تنها چهار روز به آغاز جام جهانی ۲۰۱۸ در روسیه باقی مانده است. منحصر به فرد ترین رقابت ورزشی جهان در حالی از روز پنجشنبه ۲۴ خردادماه کلید خواهد خورد؛ که تیم ملی کشورمان در دومین روز مسابقات به مصاف حریف آفریقایی خود می رود. همچنین ملی پوشان شایسته ایران به فاصله چهار روز می […]

تنها چهار روز به آغاز جام جهانی ۲۰۱۸ در روسیه باقی مانده است. منحصر به فرد ترین رقابت ورزشی جهان در حالی از روز پنجشنبه ۲۴ خردادماه کلید خواهد خورد؛ که تیم ملی کشورمان در دومین روز مسابقات به مصاف حریف آفریقایی خود می رود. همچنین ملی پوشان شایسته ایران به فاصله چهار روز می بایست در مقابل قهرمان جام جهانی ۲۰۱۰ و سپس قهرمان یورو ۲۰۱۶ صف آرایی کنند. تیم های ملی مراکش، اسپانیا و پرتغال، رقبای تیم ملی ایران در روسیه را بیشتر بشناسیم.

۱- مراکش
تیم ملی مراکش پس از توقفی ۲۰ ساله مجددا موفق به حضور در جام جهانی فوتبال شده است. شیرهای اطلس اگرچه بهترین عملکرد خود را در جام ۱۹۸۶ مکزیک و صعود به مرحله یک هشتم نهایی تجربه کرده اند؛ اما آخرین حضورشان در ۱۹۹۸ فرانسه نیز که در مرحله گروهی از رقابت ها کنار رفتند؛ با یک برد، یک تساوی و کسب چهار امتیاز همراه بوده است.
اروه رنوار، سرمربی مراکش، با اینکه اولین حضور خود را در جام جهانی تجربه می کند، اما به هیچ وجه نمی توان کارنامه درخشان و قابل اتکای او را در قاره آفریقا نادیده گرفت. این مربی فرانسوی توانسته تیم های ملی زامبیا و ساحل عاج را در سال های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۵ به قهرمانی جام ملت های آفریقا برساند. شیرهای اطلس به همراه این مربی ۴۹ ساله ی فرانسوی در شش بازی دور آخر مرحله مقدماتی جام جهانی با ۱۱ گل زده و البته بدون گل خورده، مقتدرانه و به عنوان اولین تیم آفریقایی پای به روسیه گذاشته است.
مراکش در دیداری حساس و نفسگیر، جمعه ۲۵ خرداد، در شهر سن پترزبورگ به مصاف تیم ملی ایران می رود.

۲- اسپانیا
تیم منسجم و قدرتمند اسپانیا پس از دبل در کسب جام های قهرمانی یورو ۲۰۰۸ و ۲۰۱۲ و همچنین قهرمانی در جام جهانی ۲۰۱۰ حالا در تلاش برای پایان بخشیدن به دوران افول خود می باشد. لاروخا که حذف ناباورانه ای در مرحله گروهی جام جهانی برزیل را تجربه کرده و پیشتر نیز در مرحله یک هشتم نهایی یورو ۲۰۱۶ از دور مسابقات کنار رفته؛ اکنون با هدایت خولن لوپتگی ۵۱ ساله، رسیدن به روزهای اوج خود را در سر می پروراند. آیا رویای کسب دومین قهرمانی جهان برای ماتادورها در دسترس است؟
آندرس اینیستا، ایسکو، آسنسیو، داوید سیلوا، دیگو کاستا و… ستاره های هجومی ارزشمند و بی بدیل لوپتگی هستند که همچنان با فلسفه فوتبال کاتالان ها هر حریفی را تحت تاثیر قرار داده و حتی در آمار گلزنی دور مقدماتی جام جهانی نیز با ۳۶ گل زده پس از آلمان بهترین عملکرد را ارائه دادند. هرچند که اسپانیایی ها این آمار مطلوب را به یمن دو برد پر گل هشت بر صفر مقابل لیختن اشتاین به دست آورده و از نظر کارشناسان در ایجاد موقعیت و گلزنی متزلزل عمل می کنند؛ اما پیروزی قدرتمندانه شش گله مقابل آرژانتین بزرگ در دیداری دوستانه نشان می دهد که در صورت وجود صلابت و شادابی همیشگی بازیکنان به سختی می توان مانع پیشروی آن ها شد. از سویی دیگر لوپتگی در ساختار دفاعی خود با بهره مندی از دروازه بانی چون داوید دخه آ و مدافعینی همچون راموس، پیکه، کارواخال، آلبا و حتی بوسکتس در ۱۰ بازی دور مقدماتی تنها ۳ گل دریافت کردند؛ تا به همراه انگلستان بهترین نمایش دفاعی اروپا را نیز در اختیار داشته باشند.
تیم ملی اسپانیا، چهارشنبه ۳۰ خرداد، در شهر کازان به مصاف ملی پوشان ایران خواهد رفت.

۳- پرتغال
قهرمان یورو ۲۰۱۶ هشتمین حضور را در جام جهانی تجربه می کند. تیم ملی پرتغال با هدایت فرناندو سانتوس، دور مقدماتی رقابت ها را با آمار ۹ پیروزی و یک شکست به عنوان تیم اول گروه به پایان رساند و پنجمین حضور متوالی خود در جام جهانی را به مردمانش هدیه داد.
پرتغالی ها که با حضور ستارگانی چون رونالدو، پپه، برناردو سیلوا، ژوآ موتینیو، آندره سیلوا و… یکی از شانس های قهرمانی در روسیه به شمار می روند اما به نظر راه دشوارتری را نسبت به همتایان خود در کسب این عنوان پیش روی خواهند داشت. هر چند که فرناندو سانتوس در زمان حضور چهارساله خود با گماشتن مدافعان باتجربه، از پس ترمیم خط دفاعی همواره آسیب پذیر پرتغالی ها برآمده و روح قهرمانی را در دل برزیلی های اروپا زنده کرده است اما هرگز نتوانسته وابستگی تیم ملی کشورش را به ستاره این روزهای جهان، کریستیانو رونالدو، کمرنگ گرداند. این مسئله از آنجایی نمود بیشتری پیدا می کند که بدانیم؛ رونالدو در مرحله مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۸، زننده ۱۵ گل پرتغالی ها بوده و در تنها شکست آن ها که مقابل سوئیس رقم خورده نیز غایب بزرگ میدان مسابقه بوده است.
تیم ملی پرتغال، دوشنبه ۴ تیرماه، در شهر سارانسک مقابل ایران صف آرایی خواهد کرد.