کاندیدای ریاست فدراسیون کشتی گفت: همیشه در یک اتاق شیشه‌ای زندگی کرده‌ام اما اگر باز هم ابهامی وجود داشته باشد به آن پاسخ خواهم داد. به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، امیررضا خادم نامزد ریاست فدراسیون کشتی در نشست خبری اظهار داشت: زمانی که بحث چند شغله‌ها و بازنشسته‌ها مطرح شد، نزدیک به دو سال […]

کاندیدای ریاست فدراسیون کشتی گفت: همیشه در یک اتاق شیشه‌ای زندگی کرده‌ام اما اگر باز هم ابهامی وجود داشته باشد به آن پاسخ خواهم داد.
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، امیررضا خادم نامزد ریاست فدراسیون کشتی در نشست خبری اظهار داشت: زمانی که بحث چند شغله‌ها و بازنشسته‌ها مطرح شد، نزدیک به دو سال بود که با سلطانی فر همکاری می‌کردم، به دلیل علاقه شخصی علاقمند بودم از حوزه مجلس جابه جا شده و بیشتر نظرم روی حوزه گردشگری بود. دو جلسه با سلطانی‌فر داشتم و ابراز علاقه کردم در این بخش فعالیت کنم چون روحیات من خیلی با حوزه مجلس مناسب نبود. وزارت ورزش کمترین سوال استیضاح و تذکر را بعد از سه بخش دیگر داشت به همین دلیل تاکید داشتند که از این حوزه نروم اما علاقه شخصی‌ام بود که این اتفاق بیفتد و زمانی بحث جدی شد که موضوع بازنشسته‌ها مطرح شد.
وی ادامه داد: دو گزینه و مسیر را برای خودم در نظر گرفتم که یکی وزارت کار بود و دیگری هم از ١٢ رئیس فدراسیون بازنشسته، علاقمند بودم یکی از این فدراسیون‌ها که جزو فدراسیون‌های تخصصی نبود بروم. نهایی شده بود که به آنجا بروم اما موضوع استعفای رسول خادم مطرح شد. دو روز بعد در خانه پدری رسول را دیدم که وی گفت که خوب است تو به کشتی بیایی و ثبت نام کنی. اصرار و پیشنهادش به این دلیل بود که ٨ سال فعالیت کرده‌ام و به نظرم می‌آید کسی که بتواند شرایط را ادامه دهد تو باشی. همانجا قاطعانه به رسول گفتم این کار را نمی‌کنم دلیلش هم به دلیل عدم علاقمندی نبود. بلکه فردا هر حرکتی که من بکنم اگر مغایر با کارهای او بوده می‌گویند کاری خلاف رسول خادم کرده‌ام و یا به عکس و این به نفع کشتی نباشد.
رئیس سابق فدراسیون کشتی در سال ۲۰۰۲ درخصوص چگونگی تغییر تصمیمش برای حضور در انتخابات گفت: زمانی که رسول خادم در دوره مدیریت مرحوم خطیر مدیر تیم بود من هم ثبت نام کردم اما ۲ سال انتخابات برگزار نشد. آن زمان آنقدر حضور در فدراسیون کشتی را جدی نمی‌دانستم که شخص رئیس جمهور بخواهد من رئیس فدراسیون نشوم اما بعدا دیدیم انتخابات تا المپیک برگزار نشد و کشتی دو سال با سرپرست اداره شد. نهایتا زمانی که رسول خادم خواست ثبت نام کند از من هم در خصوص حضورم در انتخابات پرسید که با صراحت گفتم نمی‌آیم و رسول هم ثبت نام کرد. این دوره نیز در وزارتخانه از من پرسیدند آیا برای حضور در انتخابات کشتی علاقه‌مند هستی که گفتم قصد ورود ندارم. در همین زمان انواع تماس‌ها را داشتیم که از هیئت‌ها و افراد بدنه کشتی به من می‌گفتند در انتخابات ورود کنم اما پاسخ جدی از طرف من دریافت نکردند و بحث وزارت کار انجام شد. من حتی دو ماه پیش از مدیران کل در وزارتخانه خداحافظی کردم و گفتم که از شنبه دیگر به وزارت ورزش نمی‌آیم اما وزیر خواست که تا آخر بحث بودجه بمانم و بعد به وزارت کار بروم.
خادم گفت: از سمت دیگر اتفاقی در زمان مسئولیتم در وزارتخانه در خصوص پرسپولیس و استقلال رخ داد. من می‌دانم که در دو تیم پرسپولیس و استقلال چه کاری انجام شد. دو تیمی که حواشی جدی داشتند و امکان حضورشان در لیگ بعدی نبود. مسئله اعتصاب، مدیریت وقت، حساب‌های مالی و مشکلاتی که وجود داشت اما به هر شکل ما اینها را جمع کردیم.
وی افزود: زمانی که من مسئولیت داشتم آنها ۶ میلیارد تومان سرجمع از اسپانسر گرفته بودند اما در همان یک سال مسئولیت این رقم به ۴۸ میلیارد تومان بر اساس اسناد رسید. به طوریکه این رقم آنقدر بالا رفت که سازمان بازرسی پرسید آیا درخصوص بحث اسپانسر، مزایده برگزار شده یا نه که من توضیحاتی را ارائه دادم و پاسخم از نگاه آنها منطقی بود. اتفاقی که افتاد در زمان مسئولیت من برای بعضی افراد محدودیت هایی ایجاد شد چون آن زمان سوارِ کار بودند و هر کاری که می‌خواستند کردند اما من اعتبارم را در این راه گذاشتم و زیر سوال رفتم و امروز از من به عنوان فردی که موفق نبوده نام می‌برند اما من با سند و مدرک و طی دو مناظره تلویزیونی که با دو فعال فوتبالی داشتم کارهایی که انجام داده‌ام را توضیح دادم. البته اشکالاتی هم وجود داشت.
وی با تاکید بر اینکه رسول خادم در جریان تصمیم جدید وی نبود تاکید کرد: این تصمیم را نه با رسول خادم، نه وزارت ورزش و نه هیچ‌کدام از هیئت‌ها در میان نگذاشتم. البته همان زمان یکی از کاندیداهای احتمالی به مجلس آمد و گفت که می‌خواهد کاندیدا شود و از من پرسید می‌خواهی به موضوع ورود کنی که گفتم بله قصد شرکت در انتخابات را دارم. البته آقا رسول علاقه‌مند به حضور من در انتخابات بود اما در مقطعی که در این خصوص من تصمیم قطعی‌ام را گرفتم او اطلاعی از این موضوع نداشت. انتخابات عقب می‌افتاد و نمی‌دانستم علتش چیست فقط مشخصا این موضوع به کشتی که المپیک را در پیش دارد لطمه می‌زد. اتفاقا شب گذشته (یکشنبه) به تمرین تیم ملی رفتم و صحبتی هم با محمد بنا داشتم. به نظرم کشتی نیازمند کار و انسجام بیشتر است حتی با حسن یزدانی هم صحبت کردم تا ببینم برنامه‌اش برای آینده چیست اما دیدم همه صحبت‌های او به این ختم می‌شود حالا ببینیم چه می‌شود. در واقع آرامش خاطری که کشتی نیاز دارد در مقطع کنونی وجود ندارد.
وی در پاسخ به سوالی در مورد برنامه‌هایش برای نجات کشتی از وضعیت موجود خاطر نشان کرد: حدودا ۴۰ نفر در مجمع انتخاباتی حق رای دارند و شنیده‌ام که آنها قرار است از نامزدها دعوت کنند تا دیدگاه‌هایشان را جمع‌بندی کنند. من فکر نمی‌کنم درست باشد که در این نشست برنامه‌هایم را بگویم. ضمن اینکه امروز همه می‌توانند موضوعات مختلف را در فضای مجازی جستجو کنند و طبیعتا کسانی که سکان اجرایی کار را برعهده دارند به سرعت اشکالات و ایراداتشان در فضای مجازی مطرح می‌شود و افراد زیر سوال می‌روند. من امیر خادم که گذشته‌ام کاملا برای همه مشخص است بخش عمده‌ای از کارم کاملا شفاف بوده و همیشه در یک اتاق شیشه‌ای زندگی کرده‌ام اما اگر باز هم ابهامی وجود داشته باشد به آن پاسخ خواهم داد.
وی تصریح کرد: در خصوص مباحث مالی هم من در بطن مسائل اجرایی کشور بودم و ۵ سال در حوزه مجلس و دولت فعالیت مستقیم داشتم. سال آینده دولت اگر بتواند حقوق کارمندانش و یارانه‌ها را تامین کند اگر چیزی ماند به دنبال باقی مسائل است و در حقیقت فرهنگ و ورزش آخر خط می‌مانند. شرایط کشور خاص و متفاوت است. در حقیقت مهم نیست چه کسی رئیس فدراسیون می‌شود طبیعتا مشکلات مالی برای همه وجود دارد. اسپانسری که قبلا علاقه‌مند بود در بیلبوردهای شهری تبلیغ شود امروز این کار را انجام نمی‌دهد. شما اگر نگاه کنید بیلبورهای تهران پیام‌های فرهنگی شده‌اند. در چنین شرایطی من تصور و تلاشم این است و سعی خواهیم کرد که از محلی که اعتبار دارم مسائل مالی کشتی را تامین کنم. فارغ از اینکه چه کسی رئیس فدراسیون خواهد شد من برای بودجه سال آینده با تفاهمی که در مجلس داشتیم قولی گرفته‌ام و مشخصا مبلغی برای کشتی لحاظ شده است.
سرمربی تیم ملی کشتی آزاد در مسابقات ۱۹۹۸ تهران در پاسخ به سوالی در مورد اینکه آیا ادامه دهنده راه برادرش هست یا نه و اینکه آیا ممکن است مثل برادر مجبور به استعفا شود خاطر نشان کرد: من اصلا قائل به استعفا نیستم یا مسئولیتی را قبول نمی‌کنم یا ادامه می‌دهم و تا به حال استعفا نکرده‌ام. نکته دوم هم اینکه من بدون رودربایستی عاشق این کار هستم. ضمن اینکه اصلا دنبال دیده شدن نیستم و نیازی به این کار ندارم. فقط علاقه‌مندم که حالم در کشتی خوب شود. می‌دانم که کم‌لطفی، تهمت و بی‌انصافی هم وجود دارد. آنها را نادیده می‌گیرم. حالم با این خوب می شود که احساس کنم کار می‌کنم.
وی در پاسخ به این سوال که اگر اعتقاد دارد آخر کار خوب نخواهد شد چرا به انتخابات ورود می‌کند گفت: برای اینکه عشقم هست. شما خیلی مواقع کاری را انجام می‌دهی که فکر می‌کنی بهتر از بقیه می‌توانی آن کار را به ثمر برسانی. مگر امروز جامعه فوتبال از من راضی است؟ در حالیکه من می‌دانم چه کارهایی آنجا انجام دادم. ورزش خانه من است و کشتی به من کمک کرده و همیشه ممنونش هستم. خوب است که بگویم معاون وزیر چه کارهایی برای کشتی انجام داده همان زمان که سمتی در کشتی نداشته و هیچ جا هم صدایش درنیامده است چون نسبت به برخی موضوعات هم منتقد بوده است. با توجه به اینکه برادرم این پست را در اختیار داشت اگر حمایتی می‌کردم آن را رسانه‌ای نکرده و متقابلا انتقادم نیز جایی مطرح نمی‌شد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه امیررضا خادم شرکت کننده در انتخابات اخیر با خادم مدل ۹۸ به عنوان سرمربی تیم ملی و ۲۰۰۲ به عنوان رئیس فدراسیون چه تفاوت‌هایی دارد تاکید کرد: امروز فقط یک مقدار باتجربه‌تر و پخته‌تر از قبل هستم و به همان میزان ارتباطات بیشتری دارم. با همان عشق و علاقه‌مندی سال ۲۰۰۰ می‌آیم و امروز هم به این دلیل که احساس کردم بهتر از بقیه می‌توانم کار کنم آمده‌ام. امیدم اول به خداست و بعد اینکه بتوانم از این ارتباطات برای موفقیت کشتی استفاده کنم. بر این اعتقاد دارم همانطور که پائولو کوئیلو در کتاب کیمیاگرش گفته به چیزهایی اعتماد دارم که اگر با تمام توانم به فدراسیون کشتی بیایم شرایط و امکاناتی برایم فراهم می‌شود که نمی‌شود آنها را از اکنون تصور کرد و من این را در تمام زندگی‌ام بارها تجربه کرده‌ام. ما می‌گوییم از تو حرکت از خدا برکت برخی می‌گویند کائنات. من هم به این چیزها امیدوار هستم ضمن اینکه در جهانی ۲۰۰۲ تهران مشخصا ما قهرمان جهان نمی‌شدیم و خیلی از روس‌ها عقب افتاده بودیم. آقا رسول هم سرپرست تیم شد. او از من پرسید تیم چطور است؟ گفتم نمی‌دانم ولی تصورم این است که یک جوری همه چیز یک جوری به نفع ما درست می‌شود و همین اتفاق افتاد و قهرمان جهان شدیم. انشاءالله با ایمان، تمرکز و پشتکار به شرطی که تجربه و تخصص کنارش باشد اتفاق خوبی می‌افتد.
نامزد ریاست فدراسیون کشتی در مورد مدیریت برادرش رسول خادم نیز گفت: از نظر من فدراسیون رسول خادم بسیار قوی و توانمند و پرکار بود و خیلی جاها به نفع کشتی کار کرد و در این شکی نیست. هر آدم متخصصی اذعان دارد که رسول خادم در کار کم‌فروشی نکرد اما به صورت مشخص می‌گویم که من به بخشی از کار منتقد هستم. به عنوان مثال خیلی بخش‌ها نباید اینقدر گسترش پیدا می‌کرد و شاخه‌های زیادی به کشتی اضافه شد. تعداد اعضای فدراسیون کشتی خیلی زیاد است و ما باید با توجه به منابع مالی محدودی که داریم فدراسیون را کوچکتر کنیم.
وی تصریح کرد: در تصمیمات فنی و اجرایی هم شاید برنامه‌هایی متفاوت با آقا رسول داشته باشم اما به کسانی که منتقد رسول خادم هستند و می‌گویند او کشتی را درست نکرده باید بگویم مگر همه چیز باید از طریق فدراسیون انجام می‌شد؟ همه ما می‌دانیم که کشتی را در سالن‌های شهرستان‌ها و زیر پله‌ها باید درست کرد و نیروهای مستعد به اردوهای تیم ملی اضافه شوند. همان‌هایی که امروز صحبت می‌کنند ۱۰،۱۲ سال است که حتی یک نفر را به تیم ملی معرفی نکرد‌ه‌اند. اگر کشتی‌گیری را به تیم ملی اضافه کردند اسمش را ببرند. به هر حال من در مسائل اجرایی تصورات، تفکرات و تئوری‌های خودم را دارم. من عملکرد، عشق و تلاش رسول خادم را قدر می‌دانم و مثبت می‌دانم اما نسبت به خیلی از مسائل هم نقد جدی دارم اما انتظار نداشته باشید که در این جلسه برادرم را نقد کنم اما در عمل تلاش می‌کنم چیزهایی که ایراد هست را برطرف کنم.
امیررضا خادم در مورد اینکه اگر رئیس فدراسیون نشد باز هم به کشتی کمک خواهد کرد، اظهار داشت: ماموریتم امروز یا فردا برای وزارت کار می‌آید و به هیئت مدیره یکی از شرکت‌ها می‌روم.مسیر کاریم کاملا مشخص است اگر در کشتی رای بیاورم آنجا مدیر عامل نخواهم شد. اما اگر رای نیاورم وضعیت فرق خواهد کرد. ضمن اینکه درخصوص اینکه با رای آوردن در انتخابات فدراسیون کشتی دو شغله محسوب می‌شوم و باید از یکی از دو پست انصراف دهم، بعدا صحبت خواهد شد. به هر حال آنجا یک هولدینگ بزرگ است و کار سنگین. من معتقدم برای پست ریاست فدراسیون کشتی بهترین هستم و این تصور شخصی من است. الزاما اینطور نیست و ممکن است تصور من اشتباه باشد.
امیر خادم در پاسخ به این سوال که چرا در زمان مسئولیتش در وزارت ورزش کاری برای کشتی انجام نداده گفت: کار انجام شد اما اهالی کشتی نباید می‌فهمیدند. در جهت تسهیل کار اقداماتی انجام می‌دادم. معاون وزارتخانه بودم و رئیس فدراسیون هم برادرم بود. بنابراین کارها نباید نمود بیرونی می‌داشت. همه شما رسول خادم را می‌شناسید او آدم مستقلی است و خیلی از من و دیگران تاثیر نمی‌گیرد. در تمام دوران زندگی‌مان من و رسول خادم برای انجام کاری نه از هم اجازه گرفتیم و نه از هم مشورت گرفتیم برای همین بود که عده‌ای همیشه می‌گفتند که دو برادر با هم مشکل دارند.
وی تصریح کرد: البته از نظر فکری هم متفاوت از هم بودیم اما به هر حال برادر هستیم او به من کمک کرد در فدراسیون جهانی رای بیاورم که البته نیاوردم. من هم در حوزه بودجه و مجلس باید کمک می‌کردم. مثل موضوع کمیل قاسمی و پرویز هادی که می‌توانست در آستانه المپیک به یک شر بزرگ تبدیل شود اما من نمایندگان آذری‌زبان مجلس را دور هم جمع کردم تا مسئله حاشیه‌ای نشود. اصلا دلیلی ندارد کارهایی که نه در خصوص کشتی و نه سایر فدراسیون‌ها انجام داده‌ام بگویم.
این نامزد انتخابات کشتی در مورد اینکه گفته می‌شود انتخابات از سوی وزارت ورزش مهندسی می‌شود عنوان کرد: من به شخص سلطانی‌فر نیز گفتم که نیازی به حمایت وزارت ورزش ندارم و خودم می‌توانم رایم را بگیرم. چطور همه اعضای مجمع حق دارند که هر نوع رایزنی را برای انتخابات انجام دهند. فقط دو نماینده‌ای که وزارتخانه در انتخابات دارند نباید این کار را بکنند؟ این اصلا منطقی نیست. اگر مهندسی کردن خوب نیست برای هیچ کسی خوب نیست اگر برای رقیب من بد است پس نمی‌تواند برای من هم خوب باشد.
وی افزود: به نظر من چه مسئولیتی داشته باشم و چه نداشته باشم نظرم این است که دولت تا زمانی که عضو مجمع است و سخت افزار و نرم‌افزار را در اختیارش قرار می‌دهد از فوتبال که سعی می‌کند مستقل باشد تا سایر فدراسیون‌ها که از وزارتخانه بودجه می‌گیرند باید ذی‌حق باشد. البته این ذی‌حق بودن به معنی تخریب فردی نیست. وقتی یک فرد رای آورد آنها هم با تمام توان حمایتش می‌کنند اما اینکه می‌گویند وزارتخانه بعد از ظهر زمان ثبت‌نام را اعلام کرده که امیر خادم صبح فردایش در انتخابات ثبت نام کرده هیچ ایرادی ندارد. می‌خواهند افکار عمومی را تحت تاثیر قرار دهند در حالیکه مجمع می‌داند که من فشاری به آنها آورده‌ام یا نه اما افکار عمومی متاثر از این مطالب خواهد شد.
وی افزود: اینجا خم رنگرزی نیست که بگویم بعد از ۶ ماه فلان اتفاق می‌افتد. هر چند برنامه‌ام این است که خیلی زود کار نتیجه دهد. به بحث استعدادیابی فکر می‌کنم کاری که در همان یک سال و نیم ریاست فدراسیون انجام دادم. اولویت من کار مربیگری است. مربی که اعتماد به نفس داشته باشد و به خودش مطمئن باشد نه مربی که کنار تشک از حریف سخت کشتی‌گیرمان گریه‌اش بگیرد. منت سر کسی نمی‌گذارم. در تمام سفرهای استانی خودم دوست داشتم به سالن تمرین بروم و با بچه‌ها تمرین کنم به خاطر همین بود که رسول خادم آن پست استعدادیابی را به من داد اما حقیقتا مشغله‌های کاریم در وزارت ورزش آنقدر زیاد بود که نتوانستم به عنوان عضو هیئت رئیسه در هیچ جلسه‌ای شرکت کنم اما این کار را همیشه دوست داشتم.
خادم گفت: ما همیشه با عباس جدیدی، کنتاکت و مسئله داشتیم اما امروز که او را می‌بینم به هم می‌خندیم و مشکلی بین ما وجود ندارد در حالیکه قبلا فکر می‌کردیم دشمن خونی هستیم. همه اینها به خاطر بحث رقابتی بود که وجود داشت. من حتی زمانی که رسول خادم رئیس فدراسیون شد با رای قاطع مجمع این موضوع را از فضای مجازی متوجه شدم چون واقعا فرصتش را نداشتم که اخبار این‌چنینی را دنبال کنم. یک جاهایی نقد داشتم ولی چون برادرم بود عنوان نکردم. رسول هم از من گله‌مند بود که امیر افراطی در یک برنامه تلویزیونی فدراسیونش را نقد کرده بود و به گوش او رسانده بودند که حتما اینها را امیر خادم به او گفته است که مطرح کند در حالیکه اصلا اینطور نبود. رسول خادم بهترین فرد برای ریاست فدراسیون کشتی بود.
برادر بزرگتر خانواده خادم در پاسخ به شائبه تلاش‌های رسول خادم برای مهندسی به سود امیررضا خادم تاکید کرد: رسول خادم اصلا خبر نداشت که می‌خواهم در انتخابات شرکت کنم. من حرف‌هایی را به شما گفتم که می‌شد بگویم. واقعیت این است که ما هر مقطعی تصمیمی را گرفتیم بدون مشورت با یکدیگر بود. رسول رفت برای شورای شهر ثبت نام کرد من بعد خبرش را خواندم. من هم وقتی برای مجلس ثبت نام کردم او متوجه شد که می‌خواهم وارد این کار شوم. مدت کوتاهی با هم در زمان طالقانی کار کردیم که دیدیم نمی‌توانیم با هم همکاری کنیم.
وی در مورد نفراتی که قصد ورود به انتخابات را دارند نیز تاکید کرد: حضور این تعداد نامزد که گفته می‌شود قصد شرکت در انتخابات را دارند به نفع کشتی است. اگر فکر می‌کردم کسی بهتر از من می‌تواند خدمت کند واقعا نمی‌آمدم. رسول خادم هم با دلش هم کار کرد و پاسخ انتقادات را هم نداد حتی اگر او را از خادم به خائن کشتی تبدیل کنند مطمئن باشید باز هم در دفاع از خودش صحبتی نمی‌کند. اینکه بخواهند همه مشکلات کشتی را گردن او بیندازند درست نیست زمان همه چیز را ثابت می‌کند. من هم در ذهنم حتی چینش کار را انجام نداده‌ام و برای کمک به کشتی از همه آنهایی که توانمند هستند استفاده خواهم کرد. طبیعتا سعی می‌کنم از بهترین‌ها استفاده کنم و چون باید فردا خودم پاسخگو باشم در این زمینه‌ها خودم تصمیم خواهم گرفت.آمادگی اجماع را هم دارم.
وی در پایان گفت: اگر من هم جای وزارتخانه بودم در برگزاری انتخابات تعلل می‌کردم چرا که فضای کشتی، گرگ و میش و مبهم بود و طبیعتا حضور این همه آدم مسئله‌دار برای رسیدن به ریاست فدراسیون نمی‌توانست اتفاق خوبی باشد. اگر ذهنیت وزارت ورزش استفاده از فردی خارج از خانواده کشتی بود این هم مسئله‌ بعید و عجیبی نبود اما فشار جامعه کشتی و رسانه‌ها باعث شد ثبت‌نام از نامزدها را انجام دهند. تصورم این است امروز توانستم تمام صحبت‌هایی که لازم بود را مطرح کنم فقط از شما می‌خواهم صحبت‌های من را گزینشی مطرح نکنید چون من دلی به همه سوالات پاسخ دادم از دیگر کاندیداها هم درخواست می‌کنم که به کشتی کمک کنند و در این میان اخلاق رعایت شود.