آتش‌سوزی‌های استرالیا عامل افزایش سطح CO۲
آتش‌سوزی‌های استرالیا عامل افزایش سطح CO۲

  کارشناسان محیط زیست هشدار دادند: آتش‌سوزی‌های فاجعه‌بار در استرالیا می‌تواند موجب شود سطح کربن دی‌اکسید (CO۲) در جهان رکورد جدیدی را از آن خود کند. کارشناسان معتقدند که حریق‌های جنگلی در استرالیا سطح جهانی کربن دی‌اکسید موجود در هوا را به سمت رکورد جدیدی هدایت کرده است. سازمان هواشناسی انگلیس پیش‌بینی کرده است که […]

 

کارشناسان محیط زیست هشدار دادند: آتش‌سوزی‌های فاجعه‌بار در استرالیا می‌تواند موجب شود سطح کربن دی‌اکسید (CO۲) در جهان رکورد جدیدی را از آن خود کند.
کارشناسان معتقدند که حریق‌های جنگلی در استرالیا سطح جهانی کربن دی‌اکسید موجود در هوا را به سمت رکورد جدیدی هدایت کرده است. سازمان هواشناسی انگلیس پیش‌بینی کرده است که سال ۲۰۲۰ میلادی شاهد بزرگترین جهش سالانه میزان کربن دی‌اکسید موجود در اتمسفر از زمان آغاز ثبت رکوردها خواهد بود و آتش‌سوزی‌های جنگلی عامل یک پنجم از این افزایش خواهد بود.
همچنین احتراق سوخت‌های فسیلی و تغییر در کاربری اراضی از دیگر عوامل افزایش سطح کربن دی‌اکسید و تشدید گرمای جهانی محسوب می‌شود. پیش‌بینی می‌شود سطح این گاز در اتمسفر در ماه مه به ۴۱۷ بخش در میلیون برسد.
از ماه سپتامبر بیش از ۹ میلیون هکتار از اراضی در ایالت‌های نیوساوت ولز و ویکتوریا بر اثر آتش‌سوزی‌های گسترده تخریب شده و شدت این آتش‌سوزی‌ها به این مفهوم است که رشد مجدد پوشش گیاهی کندتر از میزان معمول خواهد بود.

 

 


معاینه مسافران پروازهای چین به ایران

سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری گفت: با استقرار مرکز مدیریت بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در فرودگاه امام خمینی (ره) همه مسافرانی که از مبدأ چین به ایران وارد می‌شوند تحت معاینات پزشکی برای جلوگیری از شیوع بیماری کرونا قرار می‌گیرند.
رضا جعفرزاده اظهار کرد: باید به توصیه‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی توجه ویژه‌ شود و پیشگیری از شیوع بیماری کرونا در کشور جزو دغدغه‌های ما هم بوده‌ است؛ بنابراین همه پروازهای ورودی از چین در فرودگاه امام خمینی (ره) توسط مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر دار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بررسی و مسافران آن معاینه می‌شوند.
وی افزود: همچنین پروازهایی که از این مسیر و به عنوان پروازهای کانکشن به استان‌ها و فرودگاه‌های دیگر می‌روند نیز مورد معاینه قرار خواهد گرفت و در آن جا نیز تهمیدات لازم اندیشیده شده است. اما براساس توصیه‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همه مسافرانی که به آن مناطق سفر کردند و ملاقات‌هایی داشته‌اند باید همه موارد و نکات بهداشت فردی را رعایت کنند، چراکه به گفته این وزارتخانه انتقال این بیماری مانند ویروس سرماخوردگی بسیار سریع است.
سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری با اشاره به اینکه همکاری با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای جلوگیری از شیوع بیماری کرونا در کشور دغدغه ملی برای ما محسوب می‌شود، در پاسخ به اینکه آیا پروازی تاکنون به این دلیل ممنوع شده است؟ گفت: وزارت بهداشت است که به عنوان مرجع رسمی در این زمینه باید مسائل را به ما منتقل کند که تاکنون هیچ درخواستی برای ممنوعیت یا محدودیت پروازها در راستای پیشگیری از شیوع این بیماری به ما اعلام نکرده است.

 

۵۶ میلیون مترمربع اراضی طبیعی استان سمنان رفع تصرف شد

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی استان سمنان از رفع تصرف ۵۶ میلیون متر مربع اراضی طبیعی استان طی ۱۰ ماهه گذشته از سال جاری خبر داد و گفت: ۷۲ پرونده در این زمینه مفتوح شد.
سرهنگ علیرضا ابوطالبی ضمن اشاره به عملکرد حوزه حفاظت از منابع طبیعی استان سمنان و بیان اینکه گشت‌های مراقبتی از عرصه‌های طبیعی در دستور کار قرار دارد، اظهار داشت: در ۱۰ ماهه اول سال ۹۸ میزان کشفیات قاچاق محصولات جنگلی و مرتعی به ۴۶ هزار کیلوگرم رسیده است.
وی با اشاره به اینکه ۴۸ نفر در این راستا دستگیر و ۴۲ خودرو توقیف‌شده است، افزود: ضمن بررسی اولیه پرونده آن‌ها به مراجع قضائی ارسال‌شده که برابر با قانون با این متخلفان برخورد می‌شود.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان بابیان اینکه بخش عمده‌ای از کشفیات قاچاق در حوزه قاچاق چوب به‌ویژه چوب‌های جنگلی و درختان تاغ، بلوط و گز است، خاطرنشان کرد: در ۱۰ ماهه نخست سال جاری ۲۳ هزار کیلوگرم چوب تاغ، پنج هزار و ۱۲۰ کیلوگرم چوب جنگلی، چهار هزار و ۸۰۰ کیلوگرم چوب گز و ۱۰ تن ریواس در حوزه قاچاق گیاهان دارویی در استان کشف‌شده است. ابوطالبی در ادامه با تأکید بر اینکه ۹۵ درصد از حریق عرصه‌های منابع طبیعی استان سمنان عامل انسانی دارند، تصریح کرد: تاکنون ۱۹ فقره حریق در عرصه‌های منابع طبیعی رخ‌داده که بخش عمده آن‌ها در مراتع بوده است.
وی با اشاره به پوشش گیاهی مناسب در جنگل‌ها و مراتع استان سمنان بیان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۵۵ هکتار از مراتع استان دچار حریق شده که این آمار در مقایسه با سال‌های گذشته رو به کاهش گذاشته است.