بانک مرکزی در بخشنامه‌ای به مدیران عامل بانک‌ها و موسسات اعتباری اعلام کرد: شناسایی درآمد موسسات اعتباری پس از تصویب در یک هزار و دویست و چهل و هشتمین جلسه مورخ یکم خردادماه سال ۹۷ شورای محترم پول و اعتبار بخشنامه شماره ۹۷.۹۶۷۷۸ مورخ ۲۷ خرداد ۹۷ به شبکه بانکی ابلاغ گردید. چنانچه قبلا نیز […]

بانک مرکزی در بخشنامه‌ای به مدیران عامل بانک‌ها و موسسات اعتباری اعلام کرد: شناسایی درآمد موسسات اعتباری پس از تصویب در یک هزار و دویست و چهل و هشتمین جلسه مورخ یکم خردادماه سال ۹۷ شورای محترم پول و اعتبار بخشنامه شماره ۹۷.۹۶۷۷۸ مورخ ۲۷ خرداد ۹۷ به شبکه بانکی ابلاغ گردید.
چنانچه قبلا نیز اعلام شد تدوین دستورالعمل مذکور با هدف استفاده صحیح از مبنای روش تعهدی، شناسایی صحیح درآمدها و منطبق با قانون عملیات بانکی بدون ربا و در چارچوب عقود اسلامی که نهایتا از مدیریت سود، هموارسازی سود، انتقال درآمدهای آتی به سال جاری و بالعکس، شناسایی سودهای موهوم و نهایتاً ارائه اطلاعات غیرواقعی به ذی‌نفعان و گمراه نمودن آنها از عملکرد واقعی موسسات اعتباری جلوگیری نماید، انجام پذیرفت.
متعاقب ابلاغ بخشنامه یاد شده درخواست‌های متعددی از بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی واصل گردید که متضمن تقاضای مهلت بیشتر برای تامین قطعات اجرای دستورالعمل در شبکه بانکی و عدم امکان تنظیم صورت‌های مالی سال ۹۷ از مبنای دستورالعمل مزبور بود.
شورای پول و اعتبار با تعویق اجرای مواد ۸، ۱۱ و ۲۲ دستورالعمل شناسایی درآمد موسسات اعتباری مصوب یک هزار و دویست و چهل و هشتمین جلسه مورخ یکم خرداد ماه ۹۷ برای صورت‌های مالی سال ۹۷ موافقت نمود. شورای پول و اعتبار بر لزوم عدم شناسایی درآمد مطالبات مشکوک‌الوصول در صورت‌های مالی سال ۹۷ تاکید کرد و مقرر داشت بانک‌ها و موسسات اعتباری غیر بانکی باید ضمن تمهید الزامات اجرای دستورالعمل مذکور درآمدهای خود برای سال ۹۸ و بعد از آن را در چارچوب مفاد دستورالعمل یاد شده شناسایی نمایند.

معوقات بانکی تسهیلات اعتبارسنجی شده دو دهم درصد است
مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه رسالت گفت: معوقات تسهیلاتی که با اعتبارسنجی پرداخت می‌شود، دو دهم درصد است.
محمدحسین حسین زاده افزود: بعد از عملیاتی شدن بانکداری اجتماعی و در آغاز راه بانکداری بدون شعبه، سامانه اعتبارسنجی مرآت را به کمک گرفتیم تا کمکی در تحقق افق ۱۴۰۰باشد.
وی اظهارداشت: این سامانه با هدف آسان سازی ضمانت ها، کاهش معوقات و پایین آوردن هزینه ها به کار گرفته شده است. حسین‌زاده با بیان اینکه سامانه اعتبارسنجی در اواخر سال ۹۶ در بانک قرض الحسنه رسالت به کار گرفته شده است، اظهارداشت: این سامانه از ابتدای سال ۹۷ به طور جدی فعالیت خود را آغاز کرد و تاکنون حدود یک میلیون و پانصد هزار نفر به عضویت آن درآمده اند.
مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه رسالت با بیان اینکه از این تعداد قریب به هفتصد هزار نفر موفق به دریافت تسهیلات شده‌اند، گفت: مطالبات غیرجاری تسهیلاتی که از طریق اعتبارسنجی واگذار شده دو دهم درصد است که نشان از موفقیت قابل توجه این موضوع دارد.

پرداخت ۸۶ هزار فقره وام قرض‌الحسنه در دو ماه نخست امسال
بانک ملی ایران از ابتدای سال جاری تا پایان اردیبهشت ماه، بیش از ۸۶ هزار فقره وام قرض الحسنه به متقاضیان پرداخت کرده است.
این بانک در راستای حمایت از بازار اشتغال و کسب و کار، یکی از مهم ترین محورهای سیاست های خود در بخش قرض الحسنه را کمک به مشاغل خانگی و خوداشتغالی قرار داده و از این رو در دو ماه نخست سال جاری یک هزار و ۵۶۲ فقره وام قرض الحسنه به ارزش ۲۴۶ میلیارد و ۱۶۹ میلیون ریال با معرفی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان های حمایتی تخصیص داده است.
همچنین طی این مدت ۲۸ هزار و ۴۳۲ فقره وام قرض الحسنه ازدواج به ارزش هشت هزار و ۸۸۲ میلیارد و۱۶۰ میلیون ریال پرداخت شده است.
بانک ملی ایران همچنین در ماه های فروردین و اردیبهشت تعداد پنج هزار فقره وام قرض الحسنه رفع احتیاجات ضروری به ارزش ۱۸۶ میلیارد و ۸۶ میلیون ریال پرداخت کرده است.
پرداخت ۴۹ هزار و ۳۹۹ فقره تسهیلات قرض الحسنه کارگشایی به ارزش ۵۱۶ میلیارد ریال از دیگر اقدامات این بانک از ابتدای سال جاری تا پایان اردیبهشت ماه بوده است.
در این مدت، دو میلیارد و ۵۰ میلیون ریال وام قرض الحسنه تعمیر مسکن نیز تخصیص یافته است.