همچنین بسیاری از سدها که در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ تا آستانه خشکی کامل پیش رفته بودند، در پی بارشهای چند ماه نخست سال، توانستند ذخایر خود را تا سطح مطلوبی برسانند و شاید همین موضوع، موجب غفلت مدیران و شهروندان از «گرمایش جهانی» و «تغییر اقلیم» شود و با خود فکر کنند مشکل ناترازی در حوزه آب جبران شده است در حالیکه ناترازی آبی، از ناترازی برق و گاز خطرناکتر است. طی چندماه گذشته شاهد بودیم که موضوع ناترازی انرژی به دردسری جدید برای زندگی مردم و همچنین کسب و کارها تبدیل شده بود و قطعی برق هم برای تولیدکنندگان بخش خصوصی و هم برای شهروندان عادی، موضوع هرروز گلایه افکار عمومی بود، تصور کنید به این مشکل، قطعی آب هم اضافه شود.
نکته قابل توجه این است که ناترازی برق و گاز را میتوان به نوعی چاره کرد و مثلاً با فعالیت نیروگاههای برق با مازوت یا حرکت به سمت نیروگاههای کوچک و متوسط برق خورشیدی، آینده را جبران کرد اما ناترازی آب، به هیچ عنوان قابلیت جبران ندارد و تنها راه مقابله با آن مدیریت مصرف است و دست بر آسمان بلند کنیم که باران بیاید.
نکته بعدی این است که برق و گاز و سوخت را میتوان از کشورهای همسایه وارد کرد اما چنین راهکاری برای آب وجود ندارد چون کمآبی درحقیقت نتیجه
«global warming» یا گرمایش جهانی است و تقریباً همه کشورهای روی کره زمین بهنوعی از آن متأثر بوده و هستند.
هشدار جدی برای مدیران و مردم ایران این است که خاور میانه و ازجمله ایران، طی چند سال آینده خطرناکترین تبعات «تغییر اقلیم» را تجربه خواهند کرد و اگر این تبعات اقلیمی را کنار آسیبهای ناشی از مدیریت غلط منابع آبی طی این چند دهه ازجمله سدسازی و طرحهای انتقال آب بینحوضهای قرار دهیم، باید بگوییم حیات در فلات ایران در معرض خطر جدی قرار گرفته و لازم است به بارشهایی که در سال جاری داشتیم دلخوش نباشیم چون مصرف آب کشور بالا است و تضمینی وجود ندارد که این بارشها چند ماه آینده یا سال ۱۴۰۴ تکرار شود.
رییس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور در همین زمینه هشدار داد و گفت: چشمانداز خوبی از بارشهای فصل زمستان پیش رویمان نیست.
«احد وظیفه» با تأکید بر اینکه خیلی از مناطق کوهستانی اکنون یا عاری از برف هستند و یا هنوز برف قابل ملاحظهای نداشتهاند، گفت: حتماً شنیدهاید که سد پانزده خرداد به گل نشسته و دیگر نمیتوان از آب آن برای قم استفاده کرد، اینها مسائلی نگرانکننده هستند که ما با آنها سر و کار داریم.
وی درخصوص وضع رودخانهها و منابع آبی کشور نیز گفت: در این مورد وزارت نیرو باید پاسخ دهد اما میتوان گفت شاید کمتر از چهل درصد سدهای ما آب داشته باشند و ظرفیت خالیمان قابل توجه است.
با این هشدارها روشن است که هنوز در شرایطی که برای جبران ناترازی برق و گاز فکری نکردیم و طرحی نریختیم، محتمل است با ناترازی آب مواجه شویم و اینجا لازم است به حکمرانان خود اعم از قوه مجربه و مقننه و همچنین شوراهای بالادستی یادآور شویم، اگر همچنان به بیعملی خود ادامه و دست روی دست بگذارند، این ناترازیها به هم میرسند و کار به تنشهای فزاینده اجتماعی خواهد رسید.
یکی از موضوعاتی که میتواند به حل مشکل کمک کند، پیوستن به نقشه اقتصادی جهان است و پیشمقدمه آن نیز با دنیا از درِ صلح درآمدن و تنشزدایی است. در چنین صورتی میتوان امیدوار بود که کشورهای گروه الف جهان به ما در ترمیم و تجهیز نیروگاهها و پالایشگاهها کمک کنند و همچنین شیوههای نوین مدیریت آب در کشاورزی و تجهیرات مدرن آب شیرینکن را در اختیار ما قرار دهند و در پایان نیز امیدوار به این باشیم که دعای سوتهدلان اثر کند و آسمان قهر خود را با زمین بشکند و نرخ نزولات آسمانی افزایش یابد.
به ناترازی آبی نزدیک می شویم !
برچسب ها
حلیل «جمله» بر پیچیدگیهای مختلفی که به دولت چهاردهم به ارث رسید و کشور را به روزمرهگی انداخت؛ توسعه در پستو
⭕️رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت اقتصاد تاکید کرد؛ ضرورت اشاعه «وفاق» در جامعه و اطلاعرسانی شفاف توسط روابطعمومیها
تحلیل «جمله» بر خبر معاون ارتباطات و اطلاعرسانی دفتر رییسجمهوری مبنی بر پخش «پیام مهم» مسعود پزشکیان برای جهان از شبکه آمریکایی NBC؛ مذاکره شرافتمندانه و برابر
توسعه در پستو
در مدیریت توسعه، دو الگو یا دو مدل برای توسعه کشورها وجود دارد، «توسعه آمرانه یا توسعه از بالا» و «توسعه دموکراتیک» و دولتهای توسعهگرا بسته به ساختار دموکراتیک یا غیردموکراتیکی که دارند، یکی از این دو الگو را در دست میگیرند. همچنین برای توسعه دو صفت نیز در نظر گرفته میشود که اهمیت این دو صفت اگر از خودِ توسعه بیشتر نباشد، کمتر نیست؛ «توازن» و «استمرار»، یعنی توسعهای ارزشمند است که مستمر و متوازن باشد.
ضرورت اشاعه «وفاق» در جامعه و اطلاعرسانی شفاف توسط روابطعمومیها
رئیس مرکز روابطعمومی و اطلاعرسانی وزارت اقتصاد با تأکید بر نقش مهم روابطعمومیها در انتقال منویات دولت به جامعه، گفت اشاعه وفاق و اطلاعرسانی شفاف بهتمامی اقشار جامعه از وظایف اصلی روابطعمومیهاست.
مذاکره شرافتمندانه و برابر
مجموعه شرایط منطقه و جهان و همچنین نیاز فوری و مبهم اقتصاد کشور به تنفس که تنها در صورت پیوستن به جهان آزاد و حل معضل «fatf» و رفع تحریمها ممکن است موجب شد دو نگاه و نگرش در میان سیاسیون در کشور شکل بگیرد، نگرش اول همچنان هر نوع مذاکرهای با غرب و آمریکا را ذلت میداند و آن را مذموم میشمارد و مخالفان خود را با اتهامات و عناوینی چون نفوذی و غربگرا مینوازد.
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
![زنان خسته از سرگردانی در بازار کار](https://jomlehonline.ir/wp-content/uploads/2025/01/156425357-300x210.jpg)
زنان خسته از سرگردانی در بازار کار
اشتغال زنان نقش کلیدی در رشد اقتصادی و افزایش سطح رفاه جامعه دارد.
نقش زنان در منطقه دیده شود
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری درمورد نقش زنان در منطقه توضیحاتی ارائه کرد.
حقیقتی که گم شده است
در دنیای امروز، رسانههای اجتماعی به عنوان یکی از مهمترین ابزارهای ارتباطی و اطلاعاتی، نقش پررنگی در شکلدهی به آگاهی عمومی دارند. اما این ابزار قدرتمند به همان اندازه که توانایی انتقال اطلاعات را دارد، میتواند بستری برای گمراهی و ایجاد آگاهی کاذب باشد.
پایه وفاق، پذیرش درک تفاوتها است/همه یکصدا برای ایران باشیم
سخنگوی دولت در جمع دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی عنوان کرد: پایه وفاق، پذیرش درک تفاوتها است بلکه همه با وحدت و همدلی، یکصدا برای ایران باشیم.
قانون حجاب و اتفاقات سوریه !
اصولگرایان تندرو و طیف پایداری قصدی برای کوتاه آمدن ندارند و عزم خود را برای ابلاغ قانون حجاب در تاریخ 23 آذر جزم کردند آن هم در شرایطی که بسیاری از دلسوزان حوزه دین و معارف بر آن نقدهای جدی وارد کردهاند و مدیران ارشد دولت چهاردهم بهعنوان مجری قانون نیز بندهایی از آن را غیرقابل اجرا میدانند و بسیاری از سیاسیون هم تأکید کردند با توجه به نیاز به تصمیمات سختی که در شرایط فعلی وجود دارد و ضرورت همراهی و هماهنگی مردم با این تصمیمات، اجرای این قانون که مخالفان بسیاری در میان شهروندان دارد، در حال حاضر به مصلحت نیست.
تاثیر منفی آلودگی هوا بر رشد مغز کودکان تهرانی
بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، شاخص کیفیت هوا در حال حاضر بر روی عدد ۱۱۶ قرار گرفته، وضعیت نارنجی و هوا برای گروههای حساس ناسالم است.
دستهای کوچک زنگزده
چهارمین نشست تخصصی اورژانس اجتماعی در حوزه کودکان کار و خیابان با موضوع مسئولیت اجتماعی و چگونگی جلب مشارکتهای مردمی، با حضور دستیار رئیس سازمان بهزیستی در حوزه مسئولیت اجتماعی، معاون اورژانس اجتماعی و کارشناسان مرتبط برگزار شد.
تحقق اقتصاد دریامحور و سرانجام رسیدن طرح های شیلاتی چشم انتظار نگاه ویژه رئیس جمهوری
تحقق اقتصاد دریامحور و سرانجام رسیدن طرح های شیلاتی و اهمیت توجه به توسعه دریامحور و تاثیر آن در تثبیت اشتغال 31 هزار 867 صیاد قایق و لنج بصورت مستقیم و 100 هزار نفر بصورت غیر مستقیم در بحث بازار و صنایع تبدیلی مرتبط، نیازمند توجه و تخصیص ویژه اعتبارات توسط رئیس جمهوری است که امیدواریم تمام پیشنهادات حوزه شیلات با نگاه ویژه عملیاتی شوند.
مدل «حراج همزمان» با موفقیت در بورس کالا کلید خورد/ ابراز رضایت کارگزاران از کاهش قابل توجه زمان معاملات سیمان
مدل جدید حراج در بازار فیزیکی بورس کالای ایران با نام «حراج همزمان» امروز برای نخستین بار در روند معاملات سیمان عملیاتی شد که طبق اهداف تعیین شده، علاوه بر کاهش قابل توجه زمان حراج، روند کشف قیمت انواع سیمان نیز به شکل بهینه و براساس تحلیل معامله گران انجام شد و کارگزاران بورس کالا نیز از نخستین تجربه حراج همزمان ابراز رضایت کردند.
گشایش دروازهای اقتصاد ایران روی سرمایهگذاران
در دیدار معاون وزیر صمت با کاردار دوم سفارت سوییس در تهران راهکار حضور سرمایهگذاران دو کشور برای افزایش حجم تبادلات تجاری تهران _ ژنو مورد بررسی قرار گرفت.
۷ بازیکن در آستانه جدایی از آبیها
نیمفصل اول لیگ برتر فوتبال ایران به لحظات حساس خود نزدیک میشود، و استقلال، بهعنوان یکی از مدعیان جدی قهرمانی، با دو بازی سرنوشتساز مقابل چادرملو و سپاهان، فرصت دارد تا هم جایگاه خود در جدول را تقویت کند و هم تکلیف بازیکنان نامطمئن را مشخص کند.
چرا نیما میرزازاد باید الگوی بهتری باشد؟
حواشی پیرامون نیما میرزازاد، دروازهبان دوم تیم فوتبال سپاهان، بار دیگر نشان داد که مسئولیتهای اجتماعی ورزشکاران حرفهای، به ویژه در رشتههایی همچون فوتبال که از محبوبیت ویژهای برخوردار است، تا چه حد میتواند تأثیرگذار باشد. این بازیکن 27 ساله پس از دیدار حساس سپاهان و پرسپولیس در هفته دوازدهم لیگ برتر، با انتشار ویدئویی در فضای مجازی مورد انتقادات گسترده قرار گرفت و کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال نیز با صدور دستور موقت، او را تا اطلاع ثانوی از حضور در میادین محروم کرد.
به یاد صدف خالقی، قلبی که همیشه عاشقانه میتپید
هواداران تیمهای ورزشی، این گروه از افراد پرشور و وفادار، همیشه در کنار تیمهای خود ایستادهاند، چه در روزهای خوب و چه در روزهای بد. آنها نه تنها به تیمها در میادین ورزشی، بلکه در زندگی روزمره نیز وفاداری نشان میدهند.
چرا ترمیم استادیوم آزادی طولانی شد؟
استادیوم آزادی یکی از نمادهای ورزش ایران است که برای بسیاری از مردم یادآور روزهای افتخارآمیز تیمهای ملی فوتبال ایران، مسابقات مهم بینالمللی و رویدادهای مختلف ورزشی است.
چالشهای تکراری یا هشدارهای تازه؟
لیگ بیستوچهارم فوتبال ایران در حال ورود به نیمفصل زمستانی است و هنوز برخی از تیمها نتوانستهاند از سایه بحرانهای مدیریتی، فنی و روانی خارج شوند.
رسانههای بیگانه، واقعیت مسکن اقتصادی را مخدوش میکنند
نماینده مجلس با بیان اینکه رسانه های بیگانه واقعیت مسکن اقتصادی را مخدوش می کنند و با اشاره به بحران مسکن در شهرهای بزرگ مانند تهران، پیشنهاد ساخت واحدهای مسکونی کوچک و مقرونبهصرفه را مطرح کرد. وی تأکید کرد که این طرح میتواند به جوانان تازهازدواجکرده کمک کند تا با هزینههای کمتر، صاحب خانه شوند و از فشار اجارهبها رهایی یابند.
هزاران راه نرفته خودروهای کارکرده
شرایط و ضوابط واردات انواع خودروهای سواری نو و کارکرده به داخل کشور توسط «محمدرضا عارف»، معاون اول رئیسجمهور ابلاغ شد که طبق آن، اشخاص حقیقی نیز میتوانند خودروهای خارجی را وارد کشور کنند. آنچه موافقان خودروهای کارکرده خارجی به داخل کشور بر آن تأکید داشتند این بود که این خودروها بتوانند اولاً با ایجاد یک فضای رقابتی به افزایش کیفیت خودروهای داخلی بینجامند دوماً اینکه مردم جامعه بتوانند با پرداخت پول کمتری خودروهای با کیفیتتر سوار شوند و همچنین همین امر به ایجاد فضای رقابتی به کاهش قیمت خودروهای داخلی نیز بینجامد.
ویراژ روی آرزوهای مردم
شرکت خودروسازی سایپا در تازهترین اقدام خود، لیست محصولات خود را بروزرسانی کرد و قیمت برخی از آنان را افزایش داد.
سازمان ملی استاندارد ایران پیشرو در امر روانسازی فنی وقانونی فرآیند واردات خودرو
با هدف روانسازی و تسریع در فرآیند واردات خودرو، جلسات فنی مشترک بین سازمان ملی استاندارد ایران وسایر دستگاه های اجرایی مرتبط به منظور ارتقا و اصلاح بندهایی از آیین نامه واردات خودرو که موانع غیرفنی ایجاد می نمود؛ تشکیل شد
بیکیفیت باش و گران شو!
خودرو گران شد؛ همین خودروی ملی که بحث در خصوص کیفیت محصولات آن فراوان است، همین بازاری که اذعان میشود نه تنها سودآوری ندارد بلکه زیان هم دارد، کمپانی همین محصولاتی که ثبت نام برای خرید آنها گاهی به اندازه عمر یک نسل به طول میانجامد، پس از چندین ماه قرار گرفتن در صدر اخبار و تکذیب و گمانهزنی، بالاخره گران شد.