بازگشت مردم به جشنواره فجر
زمان انتشار فراخوان، «محمد خزاعی»، رئیس سازمان سینمایی سابق دبیر جشنواره بود و اولین تغییر نیز در متن فراخوان قابل مشاهده بود؛ بازگشت سیمرغ از نگاه مخاطبان به متن رویداد که همواره یکی از چالش برانگیزترین بخشهای جشنواره بوده است. علت حذف آن، عدم شفافیت در رایگیریها عنوان شده بود و به نوعی مدیران وقت قائل به وجود دستهای پشت پرده در روند امتیازدهی به آثار بودند و در طول سه سال استقرار دولت سیزدهم این جایزه حذف و اذعان شد تا زمانی که نتوان ساز و کار شفاف و دقیقی برای آن اندیشید، باز نخواهد گشت. مخالفان این سیاستگذاری اما معتقد بودند که حذف سیمرغ مردمی، مخاطب را به عنوان اصلیترین دارایی جشنواره فجر حذف خواهد کرد و با عدم حضور آن نمیتوان آمار قابل استنادی از سلیقه مردم و اقبال آنان به آثار سینمایی به دست آورد. امروز اما مجددا این جایزه به جشنواره بازگشته و باید دید با حضور مجدد آن پس از سه سال، آیا شاهد برگزاری بدون حاشیهاش هستیم یا باز هم دستخوش عدم شفافیت خواهد شد.
داخل جدا، خارج جدا
تغییر بعدی که اخیرا اتفاق افتاد، تغییر مدیریت جشنواره بود. «رائد فریدزاده» که با حکم «سیدعباس صالحی»، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ریاست سازمان سینمایی را برعهده گرفته است، خزاعی را از سمت دبیری جشنواره برکنار و «منوچهر شاهسواری» را به جای او گماشت. همزمان با این تغییر، یک دستور تازه نیز داده شد و آن هم تفکیک بخش بینالملل از سینمای ایران در جشنواره فجر بود. این دو بخش نیز سه سال است که با هم ادغام شدهاند و امروز مجددا اعلام شده که به صورت جداگانه برگزار خواهند شد. در طول سه سال گذشته، انتقاداتی نسبت به اینکه ادغام این دو بخش، فضای جشنواره بینالملل را کمرونق کرده مطرح میشد و حال باید دید آیا تفکیک، رونق را به این رقابت بازمیگرداند یا نه. تصور ما بر این است که علت عدم رونق بخش بینالملل این نیست. در تمام سالهایی که این دو بخش چه با هم برگزار میشدند و چه جدا، خارج کشور استقبال شایستهای از جشنواره فیلم فجر نداشت. درواقع حضور در این رقابت برای سینماگران جهان دارای جذابیت نیست و اینکه چرا اینگونه است، فصلی جدا برای بررسی میطلبد که هدف اصلی این متن نیست.
مدیران تازه با مسئولیت مبهم
اتفاق جالب توجه دیگر، انتخاب شورای سیاستگذاری برای این جشنواره است. به گزارش میزان، «سیدمحمد بهشتی»، «حسین انتظامی»، «فرهاد توحیدی»، «علیرضا شجاعنوری»، «محمدمهدی عسگرپور»، «علیرضا تابش»، «منوچهر محمدی» و «منوچهر شاهسواری» با حکم رائد فریدزاده به عنوان اعضای شورای سیاستگذاری چهل و سومین جشنواره فیلم فجر معرفی شدند. اما یک علامت سوال بزرگ، شرح وظیفه هر یک از این اعضاست. به درستی روشنگری نشده که هرکدام از این افراد چه مسئولیتی دارند. نکته دیگر در خصوص آنها این است که انتقاداتی نسبت به سیاستگذاریها نیز از طرف این افراد به گوش میرسیدهاست. اگرچه سکوت نکردن در برابر ناکارآمدیها و نقاط ضعف فضیلت بزرگی است، با اینحال باید ببینیم آیا منتقدان صرفا منتقدند یا راهکاری هم دارند. این در جشنواره امسال قابل مشاهده خواهد بود.
ستارگان احتمالی جشنواره
آخرین خبر قابل توجه در خصوص جشنواره فجر، اخبار منتشره در خصوص حضور چهرهها و آثار این دوره است. در بارزترین نمونهها، «مسعود دهنمکی»، «اخراجیها۴» را که بازگوکننده وقایع پیش از «اخراجیها۱» است را به جشنواره خواهد رساند. به گزارش همشهری آنلاین، «پیمان معادی» نیز احتمالا «بالاده» را برای حضور در جشنواره فجر تهیه میکند.کارگردانی این اثر را «احمد بهرامی» برعهده دارد. به گزارش شهرآرانیوز، «امیر جدیدی» نیز قرار است در دومین ساخته سینمایی «یوسف حاتمیکیا» بازی کند تا در صورت رسیدن فیلم به جشنواره این رویداد سینمایی پذیرای یک ستاره دیگر باشد. آخرین حضور وی در جشنواره فیلم فجر به سال ۱۳۹۸ برمیگردد. براساس اخبار منتشر شده، امیر جدیدی در این فیلم با «هدی زینالعابدین» همبازی است. «ابراهیم حاتمیکیا»، «بهروز افخمی»، «رسول صدرعاملی»، «فریدون جیرانی»، «حمید نعمتاله»، «محمدحسین فرحبخش»، «مهران احمدی»، «ابوالقاسم طالبی» و «محمدحسین لطیفی» نیز از جمله کارگردانانی هستند که احتمال حضورشان در جشنواره وجود دارد. «احسان علیخانی»، «محمود رضوی»، «علی اوجی» و… هم اسامی آشنا در میان تهیهکنندگانند که پروژههای درحال تولید دارند.
شاید بتوان گفت این دوره جشنواره، یکی از مبهمترین دورههای آن است. نه میتوان از کیفیت مدیریت آن تا زمان حصول نتیجه گمانهزنی داشت و نه چشماندازی از میزان استقبال هنرمندان به اصطلاح «قهر کرده» از جشنواره وجود دارد. یا بسیار پررونق است یا سیاستگذاریهای تازه شکست خواهد خورد که امیدواریم حدس ابتدایی درستتر باشد تا یکی از شور و شوقهای رخت بربسته از سینما و مخاطبان، به آنها بازگردد.
گزارش «جمله» از آخرین اخبار چهل و سومین جشنواره فیلم فجر سیمرغ در رویای استقبال
برچسب ها
نشست خبری چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر مطرح شد؛ رشد چشمگیر و گستردگی بینظیر در همه حوزههای موسیقی
گزارش «جمله» درخصوص حذف آزمون آییننامه رانندگی؛ چگونه رانندگی را در ایران اصلاح کنیم؟
گزارش«جمله» از وضعيت تورم دیماه؛ نبرد تن به تن دولت با گرانی مواد غذایی
رشد چشمگیر و گستردگی بینظیر در همه حوزههای موسیقی
نشست خبری چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر با حضور «احمد صدری»، سرپرست دفتر موسیقی ارشاد، «رضا مهدوی»، دبیر جشنواره و «محمدعلی مرآتی»، دبیر اجرایی جشنواره به منظور تشریح جزئیات جشنواره چهلم و رونمایی از پوستر این دوره برگزار شد.
چگونه رانندگی را در ایران اصلاح کنیم؟
آزمونهای مربوط به دریافت گواهینامه رانندگی در ایران یکی از مواردی است که نیازمند بررسی و اصلاحات است.
نبرد تن به تن دولت با گرانی مواد غذایی
در دی ماه ۱۴۰۳ نرخ تورم سالانه برای خانوارهای کشور به ۳۲ درصد رسیده که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل، ۰.۵ واحد درصد کاهش یافته است.
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
زنان خسته از سرگردانی در بازار کار
اشتغال زنان نقش کلیدی در رشد اقتصادی و افزایش سطح رفاه جامعه دارد.
نقش زنان در منطقه دیده شود
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری درمورد نقش زنان در منطقه توضیحاتی ارائه کرد.
حقیقتی که گم شده است
در دنیای امروز، رسانههای اجتماعی به عنوان یکی از مهمترین ابزارهای ارتباطی و اطلاعاتی، نقش پررنگی در شکلدهی به آگاهی عمومی دارند. اما این ابزار قدرتمند به همان اندازه که توانایی انتقال اطلاعات را دارد، میتواند بستری برای گمراهی و ایجاد آگاهی کاذب باشد.
پایه وفاق، پذیرش درک تفاوتها است/همه یکصدا برای ایران باشیم
سخنگوی دولت در جمع دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی عنوان کرد: پایه وفاق، پذیرش درک تفاوتها است بلکه همه با وحدت و همدلی، یکصدا برای ایران باشیم.
قانون حجاب و اتفاقات سوریه !
اصولگرایان تندرو و طیف پایداری قصدی برای کوتاه آمدن ندارند و عزم خود را برای ابلاغ قانون حجاب در تاریخ 23 آذر جزم کردند آن هم در شرایطی که بسیاری از دلسوزان حوزه دین و معارف بر آن نقدهای جدی وارد کردهاند و مدیران ارشد دولت چهاردهم بهعنوان مجری قانون نیز بندهایی از آن را غیرقابل اجرا میدانند و بسیاری از سیاسیون هم تأکید کردند با توجه به نیاز به تصمیمات سختی که در شرایط فعلی وجود دارد و ضرورت همراهی و هماهنگی مردم با این تصمیمات، اجرای این قانون که مخالفان بسیاری در میان شهروندان دارد، در حال حاضر به مصلحت نیست.
نبرد تن به تن دولت با گرانی مواد غذایی
در دی ماه ۱۴۰۳ نرخ تورم سالانه برای خانوارهای کشور به ۳۲ درصد رسیده که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل، ۰.۵ واحد درصد کاهش یافته است.
«نوسان» ۷ میلیونی شد
همزمان با اعلام رسمی آتشبس در غزه از بین سریالها و برنامههای متعدد تلویزیون، آمار بازدید برنامه «نوسان» شبکه دو که بهصورت تخصصی به مقاومت و غزه میپردازد در تلوبیون به بیش از ۷ میلیون رسید.
دستهای کوچک زنگزده
چهارمین نشست تخصصی اورژانس اجتماعی در حوزه کودکان کار و خیابان با موضوع مسئولیت اجتماعی و چگونگی جلب مشارکتهای مردمی، با حضور دستیار رئیس سازمان بهزیستی در حوزه مسئولیت اجتماعی، معاون اورژانس اجتماعی و کارشناسان مرتبط برگزار شد.
تحقق اقتصاد دریامحور و سرانجام رسیدن طرح های شیلاتی چشم انتظار نگاه ویژه رئیس جمهوری
تحقق اقتصاد دریامحور و سرانجام رسیدن طرح های شیلاتی و اهمیت توجه به توسعه دریامحور و تاثیر آن در تثبیت اشتغال 31 هزار 867 صیاد قایق و لنج بصورت مستقیم و 100 هزار نفر بصورت غیر مستقیم در بحث بازار و صنایع تبدیلی مرتبط، نیازمند توجه و تخصیص ویژه اعتبارات توسط رئیس جمهوری است که امیدواریم تمام پیشنهادات حوزه شیلات با نگاه ویژه عملیاتی شوند.
مدل «حراج همزمان» با موفقیت در بورس کالا کلید خورد/ ابراز رضایت کارگزاران از کاهش قابل توجه زمان معاملات سیمان
مدل جدید حراج در بازار فیزیکی بورس کالای ایران با نام «حراج همزمان» امروز برای نخستین بار در روند معاملات سیمان عملیاتی شد که طبق اهداف تعیین شده، علاوه بر کاهش قابل توجه زمان حراج، روند کشف قیمت انواع سیمان نیز به شکل بهینه و براساس تحلیل معامله گران انجام شد و کارگزاران بورس کالا نیز از نخستین تجربه حراج همزمان ابراز رضایت کردند.
مشکل پرسپولیس؟ همان همیشگی
پرسپولیس در فصول اخیر دچار مشکلات متعددی در خط دفاعی بوده است که در اکثر بازیها و بهویژه در دیدارهای حساس به وضوح خود را نشان دادهاند. یکی از مهمترین مشکلات این تیم دریافت گلهای سریع و به ویژه از روی ضربات شروع مجدد است. در دیدار سوپرجام ۱۴۰۳، گل سریع سپاهان در دقیقه ۳، از طریق یک ارسال پرتاب اوت بلند و ضربه سر استیون انزونزی، بار دیگر این ضعف را به وضوح نمایان کرد. این گل که به دست پرسپولیس جام سوپرجام را گرفت، یکی از نمونههای تکراری مشکلات دفاعی این تیم است که در سالهای اخیر همچنان ادامه داشته است.
۷ بازیکن در آستانه جدایی از آبیها
نیمفصل اول لیگ برتر فوتبال ایران به لحظات حساس خود نزدیک میشود، و استقلال، بهعنوان یکی از مدعیان جدی قهرمانی، با دو بازی سرنوشتساز مقابل چادرملو و سپاهان، فرصت دارد تا هم جایگاه خود در جدول را تقویت کند و هم تکلیف بازیکنان نامطمئن را مشخص کند.
چرا نیما میرزازاد باید الگوی بهتری باشد؟
حواشی پیرامون نیما میرزازاد، دروازهبان دوم تیم فوتبال سپاهان، بار دیگر نشان داد که مسئولیتهای اجتماعی ورزشکاران حرفهای، به ویژه در رشتههایی همچون فوتبال که از محبوبیت ویژهای برخوردار است، تا چه حد میتواند تأثیرگذار باشد. این بازیکن 27 ساله پس از دیدار حساس سپاهان و پرسپولیس در هفته دوازدهم لیگ برتر، با انتشار ویدئویی در فضای مجازی مورد انتقادات گسترده قرار گرفت و کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال نیز با صدور دستور موقت، او را تا اطلاع ثانوی از حضور در میادین محروم کرد.
به یاد صدف خالقی، قلبی که همیشه عاشقانه میتپید
هواداران تیمهای ورزشی، این گروه از افراد پرشور و وفادار، همیشه در کنار تیمهای خود ایستادهاند، چه در روزهای خوب و چه در روزهای بد. آنها نه تنها به تیمها در میادین ورزشی، بلکه در زندگی روزمره نیز وفاداری نشان میدهند.
چرا ترمیم استادیوم آزادی طولانی شد؟
استادیوم آزادی یکی از نمادهای ورزش ایران است که برای بسیاری از مردم یادآور روزهای افتخارآمیز تیمهای ملی فوتبال ایران، مسابقات مهم بینالمللی و رویدادهای مختلف ورزشی است.
حمایت از مسکن اقتصادی در خانه ملت
موضوع مسکن به موضوعی کهنه و چالشی همیشگی برای مردم ایران تبدیل شده است.
فرسودگی ناوگان؛ متهم اصلی
جای شکرگزاری است که بهدلیل مشکلات مالی بخش اعظمی از جامعه، تمایل به سفر با هواپیما در کشور بسیار پایین است تا جاییکه پایین بودن تعداد هواپیماهای مسافربری در کشور احساس نمیشود و بسیاری از شهروندان ترجیح میدهند مسیرهای سفر را با خودرو طی کنند به این دلیل که توان مالی برای پرداخت هواپیما را ندارند.
فروش کلیه به دلیل هزینه رهن خانه!
زارع، نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: اگر واقعا بخش خصوصی جهت ساخت متراژ ۲۵متری ورود داشته باشد دولت موفقیت بسیاری بدست میآورد.
تامین آرامش جوانان با ساخت مسکنهای کوچکمقیاس
ذاکر، نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: دولت باید مشکل مسکن را حل کند نه متراژ؛ متراژها براساس سلیقه مردم متفاوت است.
رسانههای بیگانه، واقعیت مسکن اقتصادی را مخدوش میکنند
نماینده مجلس با بیان اینکه رسانه های بیگانه واقعیت مسکن اقتصادی را مخدوش می کنند و با اشاره به بحران مسکن در شهرهای بزرگ مانند تهران، پیشنهاد ساخت واحدهای مسکونی کوچک و مقرونبهصرفه را مطرح کرد. وی تأکید کرد که این طرح میتواند به جوانان تازهازدواجکرده کمک کند تا با هزینههای کمتر، صاحب خانه شوند و از فشار اجارهبها رهایی یابند.