اگر به این آمار که ماهانه و سالانه از طرف مدیران دستگاههای قضایی و انتظامی ارائه میشود، از زاویه چشم یک روانشناس نگاه کنیم، به یک نتیجه قطعی میرسیم و آن اینکه سلامت روان شهروندان ما، پایین است.
روز گذشته «مظاهر گودرزی» رئیس انجمن روانشناسی اجتماعی نسبت به موضوع سلامت روان در کشور هشدار داد و گفت: سلامت روان در کشور ما از میانگین جهانی پایینتر است.
رییس انجمن روانشناسی کشور توضیح داد: «روزهایی را سپری میکنیم که انتظارمان از آینده وقوع هر اتفاقی است، آنهم اتفاقهایی که خودمان نقشی در برنامهریزی آن نداریم؛ دلاری گران و ریالی ارزان میشود، سودی میآید و میرود، سایه جنگ بالای سر پهن میشود، نمیتوانیم برای آیندهای که نیامده پیشبینیهای حداقلی داشته باشیم، در عوض روزمره میشویم، هر روز را برای همان روز زندگی میکنیم؛ این میتواند سناریوی یک جامعهای باشد که رفاه و آرامش ندارد، جامعهای که آینده را گم کرده است شاید بهسختی طعم بهزیستی را تجربه کند، انگار دائماً با رنج دست و پنجه نرم میکند، آدمها هرچقدر بتوانند آینده را پیشبینی کنند و آینده تحت کنترل آنها باشد از منظر روانی وضعیت مساعدتری را تجربه میکنند.»
جای تأسف است که دولتمردان و همچنین سیاستمداران ما درکی نقص و نارسا از جامعهی پیرامون خود دارند و توجهی به این حقایق تلخ ندارند که چه اندازه سلامت روان، میتواند بر آینده جامعه بهویژه تربیت فرزندان آثاری منفی داشته باشد.
همچنین جای تأسف است که برای بسیاری از سیاسیون، فردی که از نظر روانی ناسالم است، لزوماً فردی است که در یکی از تیمارستانها به غل و رنجیر بسته شده و بستری است درحالیکه سلامت روان نیز از نظر پزشکی درجهبندی دارد و همانگونه که بیماران جسمی همه در بیمارستان بستری نیستند، بیماران روانی یا افرادی که از نظر روانی تحت فشار شدید هستند و ناسالم تعریف میشوند نیز محدود و منحصر به آن دسته که در تیمارستان بستری هستند، نیست.
برابر گفته رییس انجمن روانشناسی کشور انسانها هرچقدر بتوانند آینده را پیشبینی کنند و آینده تحت کنترل آنها باشد از منظر روانی وضعیت مساعدتری را تجربه میکنند و با توجه به این حقیقت که تقریباً هیچ چیزی در ایران امروز بهویژه در حوزه اقتصادی، قابلپیشبینی نیست، میتوان گفت وضعیت سیاسی و اقتصادی جامعه، در بروز این وضعیت متهم اصلی است.
اگر میبینیم نخبگان و کارآفرینان بسیاری که عموماً برگزیدگان دانشگاههای معتبر کشور بودند، از کشور رفتند به همین دلیل است که آینده را مبهم میبینند و آن اندازه از هوش بهره دارند و نمیتوانند به وعدههای مدیران دل خوش باشند یا آن را باور کنند.
از دولت و مجلس که در انجام امور روزانه خود به ناترازی مزمن دچار هستند، نمیتوان توقع داشت این مشکل را درک کنند و برای حل آن تدبیری بیندیشند اما با توجه به آمار و اخباری که هر روز و از منابع رسمی، اعلام میشود کسی نمیتواند منکر این موضوع باشد و هر عقل سلیمی سخن رییس انجمن روانشناسی کشور را میپذیرد که نرخ سلامت روان در کشور پایین است.
باور ما این است که رسانهها ازجمله رسانه ملی میتوانند در این مشکل مهم ملی پیشقدم باشند و مانند برخی مشکلات، به جای انکار یا دادن آدرس نادرست، صادقانه با جامعه سخن بگویند و نگاه و نظر کارشناسان را تبیین کنند تا هم دولت و هم خانوادهها برای چاره مشکل به حد و سهم خود اقدام کنند.
یکی از دردهای بزرگ کشور این است که دردها خیلی زود انکار میشوند و سیاسیون تصور میکنند با پاک کردن صورت مسأله نرخ پایین سلامت روان در کشور و همچنین طرح گزارههایی چون غرب دچار انحطاط و اقسام روانپریشی است، میتوانند مشکل را حل کنند آن هم در شرایطی که آمارهایی که از مراجع رسمی طرح میشوند به خوبی گواه حقیقت هستند.
وضعیت سیاسی و اقتصادی؛ متهم اصلی
برچسب ها
داستان کوتاه جنایی؛ سمفونی پنجم رنج
هادی ابراهیمی در واکنش به فتوای اخیر ابطحی نسبت به رسانه ملی؛ شبکه نیابتی دشمن نباشید
درخصوص آمار بالای مرگ و میر براثر آلودگی هوا در کشور و بیعملی مسئولان؛ دوئل روزانه با مرگ
سمفونی پنجم رنج
غروب پاییزیِ سردی بود، زانکو که در اتاقِ تاریکاش مشغول تماشا کردن سقف بود به فکراش زد برای خاتمه دادن به این اندوهِ تمام نشدنی خودش را خلاص کند!
شبکه نیابتی دشمن نباشید
آقای ابطحی حواست هست اینگونه اظهارات اسکی بازی و موج سواری نیست، سر خوردن روی پوست خربزه و موز است.
دوئل روزانه با مرگ
در همه کشورهای توسعهیافته، دولت خود را در مشکلات سهیم و مقصر میداند و تلاش میشود مشکلات به سمت حل شدن، هدایت شود و اگر این مشکلات با سلامت و جان مردم در ارتباط بود، حتماً به شکل اورژانسی و به فوریت به مسیر حل شدن هدایت میشود اما در کشور ما که البته «درحال توسعه» هستیم و نه توسعهیافته، مشکلات در یک چرخه آزاردهندهای تکرار میشوند و خود را به جان و مال و سلامت مردم تحمیل میکنند اما مدیران و مسئولان هر از گاهی، وجود آن را و گاه عمق مشکلات را تأیید میکنند و در موارد بسیاری هم تلاش دارند مشکلات را انکار کنند، روی آن سرپوش بگذارند یا به بهانه امیدسوزی، با کسانی که مشکلات را طرح میکنند برخوردهای تند قضایی و اداری صورت میگیرد.
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نقش زنان در منطقه دیده شود
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری درمورد نقش زنان در منطقه توضیحاتی ارائه کرد.
حقیقتی که گم شده است
در دنیای امروز، رسانههای اجتماعی به عنوان یکی از مهمترین ابزارهای ارتباطی و اطلاعاتی، نقش پررنگی در شکلدهی به آگاهی عمومی دارند. اما این ابزار قدرتمند به همان اندازه که توانایی انتقال اطلاعات را دارد، میتواند بستری برای گمراهی و ایجاد آگاهی کاذب باشد.
پایه وفاق، پذیرش درک تفاوتها است/همه یکصدا برای ایران باشیم
سخنگوی دولت در جمع دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی عنوان کرد: پایه وفاق، پذیرش درک تفاوتها است بلکه همه با وحدت و همدلی، یکصدا برای ایران باشیم.
قانون حجاب و اتفاقات سوریه !
اصولگرایان تندرو و طیف پایداری قصدی برای کوتاه آمدن ندارند و عزم خود را برای ابلاغ قانون حجاب در تاریخ 23 آذر جزم کردند آن هم در شرایطی که بسیاری از دلسوزان حوزه دین و معارف بر آن نقدهای جدی وارد کردهاند و مدیران ارشد دولت چهاردهم بهعنوان مجری قانون نیز بندهایی از آن را غیرقابل اجرا میدانند و بسیاری از سیاسیون هم تأکید کردند با توجه به نیاز به تصمیمات سختی که در شرایط فعلی وجود دارد و ضرورت همراهی و هماهنگی مردم با این تصمیمات، اجرای این قانون که مخالفان بسیاری در میان شهروندان دارد، در حال حاضر به مصلحت نیست.
ابطال ۷۴ فقره مجوز معاینه فنی بهدلیل نقص فنی و دودزا بودن
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران خبر داد: ۷۴ فقره مجوز معاینه فنی خودرو بهدلیل نقص فنی و دودزا بودن در تهران ابطال شد.
تهران؛ پايتخت چکهای برگشتی ایران
چک برگشتی به مفهوم چک بلامحل یا چک پرداخت نشدنی است، دارنده چک برگشتی می تواند اقدامات قانونی لازم را برای وصول وجه چک برگشتی انجام بدهد که شیوه حقوقی، کیفری و ثبتی از جمله این روش هاست.
نقشآفرینی بینظیر در خدمت به مناطق روستایی و بانکداری دیجیتال
«دکتر بهزاد شیری»، مدیرعامل پست بانک ایران بهمناسبت بیستونهمین سال فعالیت بانک در عرصه نظام پولی و بانکی کشور در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن تبریک ولادت حضرت فاطمه(س) و گرامیداشت روز زن، از اهالی رسانه بابت همکاری و مساعدتهای آنان در پوشش اخبار تشکر کرد؛ سپس به ارائه گزارش کار ۹ ماهه سالجاری پست بانک ایران پرداخت .
ثابت بودن نرخ ارز باعث کاهش تورم نمیشود
با توجه به نوسانات شدید نرخ ارز طی روزهای گذشته، نشست کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با حضور «عبدالناصر همتی»، وزیر امور اقتصادی و دارایی و «محمدرضا فرزین»، رئیس کل بانک مرکزی برگزار شد. در این نشست دلایل افزایش نرخ ارز، چالشها و راهکارهای جلوگیری از آن بررسی شد.
لاتاری به خودروهای خارجی رسید
سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی با عرضه ٢٩ مدل خودرو از روز یکشنبه ۱۱ آذر ماه بازگشایی شد تا متقاضیانی که در موعد مقرر اقدام به تعریف حساب وکالتی میکنند بتوانند از بین خودروهای عرضه شده در این دور، پنج اولویت مورد نظر خود را انتخاب کنند.
یلدای تورم و خاموشی
شب یلدا درحالی در راه است که تقریباً برای هیچ کسی مهم نیست، چون کشور در یکی از بدترین شرایط خود از نظر اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و بینالمللی قرار دارد.
۷ بازیکن در آستانه جدایی از آبیها
نیمفصل اول لیگ برتر فوتبال ایران به لحظات حساس خود نزدیک میشود، و استقلال، بهعنوان یکی از مدعیان جدی قهرمانی، با دو بازی سرنوشتساز مقابل چادرملو و سپاهان، فرصت دارد تا هم جایگاه خود در جدول را تقویت کند و هم تکلیف بازیکنان نامطمئن را مشخص کند.
چرا نیما میرزازاد باید الگوی بهتری باشد؟
حواشی پیرامون نیما میرزازاد، دروازهبان دوم تیم فوتبال سپاهان، بار دیگر نشان داد که مسئولیتهای اجتماعی ورزشکاران حرفهای، به ویژه در رشتههایی همچون فوتبال که از محبوبیت ویژهای برخوردار است، تا چه حد میتواند تأثیرگذار باشد. این بازیکن 27 ساله پس از دیدار حساس سپاهان و پرسپولیس در هفته دوازدهم لیگ برتر، با انتشار ویدئویی در فضای مجازی مورد انتقادات گسترده قرار گرفت و کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال نیز با صدور دستور موقت، او را تا اطلاع ثانوی از حضور در میادین محروم کرد.
به یاد صدف خالقی، قلبی که همیشه عاشقانه میتپید
هواداران تیمهای ورزشی، این گروه از افراد پرشور و وفادار، همیشه در کنار تیمهای خود ایستادهاند، چه در روزهای خوب و چه در روزهای بد. آنها نه تنها به تیمها در میادین ورزشی، بلکه در زندگی روزمره نیز وفاداری نشان میدهند.
چرا ترمیم استادیوم آزادی طولانی شد؟
استادیوم آزادی یکی از نمادهای ورزش ایران است که برای بسیاری از مردم یادآور روزهای افتخارآمیز تیمهای ملی فوتبال ایران، مسابقات مهم بینالمللی و رویدادهای مختلف ورزشی است.
چالشهای تکراری یا هشدارهای تازه؟
لیگ بیستوچهارم فوتبال ایران در حال ورود به نیمفصل زمستانی است و هنوز برخی از تیمها نتوانستهاند از سایه بحرانهای مدیریتی، فنی و روانی خارج شوند.
هزاران راه نرفته خودروهای کارکرده
شرایط و ضوابط واردات انواع خودروهای سواری نو و کارکرده به داخل کشور توسط «محمدرضا عارف»، معاون اول رئیسجمهور ابلاغ شد که طبق آن، اشخاص حقیقی نیز میتوانند خودروهای خارجی را وارد کشور کنند. آنچه موافقان خودروهای کارکرده خارجی به داخل کشور بر آن تأکید داشتند این بود که این خودروها بتوانند اولاً با ایجاد یک فضای رقابتی به افزایش کیفیت خودروهای داخلی بینجامند دوماً اینکه مردم جامعه بتوانند با پرداخت پول کمتری خودروهای با کیفیتتر سوار شوند و همچنین همین امر به ایجاد فضای رقابتی به کاهش قیمت خودروهای داخلی نیز بینجامد.
ویراژ روی آرزوهای مردم
شرکت خودروسازی سایپا در تازهترین اقدام خود، لیست محصولات خود را بروزرسانی کرد و قیمت برخی از آنان را افزایش داد.
سازمان ملی استاندارد ایران پیشرو در امر روانسازی فنی وقانونی فرآیند واردات خودرو
با هدف روانسازی و تسریع در فرآیند واردات خودرو، جلسات فنی مشترک بین سازمان ملی استاندارد ایران وسایر دستگاه های اجرایی مرتبط به منظور ارتقا و اصلاح بندهایی از آیین نامه واردات خودرو که موانع غیرفنی ایجاد می نمود؛ تشکیل شد
بیکیفیت باش و گران شو!
خودرو گران شد؛ همین خودروی ملی که بحث در خصوص کیفیت محصولات آن فراوان است، همین بازاری که اذعان میشود نه تنها سودآوری ندارد بلکه زیان هم دارد، کمپانی همین محصولاتی که ثبت نام برای خرید آنها گاهی به اندازه عمر یک نسل به طول میانجامد، پس از چندین ماه قرار گرفتن در صدر اخبار و تکذیب و گمانهزنی، بالاخره گران شد.
مذاکرات لغو تحریم ضروریتر میشود
تازه ترین تحریم ایران که پس از تحریم شرکتهای هواپیمایی، یکی از بیپایه ترین تحریمها با حداکثر فشار اقتصادی خواهد بود، تحریم کشتیرانی است.