، مربوط به شهر تهران است؛ به طوری که ۶ هزار نفر در سال ۱۳۹۶، به دلیل مسمومیت با ترکیبات مخدر به بیمارستان های تهران مراجعه کردند.
به منش ادامه داد: پس از ترامادول و متادون، ۲۰ درصد مسمومیت های ناشی از ترکیبات مخدر مربوط به تریاک، ۶ درصد شیشه و بقیه مربوط به مصرف حشیش، هروئین و مرفین است.
وی یادآوری کرد علت مرگ ۵۰ درصد افرادی که با سمومی مانند الکل، قرص برنج، سموم دفع آفات نباتی، جونده‌کش‌ها، سیانور و سرب مسموم شده اند، مصرف قرص برنج بوده که بر پایه اعلام سازمان پزشکی قانونی کشور در پنج ماهه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال بیش از ۳۰ درصد افزایش یافت.
به گفته وی، پارسال ۶۴۰ نفر بر اثر تماس خوراکی یا تنفسی با سم قرص برنج جان خود را از دست دادند.
دبیر ستاد مرکزی اطلاع‌رسانی داروها و سموم سازمان غذا و دارو، اعلام کرد: ۱۲۲ نفر در سال ۱۳۹۶ به دلیل مسمومیت با الکل جان خود را از دست دادند که این آمار امسال به دلیل مسمومیت دسته جمعی با الکل در برخی استان‌های کشور بسیار بیشتر از پارسال است.
وی اضافه کرد: نکته مهم درمورد مسمومیت با الکل آن است که به محض بروز علائمی مانند بی تعادلی، مشکلات گوارشی، دید برفکی، دوبینی و تاری دید به مراکز درمانی مراجعه شود؛ زیرا با گذشت زمان شرایط فرد مسموم به شدت وخیم می شود و ممکن است به مرگ منجر شود.
به گفته وی بر پایه آمار سازمان پزشکی قانونی سالانه حدود پنج هزار و ۶۰۰ نفر در کشور بر اثر انواع مسمومیت ها جان خود را از دست می دهند و بیش از ۵۰ درصد موارد مرگ ناشی از مسمومیت، به دلیل عوارض ناشی از سوء مصرف مواد مخدر و محرک است.