معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی بر لزوم گذراندن آموزش‌های پیش از ازدواج در جهت کاهش نرخ طلاق تاکید کرد. حبیب‌الله مسعودی‌فرید در مرکز شیرخوارگاه و نوباوگان شهید ثمین‌تاب بهزیستی زنجان، در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: چندین سال است که جلسات مکرر با مقام معظم رهبری در خصوص آسیب‌های اجتماعی برگزار می‌شود و چند آسیب توسط […]

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی بر لزوم گذراندن آموزش‌های پیش از ازدواج در جهت کاهش نرخ طلاق تاکید کرد. حبیب‌الله مسعودی‌فرید در مرکز شیرخوارگاه و نوباوگان شهید ثمین‌تاب بهزیستی زنجان، در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: چندین سال است که جلسات مکرر با مقام معظم رهبری در خصوص آسیب‌های اجتماعی برگزار می‌شود و چند آسیب توسط ایشان مشخص شده است. در این میان، واقعه طلاق، بخشی از کوه یخ مشکلات داخل خانواده بوده و اصلی‌ترین موضوع برای صیانت از نهاد خانواده، آموزش مهارت‌های زندگی قبل از تشکیل خانواده است. وی با تاکید بر اینکه این آموزش‌ها خیلی کمک‌کننده است، ادامه داد: در خصوص کاهش نرخ طلاق، طی چند سال اخیر موفقیت‌های خوبی داشتیم، ولی با هدف آرمانی فاصله داریم و راه‌حل آن، رفتن به سمت اقدامات پیشگیرانه است. در همین راستا، سازمان بهزیستی در زمینه «آموزش‌های پیش از ازدواج» جزو سازمان‌های پیشرو است و هر چقدر هم در این زمینه پیش رویم، کمک کننده است. البته مشارکت خود مردم هم نقش بسزایی ایفا می‌کند. وی افزود: خانواده‌ها باید به این باور برسند که اقدامات پیشگیرانه در کاهش طلاق خیلی اهمیت دارد و هزینه گذراندن دوره‌های پیش از ازدواج را در سبد سایر هزینه‌های ازدواج فرزندان‌شان بگنجانند. لازمه تحقق این مهم نیز بازاریابی اجتماعی است و همکاری رسانه‌ها نقشی کلیدی دارد. مسعودی‌فرید با اشاره به راه‌اندازی سامانه تصمیم در استان زنجان، تصریح کرد: خوشبختانه استان زنجان با وجود اینکه نرخ طلاق بالایی نداشت، برای راه‌اندازی این سامانه جزو استان‌های پیشگام بود و مقرر است که علاوه بر مرکز استان، چند شهرستان دیگر نیز از این سامانه برخوردار شوند. در حال حاضر، ۲۰ استان از خدمات سامانه تصمیم بهره‌مند بوده و طی ماه‌های آتی، این سامانه در سراسر کشور راه‌اندازی خواهد شد.
لزوم استفاده از توان دانشگاه‌ها
جهت احیای تالاب هامون
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: باید از نیروهای جوان و دانشگاه‌های سیستان و بلوچستان به منظور ارائه راهکارهای علمی و برنامه‌ریزی منسجم برای احیاء و حفظ تالاب بین‌المللی هامون چه در زمان خشکسالی و چه در زمان ترسالی در کنار متخصصان و مسئولان بهره جست. عیسی کلانتری در کارگروه احیای تالاب بین المللی هامون در زاهدان افزود: مردم صبور سیستان با توجه به خشکسالی‌های پی درپی منطقه شرایط بسیار سختی را از نظر معیشتی و امکانات تحمل کرده‌اند؛ به طوریکه آلودگی هوا، طوفان‌های شن و ماسه، بیکاری کشاورزان، صیادان و دامداران منطقه موجب مهاجرت ساکنان منطقه به سایر مناطق کشور شده بود. وی بیان کرد: همانطور که برنامه احیا دریاچه ارومیه به شکل هدفمند در حال اجراست، برای سیستان و تالاب بین المللی هامون نیز نیازمند برنامه‌ای منسجم و هدفمند هستیم. معاون رئیس جمهوری در ادامه خاطرنشان کرد: برنامه راهبردی توسعه سیستان و بلوچستان بدون برنامه ریزی منسجم امکان پذیر نیست. وی افزود: طرح توسعه سیستان، مساله هامون، مردم و گرد و غبار همه یک پکیج هستند که باید برنامه‌ریزی صحیح و اصولی شود؛ زیرا در غیر این صورت هر گونه هزینه کرد در این زمینه، پول هدر دادن است. رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: ضروری است مسئولان سیستان و بلوچستان در این زمینه جدی‌تر تصمیم بگیرند و منسجم‌تر عمل کنند.
احتمال رفع الزام تدریس معاونان مدارس در سال تحصیلی آتی
معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه سال گذشته به دلیل کمبود نیروی انسانی در برخی مناطق، معاونان و مدیران مدارس را ملزم به تدریس کرده بودیم که امسال مدیران مدارس از الزام به تدریس خارج شدند و فقط برای معاونان الزامی گذاشته شده گفت: امیدواریم که در ادامه کار بتوانیم آنها را نیز از این طرح خارج کنیم تا به کارهای اداری مدرسه و ساماندهی آن بپردازند. علی الهیار ترکمن جزئیات ساماندهی نیروهای انسانی را اعلام و اظهار کرد: ساماندهی نیروی انسانی برای مهرماه ۹۸ شروع و نیازها به تفکیک منطقه، دوره‌های تحصیلی و جنسیت شناسایی شده است. وی افزود: شمار فارغ التحصیلانی که به ما می‌پیوندند، حق التدریس‌ها، رسمی و پیمانی‌ها، سرباز معلم ها و خرید خدماتی‌ها نیز مشخص است و بر اساس سازوکارها به تفکیک هر استان جلساتی برگزار و موارد را مطرح می‌کنیم. معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش با اعلام اینکه بر اساس تمهیدات درنظر گرفته شده در مهرماه با کمبود نیرو مواجه نخواهیم شد و با ظرفیت موجود سال تحصیلی جدید را آغاز خواهیم کرد گفت: درخواست ۵۵ هزار مجوز استخدامی به سازمان امور استخدامی ارائه کرده‌ایم. در مجوزهای استخدامی، نیازهای میان مدت و بلندمدت را هدف قرار می‌دهند و ما در راستای اهداف میان مدت درخواست استخدامی ارسال می‌کنیم.