اولین نشست کانون بانکهای ایرانی در اروپا (فرانکفورت) به میزبانی بانک کارآفرین و با حضور اعضای هیات مدیره کانون بانکهای ایرانی در اروپا (فرانکفورت)، دکتر قنبری مدیر تامین اعتبارات ارزی بانک مرکزی، دکتر دیواندری رییس پژوهشکده پولی و بانکی و مدیران عامل بانکهای دولتی و خصوصی و برگزار شد. سیاوش نقشینه رییس هیات مدیره کانون […]
اولین نشست کانون بانکهای ایرانی در اروپا (فرانکفورت) به میزبانی بانک کارآفرین و با حضور اعضای هیات مدیره کانون بانکهای ایرانی در اروپا (فرانکفورت)، دکتر قنبری مدیر تامین اعتبارات ارزی بانک مرکزی، دکتر دیواندری رییس پژوهشکده پولی و بانکی و مدیران عامل بانکهای دولتی و خصوصی و برگزار شد.
سیاوش نقشینه رییس هیات مدیره کانون بانکهای ایرانی در اروپا (فرانکفورت) هدف اصلی از برگزاری این جلسه را بررسی آخرین تحولات در خصوص تعاملات پولی و بانکی بینالمللی، آشنایی بیشتر با کانون بانکهای ایرانی در اروپا دانست.
حمید تهرانفر مدیرعامل بانک کارآفرین نیز طی سخنانی با اشاره به مشکلات و محدودیتهای بانکهای ایرانی پس از تحریمهای اعمالشده توسط آمریکا در آبان ماه سال جاری خاطرنشان کرد: پس از خروج آمریکا از برجام، راهاندازی سازوکاری برای انجام تبادلات مالی میان کشورهای اروپایی و ایران توسط اروپا تحت عنوان SPV مطرح شد که سرانجام سازوکار اینستکس بهعنوان SPV موردنظر اجرایی شد. وی همچنین افزود: با آغاز به کار این شرکت ویژه INSTEX)) بهمنظور انجام معاملات تجاری با ایران، سازوکار ویژه مالی برای تجارت با ایران آغاز شد. مقر این شرکت در کشور فرانسه قرار دارد و مدیر آن یک بانکدار کهنهکار آلمانی است. کشور انگلیس نیز نقش بازرسی و نظارت را بر عهده دارد. در واقع سه کشور مهم اتحادیه اروپا یعنی آلمان، انگلیس و فرانسه به دنبال راهی هستند که مبادلات مالی ایران و کشورهای دیگر در چنین شرایطی متوقف نشود. اینستکس بهعنوان یکنهاد واسطهای برای تسویهحساب شرکتهای بدهکار و بستانکار عمل میکند. مدیرعامل بانک کارآفرین تأکید کرد: بههرحال راه سخت و دشواری در عرصه بینالمللی پیش روی بانکهای ایرانی قرار دارد؛ اما بههرحال باید روشی برای انجام تبادلات بینالمللی پیدا کرد. هرچند با اجرایی شدن اینستکس همچنان با محدودیتهای زیادی در تبادلات بینالمللی مواجه هستیم، اما در شرایط موجود با تصمیمگیریهای منطقی و با عزمی جدی باید در راستای کاهش و رفع مشکلات گام برداریم. وی همچنین افزود: همصدایی و همگامی بانکهای ایرانی در شرایط فعلی بسیار حائز اهمیت است. بانکهای ایرانی میتوانند از طریق کانون بانکهای ایرانی در اروپا (فرانکفورت) بهصورت منسجم و یکپارچه نقطهنظرات و پیشنهادهایشان را با بانکهای اروپایی مطرح کنند. بدون تردید با عضویت بانکهای ایرانی در کانون، صدای واحدی از بانکهای ایرانی در اروپا شنیده خواهد شد و این مسئله به افزایش تعامل بیشتر و اتخاذ راهکارهای مناسبتری در عرصه بانکداری بینالمللی منجر خواهد شد.
اعطای وامهای سبز قرضالحسنه به منظور حمایت از محیط زیست
بانک قرض الحسنه مهر ایران، با امضای تفاهم نامهای، برنامه اعطای وامهاي سبز قرضالحسنه در راستاي حمايت از منابع آبي و دستيابي به توسعه پايدار محيط زيست را در حوزه پروژه شبکه انشعابات فاضلاب شهري کليد زد.
دکتر مرتضی اکبری، مديرعامل بانک قرضالحسنه مهر ايران با تأكيد بر ضرورت اعطاي وامهاي سبز قرضالحسنه براي رسيدن به توسعه پايدار، به دلايل اين حمايت اشاره كرد و بيان داشت: فرهنگسازی درخصوص مشارکت فعالانه مشترکان در پرداخت هزینههای حقوق برقراری انشعاب فاضلاب و نيز حفظ محيط زيست و بهينه سازي مصرف آب از اهم دلايل حمايت بانک قرضالحسنه مهر ايران بوده است.
دکتر مرتضی اکبری افزود: همچنین تشویق و فرهنگ سازي شهروندان به منظور بهرهمندي متقاضيان از وام سبز قرضالحسنه بانک قرضالحسنه مهر ايران در زمينه خريد انشعابات فاضلاب و نيز، تسهيل در فرايند اجراي پروژه فاضلاب در محدوده خدماتي شرکت آب و فاضلاب جنوب غربي استان تهران از ديگر رويكردهاي مورد نظر بانك قرضالحسنه مهر ايران براي انعقاد اين تفاهمنامه بوده است.
مدیرعامل بانک قرضالحسنه مهر ایران در ادامه با اشاره به مفاد این تفاهمنامه اعلام داشت: بر اساس این تفاهمنامه، ضمن حمايت از اجراي پروژه فاضلاب در محدوده خدماتي شرکت آب و فاضلاب جنوب غربي استان تهران، به متقاضيان معرفي شده از طرف شرکت، وام سبز قرض الحسنه فروش انشعابات فاضلاب اعطا مي شود.
وی به مبلغ تسهیلات اعطایی اشاره کرد و بيان کرد: متقاضيان ميتوانند تا سقف ۲۰۰ ميليون ريال از وام سبز قرضالحسنه با کارمزد ۴ درصد براي تامين هزينههاي مربوط به راه اندازي و خريد انشعابات فاضلاب استفاده کنند.
دکتر اکبری همچنین به مدت زمان بازپرداخت وام سبز قرضالحسنه اعطایی نيز اشاره کرد و گفت: بر اساس اين تفاهمنامه، حداکثر مدت بازپرداخت تسهیلات اعطایی به هر یک از افراد معرفي شده ۳۶ ماه تعيين ميشود.
درباره اهداف تفاهمنامه میتوان به حفظ محیط زیست و بهینه سازی مصرف آب – تشویق و فرهنگ سازی شهروندان به منظور بهرهمندی متقاضیان از تسهیلات قرضالحسنه بانک قرضالحسنه مهر ایران در زمینه خرید انشعابات فاضلاب – تسهیل در فرایند اجرای پروژه فاضلاب در محدوده خدماتی شرکت آب و فاضلاب جنوب غربی استان تهران – فرهنگ سازی در خصوص مشارکت فعالانه مشترکان در پرداخت هزینههای حقوق برقراری انشعاب فاضلاب اشاره کرد.