با این حال هر چند وقت یکبار شاهد لافزنیها و یاوهگوییهای دشمنان این آب و خاک در خصوص مالکیت ایران بر جزایر سه گانه هستیم و با وجود تاکیداتی که مقامات ایران در این خصوص داشتند، باز هم شورای همکاریهای خلیج فارس با دخالت تروئیکای اروپا و آمریکا همچنان به انتشار بیانیههای مغرضانه میپردازند. تعداد این بیانیهها زیاد شده و متاسفانه هر چند ماه یک بار اظهار نظرات بیپایه و اساس این افراد را در خصوص جزایر سه گانه میشنویم حال آنکه مقامات سیاسی و نظامی ایران بارها تاکید کردهاند که دخالت در خصوص مالکیت ایران بر این جزایر و اقدام عملی کردن در این باره عواقب جبران ناپذیری به دنبال خواهد داشت. تاریخ انکار کردنی نیست و از روز ۹ آذر سال ۵۳، ایران مالکیت رسمی، قطعی و انکارناپذیری بر این جزایر دارد و رد پای وحشیگران انگلیس که سالها به ناحق این جزایر را اشغال کرده بودند برای همیشه از این مناطق پاک شد و از آن روز تاکنون این ماجرا هیچ تغییری نکرده است.
اخیرا به واسطه این اظهارات بیپایه و اساس و بحثهای گوناگون در خصوص ریشه نام جزیره ابوموسی، نام این منطقه را بیش از دو جزیره دیگر در اخبار شنیدهایم. نکته مهمی که میخواهیم به بهانه ادعای شورای همکاریهای خلیج فارس در متن پیشرو به آن بپردازیم این است که نباید خدای نکرده صدای مردم در یک منطقه جغرافیایی، تنها زمانی به گوش برسد که این چنین صحبتهایی مطرح شده و حال خواسته یا ناخواسته نام جزیره ابوموسی بر سر زبانهاست. متاسفانه در ابوموسی مشکلاتی هم وجود دارد که زیبنده نیست تنها هنگام انتشار این بیانیههای مغرضانه این مشکلات دیده شود. مثلا تصاویر سازههای بانک در این جزیره، بسیار قابل تامل است. کاربران فضای مجازی نوشتند که افتتاح یک بانک به شکل کامل و مجهز در ابوموسی، حدود یک قرن زمان میبرد. همچنین نکات جالبی در خصوص شرایط سفر به این منطقه عنوان شد. بلیط رفت و برگشت برای ساکنان این جزیره رایگان است ولی افراد غیر بومی، باید اول یا به سپاه لنگه یا اداره گردشگری و میراث فرهنگی شهرستان لنگه مراجعه کنند و برگه مهر شده تحت عنوان مجوز دریافت کنند. اگر پروازی باشد، امکان سفر فراهم میشود و اگر نه، باید منتظر کشتیهای مسافربری باشند که دو بار در هفته حرکت میکنند. در این جزیره گروهی از اماراتیها هم زندگی میکنند. جمعیت آنان زیر پنجاه نفر است و یک پاسگاه کوچک مخصوص به خود دارند. اماراتیها اگر ۶ ماه جزیره را ترک کنند دیگر نمیتوانند برگردند. همچنین تنها در محدوده کوچک خود اجازه تردد دارند. جمعیت ایرانیهای جزیره ابوموسی نیز حدود ۵ هزار نفر تخمین زده شده است. به گزارش عصر ایران، «یاسر حزباوی»، فعال سیاسی اهل هرمزگان در این باره توضیح داده است که ایرانیهای ساکن با پول ملی کشور مبادله میکنند و اماراتیها هم با پول خودشان. ایرانیها بازارچه مخصوص به خود را دارند و اماراتیها هم بقالیهای خود را و عمده مایحتاجشان را هم با کشتی از شارجه میآورند. آنطور که یاسر حزباوی نوشته، سمت اماراتیهای جزیره، بافت مناسبی ندارد، اما آنها برای خودشان پلیس مجزا، مدرسه و شهرداری دارند و در واقع ابوموسی دو شقهی ایرانی و اماراتی دارد. گر چه که بنا به ادعای حزباوی، در اکثر اوقات سال جز پیشکارها و خدمه، کسی در آن منطقه اماراتینشین جزیره نیست. از آن طرف در سمت ایرانی به جز نظامیها، حضور مردم عادی پرشمار نیست، البته هستند کسانی که همانجا بازنشسته شدند و ادامه زندگی میدهند.
مالک جزیره ابوموسی سازمان ملی زمین و مسکن است و به تازگی هم خبری منتشر شده که قرار است در این منطقه، مسکن ساخته شود. به گزارش ایسنا، مثل سایر مناطق برای متقاضیان واجد شرایط در آنجا تامین زمین انجام میشود. دو پروژه آنجا تامین زمین شده که یکی از آنها از طریق منابع استانی بنیاد مسکن در حال اجرا است. ۱۱۰ واحد نیز توسط سازمان ملی زمین و مسکن در دستور کار قرار دارد. بر این اساس مثل سایر مناطق میتوان طرحهای شهرسازی را در جزایر سهگانه اجرا کرد. به سرانجام رسیدن این پروژه قطعا مشت محکمی بر دهان کسانی خواهد بود که چشم طمع در منابع و تمامیت ارضی این سرزمین دوختهاند و به نوعی دیگر جای هیچگونه حرف و سخن و ادعایی باقی نخواهد ماند. با این حال باز هم در پایان تاکید میکنیم که این جزایر را همیشه ببینیم. ببینیم و برای رفع مشکلاتشان حتی اگر انگشتشمار است، بکوشیم و صبر نکنیم حادثهای، اظهار نظری یا خدای نکرده تهدیدی، نام این پارههای تن ایران را بر سر زبانها بیندازد.
ابوموسی را همیشه ببینیم!
برچسب ها
یادداشت سردبیر به بهانه جنجال تمديد یا تغییر حکم نماینده ویژه رییس جمهور در حوزه آسیبهای اجتماعی؛ دردسری همیشگی بهنام زاکانی
جملــه نقش شرایط جنگی را که بر دولت چهاردهم تحمیل شد در جهتگیری کلی و عملکرد «مسعود پزشکیان» تحلیل میکند؛ بیگانگیِ توسعه با جنگ
ناگفتههای علی لاریجانی درخصوص رد صلاحیتش در انتخابات ریاستجمهوری خرداد ۱۴۰۰: گفتند مدیر و مدبر نیستید!/ما باید بپذیریم که مقداری هم فحش فیسبیلالله بخوریم تا مشکل را از جلو پای مردم برداریم
دردسری همیشگی بهنام زاکانی
مرداد سال ۱۴۰۲ شهید ابراهیم رئیسی با تصویب هیات وزیران رسیدگی به امور آسیبهای اجتماعی شهر تهران را به علیرضا زاکانی، شهردار تهران واگذار کرد، در مصوبه انتخاب زاکانی نوشته شد: «بر اساس این مصوبه به منظور تقویت هماهنگی میان دستگاههای اجرایی ذیل قوه مجریه و همکاری نهادهای مردمی و سایر نهادهای مرتبط با مدیریت آسیبهای اجتماعی (حاشیه نشینی مفاسد اخلاقی معتادان به ویژه معتادان متجاهر کودکان کار و، خیابان متکدیان و خانوادههای آنها) در شهر تهران با رعایت قوانین و مقررات مربوط و در چارچوب سیاستها و برنامههای مصوب شورای اجتماعی کشور آقای علیرضا زاکانی طی زمان تصدی شهرداری تهران به عنوان نماینده موضوع اصل (۱۲۷) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تعیین میشود.
بیگانگیِ توسعه با جنگ
مسعود پزشکیان در ایام تبلیغات انتخاباتی که با مردم سخن میگفت بخش اعظمی از تلاش خود را صرف این حقیقت کرده بود که لازم است با شرق و غرب عالم و از روسیه و چین تا اروپا و آمریکا وارد مذاکره شد و از همه ظرفیتها برای ثبات و توسعه بهره برد و در غیر اینصورت و با وجود تحریمها و چالش با نظام بینالملل نمیتوانیم به اهداف موردنظر خود در توسعه و تعالی کشور برسیم و برنامههای خود را اجرا و نرخ رشد را 8 درصدی کنیم.
گفتند مدیر و مدبر نیستید!/ما باید بپذیریم که مقداری هم فحش فیسبیلالله بخوریم تا مشکل را از جلو پای مردم برداریم
علی لاریجانی یکی از سیاستمداران متفکر و عملگرا در قاب و قالب جمهوری اسلامی است. وی که این روزها از کتاب جدید خود با عنوان "عقل و سکون در حکمرانی" بار دیگر مورد توجه رسانهها قرار گرفت در مصاحبهای به برخی مسائل جاری سیاست امروز و ازجمله رد صلاحیت خود در انتخابات ریاستجمهوری خرداد ۱۴۰۰ پرداخت، اتفاقی عجیب که تاکنون هیچ توجیهی برای آن عنوان نشده است.
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
رونمایی از سامانه معلمانه با حضور مدیرعامل بنیاد برکت
مدیرعامل بنیاد برکت در سفر به استان سیستان وبلوچستان از سامانه آموزش و توانمندسازی معلمان (معلمانه) رونمایی کرد.
رکوردشکنی تورم ارتباطات و آموزش
شاخص قیمت مصرفکننده خانوار ایرانی در هفت ماه ابتدایی سال جاری 18.1 درصد افزایش داشته است.
درس خواندن با مصیبتهای فراوان
وضعیت سازههای دانشگاههای کشور ایران به قدری در حالت اسفبار و غیر قابل تحمل است که تصور کنید در مواردی شهرداری تهران نسبت به اقدامات و تخریبهای گسترده این سازهها شکایت کرده است.
لرزه زلزلهی تهران بر اندام پایتختنشینها
همه میدانند که تهران بالاخره یک روز زلزله خواهد آمد. مسئله فقط زمان وقوع و شدت آن است اما در اینکه بالاخره اتفاق خواهد افتاد، هیچ شکی نیست.
معلمان؛ سفیران توانمند برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی
وزیر آموزش و پرورش در نشست صمیمی با کارکنان دانشگاه فرهنگیان گفت: بخش مهمی از ناكارآمدی نظام تعليم و تربيت محصول بی توجهی به دانشگاه فرهنگيان است.
چگونه رشد ۸ درصدی ايران بدل به رویا شد
شاخص بهرهوری عوامل تولید در ابتدای دهه 90 برای عامل کار 106 و برای سرمایه 105 بوده است.
عرضه خودروهای وارداتی در بورس کالا، قیمتها را واقعی میکند
نایب رییس هیات مدیره بورس اوراق بهادار تهران درباره عرضه خودروهای وارداتی در بورس گغت:به بهبود فرآیند عرضه خودرو و به تبع آن واقعیتر شدن قیمت خودروهای وارداتی کمک شایانی میکند، البته پیش شرط این موضوع، ثبات در بازار ارز است.
تسهیل معاملات بورس کالا و تامین نقدینگی واحدهای تولیدی
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه " تأمین مالی در زنجیره تأمین به پشتوانه اسناد اعتباری در بورسهای کالایی" یک طرح غیر تورمی برای افزایش تولید است، گفت: این ابزار، راهکار خوبی برای آن دسته از واحدهای تولیدی است که نیاز به نقدینگی دارند اما تاکنون نتوانسته اند که این نقدینگی را از بانک ها دریافت کنند.
فرصت طلایی راهاندازی بورس غلات در بریکس
تأثیرگذاری بر بازارهای بینالمللی و شریانهای اقتصادی حیاتی خاص برای به دست آوردن اهرم اقتصادی نمونهای از جمله راهبردهایی است که «بریکس» بهتازگی در قالب راهاندازی بورس غلات به دنبال تحقق آن است.
رشد ۱۰۰درصدی قيمت گوجهفرنگی در یکسال
آخرین قیمت کشف شده برای عمدهفروشی گوجهفرنگی در میدان بزرگ میوه و ترهبار تهران حدود ۴۰هزار تومان تا ۵۰هزار تومان است که بررسیها نشان میدهد با قيمت بين ۷۰ تا ۷۵ هزار تومان نيز بهدست خريدار میرسد.
پیروزی فعالان رسانهای در بازی دوستانه فوتبال ایران همدل
بازی دوستانه فوتبال ایران همدل با برتری فعالان رسانهای به پایان رسید.
دلایل صعود تیم ملی نوجوانان چه بود؟
دلایل اصلی صعود تیم ملی فوتبال نوجوانان به جام ملتهای آسیا مشخص شد.
دنیامالی: از لحاظ تخصیص اعتبار محدودیتی برای ابوموسی نداریم
وزیر ورزش در حاشیه بازدید از ورزشگاه شهدای خلیج فارس جزیره بوموسی گفت: تمام تلاشمان را میکنیم تا پایان سال این مجموعه به بهرهبرداری برسد.
از یکهتازی اخباری تا همسایهشدن بیرانوند و گندوز!
درخششهای سریالی محمدرضا اخباری باعث شده تا او در مسیر رسیدن به دستکش طلایی لیگ بیستوچهارم فعلاً با اختلاف نسبت به سایر رقبا، بیشترین شانس را داشته باشد.
از فرضیه نژادپرستی تا فشار یوفا و PSG!
انتخاب نشدن وینیسیوس به عنوان برنده توپ طلای ۲۰۲۴ توسط نشریه فرانس فوتبال، رسانه فرانسوی و برخی نهادهای فوتبالی تأثیرگذار دیگر را در مظان اتهام قرار داده است.
عقب ماندن از قطار پیشرفت
یکی از شاخصهای ارزیابی پیشرفت و قرارگرفتن در مسیر مدرنیته در هر کشوری، صنعت حمل و نقل ریلی آن است.
بلند بالا شدن لیست مفقودیها
کلیدواژه «گم شدن» را در کشور زیاد میشنویم.
تهران دارد از پا میافتد
جعفر تشکری هاشمی، کمیسیون عمران و حملونقل در گفتوگو با اکوایران تصویری از واقعیت ناوگان حملونقل عمومی شهر تهران ارائه کرده است.
اعلام آمادگی مدیریت شهری تهران برای مدیریت ترافیک ایام بازگشایی مدارس
در موضوع آمادگی حداکثری مدیریت شهری و اتخاذ تمهیدات ترافیکی لازم برای ایام بازگشایی مدارس جلسهای با حضور مدیران ارشد حوزه ترافیک در محل دفتر حمل و نقل و دبیرخانه شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور برگزار و ضمن بررسی وضعیت موجود و تهمیدات صورت گرفته، تصمیماتی اتخاذ گردید.
برای تامین مسکن دانشجویان متاهل قاعدتا باید به سمت مسکن اقتصادی و کوچک متراژ گام برداریم
شهردار تهران در واکنش به فیلم منتشر شده از رئیس جمهوری که ضمن دفاع از ساخت مسکن کوچک متراژ پیشنهاد ساخت واحدهای الگو را مطرح کرده است گفت:مسکن کوچک متراژ گزینه مناسبی برای خوابگاه های متاهلی است.