«با امضای تفاهمنامه اداره کل میراث فرهنگی استان تهران و دانشگاه شهید بهشتی، تپه میل، پایگاه مطالعات باستانشناسی حوزه ری باستان برای این گروه باستانشناسی دانشگاه شهید بهشتی انتخاب شد.» مدیر کل میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران با اعلام این خبر گفت: در تفاهمنامهای که یکشنبه ۳۰ دی بین رئیس […]
«با امضای تفاهمنامه اداره کل میراث فرهنگی استان تهران و دانشگاه شهید بهشتی، تپه میل، پایگاه مطالعات باستانشناسی حوزه ری باستان برای این گروه باستانشناسی دانشگاه شهید بهشتی انتخاب شد.» مدیر کل میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران با اعلام این خبر گفت: در تفاهمنامهای که یکشنبه ۳۰ دی بین رئیس دانشگاه شهید بهشتی و مدیر کل میراث فرهنگی استان تهران امضا شد، قرار است «پایگاه تپه میل» به عنوان پایگاه اصلی مرکز حوزهی تاریخ ری باستان و با هدف انجام همکاریهای باستان شناسی و مطالعات باستان شناسی را در این منطقه باستانی ایجاد شود. دلاور بزرگ نیا با بیان اینکه تفاهمنامه امضا شده، در هشت بند تعریف شده است، توضیح داد: در واقع قرار است با تاسیس مدرسه مطالعات میدانی باستانشناسی در این منطقه، حوزه ری باستان، برای مطالعات باستانشناسی در اختیار گروه باستان شناسی شهید بهشتی قرار گیرد. اقدامات حقوقی آن توسط بخش حقوقی اداره کل میراث فرهنگی استان تهران در حال انجام است.
۶۰ بنای تاریخی دزفول به مرمت اضطراری نیاز دارند
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دزفول گفت: از مجموع بناهای تاریخیای که ثبت ملی هستند یا در آستانه ثبت قرار دارند، ۶۰ بنا نیازمند مرمت اضطراری هستند که این بناها را برای انجام اقدامات مقتضی به ادارهکل استان معرفی کردهایم.
حجتا… آریایینیا با بیان اینکه ۱۸۶ هکتار بافت قدیم مصوب در دزفول وجود دارد، افزود: ۹۰ بنای تاریخی ثبتشده و حدود ۹۰ بنای تاریخی در آستانه ثبت در این شهرستان وجود دارند.
او ادامه داد: رسیدگی به این بناهای تاریخی و آسیبهای احتمالی آنها، نیازمند اعتبار و بودجه مناسب است چرا که برای بررسی بناها به تجهیزاتی همچون دوربین نقشهبرداری، سیستمهای کامپیوتری، جیپیاس و وسیله نقلیه نیاز است؛ گذشته از این، به منظور شناسایی بناها در حال حاضر تعداد کارشناسان موجود در دزفول جوابگوی این تعداد بنا نیست. رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دزفول عنوان کرد: از میان بناهایی که ثبت هستند یا در آستانه ثبت قرار دارند، ۶۰ بنا را که آسیب دیدهاند و به مرمت اضطراری نیاز دارند از ابتدای سال ۹۷ آسیبشناسی و به ادارهکل استان معرفی کردهایم تا ضمن انجام اقدامات مقتضی درخصوص آنها، اعتبار استانی یا ملی لازم نیز به این بناها تخصیص یابد.
کتیبه زوج مصری
کشف شد
یک کتیبه آهکی آسیب دیده در معبدی ۳۵۰۰ ساله در شهری در جنوب مصر درحالی کشف شد که نقشی زوج باستانی بر آن نقش بود. گمان میرود آسیب وارد شده، عمدا و به منظور نابودی زندگی پس از مرگ آنها بوده است.
این کتیبه مرد و زنی را ایستاده در کنار هم همراه با نوشتههای هیروگلیف (یکی از قدیمی ترین روشهای نوشتن ) برای ارائه توضیحاتی درباره نام و حرفه آن ها به تصویر میکشد. مدیر پروژههای شهر «ادفو» بیان کرد: «چهره این زوج آسیب دیده و خط هیروگلیف کتیبه خراشیده شده بود. در مصر باستان، پاک کردن نام کسی نشانگر این بود که شخصی میخواهد خاطرات این فرد را پاک کند و در نتیجه زندگی پس از مرگ او را نیز از بین ببرد.» «نادین مولر» افزود : «برای مصریان باستان در یادها ماندن پس از مرگ بسیار مهم بود؛ چراکه می پنداشتند در این صورت میتوانند در عالم مرگ نیز پیشکش دریافت کنند. با پاک کردن نام کسی، هویت او و اعمال خوب او در طول زندگیاش که به واسطه آنها در خاطرات میماندند نیز از بین میرود».