معاون بیمه ای سازمان تامین اجتماعی درباره زیان‌دهی «شستا» گفت: سرمایه‌گذاری‌های خودمان سودده بوده که پالایشگاه ستاره خلیج فارس از این جمله است؛ اما هرجا شرکتی در قبال مطالبات به ما تحمیل شده زیان‌ده بوده و باید از بنگاه‌داری خارج شویم. محمدحسن زدا در برنامه «تیتر امشب» با موضوع چالش‌های صندوق‌های بازنشستگی، با اشاره به […]

معاون بیمه ای سازمان تامین اجتماعی درباره زیان‌دهی «شستا» گفت: سرمایه‌گذاری‌های خودمان سودده بوده که پالایشگاه ستاره خلیج فارس از این جمله است؛ اما هرجا شرکتی در قبال مطالبات به ما تحمیل شده زیان‌ده بوده و باید از بنگاه‌داری خارج شویم.
محمدحسن زدا در برنامه «تیتر امشب» با موضوع چالش‌های صندوق‌های بازنشستگی، با اشاره به بحث قانون اعداد بزرگ گفت: وقتی صندوق‌های بازنشستگی قرار است تشکیل شوند باید تابع قانون اعداد بزرگ باشند.
وی افزود: نظام رگولاتوری در ایران در بخش بیمه‌ها نداریم است. مثلا بانک مرکزی نظارت می‌کند و اگر درخواستی برای تاسیس بانک بیاید اگر شرایطش را نداشته باشد مجوز نمی‌دهد. بیمه‌های خصوصی هم چنین سیستمی دارند اما در بیمه‌های پایه بازنشستگی اینگونه است و شورای عالی بیمه نقش رگولاتوری ندارد.
زدا افزود: نظام تامین اجتماعی در تمام دنیا پیاده می‌شود. دولت به ازای هر بیمه شده موظف شده سه درصد حق بیمه بدهد که نقش تضمینی دارد و اگر زمانی به نقطه سربه‌سری رسیدیم دولت تقش ضمانتی خود را ایفا کند، در واقع نقش مشارکتی دولت، تضمینی است. در طول سال‌های قبل، نقش دولت کارفرمایی شده و گفته پول بیمه را می‌دهم، اقشاری را بیمه کن اما تعهداتش را نمی‌پردازد و چنین وضعی رخ می‌دهد.
وی با اشاره به اینکه دو میلیون و ۷۰۰ هزار پرونده بازنشستگی و ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار مورد مستمری‌بگیر فردی داریم، افزود: حق بیمه را به سه بخش تقسیم می‌کنند؛ یک سوم به نسل قبل، یک سوم صرف درمان و یک سوم صرف سرمایه‌گذاری شود. از هر کارگر ۳۰ درصد حدود ۳۶۰ هزار تومان حق بیمه دریافت می‌شود. اگر فردا بازنشسته شود باید یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان حقوق بدهیم.
زدا درباره زیان‌دهی شستا اظهار کرد: اشکال کار این است که سرمایه‌گذاری‌های خودمان سودده است که ستاره خلیج فارس از این جمله است؛ اما هرجا شرکتی در قبال مطالبات به ما تحمیل شده حتی کشورهای معروف حمل و نقل که ماهانه صدها میلیون زیان انباشته برایش می‌دهیم و باعث شده در جمع‌بندی به مشکل برسیم. باید از بنگاه داری خارج شویم. پرتفوی ما سنگین و کار سخت است اما در حال انجام است.
به گزارش ایسنا معاون سازمان تامین اجتماعی تاکید کرد: تا زمانی که باور نکنیم یک ابرچالش است اتفاقی نخواهد افتاد مجلس دو جلسه غیرعلنی داشته و دولت صندوق ها را جزو سه چالش آورده اند. باید باور کنیم دچار بحران و چالش هستیم.
وی ادامه داد: اصلاحات پارامتریک در همه جای دنیا جواب داده در پارامتریک سن و سابقه و فرمول بازنشستگی باید دستخوش تغییر شود. علت اینکه کسی سمت آن نمی‌رود، نگرانی‌های اجتماعی آن است. می‌توان گروه‌های جدید را مشمول بیمه کرد. اگر مطالب صادقانه منتقل شود قطعا همکاری و همراهی خواهند کرد.