بر اساس مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا از بامداد جمعه ۲۴ آبان بنزین برای همه وسایل نقلیه بنزین سوز سهمیه بندی شد. طبق اطلاعیه شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی، قیمت بنزین معمولی سهمیهای هر لیتر هزار و ۵۰۰ تومان و قیمت بنزین معمولی غیرسهمیهای به ازای هر لیتر سه هزار تومان خواهد بود، […]
بر اساس مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا از بامداد جمعه ۲۴ آبان بنزین برای همه وسایل نقلیه بنزین سوز سهمیه بندی شد.
طبق اطلاعیه شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی، قیمت بنزین معمولی سهمیهای هر لیتر هزار و ۵۰۰ تومان و قیمت بنزین معمولی غیرسهمیهای به ازای هر لیتر سه هزار تومان خواهد بود، همچنین قیمت بنزین سوپر هر لیتر سه هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شده است.
سهمیه کسانی که کارت سوخت ندارند
محفوظ است
طبق اعلام شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران سهمیه کسانی که کارت سوخت ندارند، محفوظ است.
براساس اطلاعیه شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی، قیمت بنزین معمولی سهمیهای هر لیتر ۱۵۰۰ تومان و قیمت بنزین معمولی غیرسهمیهای به ازای هر لیتر ۳ هزار تومان و همچنین قیمت بنزین سوپر هر لیتر ۳۵۰۰ تومان تعیین شده است.
بر مبنای اطلاعیه شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی، سهمیه کامل آبان خودروهای شخصی از بامداد روز جمعه ۲۴ آبان ماه به کارت سوخت شخصی آنها واریز میشود و این سهمیه به مدت ۶ ماه قابل ذخیره است.
این اطلاعیه افزوده است: استفاده از سهمیه سوخت صرفاً با استفاده از کارت سوخت هوشمند شخصی میسر است.
قیمت سیانجی تغییری نمیکند وخودروهای دولتی سهمیه نمیگیرند.
تاکسیهای اینترنتی به شرط قیمتگذاری بر طبق ضوابط وزارت کشور اعتبار معادل سهمیه دریافت میکنند.
نکات مهم پرداخت جدید یارانهها:
حداکثر تا ۵ نفر از هر خانوار مشمول یارانه میشوند.
یارانه جدید برای هر خانواده حداقل ۵۵ هزار و حداکثر ۲۰۵ هزار تومان است.
اصلاح قیمت بنزین تصمیم و توافق همه مسئولان نظام است
رئیس دفتر رئیس جمهوری عملیاتی شدن مصوبه جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران سه قوه درخصوص اصلاح قیمت بنزین را اقدام لازم و ضروری دانست و گفت: دولت پیش از این نیز درچند مقطع قصد داشت این تصمیم مهم را که مورد توافق همه مسئولان نظام است، اجرا کند که هربار به دلایلی با تاخیر مواجه شد.
«محمود واعظی» روز جمعه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه بخش حمایت معیشتی از اقشار کم برخوردار و دهکهای پایین از مزایا و اهداف طرح اصلاح قیمت بنزین است، افزود: بحث اصلاح قیمت بنزین در جای خود موضوع بسیار مهمی است که می تواند کشور را به تعادل منطقی در مصرف برساند، آثار زیست محیطی خوبی داشته باشد و از همه مهم تر از قاچاق گسترده بنزین جلوگیری کند.
وی تصریح کرد: در عین حال این موضوع که منافع مالی حاصل از این طرح مستقیما میان مردم تقسیم می شود نیز از اهمیت زیادی برخوردار است.
رئیس دفتر رئیس جمهوری با یادآوری اینکه تقریبا ۵۰ درصد از مردم خودروی شخصی ندارند یا در شهرستانهای کوچک و روستاها زندگی می کنند، گفت: این جمعیت زیاد چرا باید تاوان قیمت ارزان بنزین را بدهند و این خود یک بیعدالتی محسوب می شد البته به این معنی نیست که هرکسی که خودرو ندارد نیازمند حمایت معیشتی دولت است اما قاطبه اینگونه است.
واعظی ادامه داد: با اجرای طرح حمایت معیشتی دولت که تقریبا ۶۰ میلیون نفر در قالب ۱۸ میلیون خانوار را در بر می گیرد، بخشی از این بی عدالتی جبران می شود و حتی اگر این اصلاح قیمت عوارضی هم در پی داشته باشد، با ارزیابی هایی که در بانک مرکزی و سایر نهادهای اقتصادی ما بعمل آمده خیلی چشمگیر نخواهد بود و همچنان برای اقشار پایین جامعه این رقم معنی خواهد داشت.
وی همچنین با بیان اینکه این تصمیم با اتفاق نظر سران سه قوه در جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی اتخاد شد و به هیچ وجه اینگونه نیست که تصمیم دولت بوده باشد، گفت: در اصل اصلاح قیمت بنزین تصمیم همه ارکان نظام بوده و همه در این تصمیم دخیل بوده اند و دولت صرفا مجری این طرح است.
رئیس دفتر رئیس جمهوری توضیح داد: در این طرح بحث بر سر نحوه باز توزیع منافع بود که چند سناریو وجود داشت و دولت در نهایت به این جمع بندی رسید که منافع حاصل از این اصلاح قیمت را به صورت مستقیم در بین مردم بازتوزیع کند و شکل این بازتوزیع را نیز به گونه ای انجام دهد که عوارضی نداشته باشد.
واعظی به اقدامات دولت برای اصلاح قیمت بنزین اشاره کرد و ادامه داد: در مقاطع دیگر هم دولت تصمیم داشت که این اصلاح قیمت را عملیاتی کند اما هر بار به دلایلی که تشریح آنها محل بحث نیست، این کار موکول به بعد شد.
رئیس دفتر رئیس جمهوری درخصوص این نگرانی که ممکن است اجرای این طرح عوارضی را به همراه داشته باشد، اظهارداشت: دولت همه تلاش خود را به کار گرفته است که اجرای این طرح عوارضی در پی نداشته باشد یا به حداقل برسد. از جمله تلاش بر این است که کالاها به وفور در بازار وجود داشته باشد و از طریق نظارت و مدیریت توزیع بازار از سوی دستگاه های حاکمیتی و نظارتی و تعامل با اتحادیه ها، سندیکاها و بخش های مسئول اجازه افزایش قیمت چه در خدمت و چه در کالاها داده نشود.
واعظی با رد این شائبه که دولت اصلاح و افزایش قیمت بنزین را برای کسری بودجه خود انجام داده است، گفت: از آنجا که اساس آنچه از این مابه التفاوت به دست می آید به طور مستقیم به جیب مردم می رود و یک ریال از آن به دولت تعلق نمی گیرد، این شائبه بی اعتبار و نادرست است.
یک ریال از درآمد اصلاح قیمت بنزین به بودجه کشور تعلق نمیگیرد
سخنگوی دولت گفت: یک ریال از درآمد حاصل از اصلاح قیمت بنزین به بودجه جاری کشور یا تملک دارایی تعلق نمیگیرد بلکه به طرح حمایت معیشتی از ۱۸ میلیون خانوار کم درآمد اختصاص مییابد.
«علی ربیعی» عصر دیروز در حاشیه بازی خیریه ستاد مبارزه با مواد مخدر در جمع خبرنگاران درباره اجرای طرح اصلاح قیمت و سهمیه بندی بنزین و بسته حمایت دولت از خانوارهای کم درآمد، اظهارداشت: قرار شد از تمام درآمدهای حاصل از طرح اصلاح قیمت بنزین به ۱۸ میلیون خانوار کمک کنیم.
وی افزود: در دولت تصمیم گرفتیم این درآمد حتی اگر یک ریال هم باشد به بودجه جاری کشور یا تملک دارایی نرود که یک تصمیم درست برای اصلاح ساختار بودجه است.
سخنگوی دولت تصریح کرد: سالها اقتصاددانها در مورد یارانههای پنهان صحبت می کردند، البته برخی در مورد زمان اجرای آن نظرهایی دارند، بالاخره اصلاح ساختار سخت و دردناک است، اما آثار مثبت آن در میان مدت مشخص میشود.
ربیعی خاطرنشان کرد: تلاش کردیم با تصمیم گیری درست، این اصلاحات در زندگی مردم اثر منفی نگذارد و با اجرای این طرح هم اصلاح ساختار انجام شود و هم درآمد حاصله از آن به معیشت ۶۰میلیون نفر از طبقات متوسط رو به پایین جامعه کمک شود.
سخنگوی دولت همچنین گفت: دولت همچنین وضعیت افراد و خانوادههایی که از پوشش طرح حمایت دولت بیرون ماندند را بررسی و تلاش می کند به مجموعه طرح حمایت اضافه شوند؛ جای هیچ نگرانی نیست تمام کسانی که حتی از همین امروز اضافه شوند پول آنها ذخیره می شود.
ربیعی افزود: با اجرای طرح اصلاح قیمت بنزین از طرفی تلاش کردیم هم اصلاح ساختار انجام دهیم و هم از قاچاق سوخت جلوگیری کرده و در مصرف سوخت نیز صرفهجویی شود و از طرف دیگر پول حاصل از آن را به طرح حمایت معیشتی از مردم سوق دادیم تا در دوران ترحیم از اقشار کم درآمد حمایت کنیم.
وی تاکید کرد: در کنار اجرای این طرحها، تورم را نیز کنترل می کنیم، پیش بینی های لازم انجام شده است، افزایش قیمت حمل و نقل و کرایه تاکسی و تاکسی اینترنتی نخواهیم داشت و بخشهایی که نگرانی افزایش قیمت در آن وجود دارد را کنترل خواهیم کرد.
دستور شهردار تهران برای خدمت رسانی حداکثری به شهروندان
شهردار تهران طی دستوری به معاون حمل و نقل و ترافیک خود خواستار خدمت رسانی حداکثری به شهروندان از امروز (شنبه) با توجه سهمیه بندی بنزین شد.
این دستور با توجه به افزایش قیمت و سهمیه بندی بنزین داده شد چراکه انتظار می رود تا در روزهای آتی، میزان جا به جایی توسط وسایل حمل و نقل عمومی با افزایش قابل توجهی رو به رو شود.
پیروز حناچی در دستوری به معاون حمل و نقل و ترافیک و تمامی واحدهای ستادی بر آمادگی کامل تمامی ناوگان حمل و نقل عمومی پایتخت برای خدمات رسانی حداکثری به شهروندان به ویژه در روزهای ابتدایی اجرای طرح سهمیه بندی تاکید کرد.
آمادگی ناوگان حمل و نقل عمومی پایتخت برای جابجایی شهروندان
غلامحسین محمدی رئیس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری پایتخت نیز در رشته توئیتی در حساب کاربری خود نوشت: با توجه به سهمیه بندی و افزایش قیمت بنزین، از روز امروز ۲۵ آبان تمام سامانه های فعال در حمل و نقل عمومی تهران و حومه شامل خطوط هفتگانه مترو، خطوط تندرو و عادی اتوبوسرانی، ناوگان تاکسیرانی با حداکثر ظرفیت آماده خدمت رسانی به مسافران است.
وی افزود: همچنین با توجه به سهمیه تعیین شده برای تاکسی ها، هیچگونه افزایش نرخی در کرایه تاکسی ها وجود نخواهد داشت؛ بدیهی است در صورت نیاز به سهمیه بیشتر برای تاکسی ها، این امکان وجود دارد که با همکاری وزارت کشور و بر حسب میزان پیمایش تاکسی ها سهمیه مازاد تعیین شود.
محمدی تاکید کرد: همچنین مدیران و پرسنل شرکت بهره برداری مترو ، شرکت واحد اتوبوسرانی، سازمان تاکسیرانی و مسئولان ذی ربط در مناطق ۲۲ گانه شهر تهران موظفند با تمام امکانات و ظرفیت ناوگان شرایطی ایجاد کنند که سفرهای شهروندان با سهولت و آرامش و بدون هرگونه مشکل و تاخیری انجام گیرد.
تاثیر افزایش قیمت بنزین در تورم حدود چهار واحد درصد در سال است
رئیس کل بانک مرکزی گفت: محاسبات اداره بررسی های اقتصادی بانک مرکزی نشان می دهد که تاثیر افزایش امروز قیمت بنزین در تورم، در حدود چهار واحد درصد در سال خواهد بود.
«عبدالناصر همتی» عصر دیروز در صفحه شخصی خود در یکی از شبکه های اجتماعی افزود: متوسط نرخ دلار در بازار آزاد در سه ماه گذشته، با ثبات نسبی معادل ۱۱ هزار و ۴۰۰ تومان بوده است.
وی اضافه کرد: در این چند روز تحت تاثیر انتظارات ناشی از تقاضای فصلی ارز، عوامل سیاسی و همچنین اخبار افزایش قیمت بنزین، در مقایسه با نرخ میانگین سه ماه گذشته، افزایش قیمت دلار در بازار آزاد حدود سه درصد بوده است.
رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: اگر وضعیت مطلوب ذخایر ارزی بانک مرکزی و نیز مازاد عرضه نسبت به تقاضای ارز در بخش اسکناس و حواله را نیز در نظر بگیریم، نظریه بالا بودن ریسک سرمایه گذاری در ارز همچنان پابرجا خواهد بود.
همتی تاکید کرد: نرخ کنونی ارز تحت تاثیر بیش جهش قبلی ناشی از عوامل انتظاری و تداوم تحریم ها بوده و از پشتوانه عوامل بنیانی برخوردار نیست.