خون‌ریزی دوباره از زخمی کهنه
خون‌ریزی دوباره از زخمی کهنه
ارتش سوریه در حال تأمین امنیت شهرک‌های طیبه الإمام، حلفایا و قلعه المضیق در شمال و شمال غربی حماه است.

نیرو‌های «نیرو‌های دموکراتیک سوریه» (ائتلاف کرد‌ها که مورد حمایت امریکاست) مناطق تحت کنترل خود در حومه شمالی حلب را به گروه‌های مسلح تحت حمایت ترکیه موسوم به “ارتش ملی سوریه” واگذار کرده‌اند.
بنابر اعلام المیادین، این مناطق شامل تل رفعت، حربل، ام حوش، احرص، کفرنایا، دیرالجمال، عقیبه، الزیاره، کفین، مسقان و فافین در حومه حلب است. مساحت مناطق واگذار شده توسط «نیرو‌های دموکراتیک سوریه» (ائتلاف کرد‌ها که مورد حمایت امریکاست) به گروه‌های تحت حمایت ترکیه بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ کیلومتر مربع برآورد می‌شود.
در این گزارش آمده: درخواست‌های کمک از شهر حلب و حومه شمالی آن برای نجات غیرنظامیان پیش از ورود مسلحان و ایجاد گذرگاه‌های امن برای تخلیه شهر دریافت شده است.
المیادین ادامه داد: استان‌های ادلب و حلب به میدان جنگ آزاد میان گروه‌های مسلح و ارتش سوریه که مواضع دفاعی خود را تثبیت کرده، تبدیل شده‌اند. گروه‌های مسلح در شهر السفیره بیش از ۱۰ هزار غیرنظامی را گروگان گرفته و مانع خروج آنان می‌شوند.
طبق این گزارش، ارتش سوریه در خطوط حمله اطراف خان شیخون در جنوب ادلب و حومه حمص تمرکز دارد و حملات هوایی سوریه بر مواضع مسلحان در مرکز شهر ادلب دوباره آغاز شده است.
تروریست‌ها نیز اعلام کردند: روستا‌های ام حوش، الوحشیه، فافین و سد الشهباء در حومه شمالی حلب را به تصرف خود درآوردیم؛ همچنین روستا‌های الحسامیه، ام‌العمد و تل‌رحال در حومه شمالی حلب را تصرف کردیم.
آن‌ها تأکید کردند: ۱۲ روستا را در حومه شمالی حلب پس از درگیری با یگان‌های مدافع خلق کرد، به تصرف خود درآورده و تجمع افسران در قله کوه زین العابدین در حومه حماه را با پهپاد هدف قرار دادیم.
رویترز به نقل از دو منبع نظامی سوری نوشت: گروه‌های وفادار به ایران از عراق برای کمک به نیرو‌های سوری در نبرد وارد سوریه شدند.
این خبرگزاری به نقل از منابع افزود: نیرو‌های یگان‌های مدافع خلق کرد از بخش‌های شمال شرقی شهر حلب طبق توافقی با گروه‌های مسلح عقب‌نشینی می‌کنند.
مخالفان مسلح سوری هم مدعی شدند: پس از درگیری‌های شدید با یگان‌های مدافع خلق کرد، کنترل تمام روستا‌های سد الشهباء در شمال حلب را به دست گرفتیم.
دیده‌بان حقوق بشر سوریه می‌گوید نیرو‌های کمکی “الحشد الشعبی” برای پشتیبانی از نیرو‌های سوریه در نبرد‌های حلب، وارد سوریه شدند.
سید عباس عراقچی وزیر خارجه کشورمان در نشست خبری مشترک با همتای ترک خود گفت: فعال شدن مجدد گروه‌های تروریستی تکفیری در شمال سوریه و حملات این گروه‌ها به مناطق مختلف از جمله شهر حلب نگران کننده است بازگشت مجدد تروریسم به سوریه، امنیت و ثبات و تمامیت سرزمینی سوریه را در معرض خطر جدی قرار داده است و تبعات چنین وضعیت خطرناکی مسلما دامن همه کشورها به ویژه همسایگان سوریه را در بر خواهد گرفت.
وی تاکید کرد: ما معتقدیم که نادیده گرفتن نقش رژیم صهیونیستی در ایجاد تنش ناآرامی و درگیری در منطقه و کشورهای منطقه امر اشتباه و غلطی است و نباید نقش این رژیم را هرگز فراموش کرد.
عراقچی با اشاره به رایزنی‌های دوجانبه خود با وزیر خارجه ترکیه گفت: ما با همکار عزیزم جناب آقای فیدان گفت‌وگوی مفصلی در این خصوص داشتیم و راه‌های برقراری ثبات در سوریه را بررسی کردیم ما اتفاق نظر داریم که باید از دستاوردهای روند آستانه حفاظت کنیم و توافق کردیم که جلسه بعدی روند آستانه را در سطح وزرای امور خارجه به زودی برگزار کنیم. وی خاطرنشان کرد: ما معتقدیم که نتیجه ناامن‌سازی سوریه می‌تواند باعث جنگ داخلی و کشتار غیرنظامیان و ضربه به اقتصاد و مردم سوریه و ضربه به اقتصاد منطقه باشد و آثار این مشکلات می‌تواند به همسایگان سرایت کند.
لین جیان» سخنگوی وزارت خارجه چین نیز اعلام کرد که پکن نگران اوضاع در شمال‌غربی سوریه است و از تلاش‌های مقامات سوریه برای تضمین ثبات و پایداری ملی سوریه حمایت می‌کنیم.
سخنگوی وزارت خارجه چین در نشست خبری در پکن گفت: چین عمیقاً نگران وضعیت شمال غرب سوریه است و از تلاش‌ها برای تضمین امنیت و ثبات ملی حمایت می‌کند.
وی در ادامه افزود: چین به عنوان کشور دوست سوریه، مایل است تلاش‌های فعالی برای جلوگیری از وخامت بیشتر اوضاع در جمهوری عربی سوریه انجام دهد.
این دیپلمات چینی در پاسخ به این سوال که آیا دولت چین در حال بررسی خروج اتباع خود از سوریه در بحبوحه تشدید اوضاع است یا خیر گفت: سفارت چین در سوریه قبلاً هشداری درباره این خطر صادر کرده و به وضعیت میدانی توجه زیادی دارد.
در همين رابطه مسعود پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران و شیخ «تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر صبح امروز دوشنبه در تماس تلفنی درباره آخرین وضعیت تحولات غزه، لبنان و سوریه و همچنین روابط دوجانبه ایران و قطر گفت‌وگو کردند.
پزشکیان در این گفت‌وگوی تلفنی با اشاره به تحرکات گروهک‌های تروریستی در شمال سوریه، با بیان اینکه شیوع نا امنی و تروریسم در منطقه به نفع هیچ کشوری نیست و برای مقابله با این پدیده شوم همه کشورهای منطقه باید نقش آفرینی و مشارکت کنند، تصریح کرد: ما خواستار منطقه‌ای امن با حفظ حریم و تمامیت ارضی کشورهای اسلامی و زندگی توام با صلح و آرامش برای همه ملت های منطقه هستیم و در این راستا لازم است سران کشورهای منطقه پیش از آنکه بیگانگان به خود اجازه مداخله دهند برای تأمین امنیت منطقه پیش قدم شوند.
وی در ادامه تلاش‌ها و نقش محوری قطر به عنوان میانجی در بحران‌های منطقه‌ای بویژه در قبال غزه را شایسته قدردانی دانست و افزود: امیدواریم این اراده و عزم شما در ایجاد صلح در منطقه استمرار داشته باشد و بتوانیم با کمک یکدیگر ضمن تقویت وحدت و انسجام میان کشورهای اسلامی، وضعیت صلح و امنیت منطقه را نیز بهبود ببخشیم.
رئیس‌جمهور همچنین به نقش رژیم صهیونیستی در گسترش نا امنی و ترور