در دوره مدیریت علی اکبر طاهری، باشگاه پرسپولیس در جریان یک قراداد با کارگزاری وارد همکاری شد که بر اساس آن، کارگزار متعهد میشد از محل درآمدهای هواداری پرسپولیس روی یک سامانه هواداری، منابع مالی خوبی را به حساب پرسپولیس واریز کند و پس از تامین مبلغ کف قرارداد، درصد خود را برداشت کند. […]
در دوره مدیریت علی اکبر طاهری، باشگاه پرسپولیس در جریان یک قراداد با کارگزاری وارد همکاری شد که بر اساس آن، کارگزار متعهد میشد از محل درآمدهای هواداری پرسپولیس روی یک سامانه هواداری، منابع مالی خوبی را به حساب پرسپولیس واریز کند و پس از تامین مبلغ کف قرارداد، درصد خود را برداشت کند.
قرارداد دو ساله به گونهای تنظیم شده بود که طی آن شرکت طرف قرارداد، در سال اول حداقل باید ۳۳ میلیارد تومان به حساب پرسپولیس واریز میکرد و برای سال دوم نیز کف قرارداد ۴۳ میلیاردی ذکر شده بود. قرار بر این بود پس از تکمیل مبلغ کف قرارداد، پس از کسب درآمد بیشتر، درصدی به حساب کارگزار برسد و مابقی دوباره به پرسپولیس پرداخت شود. با این وجود شرکت کارگزار نتوانست به تعهدات خود عمل کند تا اینکه در نهایت در تابستان سال ۹۶، پس از پایان مدت ذکر شده در قراداد، دیگر تمدیدی در کار نبود.
پس از این موضوع اختلاف حسابی میان پرسپولیس و شرکت کارگزار شکل گرفت. باشگاه مدعی بود که کارگزار طبق قرارداد، مبلغ ذکر شده به عنوان کف را به حساب باشگاه واریز نکرده و از طرف دیگر کارگزار ادعا میکرد به پرسپولیس بیش از درآمد حاصله پول پرداخت کرده است. از این رو با دخالت محمدرضا داورزنی، معاون وقت وزیر ورزش و جوانان و مهدی تاج، رئیس وقت فدراسیون فوتبال با حضور مدیران باشگاه و کارگزار کمیتهای به ریاست حسین آلاسحاق تشکیل شد تا دعوای طرفین به صورت دقیق بررسی و نتیجه کارشناسی آن اعلام شود. در نهایت هم کمیته مذکور طی یک رای ۴٠ صفحهای، اعلام کرد که پرسپولیس بیش از ٢٠ میلیارد تومان از کارگزار خود طلبکار است و باید این پول به حساب خزانه باشگاه واریز شود.
پرسپولیسیها طبق این رای کارشناسی بیش از ٢٠ میلیارد تومان از سال ١٣٩۶ (که نرخ دلار در آن مقطع حدود ٣۵٠٠ تومان بود) از شرکت نگاه پردازان امین سیمای کیش طلبکار هستند و تا به حال هیچ اقدام حقوقی و قضایی برای وصول این مبلغ انجام ندادهاند.
از قرار معلوم در زمان عقد قراداد (در سال ١٣٩۴) مدیرعامل کارگزار چکهایی بنام فرد ثالثی را به باشگاه ارائه میکند تا به نوعی این چکها هم ضمانت پرداخت وجه از سوی کارگزار باشد. با این حال پرسپولیسیها در سه سال اخیر، روی پرداخت مبالغ درج شده در چکها هم اقدامی نکردهاند.
در شراطی پرسپولیس درگیر یک بحران بزرگ مالی است و مشکلات زیادی هم با کارگزار فعلی خود در نحوه کسب درآمد دارد، سوال اینجاست که چرا این باشگاه اقدام حقوقی لازم برای وصول مطالبات خود را انجام نمیدهد؟ چه کسی در این باشگاه پاسخگوی ضرر و زیان وارده به بیتالمال و عدم مطالبه آن است؟ آیا نکتهی پنهانی مانع از مطالبه این طلب شده است؟
واکاوی ماجرای پاداش کیروش برای سومی تیم ملی
بعد از آنکه گزارش خبرگزاری تسنیم درباره دریافتی کارلوس کیروش از پاداش فیفا به فدراسیون بابت صعود تیم ملی به جام جهانی ۲۰۱۸، حسابی خبرساز شد، سه روز قبل این خبرگزاری- که سرمربی اسبق تیم ملی به شنیدن نامش آلرژی دارد!- گزارشی دیگر درباره قرارداد فدراسیون با کیروش منتشر کرد. بر اساس این گزارش، کارلوس کیروش در حالی در آخرین قراردادش با فدراسیون، ۲۰۰ هزار دلار برای سومی تیم ملی در این تورنمنت درخواست کرده که اصلا خبری از مسابقه رده بندی در جام ملتها نبوده منتهی فدراسیون که گویا در جریان این ماجرا نبوده، با درخواست سرمربی وقت تیم ملی موافقت کرده و حالا کیروش به دنبال گرفتن ۲۰۰ هزار دلار بابت دیداری است که وجود خارجی نداشته است! جالب اینکه کیروش بابت این ۲۰۰ هزار دلار به فیفا شکایت کرده و فیفا هم رای اولیهاش را به نفع مرد خوشتیپ پرتغالی صادر کرده است.
واکنشهای متفاوت مسئول امور حقوقی فدراسیون
صفیالله فغانپور امروز صبح با خبرگزاری فارس مصاحبه کرده و گفته کیروش به دنبال گرفتن پاداش سومی تیم ملی در جام ملتها بوده که وقتی فدراسیون به او گفته اصلا خبری از دیدار ردهبندی در جام ملتها نبوده، دیگر کیروش این ماجرا را پیگیری نکرده. عجیب اینکه فغانپور ساعاتی بعد در گفتگو با خبرگزاری تسنیم، حرفهایش را کلا عوض کرده و گفته فدراسیون پیگیر شکایت کیروش بابت پاداش ۲۰۰ هزار دلاری است. خبرگزاری فارس هم فایل صوتی مصاحبه فغانپور با این خبرگزاری را در رد صحبتهایش در خبرگزاری تسنیم را منتشر کرده است.
پاداش برای همه بوده یا کیروش؟
به نظر میرسد به جز کیروش، کادر او و همچنین بازیکنان تیم ملی هم بابت رسیدن به مرحله نیمه نهایی جام ملتها پاداش گرفتهاند. خبرگزاری مهر در گزارشی به تاریخ ۱۰ بهمن سال ۹۷ درباره پاداش تیم ملی در جام ملتها نوشته: «تیم ملی فوتبال با دو برد برابر یمن و ویتنام و یک تساوی مقابل عراق از مرحله مقدماتی جام ملت های آسیا صعود کرد. به خاطر این صعود ٤٥٠ هزار یورو معادل ٦٠٠ هزار دلار از سوی وزارت ورزش به عنوان پاداش در اختیار بازیکنان و اعضای کادر فنی قرار گرفت. بعد از شکست عمان و چین در مرحله یک هشتم و یک چهارم و صعود به نیمه نهایی جام ملت های آسیا هم یک مرحله پاداش دیگر تقدیم بازیکنان و مربیان تیم ملی شد. پاداش اهدایی در این مرحله ٤٣٠ هزار دلار بود. برای تامین این پاداش که پیش از دیدار نیمه نهایی پرداخت شد، مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال ٣.٥ میلیارد تومان از وزارت ورزش دریافت کرده بود. بدین ترتیب تیم ملی فوتبال ایران بابت ٥ بازی در جام ملت ها که با ٤ برد همراه بود و طی دو مرحله، بیش از یک میلیون دلار پاداش گرفت.» اهدای پاداش به کیروش و شاگردانش به خاطر بازیهایشان در جام ملتها، در همان مقطع انتقاداتی را هم به همراه داشت. روزنامه خراسان ورزشی در یادداشتی علیه این ماجرا موضع گرفت و نوشت: «پاداش یک میلیون دلاری یکی از ابهامات جامعه فوتبال ایران است و اما با توجه به انتشار و گسترش برخی شایعات دیگر، بد نیست که فدراسیون فوتبال تصویری از قرارداد کارلوس کیروش را منتشر کند تا هرگونه شایعه پردازی در اینباره به پایان برسد.»
پاداش ویژه برای رسیدن به فینال بوده
در شرایطی که هنوز به صورت صددرصد مشخص نشده که کیروش به دنبال پاداش ویژه نقدی بابت رسیدن تیم ملی به جام ملتها بوده، بد نیست به گزارش روزنامه همشهری ورزشی در تاریخ ۳۰ تیر ۹۷ اشاره کنیم. اینکه کیروش در قرارداد جدیدش با فدراسیون خواهان پاداش نیم میلیون دلاری برای رساندن تیم ملی به فینال جام ملتها بوده است. نکته دیگر اینکه گویا کیروش خواهان تمدید قرارداش تا پایان جام جهانی ۲۰۲۲ در صورت فینالیست شدن تیم ملی تا جام ملتها بوده هر چند که در مقطعی شایعه شد کیروش گفته اگر تیم ملی را به نیمه نهایی جام ملتها رساندم، باید تا پایان جام جهانی سرمربی تیم ملی بمانم که با توجه به قطع همکاری فدراسیون با او، بعید است چنین بندی در قرارداد گنجانده شده باشد. حالا باید منتظر بمانیم تا به صورت رسمی مشخص شود در نهایت چنین بندی در قرارداد کی روش بوده یا نبوده است!