رئیس اتاق بازرگانی بیرجند گفت: تنها ۱۰ درصد زعفران تولیدی در خراسان‌جنوبی بسته بندی می‌شود. محسن احتشام در دومین جلسه کارگروه استانی محصولات استراتژیک باغبانی خراسان‌جنوبی (زعفران، زرشک و عناب) اظهار کرد: اگر یک گزارش تحلیلی درباره محصولات استراتژیک خراسان‌جنوبی داشته باشیم، درمی‌یابیم که در استان ۶۳ تن زعفران تولید می‌شود ولی در عمل کمتر […]

رئیس اتاق بازرگانی بیرجند گفت: تنها ۱۰ درصد زعفران تولیدی در خراسان‌جنوبی بسته بندی می‌شود.

محسن احتشام در دومین جلسه کارگروه استانی محصولات استراتژیک باغبانی خراسان‌جنوبی (زعفران، زرشک و عناب) اظهار کرد: اگر یک گزارش تحلیلی درباره محصولات استراتژیک خراسان‌جنوبی داشته باشیم، درمی‌یابیم که در استان ۶۳ تن زعفران تولید می‌شود ولی در عمل کمتر از ۱۰ درصد آن در خراسان جنوبی بسته‌بندی می‌شود.

رئیس اتاق بازرگانی بیرجند بیان کرد: پروانه بهره‌برداری زعفران برای ۲۳ واحد صادر کردیم ولی در عمل تنها یک واحد در حوزه صادرات زعفران در خراسان‌جنوبی کار می‌کند.

احتشام با اشاره به اینکه کمتر از ۶ تن زعفران در خراسان جنوبی بسته بندی می‌شود، یادآور شد: در حوزه فراوری و صادرات مشکلات زیادی در مسیر فعالان وجود دارد که در این زمینه باید تدبیری بیندیشیم.

رئیس اتاق بازرگانی بیرجند با بیان اینکه کار نشان ملی زعفران به اتمام رسیده است، اظهار کرد: از این جهت هر زعفرانی که از ایران بخواهد صادر شود باید دارای نشان ملی باشد که یک اتفاق بسیار مثبت در حوزه تجارت این محصول مهم محسوب می شود.

عبدالرضارضایی، مدیرامور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی نیز در این زمینه اظهار کرد: در زمینه تولید زعفران در خراسان جنوبی ۳۸ هزار و ۳۹، عناب ۹ هزار و ۵۰۰ و زرشک بالغ بر ۵۰ هزار خانواره بهره بردار مشارکت دارند

وی بیان کرد: با احتساب اشتغال‌های جانبی در زمینه‌های خرید و فروش، صنایع فراوری و بسته بندی و حمل و نقل اقتصاد بخش قابل توجهی از جمعیت استان به آنها وابسته گردیده است که این موضوع نقش وجایگاه ویژه این محصولات را بیش ازپیش مشخص می‌نماید.

کتابخانه مرکزی استان البرز کلنگ زنی شد

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان البرز گفت: کتابخانه مرکزی استان کلنگ زنی شد.

احمدعلی هراتی در آئین کلنگ زنی ساختمان کتابخانه مرکزی استان البرز که در پارک ابن سینا بلوار سربازان گمنام برگزار شد، با اشاره به پیگیری هایی که در استان برای ایجاد کتابخانه مرکزی و تقویت سرانه های فیزیکی کتابخانه ای دنبال شده است، اظهار کرد: این اتفاق مهم در البرز در راستای گام دوم انقلاب عملیاتی شده است.

وی با اشاره به اینکه در تاریخ البرز این روز به یادگار می ماند، بیان کرد: در نقاطی از جمله آسارا، طالقان، چهارباغ، گلسار و یا مشکین دشت ایجاد فضای کتابخانه ای جدید دنبال شد، در فردیس نیز ایجاد کتابخانه تخصصی کودک را داشته ایم.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان البرز با تاکید بر اینکه امروز فضای همدلی و وفاق در البرز در عرصه توسعه سرانه کتابخانه ای وجود دارد، گفت: انجمنی به نام انجمن کتابخانه های عمومی استان و شهرستان ها را در البرز داریم که طی آن با همکاری و پیگیری استاندار البرز برای تعیین اعتبارات، بودجه و در کنار آن تقویت سرانه های کتابخانه ای تصمیم گیری می شود.

وی با این توضیح که اکنون زیرساخت ها در زمینه گسترش فضاهای کتابخانه ای البرز در حال توسعه است، افزود: در حال حاضر وضعیت عرصه فضاهای کتابخانه ای البرز برابر ۳۰ هزارمترمربع است که تا افق ۱۴۰۴ باید به ۴۵ هزار متربع برسد اما خوشبختانه با پروژه های خوبی که در دست اجرا داریم تا آن زمان از مرز ۵۰ هزار مترمربع در عرصه فضاهای کتابخانه ای خواهیم گذشت.

احیای کارخانه آجر سفال گنبدکاووس با حمایت دستگاه قضایی

رئیس کل دادگستری گلستان از احیای کارخانه آجر سفال گنبدکاووس با حمایت دستگاه قضایی خبرداد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دادگستری کل استان گلستان هادی هاشمیان اظهار کرد: کارخانه تعطیلی که این روزها با کمک دستگاه قضایی دوباره تولید را از سر گرفته به شکرانه این رونق، کسانی که سابقه زندان دارند را هم در سفره تولید شریک می کند.

وی توضیح داد: پرونده این کارخانه سال گذشته در دبیرخانه ستاد اقتصاد مقاومتی دادگستری گلستان مطرح و با حضور مسئولان قضایی و دستگاه های اجرایی در محل این کارخانه بررسی شد.

رئیس کل دادگستری گلستان گفت: این کارخانه به علت بدهی به شرکت های خدمات رسان مانند آب، برق و گاز تعطیل و ۱۲۰ کارگر آن بیکار شده بودند اما با تلاشی که انجام شد شرکت های خدمات رسان به صاحب این کارخانه برای پرداخت بدهی چند ماه فرصت دادند و تولید در این کارخانه دوباره آغاز شد.

هاشمیان افزود: تاکنون ۱۰۵ نفر در این کارخانه مشغول به کار شده اند که ۵۰ نفرشان، زندانیان دیون مالی رای باز هستند.

وی با بیان اینکه این افراد پس از کار، شب ها به زندان باز می گردند تشریح کرد: کار در این کارخانه فرصتی برای زندانیان دیون مالی است تا بتوانند بدهی های خود را بپردازند و زودتر از زندان آزاد شوند.

وی گفت: با رونق دوباره تولید، استخدام افرادی که به علت حضور در زندان شانس کمتری برای حضور در بازار کار دارند در اولویت کاری خود قرار دادیم در مرحله اول ۵۰ نفر از زندانیان رای باز در این کارخانه مشغول به کار شدند و با افزایش تولید، ۴۰ نفر دیگر از زندانیان به جمع کارگران این کارخانه اضافه خواهند شد.