بیژن زنگنه، وزیر نفت نسبت به اظهارنظری از سوی عزت‌ا… ضرغامی مبنی بر اینکه «چرا وزارت نفت آرایش جنگی نمی‌گیرد»، واکنش نشان داد. وزیر نفت نوشت:«همکار قدیمی آقای مهندس ضرغامی، دیروز در پیامی نوشته بودند که مطلع هستند که مشکل نگرانی وزیر نفت از عواقب قضایی دور زدن تحریم‌ها برای فروش نفت حل شده و […]

بیژن زنگنه، وزیر نفت نسبت به اظهارنظری از سوی عزت‌ا… ضرغامی مبنی بر اینکه «چرا وزارت نفت آرایش جنگی نمی‌گیرد»، واکنش نشان داد.
وزیر نفت نوشت:«همکار قدیمی آقای مهندس ضرغامی، دیروز در پیامی نوشته بودند که مطلع هستند که مشکل نگرانی وزیر نفت از عواقب قضایی دور زدن تحریم‌ها برای فروش نفت حل شده و وزیر اکنون اختیارات بالایی دارد. پس چرا وزارت نفت آرایش جنگی نمی‌گیرد؟
در واکنش به توئیت ایشان، تاکنون عده زیادی واکنش نشان داده‌اند و من هم اگر بخواهم با ادبیات آقای ضرغامی سخن بگویم، باید به‌صراحت اعلام کنم که وزارت نفت حدود یک سال است که نه تنها آرایش جنگی گرفته، بلکه درگیر جنگی خشن با یک تجاوزگر بی‌رحم و بی‌منطق شده است. جنگی که در هنگامه آن البته با کمین‌های متعدد روبه‌رو شده و نه تنها از تک تیراندازها ، بلکه از آتش توپخانه‌های مستقر در درون کشور نیز رنج و آسیبی بسیار دیده است و می‌بیند.
متاسفانه نوع این جنگ به گونه‌ای است که وزارت نفت نه می‌تواند از دستاوردهای خود به علن سخن بگوید و نه می‌تواند، روش‌ها و حتی کلیات عملیات خود را حتی برای خواص تشریح کند. در طول این مدت، دشمن، از راه‌های مختلف بسیار کوشیده است که ما را به حرف زدن و افشای رازها وادارد؛ اما ما فشارها و زخم زبان‌ها را، همچون هزاران سرباز گمنام دیگر این سرزمین مبارک، به جان خریده‌ایم و خاموش و مظلوم به تلاش و مقاومت مجاهدانه خود برای سرافرازی ایران و جمهوری اسلامی ادامه داده و خواهیم داد.
تا زمانی که این امانت مردم در دستان حقیر باشد، به یاری خداوند بزرگ حتی به بهای جان و مهم‌تر از آن به بهای آبرویم، با حمایت مقام معظم رهبری و در ادامه ریاست محترم جمهوری و دیگر بزرگان، از این امانت، حفاظت کرده و خواهم کرد و اجازه هم نخواهم داد که ذره‌ای به اموال مردم تجاوز شود. گرچه عده‌ای که نمی‌دانم در وصف آنان چه بگویم، این شرایط خطیر را فرصتی برای غارت مردم می‌دانند و البته در مقابل باید اعتراف کنم، عده‌ای دیگر نیز با درک شرایط و احساس مسئولیت از هیچ کوششی برای یاری به مردم کوتاهی نمی‌کنند.
ما با تلاش بی‌وقفه، با اتکال به خداوند توانا، راه های جدید را باز می‌کنیم و البته در این نبرد سنگین به حمایت همه نیاز داریم؛ فقط این نکته را فراموش نکنیم که امروز حتی زمان سنگ‌پراکنی در درون خانه هم نیست چه رسد به شلیک آتشبارهای توپخانه در داخل خانه.»

 

موسوی: مسئولیت جبران خسارات بر عهده آمریکا است

سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران ضمن محکوم کردن تصمیم آمریکا در تحریم صنعت فلزات ایران، مسئولیت جبران خسارات وارده را برعهده ایالات متحده خواند.
سید عباس موسوی تصمیم اخیر رژیم ایالات متحده مبنی بر تحریم صنعت فلزات ایران را شدیدا محکوم کرد و گفت: این اقدام ایالات متحده مغایر تعهدات بین‌المللی این رژیم بوده و موجبات مسئولیت بین‌المللی آن را فراهم خواهد آورد.
موسوی خاطرنشان کرد: این تحریم همانند سایر تحریم‌های یکجانبه آمریکا مغایر اصول و قواعد اساسی روابط بین الملل بوده و مشخصا مغایر تعهدات بین‌المللی ناشی از منشور ملل متحد است که به دلیل اعمال متخلفانه بین‌المللی از طرق قضایی باید پاسخگو باشد.
وی تصریح کرد: مسئولیت جبران خسارات وارده بر عهده رژیم آمریکا خواهد بود. دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا چهارشنبه۱۸ اردیبهشت ماه طی دستوری اجرایی تحریم‌هایی را علیه بخش فلزات ایران از جمله آهن، فولاد، آلومینیوم و مس اعمال کرد. ترامپ در این دستور اجرایی اعلام کرد: «در راستای کاهش درآمدهای ایران از جمله درآمدهای ناشی از صادرات محصولاتی نظیر آهن، فولاد، آلومینیوم و مس که ممکن است برای تامین مالی و حمایت از توسعه سلاح‌های کشتار جمعی، گروه‌ها و شبکه‌های تروریستی و توسعه نظامی استفاده شود، گام‌هایی اتخاذ شده است.» این دستور اموال و منابع شخصیت‌هایی که توسط وزارت خزانه‌داری و در رایزنی با وزارت امور خارجه مشخص می‌شود مسدود می‌کند. که شامل این موارد است: فعالیت در بخش آهن، فولاد، آلومینیوم و مس ایران یا شخصی که مالکیت یا کنترل یا پیشبرد نهادی را بر عهده دارد که در بخش مس، آلومینیوم، استیل و آهن ایران فعال است. از تاریخ صدور این دستور اجرایی، آگاهانه معامله بزرگی در فروش، تامین یا انتقال کالاها یا خدماتی فعال باشد که در ارتباط با بخش‌های آهن، فولاد، آلومینیوم یا مس ایران است. از تاریخ صدور این دستور، معامله بزرگی برای خرید، دستیابی، فروش، انتقال یا بازاریابی آهن، محصولات آهن، آلومینیوم، محصولات آلومینیوم، فولاد، محصولات فولاد، مس یا محصولات مس ایران انجام داده باشد. رئیس جمهور آمریکا همچنین هشدار داده که ایران می‌تواند انتظار اقدامات بیشتری را علیه خود داشته باشد مگر آنکه رویکرد خود را به صورت بنیادی تغییر دهد.
براساس این گزارش، وزارت خزانه‌داری آمریکا نیز بامداد پنجشنبه اعلام کرد که پس از دستور اجرایی رئیس جمهور آمریکا درباره اعمال تحریم‌های بیشتر علیه ایران، به شرکت‌های خارجی که دارای داد و سند با صنعت فلزات ایران هستند ۹۰ روز مهلت می‌دهد تا به فعالیت خود در ایران پایان دهند.