کتاب «چگونه گورخر راهراه شد؟ (و سایر داستانهای داروینی مندرآوردی)» نوشته «لئو گراسه» بهتازگی با ترجمه کاوه فیضاللهی توسط نشر نو منتشر و راهی بازار نشر شده است. اینکتاب یکی از عناوین مجموعه «کتابخانه تاریخ طبیعی» است که این ناشر چاپ میکند. نسخه اصلی این کتاب در سال ۲۰۱۶ توسط انتشارات پروفایل در لندن چاپ […]
کتاب «چگونه گورخر راهراه شد؟ (و سایر داستانهای داروینی مندرآوردی)» نوشته «لئو گراسه» بهتازگی با ترجمه کاوه فیضاللهی توسط نشر نو منتشر و راهی بازار نشر شده است. اینکتاب یکی از عناوین مجموعه «کتابخانه تاریخ طبیعی» است که این ناشر چاپ میکند. نسخه اصلی این کتاب در سال ۲۰۱۶ توسط انتشارات پروفایل در لندن چاپ شده است.
مخاطب کتاب پیش رو، در این راهنمای بامزه و البته آموزنده، با پاسخ چنین معماهای تکاملی و واقعیتهای شگفتانگیز دنیای جانوران روبهرو میشود: چرا زرافه گردنی به این درازی دارد؟ چرا گورخر راهراه است؟ چرا گله بوفالوها کمابیش دموکراتیک است اما فیلها دیکتاتوری را ترجیح میدهند؟ علت معماری درخشان تپه موریانهها یا پیچیدگیهای زندگی جنسی کفتارها چیست؟ چرا گورکن عسلخوار طوری تکامل یافته که یکی از موثرترین عوامل کشتار جمعی باشد؟ لئو گراسه طبیعیدان ۲۹ ساله فرانسوی است که در رشتههای زیستشناسی تکاملی و روزنامهنگاری تحصیل کرده و بیشتر وقت خود را صرف ترویج علم میکند. او طی ۵ سال گذشته بیش از ۷۰۰ هزار مشترک یوتیوبی گرد خود جمع کرده که در کانالی بهنام «زیستشناسی کثیف» حضور و تبادل نظر دارند. او در این کانال با نگاه طنز به شگفتیهای دنیا و زندگی میپردازد. او در کتاب پیشرو هم با بهرهگرفتن از جدیدترین پژوهشهای علمی و مشاهدات خود در علفزارهای آفریقا، مجموعهای از کاوشهای جالبش را گردآوری کرده است. کتاب «چگونه گورخر راهراه شد؟» ۴ بخش اصلی دارد که بهترتیب عبارتاند از: «تکامل در لباس مبدل»، «اسرار رفتار جانوران»، «موجودات استثنایی» و «عامل انسانی». عنوان این کتاب به پژوهش گراسه در دوران دانشجوییاش اشاره دارد که موضوعش، الگوی راهراه گورخرها و ارتباطش با رفتار آنها بود. گراسه در این پروژه میخواست ببیند آیا میان این الگوها و شخصیت گورخرها رابطهای وجود دارد یا خیر. او این کتاب را برای مخاطبان عمومی نوشته است.