گردش مالی کتاب‌های سال ۹۸ چقدر بوده است؟
گردش مالی کتاب‌های سال ۹۸ چقدر بوده است؟

    محمود آموزگار؛ نایب رئیس اتحادیه ناشران، درباره گردش مالی حوزه نشر در سال گذشته گفت: گردش مالی کل کتاب‌های سال ۹۸ برابر با ۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بوده است. آموزگار در پاسخ به این‌سوال که آیا ناشران ورشکست شدند یا کسانی که توانستند وارد فضای دیجیتال شوند، کارشان رونق پیدا کرده، […]

 

 

محمود آموزگار؛ نایب رئیس اتحادیه ناشران، درباره گردش مالی حوزه نشر در سال گذشته گفت: گردش مالی کل کتاب‌های سال ۹۸ برابر با ۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بوده است. آموزگار در پاسخ به این‌سوال که آیا ناشران ورشکست شدند یا کسانی که توانستند وارد فضای دیجیتال شوند، کارشان رونق پیدا کرده، گفت: این‌طور نیست که یک‌باره از نشر سنتی وارد نشر دیجیتال شویم و شاید تأثیر دوران ما این باشد که ضرورت به‌کارگیری تکنولوژی جدید بیش از پیش خود را به مصرف‌کنندگان و ناشران نشان داد. وی درباره شرایط به وجود آمده بر اثر بیماری کرونا گفت: به‌طور کلی نه تنها در ایران بلکه در جهان نشر کسب و کار ضعیفی تلقی می‌شود و ارزش بازار کل صنعت نشر جهان کمتر از ارزش بازار دو کمپانی بزرگ دنیاست. گردش مالی کل کتاب‌های سال ۹۸ برابر با ۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان است؛ البته این‌ارزش بازار محسوب می‌شود و پول در گردش و نقدینگی یا درآمد این‌حوزه نیست. این به معنای قابلیت حداکثری یک کسب و کار است و در نهایت به عددی معادل ۲۰۰ یا ۳۰۰ میلیون یورو می‌رسیم و این سهم ناچیزی در اقتصاد جهان است. نایب رئیس اتحادیه ناشران درباره اینکه آیا شرایط کرونا موجب ورشکستگی شد یا قواعد جدید بازار را به آن پیوند زد، گفت: ما نوعی ناهنجاری در نشر خود داریم که مربوط به تعداد زیاد دارندگان پروانه نشر است. نوعی نگاه نسبت به پروانه نشر وجود دارد که آن را نوعی جواز کاسبی می‌دانند، چون روند استعلامی برای صدور پروانه و گویا تعریفی وجود دارد که ارشاد باید ملزومات آنها را فراهم کند. این ملزومات شامل کاغذ ارزان و باقی مواد مورد نیاز تا مالیات می‌شود و این باعث مواجهه ما با شکل ناملموسی از نشر می‌شود که ناشر درحال فعالیت حرفه‌ای است و حساب و کتاب کارش را دارد و این‌ها قاعدتا در این شرایط بحرانی هم می‌مانند. آموزگار گفت: عده‌ای هم که در مقاطعی بوهای خوبی به مشامشان خورده و الآن دچار مشکل شدند، یا فعالیت خود را کاهش دادند یا از صحنه خارج شدند. این مربوط به حوزه نشر می‌شود و فکر می‌کنم در حوزه کتاب‌فروشی با مشکلات بیشتری روبه‌رو هستیم. ما در حال حاضر با سیستم‌های آنلاین و مجازی فروش کتاب که قبل از کرونا هم بود، روبه‌رو هستیم، اما صنعت نشر ما بخش‌های مختلفی دارد و این حلقه‌ها یک زنجیرند که کلیتی را ایجاد می‌کنند و هماهنگی بین این حلقه‌ها موضوع بسیار مهمی است. مشکل فروش آنلاین، فقدان قانون و قاعده مشخص در این رابطه است و کافیست به دیجی کالا مراجعه کنید تا ببینید کتاب‌ها را با چه تخفیفی عرضه می‌کند و هیچ‌کس نمی‌تواند این معما را حل کند که حداکثر تخفیف ناشر ۴۰ درصد است و چطور با ۷۰ درصد تخفیف ارائه می‌شود؟

انتشار رمانی از برگزیده نوبل ادبیات ۲۰۱۹ 

به گزارش جمله به نقل از مهر، انتشارات مروارید کتاب «با گاوآهن استخوان مردگان را شخم بزن» اثر الگا توکارچوک نویسنده و نمایشنامه‌نویس لهستانی برگزیده جایزه ادبی نوبل ۲۰۱۹ را منتشر کرد. داستان این رمان درباره یانینا دوشیکو است که از نام خود بیزار است. این زن میان‌سال و عجیب و غریب در جنگلی دور افتاده در غرب لهستان زندگی می‌کند. عاشق ویلیام بلیک، شاعر بریتانیایی، و عاشق طالع‌بینی است. ماجراهای کتاب زمانی آغاز می‌شود که او شاهد مرگ مرموز شماری از ساکنین منطقه، اعم از انسان و حیوان، می‌شود و تصمیم می‌گیرد در مورد این مرگ‌ها تحقیق کند. این رمان ارتباط میان قدرت، پول و مردسالاری را واکاوی می‌کند و به بحران‌های زیست محیطی و سیاسی دنیای امروز ما می‌پردازد. الگا توکارچوک، نویسنده‌ سرشناس لهستانی است و در سال ۲۰۱۸ برای رمان «پروازها» برنده‌ جایزه‌ معتبر ادبی، «من بوکر» شد و در سال ۲۰۱۹ نیز جایزه نوبل ادبیات را به دست آورد. نشر مروارید این اثر را با ترجمه دنیس آپیری و با قیمت ۴۸ هزار تومان منتشر کرده است.

هر کاری کردند که دیده نشود!

فرزاد موتمن ابراز تمایل کرد که فیلم «سراسر شب» پیش از اکران آنلاین، در سالن‌های سینما به نمایش گذاشته شود.

این فیلمساز که در خبرها آمده است فیلم «سراسر شب» او به زودی در سینماماشین اکران می‌شود، در گفت‌وگویی با ایسنا با اشاره به اعلام زمان بازگشایی سینماها از ابتدای تیرماه بیان کرد: فیلم «سراسر شب» واقعا برای اکران در سینما ساخته شده و فیلمِ پرده‌ی بزرگ است. از معدود فیلم‌های سینمای ایران است که صدایش کاملا تفکیک شده است و من خیلی دوست دارم در سینماها نمایش داده شود، مؤتمن افزود:  در عین حال «سراسر شب» فیلمی است که سینمای ایران به مدت دو سال با آن خصمانه برخورد کرده، محرومش کرده و جلوی آن را گرفته‌اند. تقریبا هر کاری را انجام دادند تا این فیلم دیده نشود، به این دلیل که فیلمی شبیه به سینمای ایران نیست و مافیای اکران فکر می‌کند اگر خودش چیزی را نفهمد هیچ کس دیگر نمی‌فهمد، در نتیجه این فیلم تا کنون موقعیت اکران پیدا نکرده است.

وی با اشاره به اینکه « «سراسر شب» در تمام مراحل ساخت و نمایش و حتی موقع گرفتن پروانه ساخت دچار مصیبت شد» گفت: در حال حاضر دوست دارم فیلم در سینما اکران شود، اما متوجه هستم که بیش از سه ماه است سینماها تعطیل هستند و آخرین بحثی هم که در شورای صنفی مطرح شد این بود که «سراسر شب» در ماه رمضان نمایش داده شود یعنی زمانی که کسی مایل به اکران فیلمش نیست. با این حال با وجود تمایل من به اکران عمومی، تصمیم‌گیرنده نهایی صاحب مالی فیلم یعنی تهیه‌کننده آقای نوروزبیگی است و فعلا فقط ‌می‌دانم برای اکران آنلاین و سینما ماشین برنامه‌ریزی شده ولی با اکران در سینما هم مخالفتی نخواهم کرد.

الناز شاکردوست، امیر جعفری، افسانه چهره‌آزاد، سینا حجازی، آزاده صمدی و مهدی سلطانی از جمله بازیگران این فیلم هستند.