آیا می‌توانیم کودکانی نابغه پرورش دهیم و بر سطح هوش آنان تأثیر بگذاریم؟ ما نمی‌توانیم بر ژنتیک غلبه کنیم، اما می‌توانیم با ایجاد محیطی غنی، زندگی و تغذیه سالم و هوش کودکان را مدیریت کنیم. از آنجائی که تقویت حافظه کودک می‌تواند بر توسعه ادراکی تا موفقیت تحصیلی آینده او اثرگذار باشد، اهمیت آن را […]

آیا می‌توانیم کودکانی نابغه پرورش دهیم و بر سطح هوش آنان تأثیر بگذاریم؟

ما نمی‌توانیم بر ژنتیک غلبه کنیم، اما می‌توانیم با ایجاد محیطی غنی، زندگی و تغذیه سالم و هوش کودکان را مدیریت کنیم.

از آنجائی که تقویت حافظه کودک می‌تواند بر توسعه ادراکی تا موفقیت تحصیلی آینده او اثرگذار باشد، اهمیت آن را نمی‌توان دست‌کم گرفت. روش‌های مختلفی برای تقویت بهره‌ هوشی کودکان وجود دارد که در ذیل بدان اشاره می‌شود:

تغذیه سالم: سلامت مغز از ابتدای زندگی رحمی آغاز می‌شود. مادران در زمان بارداری بایستی به تغذیه خود توجه کنند. مادران باردار حتماً رساندن ویتامین‌ها و مواد مغذی لازم به فرزندانشان را حتی پیش از به دنیا آمدن آن‌ها شروع کنند. برای اطمینان از اینکه در آینده فرزند باهوش و سالمی خواهید داشت، قبل از هر چیز باید برای فرزندتان یک رژیم غذایی مناسب و کامل در نظر بگیرید.

بعد از تولد تغذیه با شیر مادر شروع می‌شود، با رشد نوزاد همراه با شیر مادر بایستی غذاهای کمکی سالم و مناسب را فراهم‌سازید. کودکان را از همان سال‌های اول زندگی به خوردن غذاهای سالم عادت دهید و به آنان آموزش‌های لازم در خصوص رعایت رژیم غذایی مناسب دهید.

 

والدین بایستی در حین رشد کودکان در رژیم غذایی آنان موارد زیر را رعایت کنند:

چندین وعده میوه و سبزی‌ها مصرف کنند.

در برنامه غذایی حتماً از غلات استفاده شود.

گوشت، ماهی و مرغ در غذاها بکار رود.

به کودکان توصیه شود که دو یا سه بار در روز شیر بنوشند.

کودکان باید در دوره‌ای تجویزی مکمل‌های ویتامین و مواد معدنی مصرف کنند. پژوهش‌ها نشان می‌دهد که کودکانی که روزانه مکمل‌های ویتامین و مواد معدنی مصرف کرده‌اند، نسبت به کودکانی که کمتر از این مواد معدنی استفاده کرده‌اند، بیشتر به مقاطع دانشگاهی و تحصیلات تکمیلی راه‌یافته‌اند. پس تغذیه سالم موجب تقویت بهره‌ هوشی می‌شود.

 

تقویت هوش کودکان

می‌توانیم با ایجاد محیطی غنی، زندگی و تغذیه سالم و هوش کودکان را مدیریت کنیم

مطالعه: ذهن مانند عضله بوده، شکل‌پذیر و تقویت پذیر است. هر شب قبل از خواب همراه با کودک مطالعه کنید. عادت خواندن و مطالعه داشتن را از همان کودکی به فرزندانتان آموزش دهید.

روان شناسان توصیه می‌کنند تا می‌توانید در طول روز با کودک خود صحبت کنید و برای او داستان بخوانید. آنان تاکید دارند که در طول روز با کودک خود زیاد حرف بزنید. مغز، سیستمی است که همیشه به دنبال الگوها و نمونه محور است. بنابراین با بیان کلمات و تبدیل اطلاعات داستان‌ها و کتاب‌ها به اصوات می‌توانید باعث تقویت بهره‌ هوشی کودک خود شوید.

بازی کردن: تحریک، تشویق و بازی کردن موجب افزایش حس کنجکاوی در کودکان می‌شود.

با افزایش حس کنجکاوی کودکان بیشتر سؤال می‌پرسند، نسبت به اشیا و محیط اطراف دقیق‌تر و ریز بینانه تر می‌شوند و درنهایت این پرسش و پاسخ و کنجکاوی منجر به تفکر بیشتر و درنتیجه افزایش بهره هوشی می‌شود. بازی‌های سرگرم‌کننده هم به تقویت حافظه کودک کمک می‌کند و توانایی او برای استدلال را نیز بهتر می‌کند. برخی بازی‌ها برای تقویت بهره هوشی بکار می‌روند، همچون بازی کلمات و تصاویر، الگوها و رنگ‌ها، همتا یاب و بازی قطعه گمشده، پانتومیم و اشاره با انگشتان.

تقویت مداخلات اجتماعی: این نوع ارتباطات به کودک شما کمک می‌کند مهارت‌های اجتماعی را (که برای زندگی آینده بسیار ضروری هستند) توسعه دهد.