فولاد و جلالی؛ همیشه پای یک کروات در میان است!
فولاد و جلالی؛ همیشه پای یک کروات در میان است!

    حرف های افشین پیروانی در رابطه با گلر تیم فوتبال ذوب آهن و اشاره به اینکه نمایش او ابهام دار بوده است، سبب شد تا امیرقلعه نویی بار دیگر در مورد مسابقه معروف فولادخوزستان و ذوب آهن که با نتیجه ۴ بر ۱ خاتمه یافت و در سوی دیگر استقلال، پیام مشهد را […]

 

 

حرف های افشین پیروانی در رابطه با گلر تیم فوتبال ذوب آهن و اشاره به اینکه نمایش او ابهام دار بوده است، سبب شد تا امیرقلعه نویی بار دیگر در مورد مسابقه معروف فولادخوزستان و ذوب آهن که با نتیجه ۴ بر ۱ خاتمه یافت و در سوی دیگر استقلال، پیام مشهد را شکست داد و جام قهرمانی را بالای سر برد، اظهار نظر کند.
پس از این صحبت‌ها، نوبت به مجید جلالی سرمربی وقت فولادخوزستان هم رسید و او در مصاحبه ای به صورت تلویحی اعلام کرد که اراده ای برای قهرمان شدن ذوب آهن در بازی آخر وجود داشته و گفته که او را درست روز بازی آخر مقابل ذوب آهن، از مربیگری فولاد خوزستان اخراج کرده اند و این تصمیم از سوی جلالی به نوعی تلاش آگاهانه برای کاهش انگیزه بازیکنان تیمش ارزیابی شده است. او اینطور در این رابطه صحبت می کند و می گوید که انگار قرار بود، ذوب آهن در لیگ قهرمان شود و در جام حذفی هم به ما بمازند تا فولادخوزستان صعود کند؛ اما نه ذوب آهن قهرمان لیگ شد و نه فولادخوزستان در مسابقه جام حذفی که چند روز بعد از آخرین بازی لیگ دهم برگزار می شد، موفق به شکست دوباره ذوب آهن شد. با این همه اینکه چرا مجید جلالی آنطور از نحوه کنار گذاشتنش یک روز پیش از بازی برابر ذوب آهن با خبر می شود، ماجرای جالبی دارد که در ادامه از زبان سرپرست وقت باشگاه فولادخوزستان یادآوری می شود.
صحبت با ابن قاسم سرپرست وقت فولادخوزستان و حرف های او؛ فرضیه دیگری برای بررسی این ماجرای جنجالی فراهم می کند؛ فرضیه ای که در آن هدف اصلی بدون توجه به سایر اتفاقات پیرامون باشگاه فولادخوزستان، بازگرداندن لوکا بوناچیچ به اهواز بوده است و البته بانیان این تصمیم در آن دوران خیلی بدشانس بوده اند که بگوویچ هموطنش لوکا را در هتل محل اقامتش می بیند و به یکی از بازیکنان ذوب آهن می گوید تا خبری مهم با این مفهوم دهان به دهان شود:« لوکا بوناچیچ ایران است تا جانشین مجید جلالی در فولاخوزستان شود.» ابن قاسم در این رابطه و در مورد اتفاقاتی که پیش از بازی نهایی فولادخوزستان برابر ذوب آهن رخ داده، می گوید:« از بازی قبل متوجه شدیم، اتفاقاتی در حال وقوع است. مثلا در سفر بودیم که برخی از اعضای کادر فنی بدون اطلاع قبلی حضور نداشتند.»
او سپس به ماجرای برکنار شدن مجید جلالی اشاره کرد و گفت:« شب قبل از بازی با ذوب آهن متوجه شدیم، لوکا بوناچیچ به تهران آمده و مسئولان باشگاه در حال مذاکره با او هستند. این خبر را هم بگوویچ که در همان هتل محل اقامت بوناچیچ در تهران اسکان داشته، به یکی از بازیکنان ذوب آهن می گوید و او هم در تمرین پیش از بازی، به بازیکنان فولاد خوزستان این خبر را می دهد. در واقع در تمرین قبل از بازی، یکی از بازیکنان ما به نام آقای احمدی متوجه می شود که لوکا می خواهد مربی فولاد شود و این را بازیکنان ذوب آهن به او می گویند و بقیه بچه ها و اعضای تیم هم فهمیدند. بعد از این اتفاق، آقای جلالی به من گفت می خواهم مدیرعامل تیم را ببینم و با او صحبت کنم ولی پیش از اینکه بتواند با مدیرعامل ( دهکردی مدیرعامل وقت باشگاه فولادخوزستان) صحبت کند، او رفته بود. آقای جلالی گفت که آقای مدیرعامل (دهکردی) کجاست که گفتم رفته است. معاون ایشان (اژدری) با آقای جلالی صحبت کرد و گفت این حق مسلم ماست که با مربی های دیگر صحبت کنیم و شما هم بروید با تیم های دیگر صحبت کنید. آقای جلالی به او گفت، چرا الان این خبر را اعلام کرده اید و دنبال سرمربی هستید!؟»
سرپرست وقت باشگاه فولادخوزستان در پاسخ به این سوال که عزمی از سوی مقامات وزارت صنایع برای قهرمان شدن ذوب آهن وجود داشته، اینطور واکنش نشان داد:« بعید می دانم. آن بازی همه فکر می کردند، ذوب آهن برنده می شود ولی ورق برگشت و بازیکنان ما خیلی خوب بازی کردند و ۴ گل زیبا زدیم. درست مانند لیگ سیزدهم که کسی فکر نمی کرد، پرسپولیس با راه آهن مساوی کند؛ ولی آنها مساوی کردند و ما قهرمان شدیم. فوتبال که مثل ریاضی نیست.»
ابن قاسم در ادامه به اتفاقات فصل بعد اشاره کرد:« برای فصل بعد آقای بوناچیچ تیم جدید ساخت و شرایط را به طور کلی به هم ریخت ولی چون نتیجه نگرفت، در هفته های میانی اخراج شد و از تهران دستور آمد که معاونت ورزشی باشگاه و مربی هر دو عوض شوند. بعد هم که دوباره آقای جلالی برگشت و تیم را در لیگ حفظ کرد.»
از او در رابطه با دلیل حذف مجید جلالی پرسیدیم که او گفت:« من فکر می کنم احتمالا اختلافاتی قدیمی وجود داشته که مجبور به حذف جلالی شدند. آقای جلالی خودش در این مورد می داند. فکر نمی کنم دستور آنچنانی برای این بازی صادر شده باشد. یکی از دلایلی که باعث کنار گذاشتن آقای جلالی شد، هزینه بالای تیم او از سوی مسئولان عنوان شد و وقتی آقای جلالی لیست داد، گفته بودند می توانیم از بازیکنان تیم های پایه خودمان با هزینه بسیار کمتر استفاده کنیم؛ به جای گرفتن بازیکنانی مثل فرهاد مجیدی و آرش برهانی که آقای جلالی درخواست جذبشان را داده است.»
صحبت های سرپرست وقت باشگاه فولادخوزستان، در واقع هر گونه گمانی زنی در رابطه با اقدام آگاهانه وزارت صنایع، جهت قهرمانی ذوب آهن در لیگ و سپس قهرمانی فولادخوزستان در جام حذفی را رد می کند ولی نکته ای را روشن می کند و آن هم حضور عجیب لوکا بوناچیچ و چرایی سردرآوردن او از تیم های صنعتی است. بوناچیچ آخرین مرتبه سال ۲۰۱۷ بود که تیم گسترش فولاد تبریز را هدایت می کرد و با کسب نتایج ضعیف، از سمت خود اخراج شد و از ایران رفت.
نکته جالب توجه در مورد این سرمربی کروات این است که او در ایران به ترتیب هدایت تیم های فولادخوزستان، استقلال اهواز، سپاهان، فولاد خوزستان، مس کرمان، گسترش فولاد تبریز، سپاهان، مس کرمان، ذوب آهن، مس کرمان و در نهایت گسترش فولاد تبریز را طی سال های ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۷ برعهده داشته؛ وجه مشترک همه این تیم ها، صنعتی بودن آنها است و اینکه چرا بوناچیچ که کارنامه آنچنان درخشانی در فوتبال ایران ندارد( لوکا بوناچیچ طی این سال ۲ عنوان قهرمانی جام حذفی با سپاهان دارد و یک عنوان نائب قهرمانی آسیا؛ همچنین ما مس کرمان هم قهرمان جام حذفی شده)، در هیچ تیم غیر صنعتی ای حضور نداشته، علامت سوال بزرگی مقابل کارنامه مربیگری او در ایران قرار می دهد و او را از این حیث متمایز می کند.
در واقع می توان اینطور نتیجه گرفت، اینکه ذوب آهن قهرمان شود یا استقلال تهران که در نهایت این عنوان به آبی های پایتخت نشین رسید، برای مدیران باشگاه فولادخوزستان به هیچ وجه اهمیتی نداشته است و آنها در روزهایی که امیرقلعه نویی حرف از انجام بازی جوانمردانه می زده، بدون توجه به این مسائل، در حال انتخاب مربی فصل بعدی تیمشان بوده اند؛ انتخابی که البته فرجامی برای فولادی ها نداشت و پس از اخراج بوناچیچ که طبیعتا با دریافت کامل مطالباتش همراه بوده، جلالی بار دیگر در میانه های فصل به تیم بازگشت.