بر روی ترس بچه‌ها کار می‌کنم!
بر روی ترس بچه‌ها کار می‌کنم!

    از همان دوران بچگی علاقه عجیبی به ورزش کردن داشت. اصرار پدر به مهندس شدن و شغل مدیریتی که می‌توانست سر راهش قرار بگیرد باعث نشد تا او از علاقه‌اش دست بردارد. «امیرحسین غلامی»، کارشناس حرفه‌ای تغذیه ورزشی و مربی ورزشی پایه و کودکان، مهمان ویژه این شماره ماست. وی دارای مدارک کارشناسی […]

 

 

از همان دوران بچگی علاقه عجیبی به ورزش کردن داشت. اصرار پدر به مهندس شدن و شغل مدیریتی که می‌توانست سر راهش قرار بگیرد باعث نشد تا او از علاقه‌اش دست بردارد. «امیرحسین غلامی»، کارشناس حرفه‌ای تغذیه ورزشی و مربی ورزشی پایه و کودکان، مهمان ویژه این شماره ماست. وی دارای مدارک کارشناسی ارشد تغذیه ورزشی و مربیگری تخصصی ورزشی عصب و عضله کودکان ازMITD گرجستان و مربیگری و داوری فدراسیون نچرال WNBF آمریکا و همچنین مربی فیتنس از QAL انگلستان است.

از کودکی عاشق ورزش کردن بودم
از دوران کودکی علاقه شدیدی به ورزش کردن داشتم و چون پدرم از مدیران وزارت نفت بود از همان دوران کودکی در کلاس‌ها وآموزش‌هایی که برای فرزندان کارمندان نفت برگزار می‌شد شرکت می‌کردم و به همین دلیل در کنار علاقه‌ام به ورزش فوتبال ورزش‌های دیگر را هم انجام می‌دادم اما فوتبال را همیشه به صورت مستمر دنبال می‌کردم.

پدرم دوست داشت مهندس شوم
پدرم به واسطه تحصیلات آکادمیک و شغلی که داشت ترجیحش این بود که من در دوران دبیرستان رشته ریاضی بخوانم و مهندس شوم اما علاقه خودم رفتن به هنرستان تربیت بدنی و انتخاب رشته ورزشی بود اما بعد از دبیرستان بر خلاف میلم در رشته نقش کشی صنعتی تحصیل کردم وپس از مدتی دوری از دانشگاه دوباره تصمیم به ادامه تحصیل گرفتم و در کنار ورزش کردن این بار دیگر رشته تغذیه ورزشی را انتخاب کردم. در کنار تحصیل از سال ۹۰ به پیشنهاد یکی از اساتید دانشگاهم جناب خسرو محمدی که از قهرمانان و مربیان باسابقه و همچنین از مدیران فعلی بدنسازی هستند به دنبال مربی گری در فدراسیون بدنسازی و به دنبال تخصص رفتم و بعدها نیز برای اینکه سطح دانشم را بالا ببرم در سطح بین المللی مدارک معتبر را کسب کردم و همزمان در تیم پایه پارسه ایرانیان به مدیریت آقای علی امیری به عنوان مربی بدنسازی بچه‌ها در کنار پسرخاله‌ام آقای علیرضا نوروزی که یکی از مربیانِ دلسوز و خوب فوتبال پایه کشور هستند مشغول به کار شدم.

مدرک گرایی در کنار تخصص و تجربه و استعداد معنا دارد
وقتی کار با بچه‌ها را شروع کردم به این نکته پی بردم که بچه‌ها هنگام تمرین یا بازی دچار ضعف در عصب و عضله هستند و نیاز زیادی به هماهنگی عصب و عضله دارند و از آنجا بود که تصمیم گرفتم به صورت تخصصی‌تر روی این قسمت متمرکز شوم اما چون دوره‌های تخصصی در ایران نبود از همین رو برای اخذ مدرک، دانشگاه MITD واقع در کشور گرجستان را انتخاب کردم و دوره‌ مربی گری تخصصی ورزشِ عصب و عضله کودکان را گذراندم و از طریق سفارت مدرکم را دریافت کردم و خودم به صورت شخصی و بدون هیچگونه حمایت مجموعه‌ای از دوره‌ها را در کشور برگزار کردم. همیشه هم سعی کردم در کنار تجربه و کار کردن تا می‌توانم مدارک معتبر هم داشته باشم.
در جوانی جمله‌ای شنیدم که خیلی برایم اثر بخش بود که هر کاری که می‌کنی مدرک آن را به طور حرفه‌ای و تخصصی بگیر. درست است که تجربه و استعداد بسیار مهم است اما این دو نیازمند مدرک و دانش است. به همین خاطر سعی کردم هر رشته‌ای را که دوست دارم مدرکش را هم بگیرم.

سرمایه گذاری در ورزش پایه، زمان‌بر و بی نتیجه نیست
نظر شخصی و اعتقادم این است که متاسفانه نگاه حرفه‌ای و عمیق و آینده نگری روی ورزش پایه‌ها نداریم چرا که برخی‌ احساس می‌کنند این کار برایشان سودی ندارد و اینجا است که به ورزش پایه ضربه وارد می‌شود. بعضی‌ها به دنبال سود دهی یک شبه یا سرمایه گذاری در بورس و دلار و این چیزها هستند و معتقدند سرمایه گذاری در ورزش پایه زمان‌بر و بی نتیجه است و حاضر نیستند بذری را بکارند که ۱۰ الی ۱۵ سال بعد درو کنند در حالیکه اینگونه نیست و اگر با نگاه درست و اصولی به ورزش پایه توجه کنیم در کنار سودهی بالا در درازمدت می‌توان به ورزش در تمامی رشته‌ها و مهم‌تر از همه، حال خوش مردم از نگاه کردن به ورزش سود برد. کشورهای همسایه‌ای مثل قطر، امارات و ترکیه و… با سرمایه گذاری روی ورزش پایه امروزه حرفی برای گفتن در عرصه ورزش دارند.

ورزش کردن باید برای بچه‌ها ضرورت همراه با علاقه باشد
اولین کاری که باید در ورزش پایه برای بچه‌ها در کنار موارد دیگر انجام شود هماهنگ کردن اعصاب و عضله است که بسیار به رشد عضله کودک کمک می‌کند. در کشور ما آنقدر که به کلاس‌های درسی و آموزشی و… کودک اهمیت داده می‌شود متاسفانه به رشد و هماهنگ کردن اعصاب و عضلات توجه نمی‌شود در حالی که این کار بسیار امر مهمی است که به پیشرفت در ورزش حرفه‌ای و همینطور به توانمندیِ کودکان کمک می‌کند. من معتقدم بچه‌ها باید از شش سالگی به بعد ورزش کنند. ورزش باید جزو لاینفک‌های زندگی بچه‌ها باشد و وزارت آموزش و پرورش و وزارت ورزش باید خیلی تخصصی این موضوع را مدیریت کنند. من خودم به شخصه ورزش جزیی از زندگی ام شده است و نظرم این است ورزش باید برای بچه‌ها هم ضرورت پیدا کند البته که همراه با علاقه باشد.

رسانه ابزاری برای کمک به ورزش پایه است
به نظر من رسانه‌های جمعی بسیار زیاد می‌توانند به پررنگ کردن و از بین بردن معضلات ورزش پایه در کشور کمک کند. دعوت از کارشناسان متخصص و عاشق کار با کودک در برنامه‌ها بسیار می‌تواند نگاه خانواده‌ها و مدیران مربوطه را به ورزش پایه را تغییر دهد. من به شخصه اگر مدیری مسئول بودم کمیته ای از نخبگان ورزشی و متخصصان ورزش پایه و کسانی که عاشق کار با کودک هستند را تشکیل می‌دادم چرا که با خرد جمعی می‌توان سریع تر و بهتر به نتیجه رسید. خیلی جالب است بدانید مهدی مهدوی کیا بازیکن با اخلاق و خوب و حرفه ای فوتبال کشورمان، مجموعه‌ای آکادمیک تشیکل داد و روی بچه‌ها و فوتبال پایه کار کرد و امروزه نتیجه موفق این حرکت را همگان مشاهده می‌کنیم؛ مانند مهدوی کیاها در ایران زیاد داریم، همکاران و هم‌دانشگاهی‌هایی دارم که در ورزش پایه تکواندو، پینگ پونگ و … با عشق و علاقه کار می‌کنند که متاسفانه به آنها بها داده نمی‌شود.

سرعت، استقامت، قدرت، تعادل، تمرکز، خودباوری؛ آیتم‌های ششگانه من
من به شخصه روی شش آیتم در کودکان کار می‌کنم. شش آیتمی که بچه‌ها باید با آن‌ها آشنا شوند و من همه این آیتم‌ها را در تمرینات انجام می‌دهم و نتیجه کار را با خانواده‌هایشان در میان می‌گذارم. آیتم‌های سرعتی، استقامتی، قدرتی، تعادلی، تمرکزی و خودباوری است. تقریبا چهار مورد اول را خانواده‌ها کم و بیش با آن آشنا هستند و من نمی‌خواهم در این مصاحبه مبحث تخصصی شود اما تمرکز مربوط به عصب و عضله می‌شود که قبل تر توضیحات دادم و مهمتر از همه خودباوری که بسیار مبحث مهمی است. بچه‌ها اصولا ترس از شکست و اشتباه و محیط و ارتفاع دارند که من روی ترس بچه‌ها کار می‌کنم. به طور مثال اگر روزی در یک مسابقه آن فرد باخت ، بداند که شکست می‌تواند مقدمه پیروزی باشد البته که در کنار کارم خیلی زیاد از دوستان روانشناسم که در که در مبحث توانگری نیز کار می‌کنند کمک می‌گیرم تا بتوانم همزمان روی تمرکز و خودباوری بچه‌ها بهتر و دقیق‌تر کار کنم.

تغذیه در دروان کودکی بسیار حائز اهمیت است
در مورد تغذیه کودک سعی کرده‌ام به عنوان یک فردی که رشته تخصصی تغذیه ورزشی خوانده است به عنوان صرفا یک مشاور کمک به اصولی کردن تغذیه بچه‌ها کنم. من نمی‌توانم بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای را مطرح کنم بنا به دلایلی اما همیشه به خانواده‌ها و پدر و مادران شاگردانم و همینطور در پیج اینستاگرامم به آدرس niligym توصیه کرده ام که حداقل چه چیزهایی برای بچه‌ها مضر است را و یا چه مواد غذایی‌ای به بهبود عملکرد ورزش بچه‌ها کمک می‌کند و در کل معتقدم تغذیه مناسب در دروان کودکی بسیار کمک به سلامت افراد در جوانی و میانسالی خواهد کرد.

حرکات به اصطلاح مادر و پایه را به بچه‌ها آموزش می‌دهم
تمرینات من روزهای جمعه داخل برخی پارک‌ها و یا در بعضی فضاهای باز است و به صورت خصوصی هم آموزش برای بچه‌ها دارم وهمینطور در یکسری باشگاه‌ها هم مربیگری می‌کنم. همانطور که گفتم آیتم‌های شش گانه و یکسری حرکات به اصطلاح مادر و پایه را به بچه‌ها آموزش می‌دهم که انشاالله بتوانند در آینده با اصولی که آموخته‌اند به طور حرفه‌ای به ورزش مورد علاقه‌شان بپیوندند.
هنوز به قله نرسیده‌ام
موفقیت یعنی اگر امروز تصمیم گرفتی که در یک مسیری پیاده روی کنی و بعد توانستی و انجام دادی یعنی در مسیری که انتخابی کرده‌ای موفق ظاهر شده‌ای. من هم هنوز خیلی جا دارم تا به آن اهدافی که می‌خواهم برسم اما خودم را در پله‌های موفقیت می‌بینم و اگر به این مرحله رسیده‌ام در درجه اول پشتکار بوده است. جمعه‌هایی که خیلی‌ها در خواب عمیق به سر می‌برند من صبح زود کلاس‌هایم شروع می‌شود یا حتی به خاطر دارم روز اول عید سال ۹۷ ساعت هفت صبح شاگرد داشتم بنابراین پشتکار بسیار به من در موفقیتم کمک کرده است. من فکر می‌کنم عشق به کار و پشتکار و خاص بودن کارم بسیار به من کمک خواهد کرد.

با علاقه ورزش را دنبال کنید
اینکه بخواهم توصیه کنم که مردم ورزش کنید بسیار کلیشه‌ای است اما اینگونه می‌توانم مطرح کنم که با علاقه ورزش کنید و به دنبال ورزشی بروید که احساس می‌کنید هم استعداد و هم علاقه به آن دارید. ورزش بسیار به درمان بیماری‌ها کمک می‌کند و خواهش من به همه خانواده‌ها این است که حتما ورزش کردن را دنبال کنند زیرا کودکان نگاهشان به پدر و مادر است. باید این را بدانیم فرزندانِ ما آن چیزی نمی‌شوند که ما می‌خواهیم بلکه آن چیزی می‌شوند که ما هستیم.

پدرم همیشه حامی‌ام بوده است
پدرم در دوران جوانی‌اش شناگرِ بسیار خوبی بوده است و فوتبال هم بازی می‌کرد و یک برادر کوچک‌تر دارم که فوتبالیست بود و در تیم‌هایِ مطرحی چون تیم نفت تهران بازی کرده است و یک خواهر دارم که زیاد اهل ورزش حرفه‌ای نیست اما مادرم در حال حاضر هم خوشبختانه به صورت جدی ورزش می‌کند. همسرم در دوران مدرسه هندبالیست بود و شناگر خیلی خوبی هم بوده و هست اما به صورت حرفه‌ای دنبال نکرد.
من به عنوان پدر خانواده همیشه سعی کرده‌ام دخترم «نیلیا» را بدون اینکه فشاری به او بیاورم تا خدای ناکرده ورزش زده نشود به یک ورزشکار حرفه‌ای تبدیل کنم.
به طور کل جا دارد از همه عزیزانم به خصوص پدرم که همیشه در تمامی مقاطع سنی حامی‌ام بوده است تشکر کنم. پدرم جزو مدیران موفق و مدبر و سلامت بوده است و همیشه من را به سمت موفقیت سوق داده است. واقعا دوست دارم از خانواده‌ام و همه عزیزانم تشکر کنم.

اگر ورزشکار نمی‌شدی؟
اگر ورزشکار نمی‌شدم؟… تا به حال بهش فکر نکردم. من ورزش را به عنوان شغل نمی‌بینم که بخواهم بگویم اگر ورزشکار نمی‌شدم این کار را انتخاب می‌کردم. در کنار هر شغلی می‌توان ورزشکار بود.

زنگ ورزش؟
همیشه معلم‌های ورزش با من رابطه خوبی داشتند چون عشق و علاقه را در من می‌دیدند. زنگ‌های ورزش بسیار خاطرات خوبی را در ذهن من تداعی می‌کند.

بزرگ‌ترین هدف ورزشی؟
دوست دارم یک روزی یک مجموعه آکادمی بسیار بزرگ برای بچه‌ها و ورزش پایه تاسیس کنم و استعدادیابی کنم و بچه‌های نخبه در ورزش را تحویل به فدراسیون‌ها بدهم.