علی موسوی، موسوی کلایورت
علی موسوی، موسوی کلایورت

    سعید سرفرازیان/ روزنامه نگار علی موسوی مهاجم بلند بالا و سیه چرده سالهای نه چندان دور استقلال یکی از بازیکنان و پیشکسوتان محبوب و دوست‌داشتنی استقلال است. علی موسوی: موسوی کلایورت علی موسوی مهاجم بلند بالا و سیه چرده سالهای نه چندان دور استقلال یکی از بازیکنان و پیشکسوتان محبوب و دوست‌داشتنی استقلال […]

 

 

سعید سرفرازیان/ روزنامه نگار

علی موسوی مهاجم بلند بالا و سیه چرده سالهای نه چندان دور استقلال یکی از بازیکنان و پیشکسوتان محبوب و دوست‌داشتنی استقلال است.

علی موسوی: موسوی کلایورت
علی موسوی مهاجم بلند بالا و سیه چرده سالهای نه چندان دور استقلال یکی از بازیکنان و پیشکسوتان محبوب و دوست‌داشتنی استقلال است. موسوی با شباهت ظاهری و هم دوره بودن با کلایورت هلندی در میان هواداران استقلال مشهور به کلایورت بود.
حتی در این روزها هم با وجود اینکه چندین سال از دور موسوی از فوتبال می گذرد او هم‌چنان با لقب کلایورت شناخته می‌شود.
موسوی از همان دوران کودکی عاشق استقلال بوده و آرزوی حضور در استقلال و همبازی شدن با صمد مرفاوی از رویاهای این فوتبالیست خونگرم جنوبی الاصل کشورمان بوده است.
به استقلال رسید اما بازی در کنار صمد مرفاوی به خاطر جدا شدن صمد از استقلال برای موسوی محقق نشد شاید اگر موسوی یک سال زودتر به استقلال می‌آمد و صمد یکسال دیرتر از استقلال جدا شده بود ما شاهد تشکیل ذوج مرفاوی و موسوی در خط حمله‌ی آبی‌پوشان می‌بودیم.
تولد
علی موسوی در دومین روز از دومین ماه سال ۱۳۵۲ در خرمشهر به دنیا آمد.
خانواده پر جمعیت موسوی‌ها پنج پسر و سه دختر داشت و علی آخرین بچه‌ای بود که در این خانواده به دنیا آمد.
جنگ تحمیلی باعث می‌شود علی هشت ساله با خانواده به مشهد کوچ کند و در همین شهر با بچه‌های مشهدی با فرهنگ این شهر بزرگ شود. آن‌ها حتی پس از پایان جنگ تحمیلی هم به خرمشهر برنگشتند. اولین مربیان موسوی مرتضی خسرومنش و قاسم بازرگان بودند. موسوی می‌گوید جلال چراغپور و ابراهیم قاسمپور هم در شکل‌گیری فوتبال او نقش مهمی داشته‌اند و رشد و نگاه حرفه‌ای خود را به فوتبال مدیون آنان می‌داند. برخلاف بسیاری از استقلالی‌ها به محمد مایلی‌کهن علاقمند است و حضور او را در تیم ملی فوتبال ایران را موثر و تاثیر گذار می‌داند. شاید به این خاطر که مایلی کهن موسوی را در ۱۷ سالگی به تیم ملی فوتبال ایران دعوت کرده و او در بیست سالگی موفق شد با تیم ملی به رتبه سوم مسابقات غرب آسیا برسد.‌
اولین باشگاه حرفه‌ای موسوی تیم پاس تهران بود او دو سال خوب را در پاس سپری کرد. موسوی در پاس آنقدر خوب بود که مدیران و مربیان استقلال او را برای آبی‌پوش شدن زیر نظر بگیرند. هرچند تیم رقیب هم بی میل نبود که موسوی که آن روزها از مهاجمان آینده‌دار و شاخص فوتبال ایران بود را به چنگ بیاورد پیروزی حتی به موسوی پیشنهاد مالی بالاتری از استقلال داد، اما علاقه‌ی قلبی موسوی به استقلال او را به سمت آبی‌پوشان کشاند.

حضور در استقلال
سال ۱۳۷۷ با مذاکراتی که مابین علی فتح‌الله‌زاده مدیرعامل وقت استقلال و کریم ملاحی مدیرعامل وقت پاس تهران صورت گرفت علی موسوی به جمع آبی‌پوشان پایتخت پیوست. درخشش در استقلال باعث شد تا موسوی مورد توجه تیم کلن آلمان قرار گیرد در آن زمان تیم‌های آلمانی توجه خاصی به فوتبال و بازیکنان خوب ایرانی داشتند. درخشش موسوی در کلن موجب شد تا مدیران بایرلورکوزن با موسوی قرارداد امضا کنند، اما یک مصدومیت شدید باعث شد تا انتقال او به این تیم خوب آلمانی چندان موفقیت آمیز نباشد.
موسوی در استقلال گل‌ها و بازی های خاطره انگیز زیادی دارد اما گل‌زنی در نیمه‌نهایی جام باشگاه‌های آسیا در فصل ۹۸- ۹۹ رنگ و بوی دیگری دارد‌.
در حالیکه استقلال از دالیان چین عقب بود و هر لحظه از رسیدن به فینال جام باشگاه‌های آسیا دور و دورتر می‌شد دبل موسوی باعث شد که استقلال بازی باخته سه دو را با حساب چهار بر سه به سود خود خاتمه دهد آن روزها ناصر حجازی سرمربی استقلال بود و متأسفانه آبی‌ها در فینال شکست خوردند و از قهرمانی در آسیا باز ماندند. علی موسوی با مصدومیتی که از ناحیه شکم گریبان گیرش شد مجبور به وداعی زود هنگام از فوتبال شد‌.

تیم ملی
علی موسوی در تیم ملی هم روزهای خوبی داشت.
او در بازی‌های آسیایی بانکوک و گل‌زنی در نیمه‌نهایی این مسابقات باعث شد تا تیم ملی فوتبال ایران با سرمربیگری مرحوم منصور پورحیدری به فینال مسابقات برود و در نهایت به قهرمانی این مسابقات مهم برسد در آن تیم ملی موسوی در کنار علی دایی، بهزاد غلامپور و کریم باقری از چهره‌های تاثیرگذار تیم ملی فوتبال ایران بودند. هرچند با مصدومیت و بدشانسی های خاص بازیکنان استقلال او حضور در جام جهانی فوتبال فرانسه را از دست داد البته ناگفته نماند در روزهای منتهی به جام جهانی فرانسه علی موسوی در اوج آمادگی قرار داشت و از مهاجمان شاخص آن روزهای فوتبال ایران بود. بی مهری به بازیکنان استقلال در تیم ملی شامل خیلی از ستاره‌های آبی‌پوش شده که علی موسوی هم از این حکایت ملال آور جدا نیست.

افتخارات
موسوی با حضور در استقلال و پوشیدن پیراهن آبی موفق شده به افتخارات مهمی دست پیدا کند، از جمله به نایب قهرمانی جام باشگاه‌های آسیا در فصل ۱۹۹۸-۱۹۹۹، قهرمانی در جام آزادگان در فصل ۱۳۷۹-۱۳۸۰ و قهرمانی در جام حذفی فصل ۱۳۸۰- ۱۳۸۱

مربیگری
یکی از برنامه‌های مهم و قابل توجه برای علی موسوی حضور در کلاسهای مربیگری است‌. هرچند علی موسوی معتقد است که در فوتبال ایران برای مربی شدن داشتن رابطه بسیار مهم‌تر از مسائل حرفه‌ای است و او امید چندانی برای ورود به چرخه مربیان فوتبال در ایران را ندارد. به همین دلیل علی موسوی هنوز در عرصه‌ی مربیگری ورود جدی نکرده و سعی کرده به عنوان یک هوادار و کارشناس فوتبال از دور دستی بر آتش فوتبال ایران داشته باشد. بیشتر وقت علی موسوی در این روزها به کارهای اقتصادی و شخصی می‌گذرد هرچند او تمامی نتایج و شرایط استقلال را دنبال می‌کند و به موقع در مورد استقلال حرف می‌زند، اتفاقا علی موسوی از پیشکسوتان صریح و رُک آبی‌پوشان است و بدون مصلحت اندیشی در مورد کمبودهای استقلال حرفش را شفاف و روشن بیان می‌کند. برای علی موسوی عزیز آرزوی سلامتی و موفقیت در تمامی مراحل زندگی داریم.