مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی لرستان از کشف نخستین کتیبه میدان چوگان ایران با میل دروازههای سنگی در شرق استان خبر داد. سیدامین قاسمی گفت: طی بررسیهای باستانشناسی و مردمشناسی اخیر در الیگودرز توسط باستانشناسان، عناصر معماری و تاریخی مهمی از نخستین میدان چوگان در لرستان و سومین میدان چوگان در کشور به […]
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی لرستان از کشف نخستین کتیبه میدان چوگان ایران با میل دروازههای سنگی در شرق استان خبر داد.
سیدامین قاسمی گفت: طی بررسیهای باستانشناسی و مردمشناسی اخیر در الیگودرز توسط باستانشناسان، عناصر معماری و تاریخی مهمی از نخستین میدان چوگان در لرستان و سومین میدان چوگان در کشور به دست آمده است.
او افزود: عناصر معماری مکشوفه شامل چهار میل سنگی ایستاده و مربوط به دروازههای میدان چوگان هستند که یکی از آنها دارای کتیبهای به زبان فارسی است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی لرستان ضمن تبریک به مردم لرستان در خصوص کشف این اثر مهم افزود: این میدان چوگان در روستای خلیلآباد در دامنههای قالیکوه و اشترانکوه قرار دارد که با توجه به قرارگیری این منطقه در محور گردشگری آبشار آب سفید و شولآباد در آینده به نقاط توریستی استان اضافه خواهد شد.
بازدید از موزهها در دوران پسا قرنطینه به روایت تصویر
همچنان که روند کاهش محدودیتهای قرنطینه در کشورهای سراسر جهان آغاز شده است، درهای موزهها نیز به تدریج به روی بازدید کنندگان باز میشود اما این روزها بازدید از موزهها و گالریها شکل جدیدی به خود گرفته است.
موزههای آلمان، کره جنوبی، چین، سوئیس و لهستان از نخستین موزههایی بودند که پس از قرنطینه آغاز به کار کردند. هرچند بازدیدکنندگان به موزهها بازگشتهاند اما این به آن معنا نیست که شرایط به حالت قبل بازگشته است. بازدیدکنندگانی که ماسک بر چهره دارند، جایگاههایی که برای ضدعفونی کردن دستها در نقاط مختلف موزهها و گالریها قرارداده شدهاند و علامتهایی که رعایت فاصله یک متری با یکدیگر را یادآوری میکنند از تغییرات جدید موزهها در دوران پس از قرنطینه هستند.
در ادامه تصاویری از چهره جدید بازدید مردم از موزههای سراسر جهان را مشاهده میکنید:
راهاندازی ۴۹ کارگاه مرمتی در کرمان
معاون میراثفرهنگی استان کرمان از راهاندازی ۴۹ کارگاه مرمتی بناهای تاریخی در سال گذشته خبر داد.
مجتبی شفیعی از راهاندازی ۴۹ کارگاه مرمتی بناهای تاریخی بااعتباری بالغبر ۶۰۰میلیارد ریال در سال گذشته خبر داد و اظهار کرد: «این کارگاههای مرمتی با همکاری بخش دولتی و خصوصی دایر شدهاند.»
او به مرمت بنای کاروانسرای وکیل با مشارکت بخش خصوصی بهعنوان یکی از مهمترین طرحهای مرمتی سال ۱۳۹۸ اشاره کرد و افزود: «این بنای تاریخی در قالب کاربری اقامتی (بوتیک هتل) با ظرفیت ۵۰ سوییت و حجم سرمایهگذاری حدود ۳۰۰میلیارد ریال احیا خواهد شد.»
معاون میراث فرهنگی استان کرمان با اشاره به اینکه مجموعه وکیل بم برای اولین بار پس از زلزله سال ۱۳۸۲ در سال گذشته مورد مرمت و بازسازی قرار گرفت، تصریح کرد: «در حال حاضر این مجموعه از پیشرفت مرمتی ۳۵ درصدی برخوردار است.»