معاون میراث فرهنگی، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی از برپایی نمایشگاه ملی عکس بناهای تاریخی در بجنورد خبر داد. علی مستوفیان اظهار کرد: این نمایشگاه چهارشنبه ۲۸ آذر ماه جاری، ساعت ۱۸ افتتاح شد و به مدت یک هفته پذیرای علاقه‌مندان و بازدیدکنندگان است. مستوفیان افزود: نگارخانه فرهنگسرای شهروند […]

 

معاون میراث فرهنگی، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی از برپایی نمایشگاه ملی عکس بناهای تاریخی در بجنورد خبر داد. علی مستوفیان اظهار کرد: این نمایشگاه چهارشنبه ۲۸ آذر ماه جاری، ساعت ۱۸ افتتاح شد و به مدت یک هفته پذیرای علاقه‌مندان و بازدیدکنندگان است. مستوفیان افزود: نگارخانه فرهنگسرای شهروند بجنورد میزبان ۱۰۰ اثر راه یافته به بخش نمایشگاه جشنواره ملی عکس بناهای تاریخی، احیاء خواهد بود که در معرض بازدیدکنندگان قرارخواهد گرفت. وی عنوان کرد: نمایشگاه ملی عکس بناهای تاریخی ایران به همت صندوق احیاء و با هدف بهره‌برداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی به منظور توجه بیشتر به ابنیه تاریخی کشور و عمومیت بخشیدن به فرهنگ احیاء بناهای تاریخی برگزار می‌شود.

لزوم اعمال یافته‌های علمی در روند مرمت

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی بر لزوم اعمال یافته‌های علمی پژوهشگران در روند مرمت ابنیه تاریخی، تاکید کرد. مرتضی آبدار ادامه داد: «می‌توان گفت که پژوهش امری است که موجب رشد و توسعه در تمام حوزه‌های علمی و اجرایی می‌شود، به همین منظور اداره کل میراث فرهنگی این استان نیز بخش پژوهش خود را همواره تقویت و بر مشارکت کمیته پژوهش اداره کل در اجرای پروژه های مرمتی و کاوش های باستانی تاکید داشته است.» وی با تاکید بر لزوم پیوند موثر دانش و تجربه متخصصان و فعالان حوزه مرمت، اظهار کرد: «در انجام پروژه های مرمتی باید بین دانش پژوهشگران و تجربه استادکاران پیوندی کارآمد ایجاد شود، تا مراحل مرمت و بازسازی ابنیه تاریخی محوری تخصصی به خود بگیرد و همچنین با استفاده از روش استاد و شاگردی شاهد انتقال تجربه استادکاران به فارغ‌التحصیلان جوان دانشگاهی باشیم.»

برگزاری تور رایگان پایگاه میراث جهانی شوش برای دانش آموزان

به مناسبت هفته پژوهش، پایگاه میراث جهانی شوش تور رایگان آشنایی با مواریث فرهنگی و جاذبه‎های گردشگری شوش را برای دانش‎آموزان شوشی برگزار کرد. بیژن حیدری زاده مدیر پایگاه میراث جهانی شوش دراین‎باره اظهار کرد: «از آن‎جا که آفت نسل‎ها در عدم آگاهی از پیشینه غنی و تمدن ممتاز و برجسته خویش است و از طرفی نیز دوران کودکی و نوجوانی بهترین سنین برای آموزش و درونی‎سازی فرهنگ و ایجاد حس نشاط ،افتخار و غرور ملی در نسل‎ها و پرورش حس پاسداشت از مواریث فرهنگی، هنری و مذهبی است، برنامه‎هایی راهبردی‎تر وموثرتر هستند که در این سنین و براساس اصول آموزشی و فرهنگی صورت پذیرند.»  حیدری‎زاده ادامه داد: «از همین‎رو تصمیم گرفتیم تا همزمان با هفته پژوهش، تور یک روزه آشنایی با مواریث فرهنگی، جاذبه‎های فرهنگی وگردشگری شوش را برای دانش‎آموزان شوشی برگزار کنیم.»