زندان اوین، یک زندان بزرگ و مجهز است که در دوره پهلوی و با همکاری غربیها ساختیها شده است. طبق آمار و تاریخ، در دوره پهلوی، هیچکس نتوانسته از این زندان که به شکل مخوف اداره میشده فرار کند. این زندان پس از پیروزی انقلاب اسلامی به حیات خود ادامه داد و یکی از مهمترین سوالاتی که در خصوص آن مطرح است این است که ما به چه علت باید یک زندان مخوف و مجهز زمان پهلوی را باقی داشته باشیم و چرا باید اجازه دهیم همچنان سایه سنگین این زندان بالای سر ساکنان این محله باشد؟ این سوال از دهه هشتاد پررنگتر از پیش شد و ایدههای مختلف برای تغییر کاربری آن مطرح شدند؛ تا به امروز که «محمدرضا عارف»، معاون اول رئیس جمهور اعلام کرده که زندان اوین در دولت چهاردهم تبدیل به دانشگاه خواهد شد. به همین بهانه، خالی از لطف نیست نگاهی به تاریخچه گمانهزنیها برای تغییر کاربری زندان اوین داشته باشیم.
همانطور که گفتیم، ابتدا به امر در دهه ۸۰ موضوع تغییر کاربری زندان اوین جدی شد. دولت «سیدمحمد خاتمی» ایده واگذاری زندان اوین برای گسترش دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی شهید بهشتی را داشت که مبرهن است همیشه در حد ایده باقی ماند. ایده تبدیل این زندان به موزه هم به صورت مقطعی و پراکنده مدتی بر سر زبانها بود تا اینکه در سال ۱۳۹۴، «محمدباقر قالیباف» در سمت شهرداری تهران عزم خود را برای تبدیل اوین به بوستان جزم کرد. قالیباف در این خصوص اظهار داشت: «بر اساس مذاکراتی که با «آیتا… صادق آملی لاریجانی»، رئیس قوه قضاییه داشتهایم مقرر شده بخشی از زندان اوین به بوستان تبدیل شود. تبدیل شدن زندان به موزه یا پارک آرزوی دیرینه بسیاری از شهروندان است. پیش از این هم یکی دیگر از زندانهای بزرگ تهران یعنی زندان قصر تبدیل به باغ موزه شده است. حالا هم این خبر میتواند نویدبخش آن باشد که در منطقه اوین که یکی از خوش آب و هوا ترین مناطق شهر تهران است، شهروندان بتوانند از پارک استفاده کنند.»
این اتفاق هم در نهایت نیفتاد. گفته میشد که برای انتقال و تغییر کاربری زندان اوین نزدیک به ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است. همین رقم، دور از دسترس بودن این پروژه را تا حدودی ثابت کرد. همچنین «مصطفی پورمحمدی»، وزیر دادگستری وقت نیز دلایل خود را برای مخالفت با این پروژه داشت. وی اظهار داشته بود: «موضوع انتقال زندان اوین به خارج از شهر با سایر زندانها متفاوت است. در حقیقت برای انتقال اوین مباحث بسیار کارشناسی لازم است که در شرایط فعلی انتقال آن به خارج از شهر را متوقف کرده است.»
وزیر دادگستری با تاکید بر نیاز به وجود یک بازداشتگاه بزرگ در داخل شهر تهران تصریح کرد: «یک بازداشتگاه بزرگ در مرکز شهر لازم است زیرا برای بازداشت موقت و زمان بررسی پرونده در دادسرا، دادیاری و دادگاه نمیتوان متخلفان را مدام از ۴۰ کیلومتری شهر به این مجموعهها آورد. پایتخت نیاز به یک بازداشتگاه موقت بزرگ در داخل شهر دارد اما قطعا این بازداشتگاه زندان اوین نیست، زیرا تصمیم قطعی گرفته نشده است.» این گمانهزنیها در همین مرحله باقی ماند تا امروز که عارف در اجلاس روسای دانشگاهها، موسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری کشور که در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد اعلام کرد مصوبه تبدیل اوین به دانشگاه احیا خواهد شد؛ یعنی همان اولین ایدهای که برای تغییر کاربری این زندان مطرح شده بود.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به درخواست رئیس دانشگاه شهید بهشتی برای احیا مصوبه واگذاری زندان اوین به این دانشگاه به دلیل مشکل کمبود فضای فیزیکی برای دانشگاه شهید بهشتی و عدم تحقق این مصوبه، یادآور شد: «در دوره قبل این تصمیم گرفته شد که با توجه به فرهنگی بودن انقلاب ما، مخوفترین زندان قبل از انقلاب را تبدیل به دانشگاه کنیم و جمعبندی خوبی داشتیم. در دولت هم تصویب شد که زندان اوین به داشگاه شهید بهشتی و دانشگاع علوم پزشکی شهید بهشتی واگذارشود.»
عارف افزود: «البته این تصمیمات اگر با پیگیری جدی همراه شوند، حل میشوند. مصوبه دولت قانونی بود و منابعی برای آن گذاشتیم، اما اجرایی نشد، اما ما آمادگی احیا آن مصوبه را داریم. این اقدام پیام خوبی به دنیا میدهد که زندان را به دانشگاه تدیل میکنیم.»
معاون اول رئیس جمهور همچنین ادامه داد: «از عمر آن مصوبه ۲۱ سال گذشته است و از نوجوانی خود عبور کرده است. انشاا… به پیری نرسد و اجرایی شود.»
حال دو سوال مهم مطرح است. یکی اینکه اعتبار این انتقال که در دهه گذشته نجومی بود، امروز تامین است؟ و البته تکلیف لزوم وجودیک زندان و بازداشتگاه داخل شهر و زندانیان اوین چه خواهد شد؟ تبدیل این زندان به دانشگاه، طبق تاکید عارف مبنی بر پیامی که به دنیا مخابره میشود، بهترین ایده برای تغییر کاربری آن است. اما به شرطی که برای زیرساختهای این پروژه تمهیدات اندیشیده شده باشد و دوباره شاهد خاک خوردن آن در حافظه تاریخ نباشیم.
از بازداشتگاه به دانشگاه
برچسب ها
متخصص اطفال در گفت و گو با جمله؛ «نگاهی به دلایل افزایش یا کاهش قد» مامان، بابا من چند مترم؟!
گزارش جمله به بهانه رونمائی از الواح هخامنشی بازگردانده شده به کشور با حضور رئیسجمهور؛ آرمیده در موزه ملی ايران
۱۹ مهر ۱۴۰۳
۱۹۰۹- jomleh
«نگاهی به دلایل افزایش یا کاهش قد» مامان، بابا من چند مترم؟!
دکتر عبدالوهاب توکلی بعنوان یکی از قدیمی ترین پزشکان اطفال میگوید: وقتی شاگرد زرنگ باشی و این امتیاز بزرگ با روح تعهد و مسئولیت پذیری نیز گره بخورد؛ میشوی یک دانشجوی پزشکی که اگر با رأفت و عطوفت نیز همراه باشد، آن وقت دلیلی میشود تا یکی از بهترین شاخههای علم پزشکی یعنی پزشک اطفال را انتخاب کنید و بشوید متخصص دنیای معصوم فرشتهها!
آرمیده در موزه ملی ايران
مسعود پزشکیان با حضور در محل موزه ملی ایران ضمن بازدید با مدیران وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و نیز جمعی از فعالان این حوزه از بخشی از الواح هخامنشی بازگردانده شده به کشور که قرار است در دید عموم قرار گیرد، رونمایی کرد.
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
معلمان؛ سفیران توانمند برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی
وزیر آموزش و پرورش در نشست صمیمی با کارکنان دانشگاه فرهنگیان گفت: بخش مهمی از ناكارآمدی نظام تعليم و تربيت محصول بی توجهی به دانشگاه فرهنگيان است.
یک خانواده متهم
دادستان عمومی و انقلاب الیگودرز جزئیات جدیدی از قتل آینور، کودک سهساله اهل یکی از روستاهای این شهرستان را تشریح کرد.
نگذارید ولنگاری و بی حجابی به یک فرهنگ تبدیل شود
حجت الاسلام و المسلمین محمود نور پور ، امام جمعه شهر کمالشهر ، در خطبه اول نماز جمعه ضمن دعوت خود و نماز گزاران عزیز به رعایت تقوا الهی ، به شرح و تفسیر حکمت ۱۵۰ نهج ابلاغه پرداخت .
بازدید دانش آموزان و اولیا از موزه تنوع زیستی در تابستان
موزه تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست مجموعه ای آموزشی است که با حضور کارشناسان خبره پذیرای بازدید کنندگان است.
بازدید کارشناسان محیط زیست از موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی
کارشناسان اداره کل از بخشهای مختلف موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی در حصارک کرج بازدیدکردند و از نزدیک در جریان فعالیتهای این مرکز قرار گرفتند.
آرمیده در موزه ملی ايران
مسعود پزشکیان با حضور در محل موزه ملی ایران ضمن بازدید با مدیران وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و نیز جمعی از فعالان این حوزه از بخشی از الواح هخامنشی بازگردانده شده به کشور که قرار است در دید عموم قرار گیرد، رونمایی کرد.
! از دریچه «اقتصاد مقاومتی» ببینیم
این روزها موضوع پیوستن جمهوری اسلامی ایران به گروه ویژه اقدام مالی (fatf) و ضرورت بررسی مجدد این موضوع توسط دولت چهاردهم و مجمع تشخیص مصلحت نظام، به صدر اخبار بازگشت و تقریباً مانند بسیاری از موضوعات در کشور، یک دو قطبی حول آن شکل گرفته است که در یک سوی آن رسانهها و رجال اصولگرا هستند که عموماً با آن مخالفت دارند و اساساً موضوع را سیاسی و نه اقتصادی میدانند و موافقان را به خطای در محاسبه و حتی نادانی متهم میکنند و برخی نیز سعی در تقلیل موضوع دارند و ادعا میکنند پیوستن یا نپیوستن ایران هیچ تأثیری در رونق اقتصاد کشور ندارد.
به کدامين امید بذری بکاریم؟
نرخ بیکاری فصل تابستان در سال ۱۴۰۳ به کمترین حد خود در دو دهه اخیر رسیده است. البته همه نقاط کشور مشمول این بهبود نشدند.
بر زمین ماندن سرمایههای هوایی
قبرستان هواپیماها، شاید گروه واژهای کمتر آشنا به نظر بیاید، اما همانطور که از نام آن پیداست، همچون قبرستان ماشینها، مکانی است برای تجمع و پارک کردن هواپیماهای فرسوده و از رده خارج. زیاد شدن تعداد این هواپیماها و اصلا ایجاد شدن مکانی تحت عنوان قبرستان هواپیما، خیلی خبر خوبی نیست.
ناترازی روزانه ۱۴ میلیون لیتری
فریدون یاسمی، مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه تهران اظهار داشت: از ابتدای سال تاکنون نسبت به مدت مشابه سال قبل 4.5 درصد رشد مصرف بنزین را در استان تهران داشتهایم. وی افزود: در برخی روزها مصرفی تا 22 میلیون لیتر بنزین در استان تهران رقم خورد و در 8 روز ابتدایی مهرماه نسبت به 8 روز ابتدای سال قبل، 8.2 درصد رشد در مصرف بنزین روزانه داشتیم.
مسیر دشوار کامران شدن در مسابقات جهانی کشتی
چیزی به شروع رقابتهای جهانی کشتی 2024 آلبانی باقی نمانده است. این دوره از رقابتهای جهانی کشتی، با حضور ستارگان این ورزش، قطعا آن را بسیار جذابتر و تماشاییتر از رقابتهای المپیک کشتی خواهد کرد.
بازدید رئیس فدراسیون از اردوی تیم ملی مردان در نوشهر
مهرداد علی قارداشی رئیس فدراسیون تنیس روی میز از اردوی تیم ملی مردان کشورمان اعزامی به رقابت های قهرمانی آسیا بازدید کرد.
آغاز همکاری مشترک بانک دی و تیم فوتبال استقلال
بانک دی میزبان مدیرعامل و مدیران تیم فوتبال استقلال تهران شد.
اتخاذ تمهیدات امنیتی، ترافیکی و انتظامی اطراف ورزشگاه شهدای شهرقدس
مدیرکل امنیتی انتظامی استانداری تهران از اتخاذ تمهیدات ترافیکی، امنیتی و انتظامی اطراف ورزشگاه شهدای شهرقدس خبر داد و گفت: این تمهیدات فردا از ساعت ۱۵ برقرار میشود.
پیروزی درخشان ملیپوشان ایرانی مقابل امارات
تیم ملی فوتبال ایران مقابل امارات در یک بازی 100 دقیقهای با ارایه یک بازی برتر و درخشان به دومین برد متوالی خود در مقدماتی جام جهانی رسید.
تهران دارد از پا میافتد
جعفر تشکری هاشمی، کمیسیون عمران و حملونقل در گفتوگو با اکوایران تصویری از واقعیت ناوگان حملونقل عمومی شهر تهران ارائه کرده است.
اعلام آمادگی مدیریت شهری تهران برای مدیریت ترافیک ایام بازگشایی مدارس
در موضوع آمادگی حداکثری مدیریت شهری و اتخاذ تمهیدات ترافیکی لازم برای ایام بازگشایی مدارس جلسهای با حضور مدیران ارشد حوزه ترافیک در محل دفتر حمل و نقل و دبیرخانه شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور برگزار و ضمن بررسی وضعیت موجود و تهمیدات صورت گرفته، تصمیماتی اتخاذ گردید.
برای تامین مسکن دانشجویان متاهل قاعدتا باید به سمت مسکن اقتصادی و کوچک متراژ گام برداریم
شهردار تهران در واکنش به فیلم منتشر شده از رئیس جمهوری که ضمن دفاع از ساخت مسکن کوچک متراژ پیشنهاد ساخت واحدهای الگو را مطرح کرده است گفت:مسکن کوچک متراژ گزینه مناسبی برای خوابگاه های متاهلی است.
مترو تهران؛ دیگ درحال انفجار
در جریان دویست و شصتمین جلسه شورا، گزارش حسابرس رسمی شورا در خصوص حسابرسی «شرکت راه آهن شهری تهران و حومه (مترو) برای سال مالی 1402» مورد بررسی قرار گرفت.
تورم مسکن در تهران اعلام شد/ رشد ۱۴.۳ درصدی قیمت یکساله مسکن
گزارش تحولات بازار مسکن شهر تهران حاکی از افزایش ۱۴.۳ درصدی متوسط قیمت مسکن در تهران در تیر ماه سال ۱۴۰۳ نسبت به دوره مشابه سال گذشته است.