نوشدارو پس از مرگ ملیکا
نوشدارو پس از مرگ ملیکا
مراسم تشییع پیکر «ملیکا محمدی»، فوتبالیست که هفته گذشته در جاده کرمان - بم به دلیل تصادف جان باخت، در ورزشگاه آزادی برگزار شد. 

سایه برین روزنامه نگار – مراسم تشییع پیکر «ملیکا محمدی»، فوتبالیست که هفته گذشته در جاده کرمان – بم به دلیل تصادف جان باخت، در ورزشگاه آزادی برگزار شد.  به گزارش ورزش سه، بعد از ورزشگاه فجر بم، که محل میزبانی خاتون در مسابقات لیگ برتر بود، پیکر پاک ملیکا به ورزشگاه حافظیه شیراز، محل زادگاه ملیکا منتقل شد و پس از تشییع در ورزشگاه آزادی، به آمریکا، جایی که خانواده اش سکونت دارند منتقل خواهد شد تا آرام بگیرد.
آنچه درگذشت ملیکا را غم‌انگیزتر از عمق فاجعه می‌کند، چند نکته است. یکی این‌که پس از درگذشت او پس از مدت‌ها صدای فوتبال زنان شنیده شد. این‌که حضور چهره‌های شناخته شده فوتبال در عرصه فوتبال بانوان پس از درگذشت یک بازیکن جوان اتفاق افتاده‌است، محل تامل است. طبق آن‌چه در رسانه‌ها منتشر شده است، ملیکا همیشه آرزوی شنیده شدن نامش در ورزشگاه آزادی را داشته‌است و به عنوان یک ورزشکار، حق طبیعی و انسانی خود می‌دانسته که بتواند در مجموعه ورزشی آزادی فوتبال بازی کند اما افسوس که به این حق طبیعی پس از مرگ خود دست یافت. مسئله سوم دیگر که باعث تاسف است، دیدن «عادل فردوسی‌پور»، مجری و گزارشگر محبوب مردم پس از مرگ یک فوتبالیست در ورزشگاه آزادی است؛ جایی که فردوسی‌پور در آن رشد یافته، زحمت کشیده و شنیده شدن صدایش از اتاقک گزارشگر این ورزشگاه، فراموش‌نشدنی‌ترین خاطرات را در حافظه تاریخی مردم ثبت کرده‌است، حال محلی‌است که تنها در فقدان یک ورزشکار برای او جا دارد و تازه، به آغوش کشیدن مادر این ورزشکار فقید برایش حواشی و حرف و حدیث به ارمغان می‌آورد.فوتبال بانوان در ایران با مشکلات اساسی دست‌وپنجه نرم می‌کند که اگرچه بر همگان واضح و مبرهن است، شاید یادآوری ابعاد یکی از آن‌ها کمترین کاری باشد که بتوان برای آرامش روح ملیکا، کسی که پس از مرگ به آرزوی خود رسید، انجام داد.
حق پخش نداشتن فوتبال بانوان در رسانه ملی، پوشش ندادن اخبار این رشته و دست کوتاه ورزشکاران از بازی در استادیوم‌های مجهز کشور، یکی از مشکلات فوتبال بانوان است که هم مادر ملیکا محمدی آن را یادآوری کرد و هم ورود ملیکا به آزادی پس از درگذشتش، این داغ را
سنگین‌تر می‌کند.

زحمت کشیدن و دیده نشدن
فوتبال بانوان با وجود حرمتی که تمام ورزشکاران این رشته حفظ می‌کنند و پوشش آنان کامل مطابق با قوانین جمهوری اسلامی ایران است، تا به حال از شبکه‌های تلویزیون پخش نشده و حتی هیچ‌یک از پلتفرم‌ها نیز اجاره پوشش آن‌ها را نداشته‌اند. مسلم است که اگر یک ورزش از حق پخش بی‌بهره باشد و حتی اخبار آن در ویژه‌برنامه‌های فوتبالی پوشش داده نشود، هیچ شانسی برای جذب اسپانسر و پیشرفت نخواهد داشت.مادر ملیکا محمدی در مراسم تشییع پیکر او به عادل فردوسی‌پور همین گلایه را کرد و بر اساس ویدئوهایی که از این گفتگو در فضای مجازی دست‌به‌دست می‌شود، او اظهار می‌دارد که در تریبون فردوسی‌پور، هیچوقت صدای فوتبال بانوان شنیده نشد و از او می‌خواهد که حداقل پس از این تمهیدی برای این موضوع بیندیشد که در پاسخ به همین درد دل بود که به گزارش همشهری آنلاین، فردوسی‌پور از جانب تمام مردم ایران این مادر داغدار را به آغوش کشید. نکته اینجاست که تریبون عادل در فضای مجازی که اتفاقا تندروها این تریبون را به علت دعوت مهمانان بی‌ربط چون «همایون شجریان»، خواننده به سخره می‌گیرند، هنوز هم بیشتر محل امید است که صدای فوتبال زنان باشد.
شاید اینطور به نظر بیاید که زنان تازه حق تماشای بازی‌های فوتبال مردان از نزدیک را پیدا کرده‌اند و این‌که بتوانند در این ورزشگاه‌ها توپ بزنند، دور از دسترس است اما تلاش برای دسترسی به این حق، اگر چه مسکوت است اما صحبت امروز و دیروز نیست و مدت‌هاست که تلاش‌ها در این زمینه انجام می‌گیرد. مثلا «مریم ایران‌دوست»، مربی فوتبال زنان همواره به تبعیض بین ورزش زنان و مردان اشاره می‌کند و به عدم پخش فوتبال بانوان از سوی صدا و سیما معترض بوده‌است. وی همواره در مصاحبه‌های خود به این موضوع پرداخته و از هر فرصتی برای رساندن صدای بانوان ورزشکار استفاده کرده‌است.
سال ۱۴۰۰ که هنوز بحبوحه کرونا در کشور زیاد بود، او از حل این معضل به زودی خبر داد که تا امروز اتفاق موثری نیفتاده اما مشخص است که تلاش‌ها در حال انجام است. به گزارش ایمنا، ایران‌دوست نوشته بود: «برای خبری که قول داده بودم باید بگویم که کمی دیگه صبر کنیم. اما همین‌قدر بگم قرار هست تو ورزشگاه آزادی بازی کنیم و شما از جعبه جادویی بازی رو پخش زنده ببینید. اینم قول‌هایی که یکی یکی عملی میشن با تلاش دکتر خادم و خانم موسوی و فدراسیونی که تلاش می‌کنند برای برابری. علاقمندانی که دوست دارند لیدر هواداران باشند در هر استانی اعلام آمادگی کنند تا ما بتوانیم از همینجا کمپین هواداری فوتبال بانوان را ایجاد کنیم تا بعد از کرونا ورود هواداران را سازماندهی کنیم و یکدل و یک صدا برای حرفه‌ای شدن فوتبال بانوان تلاش کنیم. به نظر شما جمعیت طرفدار فوتبال بانوان چند صد هزار نفریست؟»
و ما همچنان منتظریم که در شرایطی که حتی رسانه ملی حق پخش تلویزیونی فوتبال مردان را نمی‌دهد، این شرایط را برای آنان به وجود بیاورد و به شکل مساوی برای زنان هم فراهم شود و امکان حضور و بازی زنان در ورزشگاه‌های مطرح و مجهز هم ایجاد شود تا یک ورزشکار پس از مرگ
به آرزوی خود نرسد.
گفتنی‌است خوشبختانه «زهرا خواجوی»، فوتبالیست و دیگر سرنشین خودرویی که ملیکا در آن حضور داشت، بعد از مرخصی از بیمارستان به تهران منتقل شده و در کمپ تیم ملی زیر نظر پزشکان حضور دارد.

  • نویسنده : ارسالی از سایه برین