روحانیرئیس جمهور ضمن بازدید از محله چاهستانی‌های بندرعباس طی نشست خبری در حاشیه این سفر بیان کرد: اولویت واگذاری خانه‌های ساخته شده در برنامه بازآفرینی به ساکنان بافت های فرسوده و خانه اولی هاست، طی دو سال آینده، برای ساخت ۴۰۰هزار واحد مسکونی جدید برنامه ریزی شده که امیدواریم هرمزگان جزو پیشتازان این طرح باشد. […]

روحانیرئیس جمهور ضمن بازدید از محله چاهستانی‌های بندرعباس طی نشست خبری در حاشیه این سفر بیان کرد: اولویت واگذاری خانه‌های ساخته شده در برنامه بازآفرینی به ساکنان بافت های فرسوده و خانه اولی هاست، طی دو سال آینده، برای ساخت ۴۰۰هزار واحد مسکونی جدید برنامه ریزی شده که امیدواریم هرمزگان جزو پیشتازان این طرح باشد.
به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی، با حضور سرزده در محله چاهستانی‌ها در بندرعباس از این محله محروم و بافت فرسوده بازدید و با تعدادی از ساکنان آن گفت‌وگو کرد.
رئیس جمهور در بازدید از محله چاهستانی‌های بندرعباس در جریان روند بازسازی و ‌نوسازی بافت‌های فرسوده و ‌محله‌های قدیمی قرار گرفت.
سپس روحانی در نشست ‌خبری پایان سفر به استان هرمزگان با اشاره به اینکه محله چاهستانی ها در بندرعباس به بازسازی بزرگی نیاز دارد، گفت: بنا به گزارش استاندار، ۱۴ محله مشابه محله چاهستانی ها در بندرعباس وجود دارد که منجر به افزایش حاشیه نشینی شده است.
رئیس جمهور با بیان اینکه طرح بازآفرینی شهری یکی از طرح‌های دولت است که از سال گذشته آغاز شده، گفت وزارت مسکن در سال جاری آن را به شکل فعال‌تری دنبال کرده است.
وی اظهار کرد: تسهیلات ویژه ای برای برنامه بازآفرینی اختصاص داده شده و از همه دستگاه‌های دولتی و نیز نیروهای مسلح خواسته شده که اگر زمین مناسب برای ساخت و ساز در شهرها دارند آن را به صورت رایگان در اختیار وزارت مسکن و شهرسازی قرار دهند، تا با تسهیلاتی که بانک ها با هدف رونق ساخت و ساز در این زمین ها اختصاص می دهند، توسعه گران مسکن اقدام به ساخت خانه های جدید و استاندارد در این زمین ها کنند. روحانی با تاکید بر اینکه اولویت واگذاری خانه های ساخته شده در برنامه بازآفرینی به ساکنان بافت های فرسوده و خانه اولی هاست، خاطرنشان کرد: طی دو سال آینده، برای ساخت ۴۰۰هزار واحد مسکونی جدید برنامه ریزی شده که امیدواریم هرمزگان جزو پیشتازان این طرح باشد
عدم تخصیص اعتبار به پروژه‌های باز‌آفرینی سبب توقف شد
مسکن مهر معاون بازآفرینی و مسکن استان گلستان گفت: ۲۲۰ واحد مسکن مهر سه‌جانبه در استان واگذاری شده است، ولی مهم‌ترین مشکل ادامه پروژه‌های بازآفرینی عدم تخصیص اعتبار به آن‌ها در سال جاری است.
اسدلله پناه‌یزدان، معاون بازآفرینی و مسکن اداره راه و شهرسازی استان گلستان درباره آخرین وضعیت پروژه‌های بازآفرینی و مسکن این استان به خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی گفت: تقریبا بعد از قراردادهای سال ۹۶ تخصیص اعتبار در پروژه‌های بازآفرینی انجام نمی‌شود و بسیاری از پروژه‌ها متوقف شده‌اند. وی با اشاره به چند پروژه معدود آماده بهره‌برداری در حوزه بازآفرینی افزود: پروژه دیوار سنگی کنار رود قلعه حسن در دست اقدام است و پروژه قلعه حسن و انجیراب گرگان نیز به تازگی به بهره‌بردای رسیده است.
معاون بازآفرینی و مسکن استان گلستان توضیح داد: همچنین پروژه خانه محله انجیراب گرگان نیز به تازگی کلنگ‌زنی شده و در دست انجام است.
وی درباره وضعیت پروژه‌های مسکن مهر نیز گفت: امسال حدود ۲۲۰ واحد مسکن مهر بهره‌بردای شد، ولی مشکلاتی در پروژه‌های مسکن مهر به دلیل افزایش قیمت‌ها وجود دارد و در این خصوص با متقاضیان چالش‌هایی ایجاد شده است که در نهایت نیز فشار بیشتری به متقاضیان جهت پرداخت بیش از مقدار توافق شده اولیه وارد می‌شود.

معاون مسکن و ساختمان راه و شهرسازی استان کردستان خبر داد:
​عدم تحویل ۴ هزار واحد مسکن مهر به دلیل تورم و رکود بازار
مسکن مهرمعاون مسکن و ساختمان راه و شهرسازی استان کردستان گفت: ۳۴ هزار و ۲۰۰ واحد مسکن مهر استان تحویل داده شده است، ولی ۴ هزار واحد به دلیل تورم و رکود بازار هنوز به مرحله تکمیل و واگذاری نرسیده‌اند.
خسرو ویسی، معاون مسکن و ساختمان راه و شهرسازی استان کردستان، درباره آخرین وضعیت تحویل و واگذاری مسکن مهر در استان به خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی گفت: از ۳۸ هزار و ۶۰۰ واحد تعریف شده مسکن مهر برای استان، تا به حال ۳۴ هزار و ۲۰۰ واحد تحویل و واگذار شده و ۴ هزار و ۴۰۰ واحد هنوز به بهره‌برداری نرسیده‌اند.
وی افزود: در سال جاری طبق برنامه‌ریزی‌ قرار بود همه واحدها تحویل داده شوند، ولی به دلیل تورم و گرانی بیش از حد تصور و رکود در بازار، ادامه تکمیل و تحویل پروژه‌ها متوقف مانده است. ویسی اضافه کرد: از ۴ هزار و ۴۰۰ واحد باقی مانده، حدود ۲ هزار تا ۲ هزار و ۵۰۰ واحد بالای ۹۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارند، ولی متاسفانه به دلیل گرانی بیش از حد، توان مالی برای تکمیل و واگذری این واحدها وجود ندارد. به عنوان مثال قیمت پکیج یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومانی به ۶ میلیون رسیده است.
معاون مسکن و ساختمان راه و شهرسازی استان کردستان در ادامه گفت: البته اوایل امسال با بانک مسکن در آزادسازی تسهیلات مشکلاتی داشتیم که این مساله تا شهریور به طول انجامید و تقریبا از برج ۶ عملا پرداخت تسهیلات آغاز شد.
وی خاطرنشان کرد: امیدواریم راه حلی پیدا شود تا بتوانیم به دیگر واحدهای واگذار نشده رسیدگی کنیم.
به گفته ویسی، در حال حاضر حدود ۳۰۰ واحد مسکن مهر در استان آماده بهره‌برداری است.